damirm wrote:
Siguran sam da bi se SDP u ovoj fazi vrlo rado ukljucio. Kao i svi drugi. Licno ne vidim ni jednu stranku s kojom bi se trebali podrzavati.
Koja je stranka (nakon njihova događanja) stala i podrzala proteste u srijedu?
Vrlo vjerovatno, kao sto i vrlo vjerovatno sute
da ne bi od strane Taje bili optuzeni da su organizatori proesta, sa ciljem rusenja vlasti. Licno sam vidio te srijede u parku prema zgradi Predsjednistva Jozu Krizanovica, Ferida Buljubasica, Mirjanu Malic, koji su rukovodstvo SDP, neke njihove omladine oko njih i tako, ali nisam htio pominjat da ne bi bilo ovo ono. Te subote, vidio sam olimpijca Nedzada Fazliju takodjer SDP, sa nekim iz te Kantonalne organizacije SDP, opet sam presutio. Saopstenje da podrzavaju skup sam procitao u Oslobodjenju. Mora da radi ovih razloga sute, a lopta im je dosla na prsa.
Bio je u subotu tamo i cuveni Sejfudin Tokic iz vise ni on sam ne zna kojeg je SDU, kao sto je bio i taj Fadil Sero iz GROZDA, da ulovi poziciju za novu stranku.
Nek stoji ovako, jer ako se SDP ukljuci, dobije se druga dimenzija, ne smjene ovo dvoje
vec klasicno rusenje vlasti, sa ciljem nekih novih izbora, mozda vanrednih. Kako nas Hare frajerski slaga oko 100% rado bih osobno vidio neke vanredne izbore, ali to nije tema nase price. Ovo je samo prilog diskusiji DamirMa.