McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vares City

#476 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Vares City »

Baltazar_khan wrote:Šta god rekli, ja ću kazati da smo metropola, tek kad bude McDonald`s u Sarajevu :oops:

Sramota je da jedan olimpijski grad nema takav restoran brze hrane...
Onaj,...znas li ti a je Saraj'vo bilo metropola kad Mc Donald's nije zivio ni k'o ideja :idea:
Ne bih dao jedan cevap za tonu hamburgera :dance:
Shoba

#477 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Shoba »

Mc Donalds ili SVAKA ćevabdzinica = ista stvar

Ako cevapi nisu i gori i kaloričniji. Premasna junetina i ovcetina, posoljeno do bola,nakrkano sodom bikarbonom, u naparenom masnom somunu sa kajmakom koji je premasan, uz masni jogurt ili prešećereni sok. Kombinacija najgorih ugljikohidrata i bjelancevina pada na stomak kao kamen, organizam se bori da to svari satima. Arterije se čepe dok jedeš. Mjesec dana samo na cevapima bi zdravog covjeka gurnulo u ozbiljno stanje. :skoljka:
Shoba

#478 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Shoba »

A i nema tu hoću/neću. Ako se nekome poklopi računica, eto ti jedan odmah ispod prozora.
saim_adka

#479 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by saim_adka »

Meni je sasvim svejedno hoce li se otvoriti McDoonald's, Burger King, Pizza Hut i kojekakvi restorancici brze nekvalitetne hrane, meni je gora pomisao kad se to otvori kako ce se nas narod pomamiti za tim.
Kao zvijeri cemo gutati te hamburgere u megalomanskim kolicinama da stignemo sve sto smo propustili i da stignemo nadoknaditi sve propusteno sto zapadnjaci imaju redovno.
Mogu samo zamisliti guzve ispred ulaza i cekanje u redu za jedan hamburger od 8KM koji ti stane pod nokat, ali dobijes razrijedjene kole s kilogram leda i pomfrita s ulja na kojem se przilo ranije 10 porcija istog, a onda vazda fali onog kechupa - al zato muffinsi su da zasladis na kraju. I kad to sve progutas - onda sretno podrignes i kazes vau ovo je bilo mocno, hocu jos - malo mi je! Sad se mogu osjecati kao pravi zapadnjak!
Da ne govorim nervozne ljude, laktanja u redovima...
To kad bi se otvorilo - to bi bilo glavno mjesto u gradu za ''izlaske''
Dolazila bi raja iz Hadzica, Ilijasa, Vogosce... da se proba Hamburger.

Ovako nesto:
Image

I onda bi to isfurali nakon pola godine, i bilo bi kao i svaki drugi fast food.
Altsa

#480 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Altsa »

Ja sam za :-D :-D :-D :-D :-D

Image
Bosram

#481 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Bosram »

Hmmmmmmmmm dobra idej moglo bi se raspitati sa MC Donalds Corporation oko preuzimanja licence ,Hrvatska vjerovatno ima jedan ili vise Mrkogorci imaju li oni zna li neko .Mozda bi to islo dobro kod nas promjene radi i zabave za dijecu.Bice jednog dana , mozda nakon novog ustava ili kada udjemo u EU: :D

Predstavnistvo za Evropu evo officijelnog web sajta.http://www.mcdonalds.com/corp.htm/ :sax: :sax:
Last edited by Bosram on 27/02/2009 04:09, edited 1 time in total.
karanana

#482 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

Bosram wrote:Hmmmmmmmmm dobra idej moglo bi se raspitati sa MC Donalds Corporation oko preuzimanja licence ,Hrvatska vjerovatno ima jedan ili vise Mrkogorci imaju li oni zna li neko .Mozda bi to islo dobro kod nas promjene radi i zabave za dijecu.Bice jednog dana , mozda nakon novog ustava ili kada udjemo u EU:mrgreen:

Predstavnistvo za Evropu evo officijelnog web sajta.http://www.mcdonalds.com/corp.htm/ :sax: :sax:
Ko ti brani, treba ti oko pola miliona za licencu i mozda jos toliko za opremanje i udri. imas li pare? jesi negdje vani? hoces da ti ja budem veza u bosni i da ti budem generalni ovdje, pa da pokrenemo neke stvari?
NKVD

#483 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by NKVD »

Manchester UTD wrote:Kojeg ce mi vraga, pored Mrkve, Hodzica, Zelje ili Hadzibajrica ona žblj hrana? Neka hvala, radije cu tih 4-5-6 KM dati za porciju krompira u ASDŽ i onda na begovu corbu kod Hadzibajrica :D
Ovo je izvrstan lokal-primitivluk na fonu "filozofa" ispred granapa dok sa pivom u ruci ispraćaju komišiju na put oko svijeta - ne bi ja, jarane, ovog mog rahatluka mjenjo za deset njegovih života. Tu se naime radi o mogućnosti izbora i pravdavnjem nesposobnosti da se dođe u situaciju da imaš izbor. Ti to radiš ovom gornjim rečenicom (šta će meni izbor, kažeš? dobro ti je i ovako!? jedna od najboljih poruka naše tranzicijske šugave stvarnosti je AKO VAM JE DOBRO ONDA NIŠTA) ali ti to, nažalost, ne dopire do onoga između ušiju.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#484 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

chuchumbamayumbe wrote:
burekodsira wrote:joj sto ne mogu vise ove suplje da je nasa hrana razlog zbog koje se mcd boji upasti na trziste :zzzz:
Shuplja da ne moze biti shupljija...
potpis

i opet se slazem sa karananom :D
MELBOURNE_SARAJEVO

#485 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

ladyblue18 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
burekodsira wrote:joj sto ne mogu vise ove suplje da je nasa hrana razlog zbog koje se mcd boji upasti na trziste :zzzz:
potpis

Fakat moras biti glup da kazes da da se MC boji nase hrane :D :D mislim wow nasa kuhinja je poznata u svijetu cak i poznatija od francuske,italijanske ili recimo kineske ili cak meksicke :D ali MC se boji da otvori svoje restorane u tim zemljama takodje :D :D cuj boje se nase hrane :D :D Cuo sam i da se Zarra i D&G boje serrano pijace i nece da otvore lanac svojih trgovina :D :D
karanana

#486 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

ladyblue18 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
potpis

slazem se.
ah sto se mi nesto dobro slazemo. dobar smo tandem.
Mrs.Zurbrigen

#487 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Mrs.Zurbrigen »

Shoba wrote:Mc Donalds ili SVAKA ćevabdzinica = ista stvar

Ako cevapi nisu i gori i kaloričniji. Premasna junetina i ovcetina, posoljeno do bola,nakrkano sodom bikarbonom, u naparenom masnom somunu sa kajmakom koji je premasan, uz masni jogurt ili prešećereni sok. Kombinacija najgorih ugljikohidrata i bjelancevina pada na stomak kao kamen, organizam se bori da to svari satima. Arterije se čepe dok jedeš. Mjesec dana samo na cevapima bi zdravog covjeka gurnulo u ozbiljno stanje. :skoljka:
njam, njam, njam... evo ja citajuci ogladnila... :-)
Op3r4t0r

#488 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Op3r4t0r »

Image
Luke Perry

#489 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Luke Perry »

dooobar. cevapi su smijesni.
callmethebreeeze

#490 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by callmethebreeeze »

Shoba wrote:Mc Donalds ili SVAKA ćevabdzinica = ista stvar

ali je kiselo mlijeko zdravo.
:oops: :D :run: :bih:
oldschool

#491 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by oldschool »

Meni je svejedno da li će se otvoriti ili ne, da nisam imao prilike probati hranu iz McDonalds-a u raznim državama možda bih i ja bio veliki zagovornik :D , ali pored naših ćevabdžinica, burgdžinica i pekara ja nikad ne bih otišao u taj lanac, treba ovde njegovati svijest o vlastitim proizvodima i njih forsirati koliko je god to moguće, ja ne mogu zamisliti da jedan hambureger, pomfrit i cola zamijene ćevape, krompirušu ili burek sa jogurtom, ne mogu nikako.
Fozgen

#492 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Fozgen »

Zar nije veca "furka" ne imati ga negoli imati?
Nemojte se naci uvrijedjeni ali ja prosto zalim ljude koji se hrane u McD.
Shoba

#493 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Shoba »

Ovde u Mc Donalds ide uglavnom sirotinja. Ali evo i ovde se stvari mijenjaju. Donesen je zakon u drzavi Njujork da se ukinu takzvane TRANSFATS , prezasicene masti koje uzrokuju one najgore bolestine. Toga kod nas ima ko pljeve, svaki margarin ih je pun.

Kako god okrenes, uprkos zdravijim namirnicama u Bosni amerikanci zive duže, bez obzira sto je pola nacije teže od 120 kila. Kod nas ljudi prekuhavaju povrce satima, sve sto valja se gnjavi dok se ne raspadne, jedu se sirevi sa zapada koje tamo ni pas s maslom je bi pojeo, pastete, sve je masno i kapa na sve strane. Onda na to dodas jos da nema NIKAKVE kontrole namirnica, pa je logicno da se kod nas prije umire.(a i niko ne ide doktoru dok vec nije kasno)
Bosram

#494 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Bosram »

karanana wrote:
Bosram wrote:Hmmmmmmmmm dobra idej moglo bi se raspitati sa MC Donalds Corporation oko preuzimanja licence ,Hrvatska vjerovatno ima jedan ili vise Mrkogorci imaju li oni zna li neko .Mozda bi to islo dobro kod nas promjene radi i zabave za dijecu.Bice jednog dana , mozda nakon novog ustava ili kada udjemo u EU:mrgreen:

Ko ti brani, treba ti oko pola miliona za licencu i mozda jos toliko za opremanje i udri. imas li pare? jesi negdje vani? hoces da ti ja budem veza u bosni i da ti budem generalni ovdje, pa da pokrenemo neke stvari?
Jesam :dance:
vox-populi

#495 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

saim_adka wrote:jedan hamburger od 8KM
Cijena hamburgera, kao i ostalih artikala se formira na osnovu kupovne moci stanovnistva u ordredjenoj zemlji. Tako je hamburgeru Njemackoj 0.99 centi ili 1,93 KM. Ne vjerujem da bi bio preko 1 KM u Sarajevu jer mu je slicna cijena u Srbiji i Makedoniji. Cisto informativno.
neprilagodjena

#496 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

babyline wrote:zar je samo her flick gledao "Supersize me" ??

Jel to onaj sto je mjesec dana (ako se ne varam) jeo po citav dan u McDonaldsu??
Ako jeste,gledala sam.

Malo je pretjerao,da jedes po citav dan u cevabdzinici na isto bi izasao :roll: :roll:
vox-populi

#497 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

I da, zaboravih reci, dok sam zivio u Sarajevu i hranio se nasom hranom (koja je naaaaajbolja na svijetu i najzdravija i nikako se od nje ne moze udebljati), tezio sam i do 120 kg. A hranio sam se nasom hranom, jedan dan pita, drugi dan cevapi, pa treci dan pita, pa cevapi, pa raznorazne ascinice.
Od kada zivim u Njemackoj gdje mi je dostupan zli i nezdravi McDonalads, a i ostali otrovi u kojima se povremeno hranim, tezim 82-84 kg.

Sta hocu reci, nije toliko bitno sta jedes nego kako i koliko jedes. Probaj jesti cepave tri puta dnevno mjesec dana. Nece ni stici da snime Supersize me 2 jer ce glavni glumac biti vec pokopan.
karanana

#498 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

pa naravno da ce ti nesto biti od jedenja mcdonaldsa 3 puta dnevno, mjesec dana. jedi samo mrkvu, brokule i jabuke mjesec dana i umrijet ces. mislim, sve u svojim granicama. pojedes jedan mcdonalds meal u 3-4 dana, jedes neke druge stvari ostalim danima, pustis da ti probava malo to sve odradi i preradi, pokakis se, onda opet mcdonalds, malo voca, malo povrca, malo slatka pa opet na halu, i tako to.....
neprilagodjena

#499 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

a u tom istom filmu je lik mrsav ko grana, a svaki dan jede hamburger, ali ne jede pomfrit (ako me sjecanje dobro sluzi)
Ako se dobro sjecam lik i jeste bio mrsav ali je svaki dan (od dorucka do vecere) isao u Mcdonalds i jeo,naravno isprobao je sve sto su imali.

Ako se ne varam nije ovo uradio samo u McDonaldsku nego i sa nekim drugim restoranima,ne mogu vise da se sjetim sa kojim restoranima.
neprilagodjena

#500 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

Ja mislim da jeste.
Locked