Astrologija =)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
terra_incognita

#476 Re: Astrologija =)

Post by terra_incognita »

Vecina planeta iznad horizonta, zajedno sa vladarom ASC, Suncem, dispo Sunca i Mjeseca- osoba imala i ima kontrolu nad desavanjim.
Prv kvadrat prazan, sta li je nedostajalo u djetinjstvu ?
Sunce u VII u kvadratu sa vladarom ASC Saturnom- ocinska figura naglasena. Mada ne pokazuje najbolji odnos sa ocem vjerovatno ovu ocinsku figuru unosi u izbor partnera.
Jarac ASC uvijek daje malo hladniji izraz lica, naglasene obrve i ostar pogled. Ljude cini na prvi pogled hladnima i nepristupacnima. Sam vladar na vrhu devete- otac ili visokoobrazovan ili extremno religiozan, ili oboje.
Last edited by terra_incognita on 06/06/2009 01:58, edited 1 time in total.
x0z0y0

#477 Re: Astrologija =)

Post by x0z0y0 »

terra_incognita wrote:Vecina planeta iznad horizonta, zajedno sa vladarom ASC, Suncem, dispo Sunca i Mjeseca- osoba imala i ima kontrolu nad desavanjim.
Prv kvadrat prazan, sta li je nedostajalo u djetinjstvu ?
Sunce u VII u kvadratu sa vladarom ASC Saturnom- ocinska figura naglasena. Mada ne pokazuje najbolji odnos sa ocem vjerovatno ovu ocinsku figuru unosi u izbor partnera.
Jarac ASC uvijek daje malo hladniji izraz lica, naglasene obrve i ostar pogled. Ljude cini na prvi pogled hladnima i nepristupacnima. Sam vladar na vrhu devete- otac ili visokoobrazovan ili eztremno religiozan, ili oboje.
dosta tacno :D i hladna i nepristupacna na prvi pogled :D
u djetinjstvu bas ne znam sta mi je moglo faliti..mozda dio jer je sam kraj obiljezen ratom :(

sem zadnjeg , sve tacno:)
terra_incognita

#478 Re: Astrologija =)

Sunce j otac, partner...neko jeste.
A deveta kuca religija,filozofija, vioko obrazovanje i inostranstvo.
x0z0y0

#479 Re: Astrologija =)

Post by x0z0y0 »

ok kontam
moze biti i partner :)
terra_incognita

#480 Re: Astrologija =)

Nadalje ovaj kvadrat utice jako na partnerske odnose.
Osobe sa suncem u VII koci najbolje funkcionisu kad su vezane ali zbog ovog kvadrata prema Saturnu bas i nemaju puno sluha za partnerove zelje.
Mjsec koji je jako bitan u zenskim horoskopima otisao je u VIII kucu u znak Djevice i kljucna rijec mu je- emocionalna selektivnost.
Postoji sklonost ka diktiranju kursa u odnosima, insistiranju na sopstvenim zahtjevima i durenju.
Ovaj polozaj naglasava mentalne kvalitete jer je vladar Djevice Merkur- planeta inetelekta.
Ovako polozen Mjesec insitira na detaljima.
x0z0y0

#481 Re: Astrologija =)

Post by x0z0y0 »

terra_incognita wrote:Nadalje ovaj kvadrat utice jako na partnerske odnose.
Osobe sa suncem u VII koci najbolje funkcionisu kad su vezane ali zbog ovog kvadrata prema Saturnu bas i nemaju puno sluha za partnerove zelje.
Mjsec koji je jako bitan u zenskim horoskopima otisao je u VIII kucu u znak Djevice i kljucna rijec mu je- emocionalna selektivnost.
Postoji sklonost ka diktiranju kursa u odnosima, insistiranju na sopstvenim zahtjevima i durenju.
Ovaj polozaj naglasava mentalne kvalitete jer je vladar Djevice Merkur- planeta inetelekta.
Ovako polozen Mjesec insitira na detaljima.
:lol: jest durim se priznajem i znam biti cjepidlaka :D
terra_incognita

#482 Re: Astrologija =)

Nemoj se samo duriti sto cu ja jos samo jedan post a nastavak sutra. Ne vidim na oci, propusticu neki bitan detalj :zzzz:

Dakle ovaj Mjesec nekada oduzima emocionalnu toplinu (ne uvijek i u svakom odnosu, ali cesto).
Isto moze ukazivati kako osoba dozivljava majku- kao hladnu, distanciranu....
Takodje je znak sticanja novca preko majke ili drugih zena jer pokazue novac drugih ljudi.
Od aspekata ima mnogo inkonjunkcija koje od tebe zahtjevaju prilagodjavanje po pitanju emotivnog kao i po pitanju odnosa sa zenama (on simbolizira majku,sestru, sve zene za koje smo vezani).
Kvadrat koji pravi sa Uranom pojacava intelektualne sposobnosti ali isto tako i tvrdoglavost i emotivnu napetost, kao i ceste promjene ponasanja i raspolozenja.
Moze isto ukazivati i na promjene mjesta boravka ali i na finansijske nagle promjene jer u tvom horoskopu Uran vlada
II kucom- kucom novca i primanja.
Last edited by terra_incognita on 06/06/2009 01:28, edited 1 time in total.
Jara

#483 Re: Astrologija =)

Post by Jara »

Kakva je ovo godina za Zmajeve? ;-)
x0z0y0

#484 Re: Astrologija =)

Post by x0z0y0 »

nastavak sutra :)
idem i ja dok mi glava nije pala na tastaturu :D
ahygduvbu
ups zamalo :D

laku noccc :)
njonjica

#485 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:Vecina planeta iznad horizonta, zajedno sa vladarom ASC, Suncem, dispo Sunca i Mjeseca- osoba imala i ima kontrolu nad desavanjim.
obicno osobe koje imaju vecinu planeta u gornjem dijelu neba bolje funkcionisu danju....njima je noc za spavanje i tacka :mrgreen:
javnost je jako vazna i sve ono sto se desava, uvijek se trude da budu u toku desavanja i tesko da im sta moze promaci.
Asc Jarac...pa draga moja, kako godine prolaze ove osobe izgledaju sve bolje (k'o vino) i obicno su vrlo fotogenicne....u ovoj kombinaciji (Rak-Jarac) obicno imaju takta, imaju neki unutarnji alarm koji upozorava, nisu osobe od rizika, vole muzeje, slike, historiju, dom jako vazan.
mozda bi nasa draga Compos voljela zivjeti pored vode?
njonjica

#486 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Mjesec u Djevici moze govoriti o pozrtvovanoj majci, pedantnoj, sve na svom mjestu i u svoje vrijeme....e sad u osmom polju, polju Skorpije-"stavi sapu" na dijete, tesko se oteti...samom natusu ovaj polozaj Mjeseca donosi ponekad duboku melanhoniju, ne ocekuje mnogo od ljudi, samokriticna je i nema smisla za povrsne razonode (iako je skoro sve u gornjem dijelu neba)...e sad, nekad voli malo da pridikuje...
nego, ima li problema sa probavom?
Last edited by njonjica on 06/06/2009 10:59, edited 1 time in total.
njonjica

#487 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Jara wrote:Kakva je ovo godina za Zmajeve? ;-)
Nemam ti pojma, skoro nista ne znam o kineskoj astrologiji.

I ja sam Zmaj :wink:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#488 Re: Astrologija =)

Post by anjusha »

vi sa vasom astrologijom! otjeraste bureka sa foruma. zadnji put se i pojavio kod vas ovdje neku noc i od tad ga nema. haman su ga otjerali ti vasi ovnovi i bikovi.... :D
terra_incognita

#489 Re: Astrologija =)

anjusha wrote:vi sa vasom astrologijom! otjeraste bureka sa foruma. zadnji put se i pojavio kod vas ovdje neku noc i od tad ga nema. haman su ga otjerali ti vasi ovnovi i bikovi.... :D
Pa otisao da trazi zenu koju ce zezati na astrologiji :-)
njonjica

#490 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

terra_incognita wrote:
anjusha wrote:vi sa vasom astrologijom! otjeraste bureka sa foruma. zadnji put se i pojavio kod vas ovdje neku noc i od tad ga nema. haman su ga otjerali ti vasi ovnovi i bikovi.... :D
Pa otisao da trazi zenu koju ce zezati na astrologiji :-)
Ma Bureku u solaru pise da mi je vakat zenit se, pa da ne gubi vrijeme... :mrgreen:
Zoya

#491 Re: Astrologija =)

Post by Zoya »

Drage moje, kad cete preci na "moj slucaj"? Hoce l' biti nafake, hocu l' se uskoro udati, dobiti na loto, kupiti sebi kabriolet crvene boje, imati dvije tri kuce na moru..... :? Cekam ja :sad: :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#492 Re: Astrologija =)

Post by pici »

Imal ŠA novine u zvijezdama i sazvijezdĐŽu.....meni kažu da mi je Mars vazda na Veneri...... :shock: ŠA to znaČi :?
anjusha

#493 Re: Astrologija =)

Post by anjusha »

njonjica wrote:
Ma Bureku u solaru pise da mi je vakat zenit se, pa da ne gubi vrijeme... :mrgreen:
a jaaaaaaaaaaaaaaa? sta meni pise u solaru? ne moze se burek ozeniti prije mene. starija sam od njega i to punih 6,5 mjeseci!
njonjica

#494 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

pici wrote:Imal ŠA novine u zvijezdama i sazvijezdĐŽu.....meni kažu da mi je Mars vazda na Veneri...... :shock: ŠA to znaČi :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jastaje, prsti iz svakog tvog posta....haman zensko ti i iz usiju viri :evil:
anjusha

#495 Re: Astrologija =)

Post by anjusha »

i jopet preskoci da meni odgovori na moje pitanje....
ili ne smije da me razocara?
ne brini, svakako sam vec udomila jednu macku, mogu i drugu i rijesila problem :D
terra_incognita

#496 Re: Astrologija =)

anjusha wrote:i jopet preskoci da meni odgovori na moje pitanje....
ili ne smije da me razocara?
ne brini, svakako sam vec udomila jednu macku, mogu i drugu i rijesila problem :D

sad je red na macka :D
Objesi kartu
anjusha

#497 Re: Astrologija =)

Post by anjusha »

Image

ecam pepa? :D
pirmin

#498 Re: Astrologija =)

Post by pirmin »

Pa dobro, hocu li ikad ja doci na red? :D

Image

:D
terra_incognita

#499 Re: Astrologija =)

@ Anjusha- lijepa, jasta, Ve vladar ASC
@ pirmin- da se zenis ili usvajas mace :D
anjusha

#500 Re: Astrologija =)

Post by anjusha »

nista kod mene ove skracenice ne pale. ne kontam ih. ili ako ime negdje neka legenda da se mogu snaci. Ve? :? a ASC je pretpostavljam podznak? moj taurus?
Locked