Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Pooll

#476 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Pooll »

Evo i par mojih slika

Tirana:

Image

Image

Image

Image

Durres (Ostaci rimskog amfiteatra)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pogled iz sobe

Image

Berat

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Durres

Image

Image

Image

Image

Image

Skadar

Image

Skadar - Rozafa

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
pure_love

#477 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by pure_love »

jako volim stare ilirske i rimske gradjevine koje se mogu vidjeti sirom Albanije,puna historije

prelijepa zemlja

imaju potencijal za turizam kao ni jedna zemlja na balkanu
Ivo Lola

#478 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Ivo Lola »

eee ja znam gdje cu sljedece godine na more
Armin92

#479 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Armin92 »

Pooll wrote:
Armin92 wrote:Ja sam sad nedavno bio u Albaniji 5 dana , jedino negativno s Albanijom je to sto su za na iz BiH potrebne vize (kazu na granici kad ne priznajemo Kosovo ) viza po osobi kosta 31 € ,

Ne znam po kojoj su tarifi vama naplacivali, ali ulazna viza se placa 10 € :cry: :cry: :cry: :cry:
Kazu da je bila 10 € , kazu da nismo priznali Kosovo i da nismo priznali albanske pasose zato da su samo prema nama i Srbijancima takvi , sad ja ne znam mozda i jest 10 mozda su nas prevarili al ne vjerujem .
Asana

#480 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Asana »

Ivo Lola wrote:eee ja znam gdje cu sljedece godine na more
Ne moras cekati slijedece ljeto ... dovoljno su juzno da im je sezona produzena. Jos ako nisi zainteresiran samo za kupanje nego volis razgledati i praviti kruzna putovanja, mozes se lijepo provesti preko cijele godine.

Mozes angazirati licnog vodica/vozaca, da te provodaju kroz predjele koji te zanimaju, da vidis jako puno ... prilicno jeftino. Ako hoces javi se na pp da ti posaljem podatke o agenciji koja mi je lani izisla u susret.
Kuglivoje

#481 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Kuglivoje »

Vjerujem da je Albanija lijepa i cista,cuo sam to od mnogih,ali isto tako je ta zemlja jos uvijek divlji zapad i srediste kriminala i svega losega na balkanu...
Dusu dalo za opljackat covjeka...
semmy

#482 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by semmy »

Kuglivoje wrote:Vjerujem da je Albanija lijepa i cista,cuo sam to od mnogih,ali isto tako je ta zemlja jos uvijek divlji zapad i srediste kriminala i svega losega na balkanu...
Dusu dalo za opljackat covjeka...
ne kontam kako mozes ovako razmisljati a nisi ni bio ni vidio... albanci su sasvim drugaciji narod od onoga kako su do sad predstavljani...
mi smo na plazi ostaviljali sve stvari i isli na rucak, stajalo onako kako smo i ostavili, sto mi se u hr nije desilo da smijem ostaviti ruksak na plazi jer ga necu naci kad se vratim...

sto se tice kriminala i pljacke bosnu jos niko nije presao..

i da sto je meni jos bitnije nema ceha i poljaka u albaniji...koje jos od djetinjstva nisam rado vidjala na moru :D
DegmanKommandant

#483 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by DegmanKommandant »

Pozdrav svima,ja sam inace Hrvat,iz Zagreba sam...moram reci da sam preko raznih slika koja se gledao a odnose se na Albaniju dobio dojam da se radi o veoma lijepo zemlji ,mislim na prirode i povijesne ljepote koji ne manjka,nebih htio da me neko shvati kao budalu koja ovdje dolazi srat po tudem dvoristu a svoje velica ,volio bih napomenuti da vec 8 godina ne ljetujem u lijepoj svojoj pa da neko ne shvati krivo ono sto cu reci,ali mislim da Albanija osim po prirodnim i povijesnim ljepotama i znamenitostima prakticki Europski Afghanistan...sa slika se osim ljepote vidi da ta zemlja mora gadno potegnuti na svim planovima,pravosude,policija,infrastruktura sve zivo jer samo od ljepota nece imati nikakve uspijehe i napredak,nemojte zaboraviti da samo jednu smijesnu Srbiju ,tj Beograd godisnje posjeti nesto vise od 1 miljun turista,a Albaniju koja ima takve potencijale i kapacitete samo 1.5 miljona,zar to nije ocajno ??? ovo govorim zato sto bih volio tu zemlju gledati kao normalnu europsku civiliziranu i razvijenu a ne da se prema njima odnasa kao sto to radi vecina balkanaca a i van balkana,kao "zaostali siptari,prljavi,necivilizirani" itd,zaista bi mi bilo drago vidjeti i cuti "moderna albanija,povezana modernim cestama,infrastrukturom,odlicnim funkcioniranjem policije" itd,znam da sad ovo zvuci malo SF,ali pogledajte slike ,sta vidite ? osim ljepota ? bijedu...zivotinje usred autoceste ,pa ljudi zar to nije ocajno ? ja to niti u jednoj zemlji Europe nisam vidio...i sta ce misliti neki svabo,francuz,ceh,poljak bilo ko ko tamo dode na ljetovanje ? primiti ce se za glavu i reci "ao majko pa kud sam to stigao ?" jer doslovno ja sam se najezio kad sam to vidio,ako policija i organi nadlezni za promet i saobracaj nisu u stanju barem pod kontrolom drzati zaostale cobane koji pustaju zivotinje po autoputu,zamislite kako im tek onda drzava funkcionira i koliko tamo kriminalci prostora imaju za svoja "djelovanja" ...
Kuzite,prije neki dan sam citao,zavrsena auto cesta drac-tirana-pristina ,jedino kosovari jos moraju napraviti svoj dio ceste,i ono zaista sam mislio krenulo je "mozak" im se pomijerio sa mjesta i poceli su razmisljati kao civiliziran narod,i onda pogledam slike i na tom novom autputu vidim volove,konje i magarce kako prelaze put,PA MAJKO MOJA MISLIM LJUDI ?? mislim da se ovdje pretjeruje od realne slike Albanije koja je kao i Kosovo najveca crna rupa Europe po pitanju kriminala i svih otalih neleganih radnji...pa zar je takav problem nauciti seljaka da ne smije na autocestu pustati zivotinje sunce mu ??? pa sta radi policija tamo ,pitam vas koji ste bili tamo ??? kako i vi "turisti" mozete biti tako hladni kad to vidite ?? ne znam za vas,ali meni je to ocajno,80% automobila mercedesi iz 80-ih,trokulice na cestama,Tirana-kakav je to trg ? fali pola plocnika ,infrastruktura 0 bodova...
Nadam se da Albanci imaju u glavi ovo sto sam napomenuo jer ta zelja definitvno mora gadno potegnuti na svim planovima,jer ovako nece imati nikakav uspijeh u turizmu,zamislite sta bi bilo da nema njihove brace sa Kosova ,Grcke i Makedonije koji ljetuju tamo ?? mislim da broj turista nema presao 100 000-a ljudi...a vjerujem da ce se i vecina pametnih ljudi samnom i sloziti oko ovoga...po mom misljenju i dojmu koji sam dobio proucavajuci danasnju albaniju iz raznih knjiga,preko medija,slika samih albanaca i turista koji tamo idu,albanija za Hrvatskom zaostaje kojih 60 godina,za Srbijom kojih 40-et,za Bosnom I Crnogom Gorom od prilike 20-30 godina...

http://www.youtube.com/watch?v=JRZ0T57XHJY

pogledajte part od 3:19 do 3:25-30,da ne mislite da lazem i izmisljam,pa mislim ajmo ISKRENO,zar mozda nisam u pravu ?? jel itko od vas nesto ovakvo vidio u nekoj Europskoj zemlji ? Njemackoj,Svedskoj,Italiji, MA BILO GDJE ?? necu da velicam HRvatsku,daleko smo mi od ovih gore navedenih,ali da neko ovako nesto napravi u Hrvatskoj da stoku pusta na cestu,taj bi dobio takvu kaznu da bi je otplacivao do kraja zivota,a vidite tu je razlika izmedu Albanije i ostatka Europe,tamo nema vladavine prava,policija je 0 bodova kao i vecina drzavnih organa,jednostavno receno nema REDA,i to je tamo problem,iskreno,zelim im puno srece i nadam se da ce dovesti tu zemlju u red,iako ja sam skeptican prema svemu tome,nadam se da cemo se vidjeti za koju godinu pa da ponovo prokomentiramo albaniju i njen napredak,zivjeli ljudi.
Bumerang

#484 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Bumerang »

Last edited by Bumerang on 09/06/2010 23:26, edited 1 time in total.
DegmanKommandant

#486 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Oni će za nas u skorije vrijeme biti Zapad i najbliza kapija EU.

Ako je EU velika kuća, onda ćemo zasigurno mi Bosanci i Srbi biti WC u toj kući :D
Prije nego sto izjavis ovakvu notornu glupost,pogledaj realne slike pravih avanturista i ljudi koji putuju po svijetu

http://roker.bloger.hr/post/skadar-/1239344.aspx

nakon ovog mi nesto komentiraj :thumbup:
semmy

#487 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by semmy »

DegmanKommandant wrote:
Oni će za nas u skorije vrijeme biti Zapad i najbliza kapija EU.

Ako je EU velika kuća, onda ćemo zasigurno mi Bosanci i Srbi biti WC u toj kući :D
Prije nego sto izjavis ovakvu notornu glupost,pogledaj realne slike pravih avanturista i ljudi koji putuju po svijetu

http://roker.bloger.hr/post/skadar-/1239344.aspx

nakon ovog mi nesto komentiraj :thumbup:

a ti nisi vidio slike skadra nas koji smo bili prosle ili ove godine...da ih postavimo ponovo pa onda ti komentiraj....
DegmanKommandant

#488 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Pa nije potrebno...meni je dovoljno da u 21-om stoljecu na "autocesti" vidim stoku,magarce,konje i jasno mi je o kakvoj se drzavi i naciji radi... :run:
coek

#489 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 07:52, edited 1 time in total.
DegmanKommandant

#490 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

ma daj care,pogledaj ovo

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... %2C%20fifa

pa mi onda nesto pricaj....znaci zemlja,vlast zemlje,vlada ,ima 30 000 eura da nagradi banana nogometase koji su ionako bili zadnji na tablici a ne mogu napraviti tuseve i wc za nogomet na NACIONALNOM NIVOU ??

covjece,pa ovoga ne da nema u Europi,ovoga nema u svijetu covjece...cak ni u africi ovako nesto ne mozes vidjeti...ma ocajno covjece...imaju gori mentalitet nego cigani...mogu si misliti kako tek brinu o "burekima" i higijeni kad ih prave... :cry: :( bljak...
semmy

#491 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by semmy »

DegmanKommandant wrote:ma daj care,pogledaj ovo

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... %2C%20fifa

pa mi onda nesto pricaj....znaci zemlja,vlast zemlje,vlada ,ima 30 000 eura da nagradi banana nogometase koji su ionako bili zadnji na tablici a ne mogu napraviti tuseve i wc za nogomet na NACIONALNOM NIVOU ??

covjece,pa ovoga ne da nema u Europi,ovoga nema u svijetu covjece...cak ni u africi ovako nesto ne mozes vidjeti...ma ocajno covjece...imaju gori mentalitet nego cigani...mogu si misliti kako tek brinu o "burekima" i higijeni kad ih prave... :cry: :( bljak...
bolje nego vi hrvati....pogotovo kad vidite nas bosance u vasim turistickim mjestima...a mi vam sve izgradili jer smo vam mi najvise para ostavili...
i bogati idi s teme, ne kvari nam je...
albanija je ljepsa zemlja od hrvatske pomiri se s tim...a o ljudima i mentalitetu da ne pricam, koliko su samo prijateljski raspolozeni i pomoci ce ti u svakom trenutku kad ih zamolis...
da ti ne pricam o hotelima i kucama koje se grade, vasi im nisu ni u temeljima...zao mi je po tebe ali imaju para i grade se i izgradit ce se za koju godinu bolje nego i bosna i hrvatska...a o crnoj gori da ne pricam, od njih je vec jaca i cistija milion puta.....
vaca

#492 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by vaca »

Meni se lično albanija ne dopada. Poslovno sam bila u tirani nedjelju dana i jedina stvar koja me je dojmila u pozitivnom svjetlu je hrana. Skidam kapu na tome, posjetili smo odlične restorane sa fenomenalnom klopom. Međutim, dosta je stvari bilo koje su potvrdili moje predrasude o albaniji. Prilično je prljavo. Treći dan sam odustala od taxija jer me je apsolutno svaki taxista izvarao. Nisam naišla ni na neku pretjeranu srdačnost kod ljudi. Izgradnja na sve strane me nije dojmila, sve izgleda kao ogromno gradilište bez pravca i plana. Ništa loše ne mislim o zemlji, situacija je takva kakva je kao posljedica politike prethodnih decenija. Trbaće im vremena da se od toga oporave.
Uvijek sam otvorena za nove opcije, ali kada su destinacije za ljetovanje u pitanju, Grčka je ipak bez konkurencije. Ja volim taj šmek, klimu, hranu, muziku pa čak i napadne i bučne grke :-)
DegmanKommandant

#493 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

eto...slazem se sa Vacom 100%...mene ne vrijeda sto kazes da ce biti razvijeniji od hrvatske i bosne i da im mi nismo do temelja,svaka cast dao bog da budu jos vise,ali nazalost to sto ti pricas nema logike...pogledaj malo Albaniju na televiziji...dobro istina,"veliko gradiliste" wau....a kakvo je gradiliste ? pa izgleda ko Bagdad,naprave temelje i zidove na zgradi i onda to tako stoji 15 godina prije nego dovrse zgradu...ta albanija me kad je infrastruktura u pitanju najvise podsjeca na Kubu...ocaj...pa jel ti znas da oni na "glavnom trgu" ako se to opce moze nazvati trgom nemaju asfalt,plocnike niti saobracajnu signalizaciju,semafore,zebre i red voznje ako me razumijes ? tamo na cestama opce nema bijelih traka oznaka gdje trebas voziti,svi voze kako ih je volje,bez ikakvog reda,pitaj Vacu pa ces cuti...

http://www.travelblog.org/Photos/1020038.html

http://www.travelblog.org/Photos/1020056.html

evo ovo ti je glavni trg tirane ako nisi znao...covjece...izgleda kao neka Ruska zabit tamo daleko na istoku,i niko se nema razloga ljutiti na ovo sta kazem jer to nije laz nego cinjenica i svako pametan koji je bio tamo nece izbjegavati realnosti i reci ce ti isto...grad izgleda ocajno,njihov gradolacenik Edi Rama je odlucio "modernizirati" grad tako da je zgrade stare 100 godina koje su u polurusevnom stanju obojio u sarene boje pa izgleda grad kao Havana,ako se ikoji grad na svijetu moze usporediti sa Havanom,to je onda Tirana...

eto zatim promet u Albaniji

http://www.travelblog.org/Photos/1020046.html

jesam lagao ? jel vidis gdje saobracjne oznake,asfalt,saobracajne trake ,zebre itd ? njima je obican plocnik gradska cesta,i to pitaj svakog ko je bio tamo i cut ces sta ce ti reci...to sto oni nacickaju par modernih zgrada bez ikakvog plana koje ionako nikad na zavrse meni ne moze promijeniti misljenje o zemlji koja je prakticki od kad postoji oduvijek bila odovjena od svijeta kao i taj narod i takav mentalitet imaju...oni su nabijeni na samom dnu Europe odvojeni od cijelog svijeta omedeni planinama na kojima su zivjeli stoljecima...

http://4.bp.blogspot.com/_ChWim0WLqeQ/R ... %2B048.jpg

ako se tebi ovako nesto svida,to je okay,ja to postujem,jer svako ima svoj ukus,ali ja ti kazem nemoj zato pretjerivati sa pricama "bolji i napredniji od Hrvatske,Bosne ,Srbije" "nova moderna Europa" "zapad za bosance i srbe itd"...

Ja sam Hrvat i ne volim Srbe,ali Srbi su najmanje 150 godina ispred njih...mislim da ni ne moramo usporedivati Beograd i Tiranu...Beograd ima stanovnika vise nego pola Albanije...imaju tramvaje a kao i Zagreb gradit ce podzemnu zeljeznicu,ni jedan albanski grad nema ni tramvaje,ALOOO ?? o cemu mi pricamo ?? sve im se svodi na 1000000000 taxija starih mercedesa ...

btw kad smo vec kod Hr i Zagreba,pogledaj ovo

http://www.youtube.com/watch?v=TLGRB5efw1Y

http://www.youtube.com/watch?v=pmvTuhyC ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=HFgAhEOz ... re=related

usporedi ga sa Albanijom ili dodi ovdje,pa usporedi infrastrukturu sa Albanskom ;-) :lol: :lol:

BTW ,tako da onome koji voli ovakav stil samo naprijed....

http://snimanje.adu.hr/images/izlozbe/v ... irana1.gif

http://www.migravalue.net/public/foto_n ... 5B1%5D.jpg

http://mahirvara.files.wordpress.com/20 ... irana1.jpg

http://www.jtoddvinson.com/Tirana.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=vLYgjgbTc_o NAJREALNIJA SLIKA...

ili stil Havane i Kube,taj ce sigurno provesti tamo odlicno,i to je njegovo pravo,ali nije njegovo pravo da laze i prica gluposti kao "zapad ispod kojeg ce cucati bosanci,hrvati i srbi" zato sto su oni iza svih nas 100 godina,ja vam kazem albanija kao i albanci i njihov mentalitet su stvari za zaliti i plakanje,ako neko misli drugacije to je njegovo apsolutno pravo i samo naprijed......ja cu ipak rade u Sarajevo nego u ovu dzunglu dolje :lol: :bih: :thumbup:
coek

#494 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:35, edited 1 time in total.
semmy

#495 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by semmy »

@DegmanKommandant o cemu ti pricas...pa vozila se po cestama albanije, imaju auto ceste, i jos ih grade..( nasi prave cestu 10km 5 godina dok albanci prodjose skoro cijelu albaniju )....vozili se od granice hani i hotit preko skadra, duresa, vlore do sarande ( jedino od vlore do sarande nije bila auto cesta jer su je tada august 2008 pravili, mislim da je do sada izgradjena i ta relacija )...cuj nemju bijele trake :lol: :lol: :lol: ...
pa ljudi vozaju bolja auta nego mi u sarajevu...mi sa nasom corsom u nekim momentima smo bili smijesni i prespori naspram njihovog voznog parka...ludi za volanom jesu kao i turci i talijani... :D
ako grci, njemci i talijani mogu ljetovati u albaniji i biti odusevljeni ne kontam zasto onda ti toliku kontru bacas a nisi ni bio ni vidio...cim budem imala vise vremena postavim slike albanske ceste sa BIJELOM trakom...

to sto veca kaze za taxiste, pa i sarajevu ce te svaki taxista izvizati i oderati kad vidi da si dosao sa strane :D a sto se tice prljavih vozila pa vozala sam se i ja u egiptu u taxiju koji je ko zna koliko star, koji nevjerujem da je praonicu vidio mjesecima ada nam je uzeo vise nego voznja kosta da i ne pricam...pa opet ne pricam ruzno o egiptu nego bi svakom preporucila da tamo ode i da se lijepo provede...

boze sacuvaj ovog naseg mentaliteta, nemozes nam dokazati da neko ko je do jucer bio niko poceo naglo napredovati i dalje napreduju...stvarno svasta u bozjoj basti.....

PS:nikad mi necemo biti zapad...oni cijene svaciju kulturu i ne blate je kao mi ( mislim na kompletnu bivsu jugu jer smo istog blesavog uma svi skupa )
DegmanKommandant

#496 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

ajde onda iz tvojih usta u bozje usi,neka im je sa srecom...zaista bi mi bilo drago,ali i dalje sam skeptican,medutim zelim im dobro.
Bumerang

#497 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Bumerang »

DegmanKommandant wrote:ajde onda iz tvojih usta u bozje usi,neka im je sa srecom...zaista bi mi bilo drago,ali i dalje sam skeptican,medutim zelim im dobro.
@ DegmanKommandant,

Sve pozitivne, konstruktivne i iskrene kritike su dobrodosle ne samo za Albaniju nego i za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, CG, Srbiju Makedoniju, Sloveniju, Kosovo, Grcku itd ako te drzave zele da se bave kvalitetnim turizmom tokom cijele godine. Mislim da u takvom kvalitetnom turizmu lezi veliki potencijal svih ovih drzava i veliki novac i zarada.

@ DegmanKommandant, sjecamo se Hrvatske 70-tih godina (1970) kada smo sa skolom isli na razno-razne ekskurzije, Dalmacije, dalmatiskih sela, gradica, dalmatinske ceste kojom su hodali magarci natovareni raznom robom dok smo mi iz Bosne i Hercegovine se tu vozili autima i autobusima, zena koje su tom dalmatinskom cestom na ledjima nosile drva itd, itd. Tada je bilo u Dalmaciji svega pomalo i prljavstine i nekulture, standard nikakav itd, itd. Pa ipak pogledaj Dalmaciju i Hrvatsku danas kako se izgradila nakon 35-40 godina. Pogledaj danas dalmatisku autocestu i dalmatinske gradice i gradove sa poprilicno visokim standardom.

Slazem se s tobom da Albanija sto se kvaliteta turizma tice je jos dosta iza Hrvatske sto je sasvim i normalno ako se uzme u obzir kakav je rezim bio u Albaniji a kakav u bivsim drzavama YU (Hrvatska) ali ipak mislim da Albanija danas ide velikom brzinom naprijed. Sto se tice prljavstine u Albaniji odredenih dijelova turistickih gradova, obicnih gradova o kojima ti pises, odredjene nekulture pojedinaca vjeruj da toga imas koliko hoces i po zapadnim drzavama evrope kao i drugim drzavama svijeta. Znaci ako zelis da trazis odredjenu prljavstinu i nekulturu nacices je svugdje. Sve u svemu mislim da Albanija u kakvoj je situaciji bila ide velikim korakom naprijed a sve ostalo ce se vec vjerovatno malo po malo srediti. Ja im isto kao i ti kao i Semmy kao i drugi forumasi zelimo sve najbolje i svima nama ce sutra biti drago otputovati u jednu lijepo sredjenu, cistu i kulturnu drzavu u nasem komsiluku. Samo se ipak bojim kao sto je i forumas @ Coek rekao ako sve bude perfektno onda ce mozda biti previse sterilno, preskupo i dosadno. Ili kao sto forumas @ Coek kaze najbolje je u ovom momentu gledati na Albaniju kao na avanturisticku destinaciju gdje mozemo vidjeti sve i svasta i lijepo i ruzno i kulturu i nekulturu i cistocu i necistocu a mozda je to za mnoge i interesantno.
Last edited by Bumerang on 22/09/2009 20:54, edited 1 time in total.
nigdje.nikog

#498 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by nigdje.nikog »

Svaki put kad se vratim iz Hrvatske u Bosnu bidem syeban.

Kad vidim kako zaostajemo iz nekog ko je, koliko jucer, bio dio nas.

I zato, hvala onome ko se sjetio Albanije. Nama treba Albanija i svi mi bi smo trebali otic dolje da bi vidjeli kako ni ovdje nije najgore.
Ali treba pozuriti, i oni ce nas za koju godinu prestici.

Sjecam se jedne emisije o Singapuru, ima tome nekoliko godina, ali nebitno, Singapur je i tad bio ono sto je danas. I sjecam se kad spiker rece - ovdje je prije 20 godina bila mocvara!

Daklem, neko za dvadeset godina na ledini izgradi grad, a nekome toliko treba da gradu nadje gradonacelnika!
DegmanKommandant

#499 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

A gle fora je kaj ja ne poznajem bas jako mnogo albanaca kuzis,a price o njima su na svakom koraku,i onda svaki covjek popije te price,vjeruj mi brate mili,ja sam prosao dosta Europe i svijeta,i koju sam god Europsku zemlju prosao sa kojom god nacionalnoscu pricao,niko nije imao jednu dobru rijec za Albance da kaze,cim spomenem Albaniju,svi me odmah granatiraju,smrdljiv,kriminalci,kradljivci,sverceri ljudima,drogom,pricam sa jednim Svedaninom kaze mi kao "ne mogu ih smisliti,od kad su se naselili u Svedsku kriminal u porastu,neizdrzivo je"

I kuzis brate sta da si onda mislim o njima i toj zemlji jebi ga ? jednu rijec do sada nisam cuo o njima a da bude dobra,evo vi bosanci muslimani ste mi prvi ,vjeruj mi ni o bosancima,ni hrvatima ni nikome nisam cuo toliko prerasuda kolko o njima...kuzis pa PRESTRASIM SE JEBI GA,nemojte me krivo shvatit nije zlonamjerno,ali kad cujem price o njima od ljudi majke mi moje ako ne dobijem dojam da se radi o nacistima iz ww2....

Ne znam zasto su oni tako ocrnjeni u toj Europi i svijetu jbg ga...rijetko ko na svijetu nije cuo za Albance,a ko je cuo taj nema dobra misljenja o njima...

JEBI GA brate,ti meni kazes "unazadio ih najgori komunisticki sistem" pa su zato Hrvati napredniji od njih,ali brate,sjeti se ti kolko nas je srat zajebo,pa srusili su nam uzasno mnogo infrastrukture,cak i cijele gradove i sela,sto je bilo jednako kao i albanija tokom komunizma,jos smo bili u goroj poziciji od njih 90-ih jer oni nisu imali rat,a vidi nas i nas GDP danas i sve sto imamo i njih...nije sve u komunjarama,problem je sto su albanci izuzetno pohlepan narod kolko sam ja cuo,zele novac,tamo je najveca stopa kriminala nego bilo gdje,svi su "bratici" ne izdaju se i tako funkcioniraju,Razumijete ? za nekog albanca mozda mislis da je ljudina ,dobar ,postenjacina,a s trece strane taj isti preko nekog svog rodaka salje pakete heroina i koke jbg ga,tako oni funkcioniraju...tamo je kriminal pola ekonomije,od toga ih vecina zivi...

Ne znam ,bas bi iz tih razloga volio da budu razvijena turistka i industrijska zemlja pa da vise nebudu toliko ocrnjeni i da se ne prica uvijek lose o njima,ali ne znam dal ce to sta promijeniti...svi pricaju o strasnom rastu albanije,a svaki od njih bi dao bubreg da moze izbrisati sa kosova,makedonije ili albanije u Europu,i onda dode u npr Svedsku,i tamo je krimos jebi ga...

zasto se ne opamete,pa niko ih takve nece voljet k vragu...ja ih uvijek pokusavam braniti i ljude malo smiriti,ali jednostavno na zapadu oni glase za divljake i mos se da ne kazem STA.... :?
nigdje.nikog

#500 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by nigdje.nikog »

@DegmanKommandant

ako sam te ispravno shvatio ti nam zelis reci sljedece - "nije dovoljno mrziti Srbe da bi ti automatski Albanija bila raj".

Vidis, to ovdje u Bosni nije slucaj. Ovdje se daje podrska "neprijetelju naseg neprijatelja" cak i kad je suprotna nasim interesima.
(mislim naravno o priznanju Kosova. Lako ga je bilo priznati u Hrvatskoj, Makedoniji pa cak i CG. Ali priznanje kosova je najsnazniji Dodikov argument da i RS treba uraditi isto!)

Ali nije ovo tema, tema je turizam. Ja naprosto ne znam kako bih mogao uzivati u ovakvoj zemlji kakva je prikazana na onom gore linkovanom blogu.
Post Reply