F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
krokodil
#476 Re: F.K. Olimpik
I još samo jedna napomena ovo je stranica koja je tek pokrenuta i ona će u narednom periodu pretrpiti izmjene kako bi bila što preglednija i kvalitetnija.
U svakom slučaju hvala na svim primjedbama koje ćemo uvažiti i pokušati prilagoditi web-site svima koji ga žele redovnije posjećivati.
Pozzz
U svakom slučaju hvala na svim primjedbama koje ćemo uvažiti i pokušati prilagoditi web-site svima koji ga žele redovnije posjećivati.
Pozzz
- IH!
#477 Re: F.K. Olimpik
Ma pusti bolan zlobnike,sto ne pogledaju stranice svojih klubova koje se azuriraju svakih pola godine
Krokodil,sta vam je sa forumom,ja sam se registrovao a ne mogu napisati nista,ni temu otvoriti,nista...jednostavno bez obzira na registraciju nema one opcije za odgovore an teme ili otvaranje nove teme.
Treba na tom forumu da se pokusa skupiti sto vise navijaca i ljudi koji barem simpatisu Olimpik,jer forum moze biti izvandredan medij za organizaciju i usmjerenje.
Krokodil,sta vam je sa forumom,ja sam se registrovao a ne mogu napisati nista,ni temu otvoriti,nista...jednostavno bez obzira na registraciju nema one opcije za odgovore an teme ili otvaranje nove teme.
Treba na tom forumu da se pokusa skupiti sto vise navijaca i ljudi koji barem simpatisu Olimpik,jer forum moze biti izvandredan medij za organizaciju i usmjerenje.
-
krokodil
#479 Re: F.K. Olimpik
Iskren da ti budem ja nisam primijetio ali ću pogledati večeras ja sa svojim usserom mogu pisati pa nisam ni skontao.
U svakom slučaju hvala na primjedbi
U svakom slučaju hvala na primjedbi
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#480 Re: F.K. Olimpik
Je li zna neko kako se doticni zamjerioSpalević se izvinuo navijačima Sarajeva
Darko Spalević uputio je navijačima Sarajeva ispriku zbog svojih ''grijeha iz prošlosti''...
Najzvučnije pojačanje novog sarajevskog premijerligaša Olimpika, Darko Spalević, našao se na meti navijača Sarajeva zbog ''grijeha iz prošlosti'', iz vremena dok je branio boje Slavije.
Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bi nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala. - rekao je Spalević za
Oslobođenje i dodao kako je oduševljen prijemom i uvjetima u Olimpiku.
-
pOZz
#481 Re: F.K. Olimpik
Pokazao tri prsta prema Hordama dok je proslavljao gol.
-
lolo_lolo
#482 Re: F.K. Olimpik
ma to nije mogucepOZz wrote:Pokazao tri prsta prema Hordama dok je proslavljao gol.
- Vitamin C
#483 Re: F.K. Olimpik
A koja tri prsta? 
- babuka zgembo
#484 Re: F.K. Olimpik
Danas Olimpik - Čelik na Kupresu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#485 Re: F.K. Olimpik
-
lolo_lolo
#487 Re: F.K. Olimpik
sest (6) ih je bilo,ja gledo uzivoVitamin C wrote:A koja tri prsta?
- Vitamin C
#488 Re: F.K. Olimpik
Oho, i nije se baš štedio.lolo_lolo wrote:sest (6) ih je bilo,ja gledo uzivoVitamin C wrote:A koja tri prsta?
-
krokodil
#489 Re: F.K. Olimpik
Olimpik vodi 2:0 nakon prvog poluvremena utakmice sa Čelikom. Opširnije oko 20 i 15 na http://www.olimpik.ba
Pozdrav
Pozdrav
- IH!
#490 Re: F.K. Olimpik
@Krokodil,jos niste napravili da i obicni clanovi mogu pisati na forumu. Izgleda da nesto nije uredu u konstrukciji foruma,nesto niste dobro postavili. Ocito samo mogu pisati admini i moderatori.
-
krokodil
#491 Re: F.K. Olimpik
IH! wrote:@Krokodil,jos niste napravili da i obicni clanovi mogu pisati na forumu. Izgleda da nesto nije uredu u konstrukciji foruma,nesto niste dobro postavili. Ocito samo mogu pisati admini i moderatori.
Biće otkolonjeno u toku sutrašnjeg dana....
Izvještaj Olimpik - Čelik 2:0
http://www.olimpik.ba/cms/index.php?id=0,465,0,0,1,0
Pozzz
-
TheMule
#492 Re: F.K. Olimpik
Olimpik bi jednog dana mogo postati nas najuspjesniji klub. Ne svidja mi se ovo ismijavanje od strane ostalih navijaca. Umjesto da se nesto uradi po potanju nasih klubova koji nas je*u u glavu vec 15 godina, mi tapkamo u mjestu dok nas klubovi iz manjih gradova u BiH prestizu, ne mozemo se vise njima smijati jer su sad bolji od nas, pa se smijemo Olimpiku.
Sarajevo i Zeljeznicar su tako lose vodjeni, tako bjedni kad je u pitanju dugorocna i kratkorocna strategija kluba, da jedino sto je ostalo od njih su historija i navijaci. Mislim da nas Olimpik moze vrlo lahko prestici u Premijer Ligi, a onda dolaze novi navijaci kad ovi pocnu igrati u Uefa cupu i LS. Ne moraju to biti sadasnje Horde Zla i Manijaci, mogu to biti djeca koja tek zavoljavaju fudbal, ili oni odrasli koji ih pomalo prate. Sve sto je potrebno za navijace je uspjeh i lijepa igra i atraktivni protivnici. A to se dovodi dobrom organizacijom u klubu, koju oni ocito imaju. Ova nasa liga je tako slaba, da je oranizacija jedina stvar koja je potrebna za titulu. Mislim da ne postoji laksa liga od nase.
U ostalom i FCS i NKZ su jednom bili mali klubovi, pa izrasli, ne vidim zasto to ne moze ni Olimpik. Da li ste vi ikad culi za Olimpik Lyon prije 20 godina?
Sarajevo i Zeljeznicar su tako lose vodjeni, tako bjedni kad je u pitanju dugorocna i kratkorocna strategija kluba, da jedino sto je ostalo od njih su historija i navijaci. Mislim da nas Olimpik moze vrlo lahko prestici u Premijer Ligi, a onda dolaze novi navijaci kad ovi pocnu igrati u Uefa cupu i LS. Ne moraju to biti sadasnje Horde Zla i Manijaci, mogu to biti djeca koja tek zavoljavaju fudbal, ili oni odrasli koji ih pomalo prate. Sve sto je potrebno za navijace je uspjeh i lijepa igra i atraktivni protivnici. A to se dovodi dobrom organizacijom u klubu, koju oni ocito imaju. Ova nasa liga je tako slaba, da je oranizacija jedina stvar koja je potrebna za titulu. Mislim da ne postoji laksa liga od nase.
U ostalom i FCS i NKZ su jednom bili mali klubovi, pa izrasli, ne vidim zasto to ne moze ni Olimpik. Da li ste vi ikad culi za Olimpik Lyon prije 20 godina?
- babuka zgembo
#493 Re: F.K. Olimpik
Članak sa sport sport .ba
Nakon prvog pripremnog meča protiv Zrinjskog, koji je Olimpik izgubio rezultatom 3:1, sinoć je novi premijerligaš bio bolji od Čelika (2:0). Šef struke, Husref Musemić je nakon meča bio zadovoljan rezultatom, ali još više zalaganjem igrača na terenu.
"Mi još uvijek nismo postigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem igrača na terenu i da se sve odvija po planu. Vidi se da postoji volja kod sviju i da se trude da se namatnu i obezbijede svoje mjesto u timu. Naravno da tu postoji još dosta prostora za napredak, ali mislim da ćemo period priprema koji je pred nama iskoristiti da se još bolje uigramo kako bi što spremnije dočekali prvi meč koji igramo sa Modričom na Grbavici", rekao je Husref Musemić nakon meča.
Svi igrači su zdravi i maksimalno se zalažu na Kupresu koji se pokazao kao idelana baza za rad, a jedino je rad poremetila činjenica da se u meču protiv Zrinjskog povrijedio mladi Miloš Vidović.
"Povreda Vidovića nas je malo izbacila iz takta. To je velika šteta kako za klub, tako i za njega, jer se radi o mladom i veoma perspektivnom igraču pred kojim je lijepa budućnost. Ipak u Olimpik je došlo dosta igrača i potrudit ćemo se da nađemo dostojnu zamjenu za njega", istaknuo je Musemić.
Dva gola protiv Čelika su bila djelo Mirka Marinkovića, koji je u Olimpik došao iz Radnika iz Bijeljine, a odličnu pratiju je pružio i Darko Spalević, najbolji strijelac Premijer lige prošle sezone.
"Važno je da se ekipa dobro uigra, te da predstojeću sezonu dočekamo što spremniji, kako bi se mogli nositi sa svima. Uslovi za rad na Kupresu su odlični, Uprava kluba nam je obezbijedila sve, te je na nama igračima ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izaove koji slijede", rekao je Spalević nakon meča.
On je iskoristio priliku i da se još jednom izvini navijačima FK Sarajevo zbog stvari koje su se desile prošle sezone na meču Slavija – Sarajevo.
"Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bih nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala", rekao je Spalević.
U nedjelju Olimpik igra treći pripremni meč i to protiv Iskre u Bugojnu, a poslije meča se ekspedicija vraća u Sarajevo. Dogovoren je meč i sa Zvijezdom iz Gradačca, a koji je zakazan za 21. 07.
Nakon prvog pripremnog meča protiv Zrinjskog, koji je Olimpik izgubio rezultatom 3:1, sinoć je novi premijerligaš bio bolji od Čelika (2:0). Šef struke, Husref Musemić je nakon meča bio zadovoljan rezultatom, ali još više zalaganjem igrača na terenu.
"Mi još uvijek nismo postigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem igrača na terenu i da se sve odvija po planu. Vidi se da postoji volja kod sviju i da se trude da se namatnu i obezbijede svoje mjesto u timu. Naravno da tu postoji još dosta prostora za napredak, ali mislim da ćemo period priprema koji je pred nama iskoristiti da se još bolje uigramo kako bi što spremnije dočekali prvi meč koji igramo sa Modričom na Grbavici", rekao je Husref Musemić nakon meča.
Svi igrači su zdravi i maksimalno se zalažu na Kupresu koji se pokazao kao idelana baza za rad, a jedino je rad poremetila činjenica da se u meču protiv Zrinjskog povrijedio mladi Miloš Vidović.
"Povreda Vidovića nas je malo izbacila iz takta. To je velika šteta kako za klub, tako i za njega, jer se radi o mladom i veoma perspektivnom igraču pred kojim je lijepa budućnost. Ipak u Olimpik je došlo dosta igrača i potrudit ćemo se da nađemo dostojnu zamjenu za njega", istaknuo je Musemić.
Dva gola protiv Čelika su bila djelo Mirka Marinkovića, koji je u Olimpik došao iz Radnika iz Bijeljine, a odličnu pratiju je pružio i Darko Spalević, najbolji strijelac Premijer lige prošle sezone.
"Važno je da se ekipa dobro uigra, te da predstojeću sezonu dočekamo što spremniji, kako bi se mogli nositi sa svima. Uslovi za rad na Kupresu su odlični, Uprava kluba nam je obezbijedila sve, te je na nama igračima ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izaove koji slijede", rekao je Spalević nakon meča.
On je iskoristio priliku i da se još jednom izvini navijačima FK Sarajevo zbog stvari koje su se desile prošle sezone na meču Slavija – Sarajevo.
"Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bih nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala", rekao je Spalević.
U nedjelju Olimpik igra treći pripremni meč i to protiv Iskre u Bugojnu, a poslije meča se ekspedicija vraća u Sarajevo. Dogovoren je meč i sa Zvijezdom iz Gradačca, a koji je zakazan za 21. 07.
-
krokodil
#494 Re: F.K. Olimpik
POŠTOVANI PRIJATELJI !!!!
Problemi sa forumom na www. olimpik.ba će biti otklonjeni u toku dana tako da će se već od ujutro moći koristiti forum sa svim njegovim funkcijama. Izvinjavamo se zbog greške koja se potkrala prilikom instalacije istog.
Nadamo se da ćete prihvatiti naše izvinjenje i shvatiti našu pogrešku.
Hvala
Administracija
Ovo je službeno. Potkrala se greška prilikom instalacije update-a na forumu tako da su svi članovi u mogućnosti da čitaju i registruju se ali ne i da postaju teme. Tokom dana će biti riješen i taj problem, momci koji su radili sajt će otkloniti grešku i moći ćemo pisati svi koji to budemo htjeli.
Još jednom izvinjenje zbog posljedica koje smo nenamjerno izazvali
Problemi sa forumom na www. olimpik.ba će biti otklonjeni u toku dana tako da će se već od ujutro moći koristiti forum sa svim njegovim funkcijama. Izvinjavamo se zbog greške koja se potkrala prilikom instalacije istog.
Nadamo se da ćete prihvatiti naše izvinjenje i shvatiti našu pogrešku.
Hvala
Administracija
Ovo je službeno. Potkrala se greška prilikom instalacije update-a na forumu tako da su svi članovi u mogućnosti da čitaju i registruju se ali ne i da postaju teme. Tokom dana će biti riješen i taj problem, momci koji su radili sajt će otkloniti grešku i moći ćemo pisati svi koji to budemo htjeli.
Još jednom izvinjenje zbog posljedica koje smo nenamjerno izazvali
- strong69
#495 Re: F.K. Olimpik
Frajer kont´o ko Vas hebe, ionako nikad ne bih dosao u bilo koji od sarajevskih klubova... Uvijek paziti sta se prica i sta se radi. Ko zna zasto to moze biti dobro.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#496 Re: F.K. Olimpik
Nego ,Spalevicu..sta ima? 
- babuka zgembo
#497 Re: F.K. Olimpik
tekst sa oficijelne olimpikove stranice:
Azur Velagić potpisao ugovor sa F.K. "Olimpik"
Obavještavamo Vas da je uprava FK Olimpik na preporuku stručnog štaba potpisala petogodišnji ugovor sa igračem Azurom Velagićem.
Podsjećamo, on je pred početak priprema došao u Olimpik na probu iz Njemačke.
Radi se o veoma mladom igraču koji ima 17 godina, a koji će prema onome što je pokazao na pripremama ravnopravno konkurisati za prvi tim. Igra na poziciji desnog veznog.
Velagić je prošao fudbalsku školu Bajerna i nakon potpisivanja ugovora je istaknuo kako je zadovoljan potpisom za Olimpik, te kako se nada da će u budućnosti još više napredovati.
Šef stručnog štaba Olimpika, Husref Musemić smatra kako je Velagić izuzetno talentovan, te kako je i pored svoje mladosti siguran u igri, što je pokazao i u utakmici sa Čelikom.
Za njega su već interes pokazali i iz stručnog štaba mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Obavještavamo Vas da je uprava FK Olimpik na preporuku stručnog štaba potpisala petogodišnji ugovor sa igračem Azurom Velagićem.
Podsjećamo, on je pred početak priprema došao u Olimpik na probu iz Njemačke.
Radi se o veoma mladom igraču koji ima 17 godina, a koji će prema onome što je pokazao na pripremama ravnopravno konkurisati za prvi tim. Igra na poziciji desnog veznog.
Velagić je prošao fudbalsku školu Bajerna i nakon potpisivanja ugovora je istaknuo kako je zadovoljan potpisom za Olimpik, te kako se nada da će u budućnosti još više napredovati.
Šef stručnog štaba Olimpika, Husref Musemić smatra kako je Velagić izuzetno talentovan, te kako je i pored svoje mladosti siguran u igri, što je pokazao i u utakmici sa Čelikom.
Za njega su već interes pokazali i iz stručnog štaba mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.
-
El_comadante
#498 Re: F.K. Olimpik
vidječemo kako če se situacija razvijati što se tiče Olimpika. trenutna situacija takva da su ušli u PL i po imenima igrača su se najbolje pojačali u ovoj našoj PL. e sad kako če se pokazati i šta če biti za pola godine, 5. 10 vidječemo samo polako, nije još sezona ni počela.
- Charuga
- Globalni moderator
#499 Re: F.K. Olimpik
E ovo je prava stvar ...babuka zgembo wrote:tekst sa oficijelne olimpikove stranice:
- karanana
#500 Re: F.K. Olimpik
vrlo pametnoPlavih_11 wrote:E ovo je prava stvar ...babuka zgembo wrote:tekst sa oficijelne olimpikove stranice:
Obavještavamo Vas da je uprava FK Olimpik na preporuku stručnog štaba potpisala petogodišnji ugovor sa igračem Azurom Velagićem... Pet godina pa ako ga neko bude trazio lupis cifru i bujrum ..