intervju novog lidera Bosnjaka!
-
paprica29
#476 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Jel' mu brka prezime ili ga vabe od milja?

- Real Khan
#477 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
@suncokret13,
Ovaj dio o "utiscima o Seferu Haliloviću" jednog Osmana Brke samo mogu ići u prilog Seferu kao politički korektnom komandantu Armije Republike BiH. Učenje fatihe poginulim borcima Armije RBiH nije bilo obavezno u to vrijeme, nego je postalo dio obaveznog protokola od momenta kada je Alija (i razni Osmani Brke) transformirao Armiju Republike BiH u jednostranačku muslimansku miliciju iliti falangu. Nemojte sada da mi neko sere kako nije tačno, jer sam i sam bio u stroju od početka rata pa do kraja i znam odlično šta se dešavalo. Komandant Armije jedne SEKULARNE države koja u svom sastavu ima pripadnike svih etničkih grupa i vjera, trebao bi biti politički korektan i držati stav mirno u počast poginulim borcima svih konfesija.
Ovaj dio o "utiscima o Seferu Haliloviću" jednog Osmana Brke samo mogu ići u prilog Seferu kao politički korektnom komandantu Armije Republike BiH. Učenje fatihe poginulim borcima Armije RBiH nije bilo obavezno u to vrijeme, nego je postalo dio obaveznog protokola od momenta kada je Alija (i razni Osmani Brke) transformirao Armiju Republike BiH u jednostranačku muslimansku miliciju iliti falangu. Nemojte sada da mi neko sere kako nije tačno, jer sam i sam bio u stroju od početka rata pa do kraja i znam odlično šta se dešavalo. Komandant Armije jedne SEKULARNE države koja u svom sastavu ima pripadnike svih etničkih grupa i vjera, trebao bi biti politički korektan i držati stav mirno u počast poginulim borcima svih konfesija.
- Vodenjak
#478 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Zalosno je da mi ovo pitanje jos nismo raspravili i zajednicki takve stvari osudili, a preko 12 godina proslo od rata...Real Khan wrote:@suncokret13,
-
nedim01
#479 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
neki osman brka, koji puske vidio nije, niti niko njegov, zamjera SEFERU HALILOVICU sto nije svaki dan spominjao izetbegovica! fuj. pa eto mu brka nek ga on spominje. radi alije je on danas neki faktor u normalnoj drzavi bio bi smetljar vjerovatno.
- winabike
#480 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Real Khan wrote:@suncokret13,
Po stoti put, kapa dole, odlicno receno!
Dakle, vako: nisam glasac BPS-a, ali Sefera izrazito cijenim - ako nista, bio mi je komandant u ratu! Komandant koji nikada nije naredio pucaj na civila, ubij civila. I zbog toga: respect do neba.
A nakon Praljkovih i Brkinih nebuloza, cijenim ga jos i vise.
- profko
#481 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
General.... dovoljno je tako reci, zna se ko je...
-
Edin62
#482 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Nazalost, Sefer je bio komunisticka spijuncina
[/quote]
samo mi nije jasno da ti shef sale odakle tipkash,
a znam odakle tipkash i iz koje sale i kojeg shefa imash,
ti uopce dopushta da budesh na mjestu odakle tipkash
jer opcepoznato je da to nije njegovo mishljenje
[/quote]
Nadam se da se ne pricas ovako po carsiji,
znas kakvi su danasnji gradjani sarajeva i bih-a, neko bi te mogao ubiti za takvo banalno misljenje i razmisljanje.
samo mi nije jasno da ti shef sale odakle tipkash,
Nadam se da se ne pricas ovako po carsiji,
znas kakvi su danasnji gradjani sarajeva i bih-a, neko bi te mogao ubiti za takvo banalno misljenje i razmisljanje.
- rossoner
#483 Re:
Uzeo si mi skoro sve rijeci, ali ipak ponesto cu dodati... Ne treba niko biti vodja Bosnjaka, ko je to uopce i danas? Niti nam treba vodja Hrvata niti Srba ! Treba nam samo jedan vodja nas - Bosanaca, koje bilo vjere bio. Reci da vas prica o Seferu ne zanima je stvarno za mene jadno i jalovno. Zrtvovana mu je zena jer je bio posten! Ne treba posebno naglasavati ko je pocinitelj tog zla. Sina mu umalo nisu ubili. A ko procita "Drzavnu tajnu" vidjet' ce sta je bilo sve u ratu...!basicman wrote:ne mogu da vjerujem koliko sam gluposti procitao na jednoj stranici. jedna od gluposti je da je smjenjen zgob nesposobnosti. sefer je bio jedan od najsposobnijih i najuspjesnijih komandanata u BIH. to isto potvrduje i vecina , ne samo njegovih, boraca. on je smjenjen zato sto je ratno rukovodstvo zeljelo marionetu koja ce samo izvrsavati naredenja politike i koje nece razmisljati svojom glavom. on to naravno nikada nije zelio biti, zato je i smjenjen.
da se je sefer pitao nikada se ne bi desila srebrenica jer se je vise puta protivio da potpise ugovor sa mladicem da srebrenica bude pod zastitom UN-a. protivio se je da potpise jer je tvrdio da srebrenica nece nikada pasti i tvrdio je, da mladic moze vojno da zauzme srebrenicu, nikada ne bi potpisivao ugovor. upozoravao je vise puta da ako ugovor bude potpisan, da ga cetnici nece postovati i da ne vjeruje mladicu, sto se je poslje i kao ispravno potvrdilo.
a argument tipa "mojne mi sefera" i "dosta je sandza" je cisti nacionalizam. zar ne bi trebali oni koji su se zrtvovavali za BiH biti nagradeni i postovani od gradana neovisno o tome odakle su? jesu li ovi sto ga blate uopste informisani koliko je zla ovome covjeku naneseno cak i sa nase strane?
za mene su oni sto osuduju i blate sefera ili neprijatelji BiH ili su neinformisani ili maloumni. a politicari koji to cine sigurno imaju razloge za to, jer ga pokusavaju osuditi, da bi prikrili svoja zlodjela, izdaje, greske i korupciju.
- Machiavelli
#484 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Nije mi se dalo čitati sve postove, samo sam htio kazati da ovo spominjanje nekakvog generala ABiH??? nema nikakvog smisla!!! Ljudi uozbiljite se i malo razmislite što govorite. General??? Kome??? Čemu???
Znate li vi uopće što znači biti general jedne vojske??? Gdje je to gosp. Halilović završio mnoge škole koje su bile potrebne da bi postao kandidat za generalski čin??? Halo??? Pročitajte malo o tome. Molim lijepo.
On da živi dva ili tri života ne bi mogao postati general ni neke mahalske vojske a kamo li vojske jedne države, zato ne lupajte.
Pa čovjek je polupismen, nemože sastaviti pet rečenica sa smislom a kamoli nešto drugo. On da ima imalo mozga, sakrio bi se u mišiju rupu i ne bi izlazio od tamo. Ne mogu vjerovat, da se uopšte o ovome raspravlja. Ajte molim vas...
Imate mnogo literature na temu pa prvo pročitajte sve o tome što treba jednoj izuzetnoj i super pametnoj osobi (što dotični gospodin nije ni u kom slučaju) da bi postala general bez obzira u kojoj situaciji se nalazio (rat, mir, agresija, odbrana...)
Nitko od dotične gospode (koju je gosp. Izetbegović, usput budi rečeno kadar bivše UDBE I KOS-a, koji se nasilno zadržao na poziciji predsjednika jedne države, jer je proglasio vanredno stanje u zemlji u jesen 1992.g.), koji se kite danas generalskim činovima, to nemože biti; ni za tri svoja jadna što podoficirska što uvlačiguzičarska što sitno oficirsko/logističarska/kriminalna/KOS/UDBA/poltronsko-nepotistička života;
Nemaju kapacitet, jebi ga
Živila Bosna i Hercegovina
Znate li vi uopće što znači biti general jedne vojske??? Gdje je to gosp. Halilović završio mnoge škole koje su bile potrebne da bi postao kandidat za generalski čin??? Halo??? Pročitajte malo o tome. Molim lijepo.
On da živi dva ili tri života ne bi mogao postati general ni neke mahalske vojske a kamo li vojske jedne države, zato ne lupajte.
Pa čovjek je polupismen, nemože sastaviti pet rečenica sa smislom a kamoli nešto drugo. On da ima imalo mozga, sakrio bi se u mišiju rupu i ne bi izlazio od tamo. Ne mogu vjerovat, da se uopšte o ovome raspravlja. Ajte molim vas...
Imate mnogo literature na temu pa prvo pročitajte sve o tome što treba jednoj izuzetnoj i super pametnoj osobi (što dotični gospodin nije ni u kom slučaju) da bi postala general bez obzira u kojoj situaciji se nalazio (rat, mir, agresija, odbrana...)
Nitko od dotične gospode (koju je gosp. Izetbegović, usput budi rečeno kadar bivše UDBE I KOS-a, koji se nasilno zadržao na poziciji predsjednika jedne države, jer je proglasio vanredno stanje u zemlji u jesen 1992.g.), koji se kite danas generalskim činovima, to nemože biti; ni za tri svoja jadna što podoficirska što uvlačiguzičarska što sitno oficirsko/logističarska/kriminalna/KOS/UDBA/poltronsko-nepotistička života;
Nemaju kapacitet, jebi ga
Živila Bosna i Hercegovina
-
JMJ
#485 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
A otkud ti sad ispade? Iz Capljine? I oko nje? A sta si ti, general, klinac, palac? Eki mu standarda za generalski cin!
Ne valja vama Sefer zato sto je prvi nazvao stvari pravim imenom, IZDAJA,CETNICI i zabijanje noza u ledja od strane Hrvatske!
Dragi Boze, ovako male drzave, u koju stane naroda taman za jednu omanju evropsku metropolu, a primitivnosti i neukosti dovoljno za cijelu EU
Ne valja vama Sefer zato sto je prvi nazvao stvari pravim imenom, IZDAJA,CETNICI i zabijanje noza u ledja od strane Hrvatske!
Dragi Boze, ovako male drzave, u koju stane naroda taman za jednu omanju evropsku metropolu, a primitivnosti i neukosti dovoljno za cijelu EU
-
ludacha
#486 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
suncokret13 wrote:turban wrote:Tako je care,mi smo izgleda vec na nogama..nedim01 wrote:Ustaaaani Sefere, Bosna te zove zove, uuustani Sefereee Haaalilovicuuuuuu![]()
a Hercegovina ?
nama ne treba
- Ahmmed
#487 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
A jel to onaj isti Osman Brka, učitelj iz Tešnja, što je u toku Ramazana, u vrijeme komunističkog vakta, nasilu mrsio muslimansku djecu koja su postila?
A vala...i naslov teme....Mislim, Haliloviću svaka čast za doprinos u obrani zemlje, ali ono...intervju...novi lider Bošnjaka...ni govora
A vala...i naslov teme....Mislim, Haliloviću svaka čast za doprinos u obrani zemlje, ali ono...intervju...novi lider Bošnjaka...ni govora
- sarajevac071
#488 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
sefer halilović je izdajnik i agent kos-a
-
emra_a
#489 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
sad je on dosao tobeA jel to onaj isti Osman Brka, učitelj iz Tešnja, što je u toku Ramazana, u vrijeme komunističkog vakta, nasilu mrsio muslimansku djecu koja su postila?
- sarajevac071
#490 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
sefer osnivač armije bihnedim01 wrote:Sefer je osnivac i prvi komandat armije Bih. clan predsjednistva RBiH u ratu. komandant PL BiH itd itd. on moze sta hoce fashisto ustashki!
ja sam mislio da je predsjedništvo rbih osnovalo armiju ali eto nikad nije kasno da se nešto nauči
-
JMJ
#491 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
E, onda je pred tobom dug put!
- sarajevac071
#492 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
čovjek se uči dok je živ a na ovom forumu sam naučio svaštaJMJ wrote:E, onda je pred tobom dug put!
što bi se reklo progledao sam
- Fair Life
#493 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
sarajevac071 wrote:čovjek se uči dok je živ a na ovom forumu sam naučio svaštaJMJ wrote:E, onda je pred tobom dug put!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#494 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
kakav je ovo sintisajzer???

- Fair Life
#495 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
"Brajev" cincilajzer...Chmoljo wrote:kakav je ovo sintisajzer???![]()
![]()
-
tuzlak-x
#496 Re:
doktor30 wrote:hahha - imas itekako, pa vidi se. haski oslobodjenik!!! to ne smijes ispustiti. druga stvar, ratni komandant je plus kod muslimana, ti mora da si neki sdp-ovac cim si mali cinik
nemam nista protiv da sefer podigne ustanak na/u sandzaku i neka mijenja ljajica, pa kako se zvase onaj zubar, heheheheh!
ne razumiju ti ljudi bosnu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#497 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
aha, FalaFair Life wrote:"Brajev" cincilajzer...Chmoljo wrote:kakav je ovo sintisajzer???![]()
![]()
-
NASERR
#498 Re:
u potpunosti se slazeem s tobom BPS je postao prava politicka alternativa ali to nekome ne odg svi dobro znamo tko je Sefer Halilovic i sta je uradio za BIH i i znamo kome to ne odg. BPS-SEFER HALILOVIC su prepoznali biraci i u svakom pogledu postaju alternativa i izlaz iz ovakve sitaucije iskreno!basicman wrote:ne mogu da vjerujem koliko sam gluposti procitao na jednoj stranici. jedna od gluposti je da je smjenjen zgob nesposobnosti. sefer je bio jedan od najsposobnijih i najuspjesnijih komandanata u BIH. to isto potvrduje i vecina , ne samo njegovih, boraca. on je smjenjen zato sto je ratno rukovodstvo zeljelo marionetu koja ce samo izvrsavati naredenja politike i koje nece razmisljati svojom glavom. on to naravno nikada nije zelio biti, zato je i smjenjen.
da se je sefer pitao nikada se ne bi desila srebrenica jer se je vise puta protivio da potpise ugovor sa mladicem da srebrenica bude pod zastitom UN-a. protivio se je da potpise jer je tvrdio da srebrenica nece nikada pasti i tvrdio je, da mladic moze vojno da zauzme srebrenicu, nikada ne bi potpisivao ugovor. upozoravao je vise puta da ako ugovor bude potpisan, da ga cetnici nece postovati i da ne vjeruje mladicu, sto se je poslje i kao ispravno potvrdilo.
a argument tipa "mojne mi sefera" i "dosta je sandza" je cisti nacionalizam. zar ne bi trebali oni koji su se zrtvovavali za BiH biti nagradeni i postovani od gradana neovisno o tome odakle su? jesu li ovi sto ga blate uopste informisani koliko je zla ovome covjeku naneseno cak i sa nase strane?
za mene su oni sto osuduju i blate sefera ili neprijatelji BiH ili su neinformisani ili maloumni. a politicari koji to cine sigurno imaju razloge za to, jer ga pokusavaju osuditi, da bi prikrili svoja zlodjela, izdaje, greske i korupciju.
- Elvis_je_ziv
#499 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Nevezano za temu, posto o istoj blage veze nemam niti me mnogo interesuje ali ovako konkretan , upecatljiv i duhovit odgovor nekome....ja ne vidjoh u ovom djelu Svjeta.Fair Life wrote:sarajevac071 wrote:čovjek se uči dok je živ a na ovom forumu sam naučio svaštaJMJ wrote:E, onda je pred tobom dug put!
Mocno.
- rossoner
#500 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Sefer ima buducnost u BH politici ali za par godina tek...Ako se pokazu na izabranim mjestima. Ja ih podrzavam (BPS).