U Sarajevu protest protiv queer festival
-
neshto
#476 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ima li ko informacija fakat, ima li šta raje na tim "protestima"?
ja mislim da če biti neka totalno zanemariva cifra osim ako se navijači ne pojave... a prijetilo se i njima pa je moguće...
ja mislim da če biti neka totalno zanemariva cifra osim ako se navijači ne pojave... a prijetilo se i njima pa je moguće...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#477 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
17:00 de .BA imal DEMONstranata il nejma 
-
Yamahalac
#478 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
DEMONstranatA more bit bidne, more bit ne bidne, ali festivala ce bitipici wrote:17:00 de .BA imal DEMONstranata il nejma
- pici
#479 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pa ja okrecem eve pol sahata kanale i sve neki pedr....pardom politicari za jove izbore ,nidje DEMONstracija 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#480 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
upali 99, mozda oni prenose live desavanja sa Obale, samo kameru udesno da okrenu...
-
mamica papucarka
#481 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
da se zaustavi blud i nemoral.omar little wrote:Pa, naravno da ce povjerovati propagandnim lecima kad su neobrazovani ili, bolje receno, obrazovani su u jadu i bijedi od edukacionog sustava pa ti to dodje na isto kao da su neobrazovani. Takodjer su toliko zaokupljeni egzistencijalnim i fundamentalnim zivotnim problemima da nemaju vremena, ni nacina, da se informiraju i educiraju o temama. Takvoj populaciji je najlakse servirati propagandu i to vrlo uspjesno i produktivno (za one koji serviraju, naravno). Pa, sad nek' se neki ljudi zamisle zasto su takvi drustveni uvjeti uopce i kreirani i kome zapravo idu u korist. To je ono sto sam zeljela reci.JThomas wrote:sve, ali ovi leci...
dno dna, sluz, šlajm, talog...toliko gluposti na jednom mjestu nisam pročitao od intervjua amile alikadić-husovićnajgore je što će dobar dio naroda u njih i povjerovati.
![]()
![]()
A sto se tice protesta zivo me zanima, ili mozda ne, sto se zeli s tim postici?
ojjj, tito dragi
Last edited by mamica papucarka on 24/09/2008 17:10, edited 1 time in total.
- pici
#482 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
NISTAmIRCerka wrote:upali 99, mozda oni prenose live desavanja sa Obale, samo kameru udesno da okrenu...
-
mis pigi
#483 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Pa gdje su ti misevi, evo nikog nema na zakazanom mjestu 
- 100urbanihlegendi
#484 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Iskreno se nadam da ce Q festival proci bez ikakvih incidenata.
Pravo je svakog covjeka da bude ono sto jeste i da, demokratski receno, ne ugrozava druge.
Sa kim ce ko da spava, firca, to okolinu ne treba da zanima.
Razlozi protesta su izmedju ostalog, zahtjev da se oni prihvate u drustvu kao ravnopravni clanovi... Ali, to nije moguce jer je "okolina" koja sebe smatra, bez prava, da je to sto je neko homoseksualac ili lezbejka, nije normalna osoba.
I upravo ta okolina ne shvata da biti homoseksualac ili lezbejka nije ZELJA-hocu reci ne moze neko ko je heteroseksualac sutra odluciti da bude homoseksualac, jer to nije moguce, jer je to hormonski poremecaj jos kad se stvara zivot u utrobi majke...
Ja nisam iz Sarajeva, ali da sam tamo, isao bih na Q festival i dao moju podrsku!
Pravo je svakog covjeka da bude ono sto jeste i da, demokratski receno, ne ugrozava druge.
Sa kim ce ko da spava, firca, to okolinu ne treba da zanima.
Razlozi protesta su izmedju ostalog, zahtjev da se oni prihvate u drustvu kao ravnopravni clanovi... Ali, to nije moguce jer je "okolina" koja sebe smatra, bez prava, da je to sto je neko homoseksualac ili lezbejka, nije normalna osoba.
I upravo ta okolina ne shvata da biti homoseksualac ili lezbejka nije ZELJA-hocu reci ne moze neko ko je heteroseksualac sutra odluciti da bude homoseksualac, jer to nije moguce, jer je to hormonski poremecaj jos kad se stvara zivot u utrobi majke...
Ja nisam iz Sarajeva, ali da sam tamo, isao bih na Q festival i dao moju podrsku!
-
ponosna_manjina
#485 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Od 17,00 sam bio dole i nema nikakvih protesta niti naznaka istih. Vidio sam dvije grupice od po 5-6 omladinaca Sve sam uredno fotografisao a isto cu napraviti i veceras, cisto radi neke eventualne buduce potrebe za identifikacijom i prepoznavanjem
.
Last edited by ponosna_manjina on 24/09/2008 17:57, edited 1 time in total.
-
Muzafer_
#486 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Vidim da "mudrologa" ne ne dostaje pa evo im materijala da nam što god odmudruju

- sarajevac071
#487 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
šta ima minimax i risto đogopici wrote:trinaesti wrote:mene vise zanimaju licaako ne bude tekbira ovdje me sijeci (pokazuje na vrat)
Ma bitiče maskiranineg i ovako je dno al jos uz to tekbirat e hebemli ga onda zaista nesto nije u dure s ovim gradom,mogu se ja slagat il ne slagat i sa festivalom i sa demostrantima al ubacivati vjeru u to e to je onda ozbiljan problem jos malo pa ce oko sebe opasavat eksplozive i bacat se medju ljude ....gluho bilo i daleko
....cuj onog Izmetbegovica,Sodoma i Gomora........e ono se naslo pridiku stavljat a nahapo se pod okriljem vjere Bog sami zna koliko.E ako i za koga u negativnom smislu mogu reci da je Peder onda je to on.
-
callmethebreeeze
#488 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
stojis li ti, ociju ti, iza gadosti objavljenim na ovom plakatu?sarajevac071 wrote:šta ima minimax i risto đogopici wrote:trinaesti wrote:mene vise zanimaju licaako ne bude tekbira ovdje me sijeci (pokazuje na vrat)
Ma bitiče maskiranineg i ovako je dno al jos uz to tekbirat e hebemli ga onda zaista nesto nije u dure s ovim gradom,mogu se ja slagat il ne slagat i sa festivalom i sa demostrantima al ubacivati vjeru u to e to je onda ozbiljan problem jos malo pa ce oko sebe opasavat eksplozive i bacat se medju ljude ....gluho bilo i daleko
....cuj onog Izmetbegovica,Sodoma i Gomora........e ono se naslo pridiku stavljat a nahapo se pod okriljem vjere Bog sami zna koliko.E ako i za koga u negativnom smislu mogu reci da je Peder onda je to on.
-
Celly
#489 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sorry, al' moram prokomentarisat ovaj letak, to jest recenicu pri kraju koja kaze: "Svi ce imati vece povlastice, ugled, i prava od razboritog, postenog, cestitog i humanog covjeka."
Hahaha, cuj svi ce imat veca prava... KAO DA SAD NEMAJU
Eto, bas posten covjek prosperira na danasnjem vaktu. Ne znam samo kud cemo od tolikog prosperiteta. Mogli bi ga izvozit. Ali, oho nam se kad gay populacija dobije vise prava 
Hahaha, cuj svi ce imat veca prava... KAO DA SAD NEMAJU
-
callmethebreeeze
#490 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
cuj pedofilija legalizovana u holandiji?

-
Yamahalac
#491 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
al' pazi izraza "ljudi ce se povremeno homoseksualisati"
zemljo otvori se
zemljo otvori se
-
klixober
#492 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A sto su repere izostavili? Po meni su oni jos gori od pankera i goticara.DOLE FRENKIE I EDO MAAJKA!
-
pomahnitali.trifun
#493 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ovo vec postaje licno, sta im bi da pankere pocnu prozivat 
-
callmethebreeeze
#494 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
joj, ovo je super, gori su im "goticari" od pedera.
a, imbecila, allahu slatki.
sta je sa goth-lezbogirls? licno, nemam nista protiv njih.

a, imbecila, allahu slatki.
sta je sa goth-lezbogirls? licno, nemam nista protiv njih.
- uvjek dobar gost
#495 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
kako prođoše protesti ?
- fa84
#496 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
i raja sta bi od tih protesta? jesul poceli?
-
saban murat
#497 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
bio sam dole od 17:15 do 17:45
bilo je desetak novinara i dvadesetak mladica, vecinom kocakstih glava.
policija nije znala ko je organizator skupa ali se nisu usudili prici okupljenima.
mladici koji su se skupili su imali ogranicen vokabular koji se sastojao uglavnom od popularnih uzrecica ocam', jarane, te uzaludnog prizivanja muslimanskog boga allaha, neprekidnim izgovaranjem "allaha mi" nakon svake druge rijeci u recenici.
pri pokusaju novinarke da im se obrati, prosirili su vokabular i sasuli salvu psovki na racun iste i njene familije.
nedugo nakon toga, mladici su se razisli, mala grupica, na lijevu i mala na desnu stranu.
nekoliko parova vehabija (niko se ne buni na to sto vehabije skoro uvijek hodaju u parovima i to muskim
) se motalo oko trga ali iz nepoznatih razloga nisu se prikljucili skupu.
mladici koji su bili tu, po mojoj subjektivnoj ocjeni, pripadaju tzv "izgubljenoj" generaciji kojom je lako manipuliasti i opijati ih moralom i etikom.
takodjer dajem si za pravo da zakljucim da je grupica koja je bila danas na skupu, po mom vlastitom misljenju, spremna na fizicki obracun sa ucesnicima, posjetiocima i organizatorima queer festa.
mozda se kasnije okupi malo vise "branitelja obraza grada i drzave", ko zna....
policija nije znala ko je organizator skupa ali se nisu usudili prici okupljenima.
mladici koji su se skupili su imali ogranicen vokabular koji se sastojao uglavnom od popularnih uzrecica ocam', jarane, te uzaludnog prizivanja muslimanskog boga allaha, neprekidnim izgovaranjem "allaha mi" nakon svake druge rijeci u recenici.
pri pokusaju novinarke da im se obrati, prosirili su vokabular i sasuli salvu psovki na racun iste i njene familije.
nedugo nakon toga, mladici su se razisli, mala grupica, na lijevu i mala na desnu stranu.
nekoliko parova vehabija (niko se ne buni na to sto vehabije skoro uvijek hodaju u parovima i to muskim
mladici koji su bili tu, po mojoj subjektivnoj ocjeni, pripadaju tzv "izgubljenoj" generaciji kojom je lako manipuliasti i opijati ih moralom i etikom.
takodjer dajem si za pravo da zakljucim da je grupica koja je bila danas na skupu, po mom vlastitom misljenju, spremna na fizicki obracun sa ucesnicima, posjetiocima i organizatorima queer festa.
-
Alkos
#498 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Utakmice kupa!mIRCerka wrote:Javise li se navijaci?
Pazi da next time ne dobijes po nosu zbog toga!!!ponosna_manjina wrote:Od 17,00 sam bio dole i nema nikakvih protesta niti naznaka istih. Vidio sam dvije grupice od po 5-6 omladinaca Sve sam uredno fotografisao a isto cu napraviti i veceras, cisto radi neke eventualne buduce potrebe za identifikacijom i prepoznavanjem.
-
ponosna_manjina
#499 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Pazit ću, hvala. I ti pazi da ne budeš prepoznat. Ozna sve doznaAlkos wrote:Utakmice kupa!mIRCerka wrote:Javise li se navijaci?
Pazi da next time ne dobijes po nosu zbog toga!!!ponosna_manjina wrote:Od 17,00 sam bio dole i nema nikakvih protesta niti naznaka istih. Vidio sam dvije grupice od po 5-6 omladinaca Sve sam uredno fotografisao a isto cu napraviti i veceras, cisto radi neke eventualne buduce potrebe za identifikacijom i prepoznavanjem.
-
klixober
#500 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Mislim da znam kako izgledajusaban murat wrote:bio sam dole od 17:15 do 17:45
nekoliko parova vehabija (niko se ne buni na to sto vehabije skoro uvijek hodaju u parovima i to muskim) se motalo oko trga ali iz nepoznatih razloga nisu se prikljucili skupu.