mark II wrote:Centar je investicija određenog investitora, koji ima pravo zahtjevati određeni bonton! Recimo, ti ne možeš u Energoinvest ići go na posao, ali oni i dalje ne predstavljaju džamiju. Recimo u Dubaiju, svi Britanci i stranci koji tamo rade, ako rade u Al Naboodah Group - velika investiciona grupacija - ne mogu u prostorijama te firme piti, niti je u kafanama i drugim mjestima dozvoljeno služiti svinjetinu. Nije ni recimo u Mall of emirates, ni u Dubai Mallu, ni u Ubn Battuta Mallu - to je bonton kojeg svi domaći strani investitori, uposleni i posjetioci (u mallovima konkretno) moraju poštovati - to je bonton investitora, i vjerujte mi svi to jako dobro razumiju, i drago im je da mogu u takvim investicijskim centrima raditi, poslovati ili šta već ne. Osim u Sarajevu, jer za Boga, pa krmetina je osnov investicije, rakija je garant ekonomskog rasta, a kladionice, ah, šta reći. Niko ne pita ko su investitori, šta znači kad su oni na tržištu, i zašto svi u svijetu, bez obzira na krmetinu, žele raditi sa njima - osim hoćel' bit' krmetine, jerbo toooo je too - ojha! Samo iskomlepksirani islamofobi i luzeri tako razmišljaju, djeco moja.
Izgleda da poprilicno navodis vodu na svoj mlin. Naime, u Dubaiju je
zakonom zabranjena prodaja alkohola na svim javnim mjestima osim u za to predvidjenim barovima. Takodjer,
zakonom je zabranja prodaja svinjskog mesa na cijelom teritoriju Emirata. Dakle, u slucaju Emirata investitori su ti koji postuju pravila drzave u koju investiraju a ne, kao sto je slucaj kod nas, da su investitori ti koji slobodno namecu svoja pravila drzavljanima drzave u koju investiraju. Da vidim tog investitora koji ce u Dubaiju otvorita trzni centar u kojem ce moci otvoreno prodavati alhohol i sluziti pizzu sa svinjskom sunkom pod sloganom "Moja investicija, moja pravila"!
Mani te se suplje ba.