lijepo je vidjeti da je tolika zainteresovanost za rukomet da se za popodne tri stranice nakucaju. Još da je sve isključivo o rukometu
ugl, moja primjedba o pomoći sudija Njemačkoj i odgovor @zwanzigera možda bi se izgubili u masi da istu tu stvar nisu nedavno potencirali @in33sa i @ivaakiva. Naravno, niko od nas nema pojma o rukometu i pravilima i to što smo nas trojica (a vjerovatno i još više nas) vidjeli, to su nebuloze. Kako da ne...
Kako god... ja znam da sam danas u 45. minuti odlučio da prestanem pratiti ovo mučenje od utakmice i suđenja, jer zaista nije bilo smisla koliko su sudije unakazile Poljsku. Tvrdim da Njemačka za sada ima najveću pomoć sudija na prvenstvu, veću čak i od domaćina koji tradicionalno ima tu pomoć. Iskreno, ne čudi me to... jer Njemačka je jedna velika rukometna nacija, i mi zahvaljujući najviše njihovim kanalima i pogledamo šta od ovog rukometa, a to su oni sve uredno platili i plaćaju, sve je to lova, i onda kada imaš prosječnu ekipu a moraš je ugurati u samu završnicu onda nastaje problem.
Španija ide kući (dobro znam da ima razigravanje, ali nije to to). Drago mi je zbog Koreje, zaslužili su. A zaslužila je Španija... igrali su k'o sline cijelo prvenstvo.
Hrvatska je Švedsku razbila prije svega sjajnom odbranom. Nije bilo nijednog lahkog gola za žute, vrlo malo kontri, onda ide posljedično puno grešaka, pa time kontri protivnika i eto... + 5 za sekund. Čudno je da su uz takvu odbranu "krvavih koljena", prvo isključenje dobili negdje u 18. minuti i to Lacković zbog nečega drugog a ne faula, ali dobro... to ne umanjuje zasluženu pobjedu.
Eipat i Tunis, ipak razočarenje. Od ovih ostalih "egzotičnih" zemalja, nije se puno ni očekivalo, ipak treba primjetiti napredak Argentine i Brazila.