SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fixer

#476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
fixer wrote:tito, :thumbup: , a ovi primati skriveni iza krinke realista, stvarno bi vas volio vidjeti u situaciji da vam priprijeti jos jedna "standardna" pojava u razvijenim dijelovima svijeta.
to sto je huliganstvo redovna pojava u italiji i grckoj ne znaci da je normalna i da se protiv nje ne treba boriti, ili ne dao Bog, da se treba zbog toga olakotno shvatiti. budemo li na to gledali s nekom dozom odobravanja, postoje izvjesne sanse da tako nesto i postane dio civilizacije, bas kao sto su gladijatori bili u rimu. a zrtve ce se samo brojati, nevine ili ne - kao da je to bitno, cak i da napadac strada on je za mene nevina zrtva - umro je u ljudskoj gluposti, a drustvo mu je moglo i moralo pomoci edukativnim ili represivnim metodama, "izlijeciti" ga od te negativne socijoloske potrebe.
sta bi ti uradio da si se kojim slucajem zadesio na ciglanama danas?
u ulozi slucajnog promatraca, ili nekoj definiranijoj?
Edin 24,5

#477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin 24,5 »

@ amrica

Neovisno o tome ciji sam navijac, pazljivim promatranjem slike, zakljucio sam da se citav sal nalazi sa vanjske strane prozora i vrata u malo cudnom polozaju, pa mi je autenticnost ove slike jako sumnjiva. Ne znam zasto bi neko ovo radio navijacima FK Zeljeznicar. Slika mi nije logicna. Ako ima dio sala unutra, morao bi se bolje vidjeti iz polozaja iz kojeg je slikano.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

fixer wrote:chmoljo,ne zelim da ti budem ucitelj,ali iduci put kad budes imao negativne energije kod sebe zovni me.ima nacina da se i to rijesi...
ti se to zajebavaš?
fixer

#479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

jok eto ozbiljan sam :D
sarkastican sam, preciznije.negativnu energiju ima svaki covjek, pa nije svako huligan niti ubica
rumenige_brajtner

#480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rumenige_brajtner »

cisto sumnjam da bi manijaci ikad dizali 3 tri prsta, pogotovo sto je danas postavljena spomen ploca ljudima koji su poginuli boreci se protiv troprstaske ideologije!

bilo kako bilo, ovo je daleko od normalnog. ko misli suprotno ima problem, a da ga nije ni svjestan
Sociolog

#481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sociolog »

Nisam momentalno u Sa, ali sam negdje procitaon da je jedna osoba preminula ima li istine, i da li je neko pucao iz pistolja?

Ove slike sa tipovima sa 3 prsta nisu mi jasni, a Zeljini salovi :roll:
Chmoljo

#482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

fixer wrote:jok eto ozbiljan sam :D
sarkastican sam, preciznije.negativnu energiju ima svaki covjek, pa nije svako huligan niti ubica
ali nije ni svaki čovjek isti. čuj, ne kažem, volio bih i ja da su stvari drugačije. ali stvari su takve kakve jesu. život je stresan, hebi ga neko padne na vozačkom i svijet mu se sruši, nekome izgori stan i kaže: preživjeću.
to da društvo treba reagovati, to stoji. ali teško da će se to ikada iskorijeniti. elem, ja kažem mene je više strah onih "mirnica" koji samo jednog dana puknu i dođu na posao sa AK-47 i...
Topla voda

#483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Topla voda »

ovdje postoji jedan drugi problem,koji je meni mnogo cudniji i nejasniji.
navijacke tuce ,hajde recimo da me ne iznandjuju...sve porazbijano,hajde...losa reakcija policije...
ne razumijem sto su ti sukobi ustvari sukobi stanovnistva tih gradova,ako mogu reci,na reprezentativnom ucinku,tj.na huliganima iz tih gradova.
meni je bitnije da se oni ne polariziraju na nacin da se potezu markale ,tri prsta i odnos zenica-sarajevo da ide na taj novo zivotinjske mrznje,nego sto se oni medjusobno mlave.
danas-sutra cu dobiti kamen u glavu u zenici ,samo zato sto sam iz sarajeva,mogu za velez navijati

zenicani ne uvlace u sukob odnos celik-fcs,ili celik-fcz...nego odnos gradova...a to opet ,ako se zagrebe,nema veze s fudbalom...nego s necim izazvanom mrznjom zenice spram sarajeva.
navijaci su samo oni koji idu do kraja i ne skrivaju svoje "stavove"..u navijackom svijetu je to ogoljeno do kraja...a ja ustvari ne kontam sta je problem zenice prema sarajevu.
scooter21ba

#484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

fixer wrote:
scooter21ba wrote:
fixer wrote:tito, :thumbup: , a ovi primati skriveni iza krinke realista, stvarno bi vas volio vidjeti u situaciji da vam priprijeti jos jedna "standardna" pojava u razvijenim dijelovima svijeta.
to sto je huliganstvo redovna pojava u italiji i grckoj ne znaci da je normalna i da se protiv nje ne treba boriti, ili ne dao Bog, da se treba zbog toga olakotno shvatiti. budemo li na to gledali s nekom dozom odobravanja, postoje izvjesne sanse da tako nesto i postane dio civilizacije, bas kao sto su gladijatori bili u rimu. a zrtve ce se samo brojati, nevine ili ne - kao da je to bitno, cak i da napadac strada on je za mene nevina zrtva - umro je u ljudskoj gluposti, a drustvo mu je moglo i moralo pomoci edukativnim ili represivnim metodama, "izlijeciti" ga od te negativne socijoloske potrebe.
sta bi ti uradio da si se kojim slucajem zadesio na ciglanama danas?
uzmi situaciju da si slucajni pa onda uzmi da si navijac celika onda navijac zelje ili sarajeva svejedno
recimo da si navijac zelje sa salom krenuo mirno na utakmicu ne znajuci da je ceka
a onda i ostale dvije opcije
Chmoljo

#485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Topla voda wrote:ovdje postoji jedan drugi problem,koji je meni mnogo cudniji i nejasniji.
navijacke tuce ,hajde recimo da me ne iznandjuju...sve porazbijano,hajde...losa reakcija policije...
ne razumijem sto su ti sukobi ustvari sukobi stanovnistva tih gradova,ako mogu reci,na reprezentativnom ucinku,tj.na huliganima iz tih gradova.
meni je bitnije da se oni ne polariziraju na nacin da se potezu markale ,tri prsta i odnos zenica-sarajevo da ide na taj novo zivotinjske mrznje,nego sto se oni medjusobno mlave.
danas-sutra cu dobiti kamen u glavu u zenici ,samo zato sto sam iz sarajeva,mogu za velez navijati

zenicani ne uvlace u sukob odnos celik-fcs,ili celik-fcz...nego odnos gradova...a to opet ,ako se zagrebe,nema veze s fudbalom...nego s necim izazvanom mrznjom zenice spram sarajeva.
navijaci su samo oni koji idu do kraja i ne skrivaju svoje "stavove"..u navijackom svijetu je to ogoljeno do kraja...a ja ustvari ne kontam sta je problem zenice prema sarajevu.
jah, a koji su najveći derbiji?

Barcelona-Real, Lazio-Roma, ili da ne govorim o Celticu i Rangersima... pa i Zvezda i Partizan, pogotovo prije rata...
fixer

#486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Sociolog wrote:Nisam momentalno u Sa, ali sam negdje procitaon da je jedna osoba preminula ima li istine, i da li je neko pucao iz pistolja?

sociolog,de jednu pametnu ako ti je ovo struka :D
ljubilac

#487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

"Čeku" na Ciglanama su organizovali uglavnom Horde Zla uz pomoć dosta manja Manijaka.
Eh, sad, što se tiče Markala i dizanja tri prsta tu postoji jedna zategnutost i prepucavanje između navijača iz Sarajeva i navijača iz Zenice. Navijači Želje i Sarajeva kao vide Zenicu kao "srce Srbije" a Robijaše kao "četnike", a ovi nerijetko prihvate tu ulogu i počnu sa Markalama i sa tri prsta.
Tako da mislim da je ovaj šal otet nekom Manijaku i onda šprdano sa njim. Ne mogu da zamislim da ijedan Manijak ili Hordaš dignu tri prsta, a u sukobima sa Robijašima , Robijaši često to znaju uraditi. I na tribini i na ulici.
Chmoljo

#488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
Sociolog wrote:Nisam momentalno u Sa, ali sam negdje procitaon da je jedna osoba preminula ima li istine, i da li je neko pucao iz pistolja?

sociolog,de jednu pametnu ako ti je ovo struka :D
ja znam šta bi Frojd rekao. :D
Baltazar_khan

#489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Image

Ne branim manijake, ali mogu se kladit u život da ovo oni nisu uradili. Najlakše je uzet nekome šal, i ovako nešto uraditi. Jako nisko od vas, robijaši!
South Blue Mama

#490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by South Blue Mama »

Molim pazljivijim posmatranjem crne fabije, moze se vidjeti:
1. sal je najobicniji koji se moze kupiti na svakom cosku nasega grada, a i sirom BiH
2. pogledajte zadnju klupu fabije i vidjet cete sal celika
3. auto je u koloni vozila u kojima su robijasi
4. razno

Haj malo analize pa onda opletite sa komentarima :sax:
Baltazar_khan

#491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

South Blue Mama wrote: 2. pogledajte zadnju klupu fabije i vidjet cete sal celika

Dovoljno je što si ovo napisao, imaš oko sokolovo!!!
striker

#492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by striker »

Ako bi policija napravila istragu o ovome. Profesionalno naravno. Mogli bi pronaći imenom i prezimenom vinovnike ovog čina. Nadam se da će to i uraditi.
ljubilac

#493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

Image

Ovo je šal Robijaša.
fixer

#494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
fixer wrote:
scooter21ba wrote: sta bi ti uradio da si se kojim slucajem zadesio na ciglanama danas?
uzmi situaciju da si slucajni pa onda uzmi da si navijac celika onda navijac zelje ili sarajeva svejedno
recimo da si navijac zelje sa salom krenuo mirno na utakmicu ne znajuci da je ceka
da sam slucajni prolaznik, pobjegao bi kako bi znao - pobjegao i psovao bi majku kretenima kojima nije bilo dovoljno rata.
navijac zelje - nikad ne bi pristao da idem docekivati navijace gostujuce ekipe da bi se fizicki obracunao sa njima.
navijac celika - tuzio bi drzavu koja me nije dovoljno osigurala i zastitila od ovakvih napada.
svi navijaci koji ne razmisljaju ovako su patoloski slucajevi,rak rana ovog drustva.
ljubilac

#495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

South Blue Mama wrote:Molim pazljivijim posmatranjem crne fabije, moze se vidjeti:
1. sal je najobicniji koji se moze kupiti na svakom cosku nasega grada, a i sirom BiH
4. razno

Bravo, preduhitrio si me.
South Blue Mama

#496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by South Blue Mama »

Baltazar_khan wrote:
South Blue Mama wrote: 2. pogledajte zadnju klupu fabije i vidjet cete sal celika

NapisaO?!?!?! :shock:
scooter21ba

#497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

fixer wrote:
scooter21ba wrote: uzmi situaciju da si slucajni pa onda uzmi da si navijac celika onda navijac zelje ili sarajeva svejedno
da sam slucajni prolaznik, pobjegao bi kako bi znao - pobjegao i psovao bi majku kretenima kojima nije bilo dovoljno rata.
navijac zelje - nikad ne bi pristao da idem docekivati navijace gostujuce ekipe da bi se fizicki obracunao sa njima.
navijac celika - tuzio bi drzavu koja me nije dovoljno osigurala i zastitila od ovakvih napada.
svi navijaci koji ne razmisljaju ovako su patoloski slucajevi,rak rana ovog drustva.
rekoh da si krenuo na utakmicu ne znajuci za ceku nego jednostavno od kuce sa ciglana ides na grbavicu i zadesio se tu
campa_xxx

#498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

ljubilac wrote:Image

Ovo je šal Robijaša.
Ne radi ti link!!!
scooter21ba

#499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

ljubilac wrote:
South Blue Mama wrote:Molim pazljivijim posmatranjem crne fabije, moze se vidjeti:
4. razno

Bravo, preduhitrio si me.
MOGLA te samo preduhitriti nikako mogao :D
Last edited by scooter21ba on 28/09/2008 23:46, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

South Blue Mama wrote:
Baltazar_khan wrote:

NapisaO?!?!?! :shock:
Mama :shock: :oops: :lol:

Izvinjavam se, napisaLA, mislio sam da pise South Blue Mania, tako mi se učinilo :oops:
Locked