Jahorina!
Moderator: anex
- petunija
#476 Re: Jahorina!
Jao što padaaaaa 
- petunija
#477 Re: Jahorina!
Za vikend bila magla, ali super za skijanje, snijeg mekan kao puder, prelijepo. Radili samo Prača i lift u Poljicama, nije bilo gužve
baš se moglo uživati (kome ne smetaju magla i vjetar
) 
- vjesticanametli
#478 Re: Jahorina!
Danas je bilo extraaaaa ...cijeli da. Skijali.....pomrli 
- coek
#479 Re: Jahorina!
Dobar dan. Dugo me nije bilo na forumu, ali to ne znaci da me nije bilo na skijanju
Ove godine sam skijao uglavnom na Jahorini, iako je bilo podosta magle, ali je zato snijeg (i staze) iznad ocekivanja ...
Inace,ima li ko da ide u Fr 21-og?
Ove godine sam skijao uglavnom na Jahorini, iako je bilo podosta magle, ali je zato snijeg (i staze) iznad ocekivanja ...
- vjesticanametli
#480 Re: Jahorina!
ne idem 21-og
vec 3/8/
provedi se fino
i pisi nam izvestaj i gdje si bio
- petunija
#481 Re: Jahorina!
Upravo došlacoek wrote:Dobar dan. Dugo me nije bilo na forumu, ali to ne znaci da me nije bilo na skijanju![]()
Tek sad skontah gdje ideš
I, drago mi je da si ponovo ovdje
- petunija
#482 Re: Jahorina!
Coek, nestrpljivo čekamo tvoj izvještaj
Do tada da prozborim koju...
U subotu uveče bijaše zadnje noćno skijanje u ovoj sezoni. Staza bila malo zaleđena. Neki ludak ušao kolima na stazu (kad će više OC Jahorina obilježiti staze i puteve
), pa je ratrak imao pune ruke posla da ga izvuče.
Bilo je vjetrovito, ali možda 5-10 skijaša na stazi, pa se moglo uživati. Zna li neko ima li još noćnog na Bjelašnici?
U nedelju dan malo oblačan (na vrhu Poljica i Ogorjelice čak i magla), malo sunčan. Staze... 'nako, nit' smrdi nit' miriše, ali se moglo skijati i meni je bilo fenomenalno pošto nije bilo gužve.
Kad se sve presabere, na Jahorini ima vrlo malo sunčanih dana, u glavnom je ili vjetrovito ili maglovito. Januar i februar su najzagužvaniji mjeseci, tada idu raspusti prvo u BiH, onda u Srbiji i na kraju u Mađarskoj, pa ta dva mjeseca baš bude dosta dječice.
Motorni sankaši su opet počeli divljati, nakon nekoliko "mirnih" sezona i zatišja opet su se aktivirali. Hoće li OC Jahorina išta poduzeti da zaštiti skijaše/bordere, ipak im mi donosimo najveću zaradu?
Do tada da prozborim koju...
U subotu uveče bijaše zadnje noćno skijanje u ovoj sezoni. Staza bila malo zaleđena. Neki ludak ušao kolima na stazu (kad će više OC Jahorina obilježiti staze i puteve
Bilo je vjetrovito, ali možda 5-10 skijaša na stazi, pa se moglo uživati. Zna li neko ima li još noćnog na Bjelašnici?
U nedelju dan malo oblačan (na vrhu Poljica i Ogorjelice čak i magla), malo sunčan. Staze... 'nako, nit' smrdi nit' miriše, ali se moglo skijati i meni je bilo fenomenalno pošto nije bilo gužve.
Kad se sve presabere, na Jahorini ima vrlo malo sunčanih dana, u glavnom je ili vjetrovito ili maglovito. Januar i februar su najzagužvaniji mjeseci, tada idu raspusti prvo u BiH, onda u Srbiji i na kraju u Mađarskoj, pa ta dva mjeseca baš bude dosta dječice.
Motorni sankaši su opet počeli divljati, nakon nekoliko "mirnih" sezona i zatišja opet su se aktivirali. Hoće li OC Jahorina išta poduzeti da zaštiti skijaše/bordere, ipak im mi donosimo najveću zaradu?
- coek
#483 Re: Jahorina!
Dakle, da rezimiram
, bio sam u Les Deux Alpes i iako je mart, visine su velike (skijali smo uglavnom izmedju 2400-3200), pa je snijeg jako dobro držao. Na nizim skijalistima je kriza jer je pretoplo, ali Les 2 Alpes je za mart tj. kraj marta pun pogodak. BTW, jedan dan smo išli i u Alpe d'Huez, koje je takodje na 3000+, ali posto je okrenuto ka jugu, kvalitet skijanja nije bio ni blizu kao u Les 2 Alpes
Inače, ove godine sam prilično skijao i to uglavnom na Jahorini (80%), nešto malo na Igmanu (20%), a na Bjelašnicu sam jednom otišao i nakon 1h pobjegao s istre, iznerviran gužvom na liftovima.
Moj dojam sa Jahorine je da snijeg nikad nije bio bolji, ali i da gužve nisu bile nikad veće. Ukoliko misle da nastave povećavati broj gostiju, moraće definitivno praviti nove staze.
Inače, ove godine sam prilično skijao i to uglavnom na Jahorini (80%), nešto malo na Igmanu (20%), a na Bjelašnicu sam jednom otišao i nakon 1h pobjegao s istre, iznerviran gužvom na liftovima.
Moj dojam sa Jahorine je da snijeg nikad nije bio bolji, ali i da gužve nisu bile nikad veće. Ukoliko misle da nastave povećavati broj gostiju, moraće definitivno praviti nove staze.
- petunija
#484 Re: Jahorina!
Dobrodošaoooo
Tako sam se uživila u tvoj prvi opis, bila tamo u januaru i sve mi je kristalno jasno o čemu pišeš.
. Kraj koje žičare ste bili smješteni? Mi bili kraj Belle etoile.
Što se tiče skijanja kod nas, bila samo na Jahorini, imam želju otići na Bjelašnicu ali me strah upravo tih gužvi.
Slažem se i za gužve na Jahorini, postojeći vertikalni transport nije toliko loš, ali zaista nema dovoljno staza, iako ima prostora za nove. Ne znam da li si primjetio dvije nove staze, jednu na Poljicama, iz šestosjeda ideš desno i onda sa držiš lijeve strane, i na Prači, skroz lijevo. Nisu nešto duge ali bar nešto
Čak se može, kao u Fr, razdvojiti staze za početnike ili škole skijanja, tako da se ne miješaju sa ostalim skijašima, pa bi svima bilo puno ugodnije. Međutim OCJ samo gleda kako zgrabiti što više novca a ne pružiti nikakvu uslugu. I parkinzi su priča za sebe, kad je bio onaj najveći snijeg, oni očiste pola, a na drugoj polovini ostave očišćeni snijeg
umjesto da ga nabace na stazu i razvaljaju ratrakom. Jedino što je bolje je to što su malo uveli reda na žičari (tanjirača na Poljicama npr.) pa nema onoliko uskakanja preko reda kao prethodnih godina. Valjda je negodovanje raje dalo rezultate. Zato, raja, bunite se za sve što vam se ne sviđa
Smeće je takođe veliki problem, papci bacaju plastične boce svuda pa je staza puna svega i svačega, mogu misliti na šta će ličiti kad se sve istopi. Nikako da to počnu kažnjavati
Tako sam se uživila u tvoj prvi opis, bila tamo u januaru i sve mi je kristalno jasno o čemu pišeš.
Što se tiče skijanja kod nas, bila samo na Jahorini, imam želju otići na Bjelašnicu ali me strah upravo tih gužvi.
Slažem se i za gužve na Jahorini, postojeći vertikalni transport nije toliko loš, ali zaista nema dovoljno staza, iako ima prostora za nove. Ne znam da li si primjetio dvije nove staze, jednu na Poljicama, iz šestosjeda ideš desno i onda sa držiš lijeve strane, i na Prači, skroz lijevo. Nisu nešto duge ali bar nešto
Smeće je takođe veliki problem, papci bacaju plastične boce svuda pa je staza puna svega i svačega, mogu misliti na šta će ličiti kad se sve istopi. Nikako da to počnu kažnjavati
- petunija
#485 Re: Jahorina!
vjestice, coek gdje ste
Nemojte se šaliti da ne dođete sutra. Ja bila danas, do pola 11 staze bile
a poslije, sunce učinilo svoje
Radile sve žice, osim Želje, mislili su da ne puštaju 6osjed Poljice, ali je nastala opšta pobuna, pa ga pustiše oko 10. Koji moroni, kad nema nikog 6osjed radi, a kad dođe masa raje oni ga zatvore
Najavljuju kišu za nedelju, ako se sutra ne iskoristi, bojim se da više neće biti prilike, zato dolaziteeee
Nemojte se šaliti da ne dođete sutra. Ja bila danas, do pola 11 staze bile
Najavljuju kišu za nedelju, ako se sutra ne iskoristi, bojim se da više neće biti prilike, zato dolaziteeee
- vjesticanametli
#486 Re: Jahorina!
ne galamiiiii
u 9 sam gore ujutru

- petunija
#487 Re: Jahorina!
Bila i ja
a poslije bila i na noćnom
U nedelju je bio super dan ali ne odoh, premorena sam i mislim da sam završila za ovu sezonu.
Na kojim stazama si bila u subotu?
U nedelju je bio super dan ali ne odoh, premorena sam i mislim da sam završila za ovu sezonu.
Na kojim stazama si bila u subotu?
- vjesticanametli
#488 Re: Jahorina!
eh sin je skijao a ja sam setala i poslije sjedila u kafani i suncala se
noge me bole....otoplilo je pa necu vise na skije.....prije 2 godine sam prebila obje noge
nas bljuzgi kod rajskih vrata
ali dan je bio fanstaTican
- coek
#489 Re: Jahorina!
Bio na Bjelasnici u nedjelju, skijao od 8h do 10h, dalje nije moglo jer je snijeg k'o "droba". Šteta da "propadne onoliki snijeg", ali se fakat više ne može skijati, jer su temperature previsoke, te se ovom prilikom opraštam od skijanja za ovu sezonu. Bilo je to 18 lijepih skijaških dana, mislim da mi je to rekord
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
- vjesticanametli
#490 Re: Jahorina!
doviĐŽenja u Sarajevuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
vidimo se iduce godineeeeeeeeeeeeeee
i ja sam se ispisala 
- petunija
#491 Re: Jahorina!
I ja sam pala blizu Rajskihvjesticanametli wrote:eh sin je skijao a ja sam setala i poslije sjedila u kafani i suncala se![]()
noge me bole....otoplilo je pa necu vise na skije.....prije 2 godine sam prebila obje noge
![]()
nas bljuzgi kod rajskih vrata
@coek, i ja sam ove godine oborila svoj rekord,
Nakon onog noćnog u subotu, kad sam ostala zadnja na stazi
Ako organizuju kakvo čišćenje za neki vikend možda odem, jer me ono smeće gore baš nervira
- coek
#492 Re: Jahorina!
mozda sam se rano ispisao - gledam padaće snijeg subotu popodne, veče, a u nedjelju će biti i minusa do podne ... pa ko velim, možda ... očigledno sam nedosljedan 
- petunija
#493 Re: Jahorina!
Bog te čuo,
ako bude tako eto i mene.
Iako sam odijelo već oprala i kontala spremiti, neće mi smetati da ga ponovo obučem

Iako sam odijelo već oprala i kontala spremiti, neće mi smetati da ga ponovo obučem
- vjesticanametli
#494 Re: Jahorina!
e nista vise
vanka iz odijela u haljinice jeeeeeeeeeeeeeeeee i sandaliceeeeeeeeee
bilo je super ove godine 
- petunija
#495 Re: Jahorina!
E ne mere tako
ja u depresiji jer je juče bio zadnji dan skijanja, a ti bi da šetaš
Juče je bilo fantastično, radio lift Poljice, 6osjed Ogorjelica i lift Olimpik. Fino sa vrha Šatora , kroz šumu do Ogorjelice, pa na 6osjed i onda prema vrhu Poljica. Možda je bilo petero na stazi - jeeee, snijeg, svježe pao, isto kao da je januar
Ali danas baš mogu reći to je to,
doviđenja do iduće sezone

Coek?
Juče je bilo fantastično, radio lift Poljice, 6osjed Ogorjelica i lift Olimpik. Fino sa vrha Šatora , kroz šumu do Ogorjelice, pa na 6osjed i onda prema vrhu Poljica. Možda je bilo petero na stazi - jeeee, snijeg, svježe pao, isto kao da je januar
Ali danas baš mogu reći to je to,
Coek?
- coek
#496 Re: Jahorina!
Ništa čoek, nisam bio 
- vjesticanametli
#497 Re: Jahorina!
da nam ne ode tema na 2 stranu 
- ilkbahar
#498 Re: Jahorina!
je li ko bio na Velikim dvoristima, sta mislite o toj lokaciji?
-
Nazif_Gljiva
#499 Re: Jahorina!
Vikendaško naselje, staza za biatlon... Idem tamo u gljiveilkbahar wrote:je li ko bio na Velikim dvoristima, sta mislite o toj lokaciji?
- BadSanta
#500 Re: Jahorina!
Ima li neki bus da sad ide do Jahorine?Vidim Centrotrans je uveo zimi,al to valjda sad više ne radi.