Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
port4l

#476 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by port4l »

nokia6170 wrote:
a sta ako se pokaze i dokaze da srbi uopste nemaju veze sa pozarom i dzamijom? Hoces se javno izviniti zbog unaprijed donesenog zakljucka?

Ako se pokaze da je oni nisu zapalili onda ce mi biti DRAGO, ja se nadam da nisu, volio bih da je to samo nesreca, to bi znacilo da se ipak stvari bar malo mjenjaju! Necu se nikome izvinjavati, jer ja ih nisam krivio, ja sam iznio SUMNJU koja je opravdana vodeci se cinjenicama a to je da su je nedavno srusili, da vecina njih SLAVI TO RUSENJE i DAN DANAS, da su to jedni te isti ljudi, a ono sto posebno opravdava ovu sumnju jeste cinjenica da ONI konstantno prijete i provociraju i nanose stetu i nikad niko nije za to KAZNJEN!!! Za moju sumnju nisam kriv ja, krivi su ONI, nigdje nisam vidio da je neko javno ustao i osudio BILO KOJI napad na dzamije, imame i povratnike... Sutnja u ovom slucaju uvjek znaci PODRSKU... a ta podrska je vrlo cesto i JAVNA I JASNA...
nokia6170

#477 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by nokia6170 »

port4l wrote:
nokia6170 wrote:
a sta ako se pokaze i dokaze da srbi uopste nemaju veze sa pozarom i dzamijom? Hoces se javno izviniti zbog unaprijed donesenog zakljucka?

Ako se pokaze da je oni nisu zapalili onda ce mi biti DRAGO, ja se nadam da nisu, volio bih da je to samo nesreca, to bi znacilo da se ipak stvari bar malo mjenjaju! Necu se nikome izvinjavati, jer ja ih nisam krivio, ja sam iznio SUMNJU koja je opravdana vodeci se cinjenicama a to je da su je nedavno srusili, da vecina njih SLAVI TO RUSENJE i DAN DANAS, da su to jedni te isti ljudi, a ono sto posebno opravdava ovu sumnju jeste cinjenica da ONI konstantno prijete i provociraju i nanose stetu i nikad niko nije za to KAZNJEN!!! Za moju sumnju nisam kriv ja, krivi su ONI, nigdje nisam vidio da je neko javno ustao i osudio BILO KOJI napad na dzamije, imame i povratnike... Sutnja u ovom slucaju uvjek znaci PODRSKU... a ta podrska je vrlo cesto i JAVNA I JASNA...
previse radikalno zakljucujes jer cu te demantovati i reci npr. da je svaki napad na bilo koji vjerski objekat u rs-u Vlada RS i svi mediji uvijek osudili...dakle ne fali nama osude, vec neceg drugog. Najmanji problem je osuditi, izviniti se...ali nas "jebu" recidivi zlocina na ovim prostorima...prazne rijeci, bez konkretne akcije...deklaratorna prava, deklaratorne izjave, deklaratorna izvinjenja i deklaratorne itd.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#478 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

nokia6170 wrote:
previse radikalno zakljucujes jer cu te demantovati i reci npr. da je svaki napad na bilo koji vjerski objekat u rs-u Vlada RS i svi mediji uvijek osudili...dakle ne fali nama osude, vec neceg drugog. Najmanji problem je osuditi, izviniti se...ali nas "jebu" recidivi zlocina na ovim prostorima...prazne rijeci, bez konkretne akcije...deklaratorna prava, deklaratorne izjave, deklaratorna izvinjenja i deklaratorne itd.
upravo tako...nedavno sam prisustvovala vrlo cudnom izvinjenju...
"izvini sto sam ti je*o mater" i pruzanje ruke... :-)

Ekshn molicu, no tok dzast ekshn
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#479 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Chmoljo »

nokia6170 wrote:
port4l wrote:
nokia6170 wrote:

ne znam čemu rasprava. pa Lajčak je rekao da su njegove misli sa povratnicima. problem riješen.

dajte da vidimo šta ćemo sa zelenim trotoarima.
Air Ramiz

#480 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

JThomas wrote:
Air Ramiz wrote:
I po cemu je to fasizam. Covjek je iznio misljenje da je sa 95% Srba suzivot nemoguc. Pa Srbi javno kazu u anketama, na RTRS-u ili BHRT-u ili BN-u da ne zele suzivot, nego da zele nezavisnu etnicki ociscenu RS, prave mitinge.

Fulio si totalno sto se poredjenja sa fasizmom tice.
ma nikako, kakav fašizam, sve izbijaju ljubav i tolerancija iz njega i njegovih postova...

sve veliki protivnici nacionalizma, a ovakav govor mržnje im je prihvatljiv, naravno kad dolazi s njihove strane :roll:
On je konstatovao kakvo je raspolozenje medju Srbima za zajednicki zivot koje je identicno istrazivanjima UNDP-a i ostalih medjunarodnih organizacija. To nije faisizam nego realno raspolozenje naroda. Poenta je kako to promjenit. Niko od silnih vladinih i nevladinih organizacija se nije oglasio povodom npr. neprocesuiranja ni jednog slucaja pljacke bosnjacke imovine u Trebinju prosli mjesec, a bilo ih je sest. Mislim na nevladin sektor u RS-u. Ako tako misli nevladin sektor, sta misli vlada RS-a :run:
vratnik

#481 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

babilon wrote:Husein ef. Hodžić, glavni imam Islamske zajednice u Trebinju, za Oslobođenje je pojasnio da u džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo nešto.
Pitaj kolegu ramiza da li je bilo grijalica. Ako mu naravno to sujeta dozvoli.
(kako neke osobe nije stid da se javljaju na ovu temu nakon svega sto je napisano i predoceno na istoj).

Stochar je sve rekao, nema se sta dodati ni oduzeti.
Maraschino

#482 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Maraschino »

Uh, svasta se izdesavalo na ovoj temi.
Gledam juce onog covjeka ( Fazlagica) koji je posao na Bajram namaz i kada mu je zena saopstila da je dzamija izgorjela...covjek hoce da place. Toliko se radovao tom prazniku a sada nema gdje Bogu da se pomoli. Zalosno je to ma koji uzrok da je u pitanju.

Nadjoh i ovo:
Povodom požara u džamiji
Branković uputio pismo Kuzmanoviću i Dodiku
Povodom podmetanja požara u džamiji u Fazlagića Kuli kod Gacka, premijer Federacije BiH Nedžad Branković uputio je danas pismo predsjedniku i premijeru Republike Srpske Rajku Kuzmanoviću i Miloradu Dodiku.
"Sa zaprepaštenjem i nevjericom sam primio vijest da je upravo noć uoči najvećeg muslimanskog vjerskog praznika Kurban-bajrama podmetnut požar u džamiji u Fazlagića Kuli. Ovaj besprizorni vandalizam ne samo da je veliki udarac muslimanskim vjernicima i Bošnjacima Gacka i Bosne i Hercegovine, nego je i atak na povratnike u Republiku Srpsku.

Paljenje džamije u Fazlagića Kuli i to u vrijeme kada su vjernici trebali obaviti svoju vjersku dužnost, dokaz je da i dalje postoje retrogradne sile kojima je stalo da spriječe obnovu povjerenja. Ipak, vjerujući u pravo i pravnu državu, u suživot i jednakopravnost svih pred zakonom, nadam se da ćete poduzeti sve što je u Vašoj nadležnosti da počinitelji djela u Fazlagića Kuli budu što prije otkriveni i kažnjeni za ovaj vandalski čin. Očekujući vašu brzu reakciju, uime institucija Vlade FBiH potvrđujem našu spremnost da vam pružimo našu pomoć na poslovima otkrivanja počinilaca", kaže se u pismu premijera Brankovića, koje prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.
(FENA)
Nije se bas sa ovim igrati.
Slusam kako visoki od najvisocijih predstavnika prati tok istrage pa je ukljucio i EUPM pa se plasim da do pravih rezultata istrage necemo doci nikada. Bice ono...desilo se da ne dizemo tenzije...poslato ovo i ono na vjestacenje...dogovor iz Pruda...Dodi i Lajcaku se remte planovi...bla,bla...dok se to sve ne razvodni, i nikom nista.
amrica

#483 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

@babilon, to ti tamo iz dijaspore bolje znas?

Znaci, ovo na slici nije grijalica zato jer je imam rekao da je nema, i tu je kraj price? Ne vjeruj svojim ocima nego vjeruj sve sto ti neko kaze?
stochar wrote:
Air Ramiz wrote: Ja ne znam gdje si ti vidio grijalicu na snimku, (jel na TV RS-a?), ali sta god da si vidio zvanična izjava imama trebinjskog je:
U džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo što. Ovo je djelo ljudskih ruku. Objekat džamije bio je uredu sinoć do 21.00 sat jer su ga obilazili predstavnici Islamske zajednice Gacko i bio je spreman za klanjanje bajram-namaza, kazao je Hodžić.
Imam valjda nije tolki hajvan ako svojim ocima vidi grijalicu da kaze da je nije bilo. Vise vjerujem njemu, nego tebi, ma sta da si vidio, mozda uopste nisi vidio grijalice nego nesto drugo.
Image

ovdje je kompletan snimak: [url]rtsp://195.222.52.149:7070/rtv/televizija/gacko08122008.rm[/url]

mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!

p.s. da potcrtam: opet kazem da je velika vjerovatnoca da je neko podmetnuo pozar i nadam se da ce u tom slucaju biti sto prije pronadjen i osudjen, ali nemojte ljude koji pokusavaju sagledati stvar sa vise uglova otpuzivati za veleizdaju! sta vam je koji k?! sta ste vi, neka inkvizicija?!
kockica_kockica

#484 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kockica_kockica »

vratnik wrote:
babilon wrote:Husein ef. Hodžić, glavni imam Islamske zajednice u Trebinju, za Oslobođenje je pojasnio da u džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo nešto.
Pitaj kolegu ramiza da li je bilo grijalica. Ako mu naravno to sujeta dozvoli.
(kako neke osobe nije stid da se javljaju na ovu temu nakon svega sto je napisano i predoceno na istoj).

Stochar je sve rekao, nema se sta dodati ni oduzeti.

Nemoj tako vratnik trebao je nevladin sektor cuvati Dzamiju od RS cetnika... :-) :-) :-)
vratnik

#485 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

babilon wrote:@Amrica, vise vjerujem hodzi nego bilo kome drugome.
nema problema. Ja sam hodza, ubij se. Sad.
Air Ramiz

#486 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

vratnik wrote:
nema problema. Ja sam hodza, ubij se. Sad.
Hozda je rekao da nije bilo grijalica koje su se koristile, sinoc na Temi Dana, pogledaj i moj raniji komentar vezano za grijalice.
vratnik

#487 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

Ljudi ode ova tema predaleko. kako bi bilo da sacekamo rezultate istrage? Mislim, nije da ce to (nazalost) ista promijeniti, ali haj da makar ne trosimo pljuvacku dok se ne pokaze koga moramo pljunuti?
(dvadeset stranica kokodakanja, nevjerovatno... quo vadis forum.. )..
amrica

#488 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

:roll: :roll: :roll: :run:

Imas oci, a ne gledas njima, nego vjerujes sta ti neko kaze?????
vee-jay

#489 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vee-jay »

cuj nego bilo kome?!?!? znaci ni sebi ni svome partneru ni roditeljima ni familiji nego hodzi?!?!? Kakva je to logika, pa prvo se vjeruje sebi i svjim ocima -> PA NISI ZIVOTINJA DA DRUGI ODLUCUJU STA CES TI MISLITI I VJEROVATI

Ja prije nekoliko stranica napisah:
Sto se tice poredjenja paljenja dzamije i vjeronauke u vrticima: ja sam u izbjeglistvu u Hrvatskoj zajedno sa drugim bosanskim izbjeglicama jednom prilikom prisustvovao casu religije (ustvari je bio cas muzike) u kojem je uciteljica (casna sestra iz Hercegovine) nama svima objasnjavala kako su muslimani zli i kako je to djavolji narod. Mene nije to nesto puno pogodilo jer sam se toga dosta nacuo po BLu ali za jednim stolom su sjedile dvije blizanke koje su u SA u jednom trenutku jednom granatom citavu porodicu izgubile. Nije vjera ta koja cini ljude losim, nego oni ljudi koji te o vjeri poducavaju. Jos ako tako krene od malih nogu... I ko ce meni sad garantovati da predavac vjere u obdanistu nece reagovati isto kao i neki forumasi na ovom forumu ili da vec ne pripovjeda kao ona casna sestra iz Hercegovine?!?!
ali izgleda ima ljudi koji jednostavno zele ostati slijepi.

:roll: :roll: :roll:
Air Ramiz

#490 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

FLOCK wrote:
fukara_tz wrote:
FLOCK wrote: Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
:-? da svetska zavera protiv Srba od Suda BiH pa do Haskog tribunala.

Stoji taman toliko koliko je i pocinjeno. A najvise se sudi Srbima upravo iz razloga sto su apsolutni rekorderi po broju pocinjenih zlocina na ovim prostorima.
Nisi ni blizu istine, Haski sud je politicki sud i to si se uvjerio kada je odbijena tuzba BIH protiv Srbije a isto i sada je oslobodjen Naser Oric a u presudi receno da su se zlocini se desili,ali da Naser ne moze biti kriv?? :?
Haski sud zeli da opere optuznicma ljagu sa odgovornosti za Srebrenicu sa medjunarodne zajednice.
Rat u BIH je mogao stati i 1992 god kao sto je stao i 1995 god jel tako??
To pojma nemas o cemu pricas. Haski sud je ICTY, dakle krivicni sud, a ICJ je Medjunarodni sud pravde. Tuzba protiv Srbije je bila na ICJ ne na ICTY, i nije odbijena kako se u vasim medijima tvrdi, nego je Srbija osudjena za krsenje konvencije o genocidu u tri tacke, i kao takva je prva zemlja u civilizaciji ljudskog roda osudjena za krsenje konvencije, a nalozeno je da pod hitno uhapsi Ratka Mladica, i osudi genocid u Srebrenici koji je pocinila RS.

Naser je oslobodjen i tu nema vise price, a dokazano je ubistvo 5 srpskih vojnika u periodu od nekoliko mjeseci koji su bili zarobljeni u policijskoj stanici, a ne 5 hiljada srba kako su srbi to predstavili.
turban

#491 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by turban »

Vise nije vazno nista sem mentalnog sklopa u tzv rs,nacin an koji oni promatraju i osmisljeno sprovode plan Karadziceve ideje.Dileme nema,bar za mene.I moram reci da mi je zao recimo raznih Vesovica,Divljaka i jos postenih Srba koji sada kao i puno puta do sada u crnu zemlju propadaju.Njima je najteze.
amrica

#492 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

babilon wrote:@amrica, tema je paljenje dzamije i sto se tice iste ja vjerujem hodzi, a ti to prevedi kako hoces.

Ja prevela bukvalno, ne vjerujes u ono sto se vidi na slici, nego vjerujes na neciju rijec! :D :D :D
Plaho, plaho, samo tako nastavi. Daleko ces dogurati u zivotu.
Air Ramiz

#493 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

stochar wrote:@mostarac - uze mi post iz tastature! :)

nego, gdje nestade Ramiz:
Ja sam ti to dva puta vec odgovorio, samo sto ne pazis i dozivljavas raspravu kao licni rat :-)
vratnik

#494 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

amrica wrote:
babilon wrote:@amrica, tema je paljenje dzamije i sto se tice iste ja vjerujem hodzi, a ti to prevedi kako hoces.

Ja prevela bukvalno, ne vjerujes u ono sto se vidi na slici, nego vjerujes na neciju rijec! :D :D :D
Amrice, Amrice, pripadnice nebeskog naroda: zasto ne citas izmedju redova?
:mrgreen:
Air Ramiz

#495 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

Evo samo da podsjetim pucanstvo na moj komentar koji sam dao vezano za grijalice, a sto je i hodza potvrdio sinoc na temi dana:
stochar wrote: mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!
Predrag je bio i montazer. Nije sigurno slucajno ubacio snimak tih grijalica, nit je imam slucajno rekao da ih nije bilo, a vjerovatno je mislio da se nisu koristile, sto je lako utvrdit, pogledas zid iza njih i vidis da li na prednjem zidu dzamije ima uticnica. Inace kvarnce peci griju samo u jednom smjeru pa je zagrijavanje prostorije prije namaza kvarcnim pecima besmisleno, jer cim ih ugasis toplina nestane. Drugo, na prednjem zidu prema kojem su okrenuti klanjaci prema mihrabu sigurno nece stajat upaljena kvarcna pec, jer bi ispalo da se molis vatri.
Last edited by Air Ramiz on 09/12/2008 14:20, edited 1 time in total.
vratnik

#496 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

Air Ramiz wrote:

Ja sam ti to dva puta vec odgovorio, samo sto ne pazis i dozivljavas raspravu kao licni rat :-)
Nije red da sad nastavljas diskusiju od jucer. Stochar nije tu tako da to ispade kao trachanje.
Elem: nisi mu nista odgovorio. I ne dozivljava on raspravu kao licni rat, vec ti. Covjek ti poslavi slike grijalice (evo sjetio se neko da to opet uradi, ti na to, jes, jes, ali i opet po svom..).
vratnik

#497 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

babilon wrote:
amrica wrote:

opet ti kazem da prevodis kako ti volja. Bukvalno, vjerovatno i ne znas drugacije :-)
A ti se molim te odjavi s foruma, uzmi drugi nick i kreni ponovo.

Cuj prevodi kako joj je volja?! Evo ja cu postirati sta si ti napisala pa mi reci kako ti to citas?

:-) Prenosim kompletnu izjavu:
Air Ramiz

#498 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

vratnik wrote:
Air Ramiz wrote:

Nije red da sad nastavljas diskusiju od jucer. Stochar nije tu tako da to ispade kao trachanje. Elem: nisi mu nista odgovorio.
:lol: :lol: :lol: vece gluposti nisam odavno procitao, uostalom ne sekiram se ja za stocara kad ima tako dobrog advokata.

Zasto dzaba lupetas,kad je i stocar na moj odgovor reagovao cinicno "da li to citam misli", procitaj malo pazljivije prije nego izvalis nekakvu glupost. Ono sto sam mu ja rekao potvrdio je i imam Trebinjski. Dakle, citam misli :-)
I ne dozivljava on raspravu kao licni rat, vec ti. Covjek ti poslavi slike grijalice (evo sjetio se neko da to opet uradi, ti na to, jes, jes, ali i opet po svom..).
I sta ako postira sliku grijalice? Ako u kuhinji imas noz i mrtvaca, jel to dokaz da je covjek ubijen nozem?! Vrlo je lako uvrdit da li se grijalica koristila ili ne. Sumnjam da bi imam izgovorio da se grijalica nije koristila bez nekog jakog dokaza. Ono sto je ovdje poenta: mnoge lakovjerne junake poput tebe, montazer Predrag je fino nasukao, tako sto je umontirao snimak grijalice. Mogao je umontirat i snimak kohera, prica bi otisal u smjeru kohera.
kockica_kockica

#499 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kockica_kockica »

kontaki wrote:Ja mislim da je ocigledno da je na onoj slici cetnicka grijalica...Garant...Cetnicko mogu prepoznati i kad je onako losa rezolucija...Ne mogu me prevariti! :lol:

Takodje predlazem da nase plemenite, pravedne, i prije svega zelene grijalice uputimo ka njihovim crkvama!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fb otpravnik

#500 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fb otpravnik »

Moj prijedlog: Iduca Centralna Bajramska svecanost da se odrzi na Fazlagica Kuli, gdje bi prisustvovalo hiljade jludi i na koji nacin bi se iskazala podrska ovom napacenom narodu ovog napacenog kraja.
Locked