SP Rukomet 2009

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Novi svjetski prvak?

HRVATSKA
56
35%
NJEMACKA
10
6%
FRANCUSKA
55
34%
SVEDSKA
3
2%
DANSKA
8
5%
SPANIJA
9
6%
RUSIJA
0
No votes
MADJARSKA
1
1%
SRBIJA
14
9%
NEKO DESETI
5
3%

Total votes: 161

ivaakaiva

#476 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

mmostar wrote:
Josip wrote:Srbi imaju dobar sastav, Bojinović, Vujin a golmani su im uvjek vrhunski.
samo mi nije jasno kako su ostali bez ovoga kvarteta: Šterbik, Puljezović, Šarić, Perić. nema bolje četvorke na svijetu.
Godine,svađa u repki...svega pomalo
A jos bolje ako imaju problema u repki :sad:
Onda nejgraju kolktivno i to im je problem...
Svadje u repki..pogotovo da se iskljuce kvalitetni igraci ne nosi dobro..
a nenosi dobro citaj kao ne nosi medalje :)
ivaakaiva

#477 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Zwanziger wrote:
in33sa wrote:Sve ide u poznatom pravcu, kako sam i rekao, Danci, Francuzi i Hrvati, najbolje tri ekipe svijeta trenutno. I vrlo vjerovatni polufinalisti.

Ostali su klasa ispod.

Jedino ovi Svedjani, mogu iznenaditi Francuze a tu negdje i zakomplikovati stvari u ovoj novoj grupi u Zagrebu.

U drugoj Nijemci i Danci najvece sanse imaju, Nijemci imaju veliku pomoc sudija, stara prica.
Kakvu veliku pomoc?
S koe planete sti ispo -.-''
godinama su suci na strani svaba..
pa jes gledo tekmu s rusima..pravo cudo sto su rusi izvuklu bod pored takvih sudaca..
i onda kazete da Hrvati imau srece jer igraju doma...
Podrska tribine..Uvijek je tu..Na koem god kontinentu se igralo..koi god sport..
Nisu Hrv. navijaci bzvz proglaseni najboljim u svijetu
A to da ce suci pomagat Hrvatima kao domacinima..
aham...damie to dozivit da sudac stane na nasu stranu -.-''
ivaakaiva

#478 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

JOŠ JEDNOM AL OVAJ PUTA JAČE
CIJELI SVIJET ZNA NAŠE NAVIJAČE
CIJELI SVIJET SAD GLEDA I PRATI
DA VIDI KAKO IGRAJU HRVATI
A SVE ZBOG VATRENOG SRCA
KOJI ISPOD SVETOG DRESA KUCA
NEK SVI ČUJU KAKO SLAVIMO
AJMO CIJELI STADION

SJEVER, ISTOK, ZAPAD SVI SE BUDE
AKO BOLI STISNI ZUBE
NEKA SE LJUTE ONI ŠTA GUBE
TU DANAS SVIRAJU NAŠE TRUBE
I ZATO SE POMAKNI
ZRAK DUBOKO UDAHNI
PA DIGNI RUKE I NAPUNI ČAŠU
OVDJE SE IGRA ZA LIJEPU NAŠU

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
mmostar

#479 Re: SP Rukomet 2009

Post by mmostar »

ivaakaiva wrote:JOŠ JEDNOM AL OVAJ PUTA JAČE
CIJELI SVIJET ZNA NAŠE NAVIJAČE
CIJELI SVIJET SAD GLEDA I PRATI
DA VIDI KAKO IGRAJU HRVATI
A SVE ZBOG VATRENOG SRCA
KOJI ISPOD SVETOG DRESA KUCA
NEK SVI ČUJU KAKO SLAVIMO
AJMO CIJELI STADION

SJEVER, ISTOK, ZAPAD SVI SE BUDE
AKO BOLI STISNI ZUBE
NEKA SE LJUTE ONI ŠTA GUBE
TU DANAS SVIRAJU NAŠE TRUBE
I ZATO SE POMAKNI
ZRAK DUBOKO UDAHNI
PA DIGNI RUKE I NAPUNI ČAŠU
OVDJE SE IGRA ZA LIJEPU NAŠU

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
Polako,ima još da se igra :D
ivaakaiva

#480 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Ma neka :) :)...Mi smo pobjednici :) :)..Niko nam nie ravan...sta cekat kraj prvenstva za veselje...
Kad mozemo i sad :)

nema ekipe koja luđa je od nas,
ajmo sokolovi svi u jedan glas,
idemo,idemo,idemo do kraja!!
mmostar

#481 Re: SP Rukomet 2009

Post by mmostar »

ivaakaiva wrote:Ma neka :) :)...Mi smo pobjednici :) :)..Niko nam nie ravan...sta cekat kraj prvenstva za veselje...

Dobro si,treba se sad veseliti možda se na kraju bude veselio neko drugi :lol: :thumbup:
ivaakaiva

#482 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

mmostar wrote:
ivaakaiva wrote:Ma neka :) :)...Mi smo pobjednici :) :)..Niko nam nie ravan...sta cekat kraj prvenstva za veselje...

Dobro si,treba se sad veseliti možda se na kraju bude veselio neko drugi :lol: :thumbup:
Slavi se od danas do novog prvenstva :)
Ma...na kraju mi slavimo ...

Minute puno znače a samo nebo dat će
Ono što nam treba pa da poslije skupa s nama plače

:dance: :dance: :dance:
Zwanziger

#483 Re: SP Rukomet 2009

Post by Zwanziger »

ivaakaiva wrote:
Zwanziger wrote:
in33sa wrote:Sve ide u poznatom pravcu, kako sam i rekao, Danci, Francuzi i Hrvati, najbolje tri ekipe svijeta trenutno. I vrlo vjerovatni polufinalisti.

Ostali su klasa ispod.

Jedino ovi Svedjani, mogu iznenaditi Francuze a tu negdje i zakomplikovati stvari u ovoj novoj grupi u Zagrebu.

U drugoj Nijemci i Danci najvece sanse imaju, Nijemci imaju veliku pomoc sudija, stara prica.
Kakvu veliku pomoc?
S koe planete sti ispo -.-''
godinama su suci na strani svaba..
pa jes gledo tekmu s rusima..pravo cudo sto su rusi izvuklu bod pored takvih sudaca..
i onda kazete da Hrvati imau srece jer igraju doma...
Podrska tribine..Uvijek je tu..Na koem god kontinentu se igralo..koi god sport..
Nisu Hrv. navijaci bzvz proglaseni najboljim u svijetu
A to da ce suci pomagat Hrvatima kao domacinima..
aham...damie to dozivit da sudac stane na nasu stranu -.-''
Pa upravo sudije donesose bod rusima. Zadnji napad prekrsaj na Hensu ne sviraju, covjek lezi oni pustaju da se igra nastavi, svira sedmerac Rusima i iskljucuje JAnsena. Evo opet ponavljam nije tacno da pomazu Nijemcima, nije tacno. Svaku sam utakmicu Njemacke pregledao i nije tacno da ih sudije guraju.
Aguirre

#484 Re: SP Rukomet 2009

Post by Aguirre »

Da, al bez lazne skromnosti Slovaci i Madjari nemaju šanse protiv ovakve Hrvatske. A s pobjedama iz te dvije utakmice Hrvatska je sigurno u polufinalu. Francuzi ce tek sa Koreom i Švedskom uvidjet koliko im je lagana skupina bila.

Na Jadaranu i Savi, na Dunavu i Dravi... Nek se slavi cijeli dan i noc!

:thumbup:
ivaakaiva

#485 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Ama...jedan napad previde...al ugl navijaju za njemce...
pa de ti malo bolje gleaj te utakmice :)
ivaakaiva

#486 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

mmostar wrote:

Ti mislis da Hrvati nece do zlata O_o
mmostar

#487 Re: SP Rukomet 2009

Post by mmostar »

ivaakaiva wrote:
mmostar wrote:

Ti mislis da Hrvati nece do zlata O_o
Objektivno su među tri najjače ekipe prvenstva,plus su domaćini..... Ali,uvijek postoji ono "ali".....Opreza nikad dosta :zoka:
Zwanziger

#488 Re: SP Rukomet 2009

Post by Zwanziger »

ivaakaiva wrote:Ama...jedan napad previde...al ugl navijaju za njemce...
pa de ti malo bolje gleaj te utakmice :)
Ostete i Nijemce samo sto to necete da vidite. Mozda i bude poneka diskutabilna odluka, ali uglavnom vrate im to. Druga je stvar sto ne podnosis Nijemce pa ti se cini da je svaka odluka u njihovu korist.
van Basten

#489 Re: SP Rukomet 2009

Post by van Basten »

lijepo je vidjeti da je tolika zainteresovanost za rukomet da se za popodne tri stranice nakucaju. Još da je sve isključivo o rukometu :-)
ugl, moja primjedba o pomoći sudija Njemačkoj i odgovor @zwanzigera možda bi se izgubili u masi da istu tu stvar nisu nedavno potencirali @in33sa i @ivaakiva. Naravno, niko od nas nema pojma o rukometu i pravilima i to što smo nas trojica (a vjerovatno i još više nas) vidjeli, to su nebuloze. Kako da ne...
Kako god... ja znam da sam danas u 45. minuti odlučio da prestanem pratiti ovo mučenje od utakmice i suđenja, jer zaista nije bilo smisla koliko su sudije unakazile Poljsku. Tvrdim da Njemačka za sada ima najveću pomoć sudija na prvenstvu, veću čak i od domaćina koji tradicionalno ima tu pomoć. Iskreno, ne čudi me to... jer Njemačka je jedna velika rukometna nacija, i mi zahvaljujući najviše njihovim kanalima i pogledamo šta od ovog rukometa, a to su oni sve uredno platili i plaćaju, sve je to lova, i onda kada imaš prosječnu ekipu a moraš je ugurati u samu završnicu onda nastaje problem.

Španija ide kući (dobro znam da ima razigravanje, ali nije to to). Drago mi je zbog Koreje, zaslužili su. A zaslužila je Španija... igrali su k'o sline cijelo prvenstvo.

Hrvatska je Švedsku razbila prije svega sjajnom odbranom. Nije bilo nijednog lahkog gola za žute, vrlo malo kontri, onda ide posljedično puno grešaka, pa time kontri protivnika i eto... + 5 za sekund. Čudno je da su uz takvu odbranu "krvavih koljena", prvo isključenje dobili negdje u 18. minuti i to Lacković zbog nečega drugog a ne faula, ali dobro... to ne umanjuje zasluženu pobjedu.

Eipat i Tunis, ipak razočarenje. Od ovih ostalih "egzotičnih" zemalja, nije se puno ni očekivalo, ipak treba primjetiti napredak Argentine i Brazila.
Zwanziger

#490 Re: SP Rukomet 2009

Post by Zwanziger »

van Basten wrote:lijepo je vidjeti da je tolika zainteresovanost za rukomet da se za popodne tri stranice nakucaju. Još da je sve isključivo o rukometu :-)
ugl, moja primjedba o pomoći sudija Njemačkoj i odgovor @zwanzigera možda bi se izgubili u masi da istu tu stvar nisu nedavno potencirali @in33sa i @ivaakiva. Naravno, niko od nas nema pojma o rukometu i pravilima i to što smo nas trojica (a vjerovatno i još više nas) vidjeli, to su nebuloze. Kako da ne...
Kako god... ja znam da sam danas u 45. minuti odlučio da prestanem pratiti ovo mučenje od utakmice i suđenja, jer zaista nije bilo smisla koliko su sudije unakazile Poljsku. Tvrdim da Njemačka za sada ima najveću pomoć sudija na prvenstvu, veću čak i od domaćina koji tradicionalno ima tu pomoć. Iskreno, ne čudi me to... jer Njemačka je jedna velika rukometna nacija, i mi zahvaljujući najviše njihovim kanalima i pogledamo šta od ovog rukometa, a to su oni sve uredno platili i plaćaju, sve je to lova, i onda kada imaš prosječnu ekipu a moraš je ugurati u samu završnicu onda nastaje problem.

Španija ide kući (dobro znam da ima razigravanje, ali nije to to). Drago mi je zbog Koreje, zaslužili su. A zaslužila je Španija... igrali su k'o sline cijelo prvenstvo.

Hrvatska je Švedsku razbila prije svega sjajnom odbranom. Nije bilo nijednog lahkog gola za žute, vrlo malo kontri, onda ide posljedično puno grešaka, pa time kontri protivnika i eto... + 5 za sekund. Čudno je da su uz takvu odbranu "krvavih koljena", prvo isključenje dobili negdje u 18. minuti i to Lacković zbog nečega drugog a ne faula, ali dobro... to ne umanjuje zasluženu pobjedu.

Eipat i Tunis, ipak razočarenje. Od ovih ostalih "egzotičnih" zemalja, nije se puno ni očekivalo, ipak treba primjetiti napredak Argentine i Brazila.
Vjerovatno si preletio malo, vidio dva napada i trazio ono sto si htio da vidis i prebacio. Jesi gledao prvo poluvrijeme? Smijesna iskljucenja, svaki kontakt iskljucenje.
ivaakaiva

#491 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

Hrvati uvijek bivaju iskljuceni zbog gluposti..koliko su samo nakupili iskljucenja protiv spanjolske..
nie normalno...Ali...ako igras sa srcem suci ne predstavljaju problem..Sudac nemoze razbiti sjanu igru...
Tada igras s vecim zarom i motivom...Pokazujuci sucu da niko nemoze poraziti onoga koji igra za svoju domovinu :)
van Basten

#492 Re: SP Rukomet 2009

Post by van Basten »

da, svaki kontakt isključenje... Poljaci su dva puta imali 2 igača manje, jednom u prvom jednom u drugom poluvremenu... u prvom se nekakav kriterij još kao i držao, međutim kada je utakmica prijetila da postane napeta, od 25 - 45. minute je bio cirkus dostojan naše fudbalske Premijer lige. Nekakvih probijanja u napadu, koraka, pasivnih ruku nakon 25 sekundi, sve u Poljskom napadu, a na drugoj strani se radi šta hoće. Najjače mi je bilo negdje na +4 ili +5, poljak (mislim da je bio Bielecki) prođe na 6 metara kroz rupu u odbrani, opuca pod debelim faulom, lopta jedva došla do golmana, sudija napravio onu facu i stav kao "čekam da vidim da lopta neće slučajno u gol pa sviram sedmerac", lopta naravno nije ušla u gol, sudija se ispravlja, širi ruke "sve je ok", poljaci u čudu stoje a ovamo kontra već sijeva :-)
Dalje ne znam, rekoh da sam odustao.
I vjeruj da ne mrzim nijemce, prije će biti da si ti ipak malo pristrasan kada to gledaš? Ničeg lošeg nema ni u tome
ivaakaiva

#493 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

van Basten wrote:da, svaki kontakt isključenje... Poljaci su dva puta imali 2 igača manje, jednom u prvom jednom u drugom poluvremenu... u prvom se nekakav kriterij još kao i držao, međutim kada je utakmica prijetila da postane napeta, od 25 - 45. minute je bio cirkus dostojan naše fudbalske Premijer lige. Nekakvih probijanja u napadu, koraka, pasivnih ruku nakon 25 sekundi, sve u Poljskom napadu, a na drugoj strani se radi šta hoće. Najjače mi je bilo negdje na +4 ili +5, poljak (mislim da je bio Bielecki) prođe na 6 metara kroz rupu u odbrani, opuca pod debelim faulom, lopta jedva došla do golmana, sudija napravio onu facu i stav kao "čekam da vidim da lopta neće slučajno u gol pa sviram sedmerac", lopta naravno nije ušla u gol, sudija se ispravlja, širi ruke "sve je ok", poljaci u čudu stoje a ovamo kontra već sijeva :-)
I vjeruj da ne mrzim nijemce, prije će biti da si ti ipak malo pristrasan kada to gledaš? Ničeg lošeg nema ni u tome
Last edited by ivaakaiva on 23/01/2009 01:55, edited 1 time in total.
ivaakaiva

#494 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivaakaiva »

van Basten wrote:da, svaki kontakt isključenje... Poljaci su dva puta imali 2 igača manje, jednom u prvom jednom u drugom poluvremenu... u prvom se nekakav kriterij još kao i držao, međutim kada je utakmica prijetila da postane napeta, od 25 - 45. minute je bio cirkus dostojan naše fudbalske Premijer lige. Nekakvih probijanja u napadu, koraka, pasivnih ruku nakon 25 sekundi, sve u Poljskom napadu, a na drugoj strani se radi šta hoće. Najjače mi je bilo negdje na +4 ili +5, poljak (mislim da je bio Bielecki) prođe na 6 metara kroz rupu u odbrani, opuca pod debelim faulom, lopta jedva došla do golmana, sudija napravio onu facu i stav kao "čekam da vidim da lopta neće slučajno u gol pa sviram sedmerac", lopta naravno nije ušla u gol, sudija se ispravlja, širi ruke "sve je ok", poljaci u čudu stoje a ovamo kontra već sijeva :-)
Ja neodustajem gledati takve napete utakmice :)
Ali njemci nisu zasluzili ni bod protiv rusa, a ni poljaka..Ali velesila ostaje financijski nadmocna sto sudci vole u rukometu ...
Danas je igrac svedske dobio iskljucenje na faul koi je stvarno bio za 2 min van...Ali toe dobio tek tamo kada je ivano balic inzistirao na tome...i onda se svi cude zasto se hrvati iako vode bune..
Bas sam gledala utakmicu Hrvatska-Spanjolska kada je kod rezultata 18-11 lino cervar digao scenu..Jer je nas igrac...uobicajeno dobio nezasluzeno iskljucenje...Tada je Bosanski komentator govorio kako to hrvatima ne treba..A ja mislim suprotno..Treba pokazat zube..i ukazati sudcima na pogreske..jer moguce..iako nevjerujem..sudci su iz drugog kuta nesto drugo vidjeli...a fala bogu pa na velikom ekranu u dvorani se ponovno prikaze situacija iz 3-4 kuta
tako da...treba se buniti..iako ces zato dobiti isljucenje...kao stoe lino dobio..ali nek se zna...da niko nema pravo narusavati ljepotu rukometnog prvenstva prljavom igrom..i dobivanjem nezasluzenih utakmica...
Na toj nasoj prednosti od 7 golova razlike...sudac lako moze iskljuciti nepotrebno par igraca..dosuditi protivniku koji neopravdani sedmerac..i igra moze lako pasti i prednost se dostici..a ako sudci mogu ic u take krajnosti..svaka im cast..skidam kapu :)
cheb

#495 Re: SP Rukomet 2009

Post by cheb »

Skupina I
Fra 4
Hrv 4
Sve 2
Slova 1
Madj 1
Kor 0

Skupina II
Njem 4
Dans 4
Mak 2
Srb 2
Polj 0
Nor 0
cyprus

#496 Re: SP Rukomet 2009

Post by cyprus »

bijelo_dugme wrote:Nakon Makedonske pobjede je BiH sada zvanicno najlosija sportska nacija bivse Jugoslavije :-)
Nije valjda da si to tek sad skonto :sad:
cyprus

#497 Re: SP Rukomet 2009

Post by cyprus »

Južna Koreja i Makedonija oleeeee!!! :) :) :)

Ostali me ne interesuju :D
bijelo_dugme

#498 Re: SP Rukomet 2009

Post by bijelo_dugme »

cyprus wrote:
bijelo_dugme wrote:Nakon Makedonske pobjede je BiH sada zvanicno najlosija sportska nacija bivse Jugoslavije :-)
Nije valjda da si to tek sad skonto :sad:
Davno sam ja to skonto, ali kazem zvanicno.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#499 Re: SP Rukomet 2009

Post by since1921 »

Cuuupiiiic......pakleni su fenomenalni :thumbup:
Meho Kodro

#500 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

http://klix.com/VIDEO-Croatia-vs-Sweden
Kome se gleda rasturanje Svedjana sinoc, ubilo ih u 2pol

Slazem se sa postom cyprusa, Makedonija i Koreja OLEEEEEEEEEEEEEE, Makedonci ako pobjede Norvesku sutra bi mogli kandidirati i za polufinale
Locked