Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amir79

#476 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by amir79 »

homo_sapiens wrote:
amir79 wrote:Sinoc oko 21h poskusao sam se biciklom probiti do Zmajevca preko Gazinog hana i u tome nisam uspio jer me je negdje na pola puta napao copor pasa. Sreca da sam ih na vrijeme vidio pa se orenuo inace neznam sta bi bilo. Kakvu sam samo motivaiju imao za brz spust :-D . Zatim sam se vratio na darivu i odlucio da idem preko Jekovca. Kad sam dosao do hotela Saraj cuo sam grupno lajanje i lagano sam se okrenu nazad i definitivno odustao od zmajevca i pogleda ka svjetlima grada 8) . Sinoc je bio pun mjesec, mozda to ima veze sa agresivnoscu ulcnih cuka ili mozda nema, nije bitno. Ali me zanima ima li kod nas neka sintorska sluzba da se ovo moze prijaviti, da pobije te prenosnike bjesila na neki human nacin ili neko manje agresivno rjesenje.
Humano razmisljanje, nema sta :shock: Ti bi pobio pse da bi se rekreirao jednom, dvaput mjesecno :? A ne bi ponio konzervu - dvije hrane, vrecicu krekera i sl. i nahranio te pse, mozda su gladni, zedni, mozda im treba samo jedna lijepa rijec, mozda samo doticaj ljudske ruke ..... Sramota :x

P.S. Na Jekovcu, iznad Saraja, zivi samo jedan mali psic, odmah na krivini ispod "Topa" i uz "Vodovod", a drugi je daleko gore iznad, uz ulaz u kasarnu, i vezan je. Ako su lajali, nisu te htjeli "pojesti", vec se samo medjusobno upozoravali da im se priblizava "cudoviste" :x

nemam ja nista protiv cuka, psica, kuca... samo nije fin osjecaj kad 5-6 dzukela trci prema meni, reze, laju, a ja u biciklistickom sorcu, u znoju, u mraku, u pustari. to su psi lutalice, bez vlasnika, koji nisu pelcovani, prenosnici bjesnila i drugih bolesti. to treba sve pohvatat i onda.................... ;-)
d2

#477 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

da vam kazem nesto:

Bolje s biciklom na kurvanje, nego s mercedesom na pos'o

toliko :lol:
bavka

#478 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

fishtrija wrote:Ja vozim CESTOM jer imam CESTOVNO biciklo i ne vozim radi REKREACIJE. Ravnopravan sam UČESNIK u saobraćaju i ko god me vidi na cesti a sa autom je, ima da upali tepćuće svjetlo za promjenu pravca i da me OBIĐE. Tako piše u zakonu, istom onom koji većina vozača nije ni pročitala nego su im amidže sredile preko štele da imaju papir kojim bi mogli legalno prevoziti svoje guzice od tačke A do tačke B a da ne potroše ni gram energije. I jeste, mi smo napravili Giro, i volimo se puhati s time, i puhaćemo se nadalje. Prolazićemo kroz crveno, dići čemo revoluciju sve dok ne budemo samo mi na cesti. Sva auta ćemo reciklirati i napraviti puške od njih da možemo proganjati vozače, građane drugog reda, po gradu koji će biti etnički čist. Zvaće se biciklističko Sarajevo.

Kakav bezobrazluk i s kakvim levatima živimo... :( :( :( :(
ne vrijedi OVDJE raspravljat...cast izuzecima :)
zivio GIRO...i ZIVJET ce!
zbog pojedinaca...i onih ulicnih divljaka i onih finih ljudi...kojima ne treba objasniti sta je BICIKL(O)!
:dance:
bavka

#479 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

d2 wrote:da vam kazem nesto:

Bolje s biciklom na kurvanje, nego s mercedesom na pos'o

toliko :lol:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa ZIVIO govornik!
ibrahim_tanovic

#480 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by ibrahim_tanovic »

fishtrija wrote:Ja vozim CESTOM jer imam CESTOVNO biciklo i ne vozim radi REKREACIJE. Ravnopravan sam UČESNIK u saobraćaju i ko god me vidi na cesti a sa autom je, ima da upali tepćuće svjetlo za promjenu pravca i da me OBIĐE. Tako piše u zakonu, istom onom koji većina vozača nije ni pročitala nego su im amidže sredile preko štele da imaju papir kojim bi mogli legalno prevoziti svoje guzice od tačke A do tačke B a da ne potroše ni gram energije. I jeste, mi smo napravili Giro, i volimo se puhati s time, i puhaćemo se nadalje. Prolazićemo kroz crveno, dići čemo revoluciju sve dok ne budemo samo mi na cesti. Sva auta ćemo reciklirati i napraviti puške od njih da možemo proganjati vozače, građane drugog reda, po gradu koji će biti etnički čist. Zvaće se biciklističko Sarajevo.

Kakav bezobrazluk i s kakvim levatima živimo... :( :( :( :(
Hahahahahahahahaha! Sjajan tekst.

Ma ima jedna stvar u čemu smo mi Bosanci na cijelom Balkanu, a možda i šire, nenadmašivi. Ta stvar se zove "Samo-Ironija".
ibrahim_tanovic

#481 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by ibrahim_tanovic »

Jedan prijatelj iz Njemačke je nedavno i uz pomoć web aplikacije

http://www.openstreetmap.org/

napravio i pokrenuo sjajnu stvar! Naime, riječ je o

http://www.bikemap.net

To je mjesto gdje se unose i pregledaju biciklističke rute, i naravno, priča o njima. Moguće je i napraviti trening plan, pa unositi podatke koliko vremena je bilo potrebno za pojedine rute. Svaki uspon se da primjetiti, tako da slika rute izgleda kao ona poznata iz Tour de France, gdje se vidi grafički prikaz uspona pojedinačnih ruta.

Uskoro ćemo raditi i bosansku verziju programa, pa molim ljude dobre volje koji žele pomoći bh. turizmu i biciklizmu u razvoju da se jave. Preduslov je vrlo dobro poznavanje engleskog jezika.
fishtrija

#482 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

Vrlo rado bih se prodružio osvajanju Trebevića, ali SFF počinje i imam gomilu obaveza narednih 10 dana... Dogovorimo se kad završi...
Kjajević Majko

#483 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Kjajević Majko »

Da vam i ja kažem nešto:

Najveća koncentracija zgodnih biciklistica je predvečer na V.B.

Toliko...
d2

#484 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

ibrahim_tanovic wrote:
Uskoro ćemo raditi i bosansku verziju programa, pa molim ljude dobre volje koji žele pomoći bh. turizmu i biciklizmu u razvoju da se jave. Preduslov je vrlo dobro poznavanje engleskog jezika.
nemam puno vremena ali pomogao bih koliko mogu
tataratira

#485 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

ko nije nikada prošao kroz crveno neka baci kamen prvi ;-)
PaxPro

#486 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

homo_sapiens wrote:
amir79 wrote:Sinoc oko 21h poskusao sam se biciklom probiti do Zmajevca preko Gazinog hana i u tome nisam uspio jer me je negdje na pola puta napao copor pasa. Sreca da sam ih na vrijeme vidio pa se orenuo inace neznam sta bi bilo. Kakvu sam samo motivaiju imao za brz spust :-D . Zatim sam se vratio na darivu i odlucio da idem preko Jekovca. Kad sam dosao do hotela Saraj cuo sam grupno lajanje i lagano sam se okrenu nazad i definitivno odustao od zmajevca i pogleda ka svjetlima grada 8) . Sinoc je bio pun mjesec, mozda to ima veze sa agresivnoscu ulcnih cuka ili mozda nema, nije bitno. Ali me zanima ima li kod nas neka sintorska sluzba da se ovo moze prijaviti, da pobije te prenosnike bjesila na neki human nacin ili neko manje agresivno rjesenje.
Humano razmisljanje, nema sta :shock: Ti bi pobio pse da bi se rekreirao jednom, dvaput mjesecno :? A ne bi ponio konzervu - dvije hrane, vrecicu krekera i sl. i nahranio te pse, mozda su gladni, zedni, mozda im treba samo jedna lijepa rijec, mozda samo doticaj ljudske ruke ..... Sramota :x

P.S. Na Jekovcu, iznad Saraja, zivi samo jedan mali psic, odmah na krivini ispod "Topa" i uz "Vodovod", a drugi je daleko gore iznad, uz ulaz u kasarnu, i vezan je. Ako su lajali, nisu te htjeli "pojesti", vec se samo medjusobno upozoravali da im se priblizava "cudoviste" :x
heh kako si to dobro rekao *jedan mali psic* mene su bogami prema gazinom h.proganjale tri poludivlje djukele marke ulicar,pa posto su bile iza mene morao sam pedalati---nastavice se...
PaxPro

#487 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

uz brdo
PaxPro

#488 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

TheGodfather001 wrote:
d2 wrote:
TheGodfather001 wrote:Pozz,
posto vidim da pedalate skoro svaki dan, ima nas par koji bismo htijeli, ali ne znam zbog kondicije da odemo do Trebevica, pa ako neko bude isao neka objavi ovdje. I da pitam usput da li je iko isao gore na Nahorevo, ali standardnom cestom, tj.pored Pionirske doline, i onda gore na Jagomir pa uz veeliko brdo?? Ili je lakse gore preko Čavljaka (mislim da se tako zove) ?? Hvala :-D
isli smo na nahorevo prosle sedmice, lijepo skroz, istina ono prvo brdo je bas problematicno (nismo se vala uspjeli popeti, gurali smo zadnjih 20 metara) ali je mimo toga odlicno, taman uspon, umaras se ali ne da crknes skroz, nema puno saobracaja, fina priroda...
znaci da je dobra ruta...super...ja sam prekucao onu gore dariva-kozja cuprija-dovlici...bas znam svaki kamen... a vidim da ima raje idu na trebevic...

@paxpro- ja moram da vidim sa ovim drugom, ovaj jedan radi,ali ovaj drugi mozda bude raspolozen, samo sto bi se trebali naci negdje drugo, ja zivim u hrasnom... ali ako idete preko tranzita onda se mozemo naci negdje kod pekare as??!! meni se ide stvarno...ustvari ja sam siguran, da ne planiram sada, ali ako sve bude ok idem...javim jos za ovog druga...mozel?pozz
me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
tataratira

#489 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

ne moraš, samo u prvu i trotoarom polako
nije puno lakše ni preko Lukavice ako ne guraš
Vraca su ti uslov, kakvo guranje
PaxPro

#490 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

tataratira wrote:ne moraš, samo u prvu i trotoarom polako
nije puno lakše ni preko Lukavice ako ne guraš
Vraca su ti uslov, kakvo guranje
e hvala ti,ma ne guram, nego mi je blize sa al. polja preko lukavice 8-)
tataratira

#491 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

OK :-D
munevera44

#492 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:21, edited 1 time in total.
Oldboy

#493 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Oldboy »

Šta vi biciklisti planirate.
Evo ti biciklisticki forum pa vidi 8-)

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?board=6.0
jennisjoplin

#494 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

pitanje:

sta vi pedalasi radite kada u tri popodne vozite vilsom a u susret vam ide policijski kombi, tocno na vasoj strani (nekada se to zvala marica) prdam hladan i nece da se makne iako imate prednost, iza njega jos malo poslije dvoje papaka u golfovima. moracu početi uzimati ginseng da ne zabotavljam mob i kameru ponijeti pa da ih uslikam :mrgreen: :mrgreen:
munevera44

#495 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:21, edited 1 time in total.
jennisjoplin

#496 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

vesna55 wrote:Evo napunila baterije pa ću nositi foto aparat i slikati sve ono za što smatram da je interesantno.
Na par mjesta na sre4d trotoara kontejneri za smeće. Nema šanse biciklom proći. Ovih dana bit će slika.
A i nepropisno parkirani automobili bit će meta mog foto aparata.
Pozzzz.
hajdemo ljudi, imamo mobilne, imamo foto aparate, kamere, saljimo te hebene slike na forum, sto nam vrijedi da se borimo kada oni sami krse zakon, zasipajmo vlast sa tim kompromitirajucim fotkama, nas je ipak više :thumbup: :bih:
d2

#497 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
ako imas noge po Pape ne moras :D
izvini evo me zovu na stadin :D
jennisjoplin

#498 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

vvesna55
što si utanjla sa javljanjem? da nisu problemi sa bihnet-om? 8)
PaxPro

#499 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

d2 wrote:
PaxPro wrote:me lakse je preko lukavice ,jer sa tranzita moras gurati bic do spomen parka vraca
ma imam noge ko mis venecuele :)
jennisjoplin

#500 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

PaxPro wrote:
d2 wrote:
ma imam noge ko mis venecuele :)

jos ako nokte na njima lakiras sa ..., guba si :lol:
Post Reply