Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#476 Re: Kineski mobiteli

Post by febo_acm »

i P h o ne wrote:Kao prvo gdje ces poredit aple i lenovo kao brendove a posebno u oblasti mobitela gdje lenovo jest noname pogotovo za iphone

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jesi li glavni u raji jer imaš iPhone? Kad ćeš nabaviti 5S kopiju da misle svi da imaš novi iPhone?
avaks

#477 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

i P h o ne wrote:Kao prvo gdje ces poredit aple i lenovo kao brendove a posebno u oblasti mobitela gdje lenovo jest noname pogotovo za iphone

Most popular smartphones in China (prema China.org.cn, November 24, 2013):
1. Samsung - Market share: 21 percent
2. Lenovo - Market share: 13 percent
3. Yulong - Market share: 11 percent
4. Huawei - Market share: 9 percent
5. Apple - Market share: 6 percent

I kao što sam naveo, koristi malo google da se ne brukaš više. :run:
A pošto vjerovatno i to ne znaš, pogledaj malo i ovu listu:
http://www.chinadaily.com.cn/business/2 ... 404286.htm
:thumbup:
gidra

#478 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

hebo ajfon, ovo je telefon.

http://oneplus.net/one
i P h o ne

#479 Re: Kineski mobiteli

Post by i P h o ne »

avaks wrote:

Most popular smartphones in China (prema China.org.cn, November 24, 2013):
1. Samsung - Market share: 21 percent
2. Lenovo - Market share: 13 percent
3. Yulong - Market share: 11 percent
4. Huawei - Market share: 9 percent
5. Apple - Market share: 6 percent

I kao što sam naveo, koristi malo google da se ne brukaš više. :run:
A pošto vjerovatno i to ne znaš, pogledaj malo i ovu listu:
http://www.chinadaily.com.cn/business/2 ... 404286.htm
:thumbup:
koga zaboli za Kinu, jadan ne bio
pogledaj svjetsko tržište

Kompanija Samsung je na prvom mjestu po broju prodatih uređaja sa 299.7 miliona,
a Apple na drugom sa prodatih 150.7 miliona

Globalna prodaja pametnih telefona dostigla je 968 miliona tokom 2013. godine, što je povećanje od 42,3 odsto u odnosu na godinu ranije, pokazuju podaci kompanije Gartner. Prodaja smartfonova čini 53.6 odsto cjelokupne prodaje mobilnih telefona u 2013. i prvi put je premašila prodaju običnih mobilnih uređaja.

Kompanija Samsung prošle godine je prodala 299,7 miliona pametnih telefona čime drži 31 odsto tržišta, dok je na drugom mjestu Apple sa 150,7 miliona prodatih uređaja, ali i padom udela na tržištu sa 19,1 koliko je iznosilo 2012. na 15,6 odsto u 2013. godini.

Najveći rast prodaje pametnih telefona u četvrtom kvartalu zabilježen je u Indiji i iznosi 166.8 odsto, dok Latinska Amerika ima najveći rast kada su u pitanju regioni – 96,1 odsto. Značajan doprinos globalnoj prodaji pametnih telefona dala je i Kina sa povećanjem od 86,3 odsto.

Što se tiče operativnih sistema Android je i dalje lider sa 758,7 miliona uređaja i rastom tržišnog učesća od 12 odsto na 78,4 odsto, dok je glavni konkurent iOS pao sa 19,1 na 15,6 odsto trzišnog učešća u 2013. godini, a Microsof je na trećem mestu sa 3,2 odsto tržišta.

Globalna prodaja mobilnih telefona iznosila je 1,8 milijardi uređaja u 2013. što je rast od 3,5 odsto u odnosu na 2012.
enkoo83

#480 Re: Kineski mobiteli

Post by enkoo83 »

A inace Aplle radi ove kopije Iphone sa androidom.i onda kazes nemoj neki no name uzmi kopiju iphone.Ta kopija to je kao neki brend ili???.

Sent from my ST21i using Tapatalk
AstorH

#481 Re: Kineski mobiteli

Post by AstorH »

Samo vi kupujte ta kineska sranja pa kad vam plane kuca navrnite ovdje malo da pricamo o kvalitetu

Sent from my iPad using Tapatalk
i P h o ne

#482 Re: Kineski mobiteli

Post by i P h o ne »

enkoo83 wrote:A inace Aplle radi ove kopije Iphone sa androidom.i onda kazes nemoj neki no name uzmi kopiju iphone.Ta kopija to je kao neki brend ili???.

Sent from my ST21i using Tapatalk
pa u tome i jeste kvaka
ako već kupuješ kineska sranja onda je bolje kupiti "dupljak" koji se prodaje pod poznatim brendom, gdje, ponavljam, 99% neće ni vidjeti da je kopija, jer je perfektno urađena
nego neku šaban marku

i non stop spominjanje androida nema veze ni sčim
ta verzija je očigledno prilađena iPhone-u jer je i menju totalno isti kao na iosu

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#483 Re: Kineski mobiteli

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

i P h o ne wrote: koga zaboli za Kinu, jadan ne bio
pogledaj svjetsko tržište
Zaboli sve svjetske kompanije, uključujući i Apple, koje se bore za ogromno kinesko tržište. Zašto? Pa eto imaš domaći zadatak pa malo istraži. Lenovo (Kinezi) nećeš vjerovati ima jednu vrlo zajebanu seriju laptopa T i X serija koja nije nimalo "fensi-šmensi", kao recimo Macbook pro, ali NASA koristi isključivo te laptope u svojim misijama u svemiru. Ali koga zaboli to? Pa ima ljudi kojima je recimo potrebnija pouzdanost i izdržljivost od fensi tankog dizajna i jeftinih komercijalnih trikova.
SONY_91

#484 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

i P h o ne wrote:
i non stop spominjanje androida nema veze ni sčim
ta verzija je očigledno prilađena iPhone-u jer je i menju totalno isti kao na iosu
Pa možeš ti i od Samsunga napraviti da ti izgled OS-a bude kao na iOS-u samo instaliraš launchere koji izgledaju tako :wink:
febo_acm

#485 Re: Kineski mobiteli

Post by febo_acm »

i P h o ne wrote: pa u tome i jeste kvaka
ako već kupuješ kineska sranja onda je bolje kupiti "dupljak" koji se prodaje pod poznatim brendom, gdje, ponavljam, 99% neće ni vidjeti da je kopija, jer je perfektno urađena
nego neku šaban marku

Znači plačem :lol: :lol: :lol:
i P h o ne

#486 Re: Kineski mobiteli

Post by i P h o ne »

gidra wrote:hebo ajfon, ovo je telefon.

http://oneplus.net/one
iPhone 6

Image
Qler

#487 Re: Kineski mobiteli

Post by Qler »

Jeste, svizci ga pakuju....
avaks

#488 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

febo_acm wrote:
nego neku šaban marku

Znači plačem :lol: :lol: :lol:
Na sabahu me ismija :D
Još kada neslužbene slike nekog još nepostojećeg smartfona ubaci pa to je vrh hahah i još nije pročitao naziv teme.
Mogu samo reći da su ovi jabuka fanboyevi opasni a ipak predlažu kopije na androidu :thumbup:
dustaban

#489 Re: Kineski mobiteli

Post by dustaban »

Prica vam je bezveze, ali TOTALNO bezveze.

Ono sto je, za razliku od proslih vremena, novina kod kineskih proizvode jeste - potpuna OTVORENOST. Njihove kopije su to sto jesu - KOPIJE, a kad su vidjeli da ih ljudi kupuju unatoc tome sto znaju da su kopije sve hrabrije izlaze sa vlastitim brendovima.
I sad je sve na kupcu. Ako mu odgovara mobitel koji ima 80% posto funkcija nekog poznatog brenda, a kosta 50% posto (ili vise) jeftinije nego original... zasto ne.

To sto ce jos eventualno IZGLEDATI kao original nekome moze biti bitno nekome ne, bitno je reci da ne vidim nista glupo u kupovini recimo kineskih mobitela. I onaj ko ima taj famozni iPhone, dabogda da koristi sve njegove resurse, dabogda da ce ga koristiti narednih 10 godina, jer je 10x kvalitetniji od kineza, dabogda da ce biti sretniji s tim mobitelom nego sa kopijom i dabogda da ce vise koka/momaka pasti na originalni iPhone nego na kineza u ruci pravog momka/cure. Jer mobiteli su uglavnom postali predmet kurchenja.

Dakle bujrum neka kupuje ko sta hoce, ali ja ne mogu a da ne uputim moje simpatije onima koji prave mudre kompromise.
:wink:
le piaf

#490 Re: Kineski mobiteli

Post by le piaf »

Evo vec vise od dva mjeseca koristim Jiayu G3C koji me je kostao do mog kucnog praga 263,00KM.

http://www.jiayu-store.com/jiayu-g3c-mt ... liver.html

ja prezadovoljan, brz fluidan mobitel, baterija odlicna, ekran odlican. Meni vise ne treba, nisam ni ocekivao SG5

Za tu lovu nema sanse da bih ovdje kod nas kupio nesto bolje, a opet nije toliko skup model da sam preuzeo neki ogorman rizik.
Osim toga Jiayu ima svoje prodavnice i servise u Njemackoj i Spaniji, sto ce reci da se sve vise evropljana okrece ovom brandu, a i ostalim kinsekim markama koje su i jace od ove.

Da nosam neki Iphone dupljak pored ovoga, ne pada mi napamet. Ne kontam koncept iphone dupljaka na lafo iOS koji je zapravo na Androidu :shock: To je zaista za osobe kojima je prestiz u drustvu imati Iphone ali nemaju finansijske mogucnosti da kupe isti.
nemezis

#491 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

nego neku šaban marku
Možeš li elaborirati, zašto je bolje?
dustaban

#492 Re: Kineski mobiteli

Post by dustaban »

nemezis wrote:
nego neku šaban marku
Možeš li elaborirati, zašto je bolje?
Ama kako ne kontas, naglasak je "nece ni vidjeti da je kopija"!

Ovo je prica o mobitelu u funkciji NAKITA!
febo_acm

#493 Re: Kineski mobiteli

Post by febo_acm »

dustaban wrote:Prica vam je bezveze, ali TOTALNO bezveze.

Ono sto je, za razliku od proslih vremena, novina kod kineskih proizvode jeste - potpuna OTVORENOST. Njihove kopije su to sto jesu - KOPIJE, a kad su vidjeli da ih ljudi kupuju unatoc tome sto znaju da su kopije sve hrabrije izlaze sa vlastitim brendovima.
I sad je sve na kupcu. Ako mu odgovara mobitel koji ima 80% posto funkcija nekog poznatog brenda, a kosta 50% posto (ili vise) jeftinije nego original... zasto ne.

To sto ce jos eventualno IZGLEDATI kao original nekome moze biti bitno nekome ne, bitno je reci da ne vidim nista glupo u kupovini recimo kineskih mobitela. I onaj ko ima taj famozni iPhone, dabogda da koristi sve njegove resurse, dabogda da ce ga koristiti narednih 10 godina, jer je 10x kvalitetniji od kineza, dabogda da ce biti sretniji s tim mobitelom nego sa kopijom i dabogda da ce vise koka/momaka pasti na originalni iPhone nego na kineza u ruci pravog momka/cure. Jer mobiteli su uglavnom postali predmet kurchenja.

Dakle bujrum neka kupuje ko sta hoce, ali ja ne mogu a da ne uputim moje simpatije onima koji prave mudre kompromise.
:wink:

Moras shvatiti da ne narucuju svi kopije, evo prvi ja. Ja sam narucio Lenovo A880, brand mobile. Evo i ovo nije kopija:

http://www.inewmobile.com/inew-v3-octa- ... i-gps.html

E sad imas ti jos stotine ovih modela koji nisu kopija S4, Note 3, iPhone 5S... OVdje je pretezno rijec o tome.
gidra

#494 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

ma pustite ljudi bukvalca on konta da se ovdje priča o nekakvim kopijama a ne o zvjerkama tipa OPPO, Zopo, Lenovo, TCL itd.
-statisticar-

#495 Re: Kineski mobiteli

Post by -statisticar- »

:lol: :lol: :lol:
imal đe Čunga Lunga zvijeri :lol: :lol:
SONY_91

#496 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Da li imam veće izglede da mi telefon prođe bez carine ukoliko je kutija kao kod keksa? Do sad sam na sedam telefona koje sam naručio na pet platio dažbine
avaks

#497 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Niko ti ništa ne garantuje. Kada su mi otvorili kutiju od UMI X2 i carinili a veličine je knjige pa i manja (fakat manje kutije za mobitel nisam vidio) onda nema dalje.
Drži fige kako god a samo da kažem da su mi jednom i gilette patrone za brijač otvorili i naravno 3.5KM naplate taj pregled hahah. Lijepa naša :bih:
SONY_91

#498 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

avaks wrote:Niko ti ništa ne garantuje. Kada su mi otvorili kutiju od UMI X2 i carinili a veličine je knjige pa i manja (fakat manje kutije za mobitel nisam vidio) onda nema dalje.
Drži fige kako god a samo da kažem da su mi jednom i gilette patrone za brijač otvorili i naravno 3.5KM naplate taj pregled hahah. Lijepa naša :bih:
Treba onda pripremati pare za dažbine jer na 250 USD će se skupiti fina cifra :D
dinooh

#499 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91 wrote:
avaks wrote:Niko ti ništa ne garantuje. Kada su mi otvorili kutiju od UMI X2 i carinili a veličine je knjige pa i manja (fakat manje kutije za mobitel nisam vidio) onda nema dalje.
Treba onda pripremati pare za dažbine jer na 250 USD će se skupiti fina cifra :D
treba reci kinezima kad pakuju da ubace u pakovanje 10KM i napisu na paketu od mobitela ne otvaraj :D
Dobro i tebi a i cariniku
madesa

#500 Re: Kineski mobiteli

Post by madesa »

Post Reply