"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
vukojebina

#476 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vukojebina »

Control panel wrote:Image

Ovo je malo off topic ali nisam odolio. isti dan isto mjesto Aleja. prepuna pjesaka, majki sa dj. kolicima, biciklista, kocija i onda gastarbajter sa svojom ladjom, takodje serbez, ide prema Vrelu Bosne. Kravetina pored njega se smije kad je vidjela da ih slikam. Valjda jadna konta da slikam onu ljepotu od prirode i nju u njoj pa da ispadne fino na slici. :x

A da li si nekad pomislio da na vrelo bosne nekad neko dodje i ko nije iz sarajeva i ko nezna sve je8ene ulicice i sokake da bi doso do vrela bosne...prije 2-3 godine sam nakon dugo vremena otiso na vrelo, sa svojim autom, i tako je "dobro" oznaceno gdje je tacno vrelo da ti ni dvije navigacije nebi pomogle...na kraju sam i ja morao proci kroz jednu slicnu aleju i otvoriti prozor i izvinjavati se svakom pjesaku koji naidje...sreca pa je bilo pred kisu pa nije bilo plaho naroda...ako nemate para na normalno oznacavanje, barem cakiju u ruke i na drvecu crtajte strelice...
respo

#477 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

jeli taj koji nije iz sarajeva zna za saobracajne znakove?
jeli taj koji nije iz sarajeva zna da pita kocijase ili obicne prolaznike kako da dodje do vrela bosne sa autom?

"svi su krivi ja nisam ja imam izgovor" glavni moto bosanaca i hercegovaca
vnm

#478 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

zensko bi tu stalo i pitalo za put. muskarac to nece ni da cuje. :D
whow

#479 Re: "Majstori" parkiranja

Post by whow »

respo wrote:jeli taj koji nije iz sarajeva zna za saobracajne znakove?
jeli taj koji nije iz sarajeva zna da pita kocijase ili obicne prolaznike kako da dodje do vrela bosne sa autom?

Znakova stvarno nema , u to sam se licno uvjerio. Jos veci problem je sa parking prostorom koji je na Vrelu Bosne premalen tako da se ljudi parkiraju onom cestom ispod Igmana , nekad se red uhvati sve do pravoslavne crkve i to sa obje strane pa jos kada se susretnu dva autobusa pravi cirkus. Ove godine sam se nasao izmedu dva autobusa tako da je onaj autobus sto je isao prema VB trebao da se vrati sve do ceste jedno 2 kilometra u rikverec a iza njega kolona :-) . Tako nesto treba dozivjeti . Ugodaj je potpun ako se u ovaj mix doda 20 godina star Golf bez klime i +30 C temperatura , doslo mi je da ostavim auto i da se zakacim za fijaker kao prije 25-30 godina ali me zena odvratila.
Skyfox

#480 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

400KM za parkiranje na zelenoj povesini????

U subotu na Bjelasnici razbacala raja rostilje, golfovi uredno parkirani uz klupice kad zadose eko drotovi i samo ih rastjerase nisu napisali ni jednu kaznu...
respo

#481 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

whow wrote:
respo wrote:jeli taj koji nije iz sarajeva zna za saobracajne znakove?

Znakova stvarno nema , u to sam se licno uvjerio. Jos veci problem je sa parking prostorom koji je na Vrelu Bosne premalen tako da se ljudi parkiraju onom cestom ispod Igmana , nekad se red uhvati sve do pravoslavne crkve i to sa obje strane pa jos kada se susretnu dva autobusa pravi cirkus. Ove godine sam se nasao izmedu dva autobusa tako da je onaj autobus sto je isao prema VB trebao da se vrati sve do ceste jedno 2 kilometra u rikverec a iza njega kolona :-) . Tako nesto treba dozivjeti . Ugodaj je potpun ako se u ovaj mix doda 20 godina star Golf bez klime i +30 C temperatura , doslo mi je da ostavim auto i da se zakacim za fijaker kao prije 25-30 godina ali me zena odvratila.
mislio sam na znak na pocetku aleje koji "govori" da je saobracaj zabranjen osim stanara zuti krug sa crvenim obrubom a ne na putokaz
za to valjda ima kocijas da ti objasni ili bilo koga da si pitao pokazao bi ti
zasto ne parkirati na parking pored doli bel tj. onaj parking na pocetku ima mjesta za minimalno 100 auta i onda do vrela prosetati ili se provozati u kociji
nova_korisnica

#482 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nova_korisnica »

Judge_Dread wrote:
nova_korisnica wrote:da to nekome nisu golfa maznuli pa tu ostavili.... :?
sceri nije ti ni ta blesava :thumbup:
jos ce covjek i kaznu platiti za nepropisno parkiranje :)

prije 7-8 god su tako na jednom parkingu kod moje rodice ostavili auto dok neko nije prijavio..i ispalo ukradeno...a ironija time jos veca sto je u policajac stanovao u bocnoj zgradi pa i on svaki dan pored tog auta prolazio....
vukojebina

#483 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vukojebina »

respo wrote: mislio sam na znak na pocetku aleje koji "govori" da je saobracaj zabranjen osim stanara zuti krug sa crvenim obrubom a ne na putokaz
zasto ne parkirati na parking pored doli bel tj. onaj parking na pocetku ima mjesta za minimalno 100 auta i onda do vrela prosetati ili se provozati u kociji

evo ga jos jedan sto je juce dao 200 km da polozi vozacki a sad objasnjava kako koji znak izgleda...pasa, nije poenta u tome, poenta je sto "nema" znakova ni putokaza gdje je vrelo bosne...a to da pitam kocijasa, koji samo zna rec izvoli i hoces voznju za cenera ili cvanciku..mislim stvarno...a da, mogo sam i kod avaza parkirat, pa malo prosetat, jer jebga, nisam iz carsije, kontam tu je to, 200-300 metara lagane setnje..
respo

#484 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

vukojebina wrote:
respo wrote: mislio sam na znak na pocetku aleje koji "govori" da je saobracaj zabranjen osim stanara zuti krug sa crvenim obrubom a ne na putokaz

evo ga jos jedan sto je juce dao 200 km da polozi vozacki a sad objasnjava kako koji znak izgleda...pasa, nije poenta u tome, poenta je sto "nema" znakova ni putokaza gdje je vrelo bosne...a to da pitam kocijasa, koji samo zna rec izvoli i hoces voznju za cenera ili cvanciku..mislim stvarno...a da, mogo sam i kod avaza parkirat, pa malo prosetat, jer jebga, nisam iz carsije, kontam tu je to, 200-300 metara lagane setnje..
ne nisam platio 200
imao sam jaceg covjeka pa sam platio stoju

ima znakova ne ubjedjuj me bezveze kad znam sigurno da ima
ne moras kocijasa pitaj bilo kojeg drugog prolaznika
ah jebiga moras parkirati tacno na izvoru da bi uzivao u vrelu bosne
mozda bi ga trebao spustiti i niz one staze pa ga uparkirati i u samu bosnu da se usput i opere

p.s. kad sam ja polagao nije tako bilo skupo nije bilo ovako kao sada :P
stochar

#485 Re: "Majstori" parkiranja

Post by stochar »

ja kad sam polag'o testove bas bilo jedno pitanje:

36. Ako nema odgovarajuceg znaka koji upucuje na pravac kretanja ili zabrane:

a) onaj ko prima platu da postavlja znakove ocito nije uradio svoj posao

b) znak je bio tu, ali ga neko odnio, trebalo mu za ograde

c) jednostavno, pitash kochijasha

i ovo pod C bio tachan odgovor

p.s. mor'o sam ovo ispalit' shega mi... sa ovim dijelom se slazem, i ponavljam ga: zasto ne parkirati na parking pored doli bel tj. onaj parking na pocetku ima mjesta za minimalno 100 auta i onda do vrela prosetati ili se provozati u kociji valjda mrsko gospodi, moraju, sto kazes, nacalit' auto uz samo vrelo bosne...
respo

#486 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

stochar wrote:
ja kad sam polag'o testove bas bilo jedno pitanje:

36. Ako nema odgovarajuceg znaka koji upucuje na pravac kretanja ili zabrane:

a) onaj ko prima platu da postavlja znakove ocito nije uradio svoj posao

b) znak je bio tu, ali ga neko odnio, trebalo mu za ograde

c) jednostavno, pitash kochijasha

i ovo pod C bio tachan odgovor

p.s. mor'o sam ovo ispalit' shega mi... sa ovim dijelom se slazem, i ponavljam ga: zasto ne parkirati na parking pored doli bel tj. onaj parking na pocetku ima mjesta za minimalno 100 auta i onda do vrela prosetati ili se provozati u kociji valjda mrsko gospodi, moraju, sto kazes, nacalit' auto uz samo vrelo bosne...
kad sam polagao nisu mi dali tako tesko pitanje ja sam platio 200 maraka kao sto ovaj rece samo me zanima u kojim apoenima
mozda on zna :P

p.s. na vrelo bosne se ide valjda radi setnje da sam htio samo da lezim i da se ne micem ne bi ni izlazio iz kuce
kemo_lemo

#487 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kemo_lemo »

stochar wrote:pregledah, nasmijah se, svaka cast! meni je, nakon svega pregledanog, ipak ovaj gigant kojeg je faruk postavio kandidat za velemajstorku titulu:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#488 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Golfa 2 nema vise na zelenoj povrsini. ili je neko platio otkup za auto ili je vlasnik skontao da se ipak ne isplati parkirati na zelenoj povrsini. jeftinije je na trotoaru parkiratili ili na cesti.

Sto se tice VB iz oba pravca imaju znakovi zabrane koji je isti u svim zemljama i ako je znak zabrane onda je znak zabrane za sva motorna vozila i tacka. nema tu sta covjek traziti i ulaziti u tu ulicu pa taman da gori i taman da je 100 puta ''stanac''. mislim da prevelika bahatost, kurce.., sila, ili kako vec krasi nase ljude koji dodju ovamo.
prije rata nikome nije palo na pamet da pogleda u znak zabrane saobracaja a kamo li da se tom ulicom vozi.

evo jos jedne iz Aleje

Image
Judge_Dread

#489 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 22:27, edited 1 time in total.
whow

#490 Re: "Majstori" parkiranja

Post by whow »

kemo_lemo wrote:
stochar wrote:pregledah, nasmijah se, svaka cast! meni je, nakon svega pregledanog, ipak ovaj gigant kojeg je faruk postavio kandidat za velemajstorku titulu:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma nije smijesno ovako isto parkira moj komsija u mraku se prikolica i ne vidi , pravo opasno ali sta ces mu :x .
Wind

#491 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

Image
Image
s@mson

#492 Re: "Majstori" parkiranja

Post by s@mson »

Wind wrote:Image
Image
Tako je kada uzmu apartman koji nema parking ili kada se dodje na more sa 130KM za tri dana, od toga treba platiti spavanje, hranu ako zafali i naravno kukuruz djeci na plazi te ne ostane para za parking koji cini mi se 5 KM cijeli dan, 150 metara od te krivine...
Angry_Orange

#493 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Angry_Orange »

Na istom tom jestu gdje taj Golf na slici,jedan je na jos "BOLJI " nacin bio parkirao Pajera zadnje generacije...samo je ovaj mila majka ,u odnosu na ovoga sa Pajerom..nazalost nemam slika,ali ljudi tu znaju tako parkirati,da malo jaci udarac moze prevrnuti automobil ....( a tu je uvjek puno djece i ljudi...)...
duboka_misao

#494 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

jel ovo mjesto zlocina Gradac?
Skyfox

#495 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

cini mi se Neum
Bullet Tooth Tony

#496 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

Skyfox wrote:cini mi se Neum
Neum 100 %
Van Halen

#497 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Van Halen »

s@mson wrote:
Wind wrote:Image
Image
Tako je kada uzmu apartman koji nema parking ili kada se dodje na more sa 130KM za tri dana, od toga treba platiti spavanje, hranu ako zafali i naravno kukuruz djeci na plazi te ne ostane para za parking koji cini mi se 5 KM cijeli dan, 150 metara od te krivine...
Ko Poljaci birvaktile, nekad smo im se smijali sad smo ono što su oni nekad bili.
sinus

#498 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinus »

A gdje ovdje na ovom dijelu Neuma ima plaćeni parking :?:

Daj nemojte sad zajebavati. Ovog papka sa BMW koji je na trotuaru ne komentarišete, a ovaj sa golfom je kao seljo beljo...

Ili je možda trebao sobu ovdje iznajmiti, a parkirati se gore kod Neretvanca...Svi ovi što iznajmljuju sobe bi da zgrnu za tri mjeseca hiljade $$$, a nemoj da bi u svojoj Vili napravili garaže da im se gosti mogu parkirati...Ja se lično ne bih nikada ovako parkirao, ali sad eto trebamo svi napisati da je čovjek seljak što se ovako parkirao. A tamo je tolika gužva da su i parkinzi koji se plaćaju popunjeni...
Neelix

#499 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

ma dje ce neko ovdje rec da je papak vozac bmw-a (a vecina jeste) :lol: . sto je g2 za siromasne, to je bmw za ove s parama, apsolutno nema razlike.

neces to docekat ovdje moj sinuse :)
Better Man

#500 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Ponovo poznata lokacija Merkator!

Image
Locked