Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
stolac-SARAJEVO

#476 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by stolac-SARAJEVO »

Evo opet mene :D 100% provjerena informacija da se definitivni ukida aprilski rok a sto se tice septembarskog jos uvijek ne znaju sta da rade.Naime,imaju ideju da uvedu ljetnu skolu al problem bi bio u tome sto na ljetnoj skoli mozes uzeti samo dva predmeta,pa tako u slucaju da je studentu ostalo 5 ispita recimo on automatski pada(i da polozi ova dva sa ljetne ostaju mu tri ispita).Druga solucija je da ostane septembarski rok al je onda problem u tome sto to nije po zakonu(zakon dopusta jan/feb i jun/jul).
Za ovaj drugi dio sto sam naisao jos ne nista ne zna 100%.
E,sad ja mislim da bi mi studenti trebali izvrsiti pritisak na USP i zahtjevati da nam se dopusti kolizija(NA STA IMAMO PRAVO) i sazvati vanrednu sjednicu USP-a gdje trebamo zauzeti neki stav.Naravno nas stav temeljiti na zakonu pa tako zahtjevati drugaciji pristup ocjenjivanju,koliziju i slicno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#477 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Ja sam jucer cula da nama polu-bolonjcima (jer mi nismo u sustini bolonjci, bolonjci stasavaju tek od ove godine) ostaju rokovi, te da su rokovi ukinuti samo bolonjcima. :mrgreen: :-)
stolac-SARAJEVO

#478 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by stolac-SARAJEVO »

ladyblue-mah,to je rekao Duvnjak al ovu informaciju koju sam sada napisao je informacija koju sam konkretno dobio od ljudi iz sekretarijata i od one jedne sto radi na studentskoj.
Sad,kazem vam.Treba podhitno izvrsiti pritisak na USP (da se malo razdrmaju),sazvati vanrednu sjednicu i tu zaokruziti nas stav utemeljen na onome sto nam zakon dozvoljava a ne u maju ili junu sljedece godine pisati peticije i moliti nekoga.
ladyblue18

#479 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

A nemam pojma ko je sta rekao, ali jos uvijek nema nista crno na bjelo, tako da sve do sada je iskljucivo rekla-kazala.

Btw interesuje me nesto uvezi obnove godine ako neko zna.
Znam da se placa 800 KM za vanredne ako imamo 8 ili vise predmeta, odnosno za svaki predmet koji nam je ostao 100 KM.
Eh sada, to ne znaci da ako padnemo jednom neki predmet da moramo opet placati 100 KM jel tako? osim ako se ne radi o komisijskom.
Imal iko da zna? :roll:
Irm@

#480 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

a jel neko zna kad nama pocinje skola, je li 5.10? :-D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#481 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

hajte ljudi, javljajte ima li socijale ili nema. je li iko išao gore? stranica nam je opet havreknula. :-x
ladyblue18

#482 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:hajte ljudi, javljajte ima li socijale ili nema. je li iko išao gore? stranica nam je opet havreknula. :-x
Za bolonjce nema.
Inace ja dobih danas pp na fejsu od onih pravnika kako je zvanicno za ukidanje rokova. :cry:
bez_ideje

#483 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Ja ne znam koji im je k.....trebalo da smjene okrecu :?
venus doom

#484 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

bez_ideje wrote:Ja ne znam koji im je k.....trebalo da smjene okrecu :?
pa zar nije samo na prvoj godini okrenuto, a nama po starom :? ?

p.s. kako prodjose ispiti, jesi li izlazila oba predmeta? :)
bez_ideje

#485 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

i ja sam to mislila......al rekose mi ,na oglasnoj za drugu godinu,isto okrenuto!
1.vog jos na drugu parcijalu rima,pa da vidim ocel se to prenijet
venus doom

#486 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

bez_ideje wrote:i ja sam to mislila......al rekose mi ,na oglasnoj za drugu godinu,isto okrenuto!
1.vog jos na drugu parcijalu rima,pa da vidim ocel se to prenijet
a sranja :x
ajde sretno :)
2407

#487 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by 2407 »

ladyblue18 wrote:A nemam pojma ko je sta rekao, ali jos uvijek nema nista crno na bjelo, tako da sve do sada je iskljucivo rekla-kazala.

Btw interesuje me nesto uvezi obnove godine ako neko zna.
Znam da se placa 800 KM za vanredne ako imamo 8 ili vise predmeta, odnosno za svaki predmet koji nam je ostao 100 KM.
Eh sada, to ne znaci da ako padnemo jednom neki predmet da moramo opet placati 100 KM jel tako? osim ako se ne radi o komisijskom.
Imal iko da zna? :roll:
Placas 100KM po nepolozenom ispiti iz godine koju obnavljas, a na te ispite mozes izlaziti(padati) onoliko koliko imas mogucnosti na njih izaci tj. onoliko koliko imas rokova/termina.

ladyblue18 wrote:Za bolonjce nema.
Jel to za stari rezim ima socijale?
Pozdrav
Sarajevo89er

#488 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Sarajevo89er »

bez_ideje wrote:i ja sam to mislila......al rekose mi ,na oglasnoj za drugu godinu,isto okrenuto!
Ko ti je to rekao?Jeli to neka glasina ili piše na oglasnoj?Bio sam u ponedjeljak i nije ništa bilo.
elSaik

#489 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Za stari režim ima sve što im treba. Jbg, teže im studirati, pa zato...
elSaik

#490 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Chmoljo wrote:hajte ljudi, javljajte ima li socijale ili nema. je li iko išao gore? stranica nam je opet havreknula. :-x
Imaš bolji site... bh-pravnici.com
Irm@

#491 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

pita me kolega sta je s prenosom ispita..ja mu velim da koliko znam jedan se moze prenijeti...jesam li mu slagala? :?
elSaik

#492 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

2 se mogu prenijeti.
Sarajevo89er

#493 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Sarajevo89er »

Ja sam bukvalno u nevjerovatnom očaju ako su nam zaista promjenili smjene.Čitav život mi se okreće sad naglavačke.Užaš,užaš,užaš da ne može biti veći! :x
mirzanek

#494 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by mirzanek »

Pa šta ako su promjenili smjene,ne vidim u čemu je problem?
ladyblue18

#495 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

kiki-miki wrote::lol: :lol: :lol:

Ljudi moji ne mogu vjerovati da vam se sve vrti oko smjena?! :-) Znate li vi uopšte šta se dešava na faksu,ali ono zakukuljeno-zamumuljeno,ko što kod nas biva :idea: I baš u sred tih dešavanja stranica usp-a ne radi. :? Ali zato imamo

http://bh-pravnici.com/dogadanja-na-fak ... septembru/.

Pročitajte barem i proslijedite informacije svojim kolegama. ;-)
Ja stvarno ne znam sta ce biti sa nama. Evo sad ukidose i apsolventske rokove koliko sam skontala, vise niko ne zna ni sta je kad zavrsi ovaj fakultet po zanimanju.
Sutra imam ispit a uopste ne mogu da se skoncentrisem da ponavljam jer sam preopterecena svim ovim desavanjima.
Ja stvarno ne znam sta cemo i kako cemo, ali smo najebali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#496 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

kome su ukinuti apsolventski rokovi? svima ili samo bolonjcima? dajte ba ljudi više kakve su ovo informacije i dezinformacije non-stop :?
elSaik

#497 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Starom sistemi se ništa niti će se išta ukinuti. Ne brinite se. Imate svoj USP. Oni će se pobrinuti za to.

Ukidanja se odnose na nazovi-Bolonjce.
elSaik

#498 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Danas je obavljen neformalni sastanak u Rektoratu gdje nam je receno da napisemo dopis dekanu fakulteta ispred USP-a da se OBUSTAVI upis OBNOVE cetvrte godine do 28.10 kada ce bit sastanak Senata Univerziteta na kojem ce predsjednik studentskog Parlamenta izloziti nas problem i bice predlozeno da nam se ipak dopuste apsolventski rokovi.

Dopis je napravljen i poslat je Dekanatu, licno urucen u kabinetu rektora, i kantonalnom ministru Safetu Keši. Trazili smo hitan odgovor u roku od 48 sati.

Sto se tice Pravilnika naseg faxa i clana 69 po kojem imamo rokove, on se koristio tokom naseg skolovanja ali nikad nije potvrdjen i odobren kao niti ista drugo na ovom faxu. Taman kod pomislite da je tako nesto nemoguce, evo dokaza da jeste. Dakle skolovali smo se po NEPOSTOJECEM PRAVILNIKU.
Mozete ga naci na http://www.pfsa.unsa.ba pa kliknete studij (novi dodiplomsk()

Uglavnom, studenti moraju biti ujedinjeni, nista se ne radi pojedinacno. Pratite ovu grupu, svako ko ima prijedlog il primjedbu nek je kaze dok jos ima vremena.

Kod Dekana smo toliko proveli vremena da smo razmisljali da prenesemo satore i naravno nista nam nije pomogao vec se pravio nevinasce i svaljivao sve na rektorat.

Nas divni dekan uopste nema pojma ni o cemu pa tako ni o tome da mi imamo titulu Bachelora a ne dipl pravnika pa smo zakljucili da tu ne vrijedi gubiti vrijemei upozorili ga da idemo na visi nivo i da ne odustajemo.
Pokusao je da odugovlaci i razvlaci da izgubimo na vremenu ali mu ni to nije uspjelo. Ko bi rekao da cemo to dozivjeti od prof. Bore ??

Zvali smo i sve inspekcije koje se ticu naseg faxa i obrozanja i tu nam je receno da je nas fax najgori moguci od svih, da ima najvise nepraivlnosti i nezakonitosti ali nam to nije nista novo.

Danas ili sutra ce biti postavljen i dopis koji smo poslali da mozete vidjeti njegov sastav.
Mi necemo odustajati dok ne dobijemo ono sto nam pripada i necemo dozvoliti da nas prave budalama !!! Nadamo se da cete svi biti uz nas i pomoci nam.

Iva, Armina, Dzenana i Vana
izvor: http://www.facebook.com/topic.php?uid=1 ... opic=12131
gradimir

#499 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by gradimir »

Samo da vas obavijestim da je sutra u 10 H pred prostorijama USP-a okupljanje studenata u vezi zahtjeva za bezuslovnim upisom i socijalnim rokom, pozeljno je da nas dojde sto vise...
bez_ideje

#500 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Ljudi pomagajte........kako treba izgledati molba,moram pisati dekanu da odobri da mi ona profesorica sto mijenja profesora Milicevica upise ocjenu
Da li se pise rucno ili kuca na racunaru
:oops: :oops: :oops: :oops:
Post Reply