iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bug

#476 Re: iPhone - All about

Post by bug »

nego, je l' neko sam instalirao gps? :D
bug

#477 Re: iPhone - All about

Post by bug »

ostro i na prvu wrote:
bug wrote:nego, je l' neko sam instalirao gps? :D
sta ce ti to :D
slabo se snalazim po sarajevu, u mom selu mi nije treb'o :D :D
bug

#478 Re: iPhone - All about

Post by bug »

ostro i na prvu wrote:aaaaaa ...

hoces da se lociras :D
a ne, za to imam uslugu locirajte mi sina :D :D :D
hakazvaka

#479 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

evo napravio sam :) :)
iphone je autorizovan sa mojim pc tako da je dopustio da se odradi restore :)
Op3r4t0r

#480 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

hakazvaka wrote:OK, glup sam i sve to, al jebiga :D

znaci, uspio sam danas promjeniti sifru (passcode lock) na svom iPhone, i zaboraviti je. znaci stavio sam neku glupu :D i onda mi se nije svidjalo jer je prejednostavno i stavim neku u obliku trokuta il tako nesto, i jebaji ga sad ne mogu da ga otkljucam.

znaci ono pokusavao, na kraju se blokirao sat vremena i ja se povucem za neko pametnije rjesenje od pogadjanja :D
takodjer kada ga spojim na pc dozvoljava mi sve jer je on povezan sa mojim itunes racunom i mojim racunarom, tako da su sve sumnje o kradji otklonjene odmah :D :D

MOLIM VAS, AKO IMATE RJESENJE, NE PISITE GA NA OVOJ TEMI NI SLUCAJNO! AKO MI VJERUJETE DOVOLJNO, POSALJITE MI NA PRIVATNU PORUKU NEKO EVENTUALNO RJESENJE.

hvala :)
Nakon sto sam procitao ostatak posta moram reci da se slazem sa uvodnom recenicom :lol:
milojicabrzi

#481 Re: iPhone - All about

Post by milojicabrzi »

...Imam jedno pitanje.
Sin navalio, hoce Iphone...

Ja sam do sada uglavnom imao klasicne mobitele, i ne razumijem se previse, pa molim sve koji su "u tome" da mi napisu:

1.Koliko je realna cijena za nov Iphone (sa garancijom)?
2.Na sta treba obratiti paznju kod kupovine (ima li opasnosti od kopija, gdje se mogu naci softweri i sl.i sve sto bi pocetnik trebao znati).

Da imam vremena, prosao bih kroz ovaj topic....
Hvala puno!
febo_acm

#482 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

1. To je relativno, sve zavisi od osobe koja prodaje. Može se naći od 650 KM 3G pa do 1200KM za 3GS.
2. Generalno, ako kupuješ u radnji, neće te niko prevariti. Što se tiče software-a, sve možeš naći na ovoj temi :) Od otključavanja, crackovanja, instaliranja programa i igrica...

Sretno! :)
DYD666

#483 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Ne znam koliko vâs je pratilo vjerovatno najbolji site za aplikacije Appulo.us koji od nedavno ne radi, a vjerovatno nece ni proraditi vise ikad... isprobao sam bar 10 tak "slicnih" siteova, alternativa...i ni jedna nije bila ni u pola dobra kao Appulo, srecom nasao sam http://apptrackr.org/ i toplo ga preporucujem. Zapravo je, po mom skromnom misljenu, cak i bolji od Appluo-sa, po pitanju dizajna, preglednost i organizacije, a aplikacije daleko brze dolaze nego na bilo kojem drugom siteu. Postoji i mobilna verzija stranice u vidu aplikacije za iPhone - Installous, i moze se naci preko Cydie.

Primjer, nekidan je izasla hit igra Plans Vs. Zombies, bila je najavljena oficijelno za 15-ti Feb, na apptrackr-u je bila 14-tog ujutro dostupna po nasem vremenu, a proslo je najmanje 24h prije nego se pojavila i na jednom od ovih alternativnih siteova koje imam, to vam sve govori. :run:

P.S.
@milojicabrzi - polovan, a solidno ocuvan 2G iPhone se krece oko 350-400KM takodje. Potrazi na "marketu" :)
hakazvaka

#484 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Šeha wrote:
hakazvaka wrote:Sta ovo cujem, sad zovem mekline, kazu da se baterija ne moze zamjeniti :? Da je ni oni ne mogu zamjeniti.. a na Apple-ovoj stranici pise da baterije imaju lifetime i da ce trebati zamjenu u dogledno vrijeme...
Ovde je Apple mijenja i zamjena kosta $70 :( :roll:

I usput kako ozivi ova tema otkako Haka nabavi Iphone :thumbup: :thumbup:
samo da kazem da ova moja baterija perfekt radi vec 3 godine :D :D
hakazvaka

#485 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

zoom66 wrote:
hakazvaka wrote:
Šeha wrote:
Ovde je Apple mijenja i zamjena kosta $70 :( :roll:

I usput kako ozivi ova tema otkako Haka nabavi Iphone :thumbup: :thumbup:
samo da kazem da ova moja baterija perfekt radi vec 3 godine :D :D
3 godine? :? hako, odoh razrezat lubenicu :D :D :D
Released 2007, June :D

hajd dobro mozda 2 godine :D :D desava se i najboljima :D
DYD666

#486 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jeli ovo fakat istina da ne postoji trajan Jailbreak za 3GS?
Kako sta? Radi mjesec dva pa moras opet ili?
Ne kontam kako ga onda uospte prodaju? Raja ne zna pa kupuje?
febo_acm

#487 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Koliko ja znam, radi sve ekstra dok ga ne restartujes ili dok se nedo Bog ne ugasi :P Onda moraš sve ponovo :)
Eborg

#488 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Je li još uvijek nema nikakvih informacija o tome da će biti neki novi uspješan jailbreak s kojim se to neće dešavati?
Yamahalac

#489 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

DYD666 wrote:Jeli ovo fakat istina da ne postoji trajan Jailbreak za 3GS?
Kako sta? Radi mjesec dva pa moras opet ili?
Ne kontam kako ga onda uospte prodaju? Raja ne zna pa kupuje?
moj radi, sad vjerovatno je u mene prvi model 3gs-a, ali radi i nakon restarta i bez tetheringa i sl.

moj je kupljen u julu prosle godine
qay

#490 Re: iPhone - All about

Post by qay »

DYD666 wrote:Ne znam koliko vâs je pratilo vjerovatno najbolji site za aplikacije Appulo.us koji od nedavno ne radi, a vjerovatno nece ni proraditi vise ikad... isprobao sam bar 10 tak "slicnih" siteova, alternativa...i ni jedna nije bila ni u pola dobra kao Appulo, srecom nasao sam http://apptrackr.org/ i toplo ga preporucujem.
Da li postoji mogucnost da se iPhone zakljuca nakon instaliranje neke aplikacije sa ove stranice?
iPhone unlockan i jailbreakan i appsync instaliran

Pozdrav
febo_acm

#491 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Mislim da to nije moguće :)
DYD666

#492 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

qay wrote:Da li postoji mogucnost da se iPhone zakljuca nakon instaliranje neke aplikacije sa ove stranice?
iPhone unlockan i jailbreakan i appsync instaliran

Pozdrav
Kod mene je sve OK. Radi sve sa tog sitea paralelno sa free app sa AppStorea.

Mada sam ja sebi rucno, starinski odradio Jailbreak/Unlock sa PwnageTool na verziju 3.0 i fora da ove crackovane aplikacije prorade je bila u instaliranju SSH-a sa Cydie i onda kopiranjem/overwrite "mobile installation" file-a sa drugim, modifikovanih permisija, u odredjeni folder.

E sad, od tada cujem ima raznoraznih jednostavnijih alata tipa RedSnowa i BlackRain koji navodno to sve sami zavrse, ali nisam probavao niti cu sve dok mi zaista i ne zatreba noviji firmware od 3.0. Jedino da ne postoji neka zavrzlama kada na taj nacin to radis, ali cisto sumnjam. Culo bi se o tome "na sva zvona". Mislim da smijes konforno bilo sta sa tog sitea instalirati.
Pozz
saniisani

#493 Re: iPhone - All about

Post by saniisani »

POMOZITE MI MOLIM VAS!!!!!!!

evo zahebajem se sa ovim iphone-om vec par dana. Gajnc nov 3gs 16GB, crni.

Uzeo sam onaj softwer za otljucavanje (black ra1n) i on kaze da je telefon otkljucan. Ali onda kad ubacim svoju SIM karticu (T-mobile, USA) nikako nemam signala.

Sta se desava... molim vas pomozite mi sa konstruktivninm idejama.

HVALA!!!!

:sax:
savsvoj

#494 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Blackra1n sluzio kako ja znam za jailbreak telefona a ne za unlock tako da trebas najvjerovatnije dodat http://blackra1n.com source i cydia i skinut blacksn0w unlock
saniisani

#495 Re: iPhone - All about

Post by saniisani »

RAJA POMAGAJTE !!!!!!

Neki dan sam kupio Novi Iphone 3Gs, 16GB.

Otkljucao sam ga sa blackra1n tool-om i ubacio svoju Tmobile USA, SiM kartu.

upalio telefon i opet nema SERVISA.

STA DA RADIM?

bicu zahvalan na SVAKOM KONSTRUKTIVNOM savjetu!!!!!!!!
Leteći

#496 Re: iPhone - All about

Post by Leteći »

Pozdrav forumašima!
Trebam savjet - ima li u Sarajevu neki servis da relativno sigurno (to jest pristojna cijena i servis na glasu među korisnicima) - promjenim puknuti ekran.
Hvala
Yamahalac

#497 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

saniisani wrote:RAJA POMAGAJTE !!!!!!

Neki dan sam kupio Novi Iphone 3Gs, 16GB.

Otkljucao sam ga sa blackra1n tool-om i ubacio svoju Tmobile USA, SiM kartu.

upalio telefon i opet nema SERVISA.

STA DA RADIM?

bicu zahvalan na SVAKOM KONSTRUKTIVNOM savjetu!!!!!!!!
imas ikonicu blackrain negdje u telefonu, pokrenes kliknes na blacksnow i pustis da zavrsi, ako nije zadnja verzija softwera, a mislim da jeste, otkljucace ga, ako je zadnja onda mu nista ne mozes
bug

#498 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Leteći wrote:Pozdrav forumašima!
Trebam savjet - ima li u Sarajevu neki servis da relativno sigurno (to jest pristojna cijena i servis na glasu među korisnicima) - promjenim puknuti ekran.
Hvala
ne znam kako se zovu, radnja u zlatarskoj ulici, stari grad
saniisani

#499 Re: iPhone - All about

Post by saniisani »

okay.. moj iphone je 3.1.3

dobio sam najnoviji software za otkljucavanje/jailbreak 3.1.3 verzije.

ALI kada sam Jailbreak-ovo iphone, software kreira specificni restore file .ipsw i kada pokusam da restoriram pokaze mi se ERROR 1604.

Cuo sam da je to porpilicno "popularan" error.... Kako ga rijesiti?

HVALA

hakazvaka

#500 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

saniisani wrote:okay.. moj iphone je 3.1.3

dobio sam najnoviji software za otkljucavanje/jailbreak 3.1.3 verzije.

ALI kada sam Jailbreak-ovo iphone, software kreira specificni restore file .ipsw i kada pokusam da restoriram pokaze mi se ERROR 1604.

Cuo sam da je to porpilicno "popularan" error.... Kako ga rijesiti?

HVALA

imas ba ono za ono, pa onda to ukljucis i onda ono moze da radi ono svoje :D :D ma znas :D

Fix 1604 Error During iPhone 3.1.3 IPSW Custom Restore
By Taimur Asad | February 10th, 2010

I have got loads of emails and queries via comments on the posts here and here where many of you have been asking on how to fix 1604, 1603, 1602, 1601, 1600 error in iTunes during firmware restore. This error is occurred when you are trying to restore your jailbroken custom iPhone 3.1.3 .ipsw file which you cooked using either PwnageTool or sn0wbreeze. The error which iTunes throws may look like this.

The iPhone "[your iPhone]" could not be restored. An unknown error occurred.
Image

Fix 1604 Error iPhone 3.1.3

To get around this problem, there is a handy little tool called iREB (iTunes Restore Error Bypasser) for Windows which can help you bypass the error when you are restoring .ipsw file in iTunes. The latest version of this program works with iPhone 3.1.3 firmware running on the original iPhone, iPhone 3G and iPod touch 1G/2G.

Follow the steps below to bypass this error so that you can restore iPhone 3.1.3 firmware in iTunes.

Step 1: Start iTunes and put your phone into DFU mode:

Press and hold the Home button and the Power button at the same time. After exactly 10 seconds release the Power button. Continue holding the home button until you iTunes pops up a message telling you that it has detected an iPhone in recovery mode. At this point your iPhone/iPod touch screen will remain black.
Image
Fix 1604 Error iPhone 3.1.3

Step 2: Now close iTunes and Start iREB on Windows.

iREB
Image
Step 3: Simply select your device and wait for a few seconds until you get white or a red screen on your iPhone or iPod touch.

Step 4: Now open iTunes and select your phone from the sidebar in iTunes. Now press and hold left “alt” button (“Shift” button on Windows) on the keyboard and then click on “Restore” (Not “Update”) button in the iTunes and then release the “Shift” button. Select a custom .ipsw file and restore it.

That’s it! iTunes should now be able to restore your iPhone or iPod touch to the latest iPhone 3.1.3 firmware without any problems. Hopefully you wont get any errors this time around!

One thing to note here is that iREB is not for jailbreaking. It is only used for restoring to custom .ipsw firmware files via iTunes without any errors.

You can follow our complete jailbreaking guide for iPhone 3.1.3 firmware for iPhone 2G, 3G, 3GS and iPod touch 1G/2G using redsn0w 0.9.3, redsn0w 0.9.4, sn0wbreeze, PwnageTool 3.1.5. Unlocking can be done using ultrasn0w or blacksn0w.

For iPhone 3.1.2 firmware, you can use blackra1n, PwnageTool, redsn0w, sn0wbreeze, ultrasn0w and blacksn0w to jailbreak and unlock your iPhone and iPod touch.

Download iTunes 9.0.3 for Windows and Mac
Download iREB for Windows [Fast Mirror Link]

You can follow me on twitter or join our facebook fanpage to keep yourself updated on all the latest iPhone jailbreaking and unlocking releases.

http://www.redmondpie.com/fix-1604-1603 ... m-restore/
Post Reply