Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

scheph

#477 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by scheph »

Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
mekaba

#478 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
Aferim.Prijedlog nije los,dapace odlican.Ima nas vani toliko da bi svaki stadion bio mal.Najbolji prijedlog do sada. :bih: :bih:
bosnisk_boy

#479 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

mekaba wrote:
scheph wrote:Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.
Aferim.Prijedlog nije los,dapace odlican.Ima nas vani toliko da bi svaki stadion bio mal.Najbolji prijedlog do sada. :bih: :bih:
To bi super bilo jer samo iz danske i svedske bi bio pun stadion a koliko znam wolfsburgov stadion prima oko 30hilj gledaoca......
Globus

#480 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Sto se dijaspora bori za svoje gu*ove :D
haubica_i_to_teshka

#481 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by haubica_i_to_teshka »

Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...
Poshto kod nas nishta nije normalno, jedino oostaje (bar za sada ) Sarajevo I stadion AFH.
Od samog prijema gostujuce reprezentacije i navijaca, ( aerodrom, smjeshtaj, kao i druge infrastrukture ) Sarajevo je trenutno jedini grad koji moze da zadovolji nekim standardima koji su normalni u Evropi.

Stadion treba poceti renovirati DANAS . Srediti travnjak, "istok" nadograditi postaviti VIP loze i nadkriti. Isto tako kompletno promijeniti infrastrukturu stadiona( WC, prilaze, postaviti novi video semafor)...
Moze se i parking nadograditi ima prostora..

Nisam upoznat sa pravilima FIFA-e I UEF-e , da li je pravilima regulisan postotak pokrivenosti stadiona i druge regulative?

Ostavite lokal-patriotizam za neka druga vremena .
phillie

#482 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

haubica_i_to_teshka wrote:Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...
Poshto kod nas nishta nije normalno, jedino oostaje (bar za sada ) Sarajevo I stadion AFH.
Od samog prijema gostujuce reprezentacije i navijaca, ( aerodrom, smjeshtaj, kao i druge infrastrukture ) Sarajevo je trenutno jedini grad koji moze da zadovolji nekim standardima koji su normalni u Evropi.

Stadion treba poceti renovirati DANAS . Srediti travnjak, "istok" nadograditi postaviti VIP loze i nadkriti. Isto tako kompletno promijeniti infrastrukturu stadiona( WC, prilaze, postaviti novi video semafor)...

Nisam upoznat sa pravilima FIFA-e I UEF-e , da li je pravilima regulisan postotak pokrivenosti stadiona i druge regulative?

Jah bolan, jesi vidio kako se ovi iz Wolfsburga guraju u prve safove...polako ljudi dok se hodzino samelje :)

A da Kosevo treba obnovu treba i to podhitno!
estonija

#483 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by estonija »

crkvice wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:Kao i sve normalne reprezentacije, tako i nasha, trebala bi igrati na stadionima cijele drzave...

Jah bolan, jesi vidio kako se ovi iz Wolfsburga guraju u prve safove...polako ljudi dok se hodzino samelje :)

A da Kosevo treba obnovu treba i to podhitno!
Zna kare Grbavicu sater Kosevo,jel i ti to jarane vozis ha,jel?A sto onda to Zenica kao,jel?So ba u Zenici bureke valjaju domace? :dance: :bih:
phillie

#484 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

To se meni nesto obracas, kao? Nesto suvislo, ako nije problem....
dzukelica

#485 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by dzukelica »

Ti se zajebaješ ? :D

Dosta nam je brate i Bologne bilo, kad već imamo zemlju, možmo i igrat u njoj :)
scheph

#486 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by scheph »

dzukelica wrote:
Ti se zajebaješ ? :D

Dosta nam je brate i Bologne bilo, kad već imamo zemlju, možmo i igrat u njoj :)
ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...
ovo je samo prijedlog a mozda u buducnosti i odigramo neku utakmicu tamo barem prijateljsku.
dzukelica

#487 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by dzukelica »

Kad Hrvati budu igrali u Sidneju a ne u Zagrebu, onda ćemo i mi da pričamo o Wolfsburgu.
zecko_kupuz

#488 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

scheph wrote: ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...
ovo je samo prijedlog a mozda u buducnosti i odigramo neku utakmicu tamo barem prijateljsku.
Ovo djeluje kao solidan prijedlog....da nema barem milion ljudi u BiH samoj, koji žele pratiti reprezentaciju. Pa ljudi dragi, ima li ovdje ikakvog poštovanja prema domaćim navijačima?! Ima li poštovanja prema samoj zemlji BiH, i njenim gradovima i narodu koji tu živi i pati se?!
Možda nemamo uslovnih terena, ali ovo bi definitivno bilo suludo. :-) Samo zamislite da odigramo jednu takvu utakmicu. Pa kao da smo iz Somalije, a ne jedne (istina, naopake) evropske zemlje. Vratite se u realnost.
phillie

#489 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Ma sve i da nasi reprezentativci budu igrali u Wolfsburgu, opet bi se neko nasao pa bi rekao, jebo vas stalno Wolfsburg, daj malo u Minhen il Dortmun, tamo su pravi navijaci a ne ovi Wolsfburg fenseri hahahahaha
dzukelica

#490 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by dzukelica »

not funny
cyprus

#491 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by cyprus »

scheph wrote:ne zaebaem se, imamo zemlju ali kakve koristi kad nemamo stadion i sve pratece koji ispunjava minimum sto se od nas trazi, vecina nasih igra po evropi i blizi bi bio njima Wolfsburg a o atmosferi da i ne pricam, samo iz skandinavije bi doslo najmanje 15.000 a da ne govorim o njemackoj, austriji, holandiji...
Ma bravo :bih: . Samo sam čeko ko će dati ovakav prijedlog. Živjela dijaspora, zbog njih uostalom i postoji ova reprezentacija :bih: . Mi u BiH imamo Srajevo i Želju i ostale vrhunske klubove, šta će nam više ko :skoljka:
libertyBiH

#492 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by libertyBiH »

Neda savez elera ni za koji stadion dok oni sebe ne namire nenadajte se nicemu lipi moji.Lopovi napolje. :bih:
dzukelica

#493 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by dzukelica »

Kao da nam je najveći problem stadion i navijači..

Ako je uopšte i problem.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#494 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

12 najcudnijih stadiona na svijetu :shock: ,fascinantno :D

Trebala bi se neka iskustva i fazoni od ovih najcudnijih primjeniti i na Bilino,samo da se kapacitet pooveca :D

http://www.thisblogrules.com/2009/12/12 ... diums.html
Gandalf

#495 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Moj prijedlog je da se istočna tribina produži preko ceste i rijeke Bosne sve do susjednog Kamberovića Polja - tako bi smo jedini imali stadion kroz čiju jednu tribinu prolazi auto saobraćaj a teče i rijeka - siguran sam da bi upali među top 5 stadiona.
bijelo_dugme

#496 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bijelo_dugme »

Gandalf wrote:Moj prijedlog je da se istočna tribina produži preko ceste i rijeke Bosne sve do susjednog Kamberovića Polja - tako bi smo jedini imali stadion kroz čiju jednu tribinu prolazi auto saobraćaj a teče i rijeka - siguran sam da bi upali među top 5 stadiona.
Kasnis 10-15 godina :sad:

Amsterdam Arena:

Image

Ima i kanalizaciju i autoput ispod tribina 8-)
Gandalf

#497 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

E jbg, holanđani mi ruše koncepciju - jedino još da pokušamo uz pomoć Koperfilda, ogledala i zastora da stadion lebdi 20 metara iznad zemlje ili nešto sl.
Globus

#498 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Nema veze sto ima amsterdam arena sa cestom ispod .. mi bi imali i cestu i rijeku .. ja predlazem da se napravi neka rupa na tribini da se moze riba pecat ukoliko je utakmica dosadna ..ustvari garantujem da bi to bio najposjeceniji dio tribine :D
sarajevsko_pivo

#499 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by sarajevsko_pivo »

Evo kako to rade Makedonci:

Image
Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#500 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

Trznuo si me majke mi :D

Otvaram temu ,slika kranova,gradiliste..tema Bilino Polje...i onda negativno otreznjenje,nemoguce da je to kd nas.

I naravno da je nemoguce,nase "rekonstrukcije" se svode na farbanje gelendera i reflektora..a ponekd promijene pokoju solju i vodokotlic u WC-ima na stadionima...poneeeekaddddd' :D :-)
Post Reply