Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mekaba
#476 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
http://www.worldstadiums.com/stadium_me ... l_yen1.jpg
Istanbul u izgradnji.
Istanbul u izgradnji.
- scheph
#477 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
-
mekaba
#478 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Aferim.Prijedlog nije los,dapace odlican.Ima nas vani toliko da bi svaki stadion bio mal.Najbolji prijedlog do sada.scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
-
bosnisk_boy
#479 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
To bi super bilo jer samo iz danske i svedske bi bio pun stadion a koliko znam wolfsburgov stadion prima oko 30hilj gledaoca......mekaba wrote:Aferim.Prijedlog nije los,dapace odlican.Ima nas vani toliko da bi svaki stadion bio mal.Najbolji prijedlog do sada.scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.![]()
- Globus
#480 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Sto se dijaspora bori za svoje gu*ove 
- haubica_i_to_teshka
#481 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...
Poshto kod nas nishta nije normalno, jedino oostaje (bar za sada ) Sarajevo I stadion AFH.
Od samog prijema gostujuce reprezentacije i navijaca, ( aerodrom, smjeshtaj, kao i druge infrastrukture ) Sarajevo je trenutno jedini grad koji moze da zadovolji nekim standardima koji su normalni u Evropi.
Stadion treba poceti renovirati DANAS . Srediti travnjak, "istok" nadograditi postaviti VIP loze i nadkriti. Isto tako kompletno promijeniti infrastrukturu stadiona( WC, prilaze, postaviti novi video semafor)...
Moze se i parking nadograditi ima prostora..
Nisam upoznat sa pravilima FIFA-e I UEF-e , da li je pravilima regulisan postotak pokrivenosti stadiona i druge regulative?
Ostavite lokal-patriotizam za neka druga vremena .
Poshto kod nas nishta nije normalno, jedino oostaje (bar za sada ) Sarajevo I stadion AFH.
Od samog prijema gostujuce reprezentacije i navijaca, ( aerodrom, smjeshtaj, kao i druge infrastrukture ) Sarajevo je trenutno jedini grad koji moze da zadovolji nekim standardima koji su normalni u Evropi.
Stadion treba poceti renovirati DANAS . Srediti travnjak, "istok" nadograditi postaviti VIP loze i nadkriti. Isto tako kompletno promijeniti infrastrukturu stadiona( WC, prilaze, postaviti novi video semafor)...
Nisam upoznat sa pravilima FIFA-e I UEF-e , da li je pravilima regulisan postotak pokrivenosti stadiona i druge regulative?
- phillie
#482 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Jah bolan, jesi vidio kako se ovi iz Wolfsburga guraju u prve safove...polako ljudi dok se hodzino sameljehaubica_i_to_teshka wrote:Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...
A da Kosevo treba obnovu treba i to podhitno!
-
estonija
#483 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Zna kare Grbavicu sater Kosevo,jel i ti to jarane vozis ha,jel?A sto onda to Zenica kao,jel?So ba u Zenici bureke valjaju domace?crkvice wrote:Jah bolan, jesi vidio kako se ovi iz Wolfsburga guraju u prve safove...polako ljudi dok se hodzino sameljehaubica_i_to_teshka wrote:Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...
A da Kosevo treba obnovu treba i to podhitno!
- phillie
#484 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
To se meni nesto obracas, kao? Nesto suvislo, ako nije problem....
-
dzukelica
#485 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ti se zajebaješ ?scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
Dosta nam je brate i Bologne bilo, kad već imamo zemlju, možmo i igrat u njoj
- scheph
#486 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...dzukelica wrote:Ti se zajebaješ ?scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.![]()
Dosta nam je brate i Bologne bilo, kad već imamo zemlju, možmo i igrat u njoj
ovo je samo prijedlog a mozda u buducnosti i odigramo neku utakmicu tamo barem prijateljsku.
-
dzukelica
#487 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kad Hrvati budu igrali u Sidneju a ne u Zagrebu, onda ćemo i mi da pričamo o Wolfsburgu.
- zecko_kupuz
#488 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ovo djeluje kao solidan prijedlog....da nema barem milion ljudi u BiH samoj, koji žele pratiti reprezentaciju. Pa ljudi dragi, ima li ovdje ikakvog poštovanja prema domaćim navijačima?! Ima li poštovanja prema samoj zemlji BiH, i njenim gradovima i narodu koji tu živi i pati se?!scheph wrote: ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...
ovo je samo prijedlog a mozda u buducnosti i odigramo neku utakmicu tamo barem prijateljsku.
Možda nemamo uslovnih terena, ali ovo bi definitivno bilo suludo.
- phillie
#489 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ma sve i da nasi reprezentativci budu igrali u Wolfsburgu, opet bi se neko nasao pa bi rekao, jebo vas stalno Wolfsburg, daj malo u Minhen il Dortmun, tamo su pravi navijaci a ne ovi Wolsfburg fenseri hahahahaha
- cyprus
#491 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ma bravoscheph wrote:ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...
- libertyBiH
#492 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Neda savez elera ni za koji stadion dok oni sebe ne namire nenadajte se nicemu lipi moji.Lopovi napolje. 
-
dzukelica
#493 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kao da nam je najveći problem stadion i navijači..
Ako je uopšte i problem.
Ako je uopšte i problem.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#494 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
12 najcudnijih stadiona na svijetu
,fascinantno
Trebala bi se neka iskustva i fazoni od ovih najcudnijih primjeniti i na Bilino,samo da se kapacitet pooveca
http://www.thisblogrules.com/2009/12/12 ... diums.html
Trebala bi se neka iskustva i fazoni od ovih najcudnijih primjeniti i na Bilino,samo da se kapacitet pooveca
http://www.thisblogrules.com/2009/12/12 ... diums.html
- Gandalf
#495 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moj prijedlog je da se istočna tribina produži preko ceste i rijeke Bosne sve do susjednog Kamberovića Polja - tako bi smo jedini imali stadion kroz čiju jednu tribinu prolazi auto saobraćaj a teče i rijeka - siguran sam da bi upali među top 5 stadiona.
- bijelo_dugme
#496 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kasnis 10-15 godinaGandalf wrote:Moj prijedlog je da se istočna tribina produži preko ceste i rijeke Bosne sve do susjednog Kamberovića Polja - tako bi smo jedini imali stadion kroz čiju jednu tribinu prolazi auto saobraćaj a teče i rijeka - siguran sam da bi upali među top 5 stadiona.
Amsterdam Arena:

Ima i kanalizaciju i autoput ispod tribina
- Gandalf
#497 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
E jbg, holanđani mi ruše koncepciju - jedino još da pokušamo uz pomoć Koperfilda, ogledala i zastora da stadion lebdi 20 metara iznad zemlje ili nešto sl.
- Globus
#498 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Nema veze sto ima amsterdam arena sa cestom ispod .. mi bi imali i cestu i rijeku .. ja predlazem da se napravi neka rupa na tribini da se moze riba pecat ukoliko je utakmica dosadna ..ustvari garantujem da bi to bio najposjeceniji dio tribine 
-
sarajevsko_pivo
#499 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Evo kako to rade Makedonci:

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#500 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Trznuo si me majke mi
Otvaram temu ,slika kranova,gradiliste..tema Bilino Polje...i onda negativno otreznjenje,nemoguce da je to kd nas.
I naravno da je nemoguce,nase "rekonstrukcije" se svode na farbanje gelendera i reflektora..a ponekd promijene pokoju solju i vodokotlic u WC-ima na stadionima...poneeeekaddddd'

Otvaram temu ,slika kranova,gradiliste..tema Bilino Polje...i onda negativno otreznjenje,nemoguce da je to kd nas.
I naravno da je nemoguce,nase "rekonstrukcije" se svode na farbanje gelendera i reflektora..a ponekd promijene pokoju solju i vodokotlic u WC-ima na stadionima...poneeeekaddddd'