Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#476 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Innovation »

Restoran "Dunja" . Ambijent :thumbup: , usluga :thumbup: , hrana ukusna i jeftina. :thumbup:
Eborg

#477 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

karanana wrote:gdje je ta kineska tratoria?
U Kranjčevićevoj, u onom nizu "Dom pisaca", "People's Bar", "The Brew Pub", prema čaršiji.
makse seljanko makse

#478 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by makse seljanko makse »

Jel bio ko u onom superfood restoranu na ciglanama?
Kakve su cijene,hrana itd? :D
Banksy

#479 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

kineska trattoria ... :D
Not My Idea

#480 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Not My Idea »

holowey wrote:mozete se izrugivati, ali ako odem kod mesara na meso, a u tanjiru dobijem vise salate nego mesa, i pritom mi tu salatu dodatno naplate u odnosu na cjenovnik za meso (iako nikakvu salatu nisam trazio), taj restoran je za mene ugasio
+1
ni meni nije jasno zasto se ova porcija ovdje stavlja kao dokaz extra restorana. prvo, ni mesa nije toliko koliko bih zakljucila po nekim komentarima a da ne vidim sliku. drugo, vise je salate i voca nego mesa. trece,jos kad procitah da to zadovoljstvo posebno platis :lol: :-)
BHF_Manijak

#481 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Jedno naizgled smijesno pitanje. :mrgreen: Gdje se u Sarajevu ima pojesti nesto ovako? Filet mignon ili biftek, mislim ako to jeste biftek, a trebalo bi da jeste.
Ono sto sam inace dobivao na tanjiru, daleko je od filet mignona! Tacnije ni blizu, sniclu obicnu ti iznesu.
Image
Image
karanana

#482 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

tratoria uno ima ok biftek.

inace, ja sam zadnjih nekoliko mjeseci poceo kupovati svjeze bifteke i zaledjivati ih. jest kila 25-30 maraka ali je zato vrhunsko meso i eto za otprilike jednu veceru za dvoje mozes kupiti jedan biftek od dvije kile i biti miran neko vrijeme praveci ga u kuci.
JanuaryJones

#483 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Druga kuća je imala dobre filete i steakove. Ako se nisu pokvarili, dobro im je meso. Pepper steak je njam ;-)
BHF_Manijak

#484 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

karanana wrote:tratoria uno ima ok biftek.

inace, ja sam zadnjih nekoliko mjeseci poceo kupovati svjeze bifteke i zaledjivati ih. jest kila 25-30 maraka ali je zato vrhunsko meso i eto za otprilike jednu veceru za dvoje mozes kupiti jedan biftek od dvije kile i biti miran neko vrijeme praveci ga u kuci.
Ma znam, ali slabo ih imas naci, barem kada sam ja po mesnicama pitao, vecinom to ode restoranima. Pod biftek, ja mislim na ovaj lijepi komadic mesa :mrgreen:
Image

Gdje ti kupujes?
karanana

#485 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

da. tako nesto.

zeznuto ga je naci jer ugostitelji tipa seje brajlovica ranom zorom zajasu u svoje dzippove i obilaze mesnice. ja uzimam najcesce kod mujanica. blizu mi je pa se desi da i dva-tri puta dodjem a da ih ne bude. nalazio sam ih i kod mostarlica, ali ne znam kakvi su sada jer kako sam cuo otvorio je restoran i u kranjcevicevoj pa mozda sebe snabdijeva. i na trznici sam uzimo, debeli mesar, neko mi ga je na forumu preporucio, radio je u mesnici prva desno kad udjes od svjetlosti, a sad je otvorio svoj stand, zove se djono ili tako nesto, lijevo u sredini kad udjes od svjetlosti. kazu da mu je meso domace.
BHF_Manijak

#486 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Zato ti i kazem, mesnice rijetko da ovog imaju jer restorani pokupise sve. Jebi ga, najkvalitetniji komad mesa, teleci/govedji filet. :mrgreen:
Upravo sam kod Mostarlica jeco biftek i zato i kazem da nije to to, ni priblizno onom sto sam ocekivao. Pokusat cu sa Drugom kucom, mada mislim da bi Steak house prije nesto takvo imao kao na gore navedenim slikama.
mayab

#487 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mayab »

Bajra mesnica u Hrasnom, preko puta selex b.pumpe ima uvijek bifteka, mi se bas navadili :D
dobar osjecaj

#488 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

karanana wrote:da. tako nesto.

zeznuto ga je naci jer ugostitelji tipa seje brajlovica ranom zorom zajasu u svoje dzippove i obilaze mesnice. ja uzimam najcesce kod mujanica. blizu mi je pa se desi da i dva-tri puta dodjem a da ih ne bude. nalazio sam ih i kod mostarlica, ali ne znam kakvi su sada jer kako sam cuo otvorio je restoran i u kranjcevicevoj pa mozda sebe snabdijeva. i na trznici sam uzimo, debeli mesar, neko mi ga je na forumu preporucio, radio je u mesnici prva desno kad udjes od svjetlosti, a sad je otvorio svoj stand, zove se djono ili tako nesto, lijevo u sredini kad udjes od svjetlosti. kazu da mu je meso domace.
Ja sam samo jednom prosle godine kod Mujanica nasla savrsen biftek i nikad vise nigdje. Sve razgrabe restorani. Bas ovih dana se spremam u potragu u par manjih mjesta da nadjem biftek od goveda iz obliznjih sela jer zelim praviti Tatarski biftek koji mi se poceo prividjati koliko mi se jede.
JanuaryJones

#489 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

BHF_Manijak wrote:Zato ti i kazem, mesnice rijetko da ovog imaju jer restorani pokupise sve. Jebi ga, najkvalitetniji komad mesa, teleci/govedji filet. :mrgreen:
Upravo sam kod Mostarlica jeco biftek i zato i kazem da nije to to, ni priblizno onom sto sam ocekivao. Pokusat cu sa Drugom kucom, mada mislim da bi Steak house prije nesto takvo imao kao na gore navedenim slikama.
Imali su sigurno, 3-4 verzije sa cijenama 18+ KM. Mislim da je pepper steak bio 22-23 KM ;-)
Alkos

#490 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Alkos »

I ja sam isto kao karanana prije radio, uzimao biftek i zamrzavao... Više to ne radim jer mi biftek više nije biftek nakon što ga zamrznem i odmrznem. :mrgreen: Pokušam ga onako svježeg iskoristiti u 2-3 dana kroz različite recepte, jedan komad prebacim i famEliji. :-D U posljednje vrijeme slabije uzimam, samo smo dvoje i zaista nam je previše to sve pojesti za 2-3 dana. Logično je da ga čovjek mora zamrznuti, a ja to izbjegavam. Najbolje bi bilo utaliti se sa još jednim poguzijom, uzeti jedan veći biftek i podijeliti. :mrgreen:
Michun

#491 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

Alkos wrote:I ja sam isto kao karanana prije radio, uzimao biftek i zamrzavao... Više to ne radim jer mi biftek više nije biftek nakon što ga zamrznem i odmrznem. :mrgreen: Pokušam ga onako svježeg iskoristiti u 2-3 dana kroz različite recepte, jedan komad prebacim i famEliji. :-D U posljednje vrijeme slabije uzimam, samo smo dvoje i zaista nam je previše to sve pojesti za 2-3 dana. Logično je da ga čovjek mora zamrznuti, a ja to izbjegavam. Najbolje bi bilo utaliti se sa još jednim poguzijom, uzeti jedan veći biftek i podijeliti. :mrgreen:
moze biftek 7-8 dana u frizideru na +7 izdrzati. nista mu nece biti.
samo u celofan providni da ne pokupi mirise i ne usmrdi frizider.
ja sam ostavljala u komori u mesnici 8 dana pa tek onda na BBQ :D
the_stick

#492 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by the_stick »

nije bas da je najbolji restoran u Sa... ali... zna li neko sta se desilo sa restoranom dal padrino kod pozorista? prije mjesec dana covjek tamo nije mogao naci mjesto u periodu kada je rucak... jucer u 12 sati nigdje nikoga - 2 ili 3 stola zauzeta... novi neki konobari (nema onog standardnog cele)... hrana je ostala ista (bar ono sto sam ja jeo)... pravo mi je nesto cudno bilo...
Pirija

#493 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Pirija »

the_stick wrote:nije bas da je najbolji restoran u Sa... ali... zna li neko sta se desilo sa restoranom dal padrino kod pozorista? prije mjesec dana covjek tamo nije mogao naci mjesto u periodu kada je rucak... jucer u 12 sati nigdje nikoga - 2 ili 3 stola zauzeta... novi neki konobari (nema onog standardnog cele)... hrana je ostala ista (bar ono sto sam ja jeo)... pravo mi je nesto cudno bilo...
eh kako je dal padrio bio dobar prije 5-6 godina...
Alkos

#494 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Alkos »

Michun wrote:
Alkos wrote:I ja sam isto kao karanana prije radio, uzimao biftek i zamrzavao... Više to ne radim jer mi biftek više nije biftek nakon što ga zamrznem i odmrznem. :mrgreen: Pokušam ga onako svježeg iskoristiti u 2-3 dana kroz različite recepte, jedan komad prebacim i famEliji. :-D U posljednje vrijeme slabije uzimam, samo smo dvoje i zaista nam je previše to sve pojesti za 2-3 dana. Logično je da ga čovjek mora zamrznuti, a ja to izbjegavam. Najbolje bi bilo utaliti se sa još jednim poguzijom, uzeti jedan veći biftek i podijeliti. :mrgreen:

:thumbup: Korisna informacija :) Kod mene meso ne smije dočekati 4 dan u frižideru, odmah uzbuna. Ne s moje strane, ja mogu vala pojest nesto čemu je isteko rok. :mrgreen:
Michun

#495 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

Alkos wrote:
Michun wrote:

:thumbup: Korisna informacija :) Kod mene meso ne smije dočekati 4 dan u frižideru, odmah uzbuna. Ne s moje strane, ja mogu vala pojest nesto čemu je isteko rok. :mrgreen:
nema potrebe za panikom...ovo se maxuz radi, odlezi meso i po 15 dana u komori.
smrducka malKo, ali za gurmane je to specijalitet.
tako da...ne dijeli biftek uzalud :D
razonoda

#496 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

To ''odlezavanje' mesa sam radila sa rib eye-om, na resetki u frizideru, otvoreno, kad pocne da ''sivi' je spremno. Koji ukus. :-)
mayab

#497 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mayab »

Trebaju mi informacije,cijene, iskustva o restoranu "Plava prizma"- da pojasnim radi se o obrtnom restoranu na vrhu Radon plaza hotela :D
Zanimaju me cijene, prije svega, jer stvarno ne bih da skupo platim taj pogled i atrakciju okretanja restorana!
Uglavnom, imam posebne goste koje bih bas tu doveo!
Na internet strani nema skoro bas nista o meniju, a jos manje o cijenama!
Dakle, svako iskustvo je dobro došlo! :thumbup:
Haris033

#498 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

Po komentarima stranaca, koji su se našli u Sarajevu, najbolji restoran u Sarajevu je Bon Apetit.

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_R ... anton.html

Image
Image
Image
GaRGa

#499 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

bio sam, klopa je nako a konobar ti sjedi za vratom citavo vrijeme jer je cumez u pitanju...
nisam bas ljubitelj skucenih restorana...
dust in the wind

#500 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dust in the wind »

mayab wrote:Trebaju mi informacije,cijene, iskustva o restoranu "Plava prizma"- da pojasnim radi se o obrtnom restoranu na vrhu Radon plaza hotela :D
Zanimaju me cijene, prije svega, jer stvarno ne bih da skupo platim taj pogled i atrakciju okretanja restorana!
Uglavnom, imam posebne goste koje bih bas tu doveo!
Na internet strani nema skoro bas nista o meniju, a jos manje o cijenama!
Dakle, svako iskustvo je dobro došlo! :thumbup:
meni je nako... vise lose nego dovro. a mozda je I do mene jer ne volim osjecaj da se okrecem. a cijene... ne sjecam se... ali hrana nije bila nista spektakularna
Post Reply