murga112 wrote:mam pitanje u vezi vize za Ameriku,,po netu citam dosta informacija al nekako je sve napisano da ni advokat ne moze skontati kako sta funkcionira,,,
mene zanima odlazak na neko krace vrijeme (a mozda onda i ostanak tamo, zavisi kako se situacija razvije), dakle treba mi samo viza za posjetu,,,upoznao sam jednu djevojku i rado bih da je vidim, a ona nije u mogucnosti da dodje ovamo,,,takodjer imam tamo bliske prijatelje pa bi mi i oni mogli poslati neke papire i garantovati za mene,,,ne znam tacno kako to ide
ako neko ima iskustva molio bih da podjeli samnom,,,svaki savjet cu rado primiti
ps nedavno sam zavrsio fakultet i imam osjecaj po ovim postovima da bi mi to mogla biti otezavajuca okolnost?!
Ako ces u posjetu, trebas aplicirati za turisticku vizu elektronskim putem, ispuniti DS-160 formular na zvanicnoj stranici i zakazati termin za intervju, pripremi fotografiju koju ces upload i karticu da uplatis za viziranje (mozes i preko Reiffeisen banke uplatiti ali to traje par dana, bezveze komplikacije, lakse ti je direktno karticom).
Tu imas step by step postupak
http://sarajevo.usembassy.gov/niv-step- ... guide.html
Prijatelji ti ne trebaju slati garanciju, ono sto ti treba jeste cvrsti dokazi koji te vezu za BiH tj. da ces se vratiti kako bi ti odobrili vizu. Ti rece da si zavrsio fax, nadam se da imas nesto drugo da pokazes sto ti ide u prilog: posao i pismo poslodavca koliko dana imas odsustva i kada te ocekuje nazad na radnom mjestu, imas li neke kredite, nekretnine, porodica, osiguranja itd. U svakom slucaju, sretno