Belaj u tramvaju - mladić zboden

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
johnnykola

Post by johnnykola »

potpisujem madnerovo.
mislim da bismo im trebali
ljubiti putove kojim idu.
darivat ih cokoladama
i bonbonama svaki put
kad ih vidimo. sve to
do policijskog sata vizavi
kafana kojeg ce nam sad
borovceva snasa i ekipa
debila uvesti.
i da, u sarajevu
uopce nema nacionalizma.
nema, al' u *urcu!
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

madner wrote:
Bea_Trix wrote:samo vi printajte plakate...
aferim.
i dajte djeci da lijepe, njih nece uhapsiti.
djeca ce, zauzvrat, nauciti na vrijeme sta je lov na glave. bolje prije nego kasnije.
to ce biti nase novo sarajevo. nasa nova BiH.
sa nekim novim semihama... nekim novim vlastima.
i mnogo novih denisa...
Ma jašta, zamisli kako će biti neugodno tim mladićima. Treba im uputit izvinjene, pošto možda neće moći da žive mirno i u rahatluku.

Trebalo bi im očitat lekciju iz ponašanja i dodjelit ukor u dnevnik. To bi ih baš ono do kraja sjebalo.
a ti procitaj ponovo post pa vidi kome ja nudim izvinjenje i bombone.

i kome ja to, @johnny, ljubim puteve. i gdje spominjem nacionalizam. i sta ti znas koje sam ja nacije i sta mi ovaj decko znaci?
procitaj ponovo pa vidi da ne pricam o ubicama u svome postu. nego o ovim pobjesnjelim revoltiranim valterima, koji valjda rjesenje vide u tome da komsija vidi slike ovih ubica u haustoru, sjeti se kako i on kod kuce ima djecu koju bi oni mogli ubiti u tramvaju, pa valjda uzme noz i zakolje ih. pa ih odrobija. onako, punoljetan. ja mislim da bi to bilo potpuno zadovoljenje pravde!! naprijed!!
u medjuvremenu, djeci od ovog, zahvaljujuci dusebriznicima novog ubice, dijelit cemo novogodisnje paketice i po flasu kole.

je l' de, super?
anais_nin

Post by anais_nin »

Bea_Trix wrote:
madner wrote:
Bea_Trix wrote:samo vi printajte plakate...
aferim.
i dajte djeci da lijepe, njih nece uhapsiti.
djeca ce, zauzvrat, nauciti na vrijeme sta je lov na glave. bolje prije nego kasnije.
to ce biti nase novo sarajevo. nasa nova BiH.
sa nekim novim semihama... nekim novim vlastima.
i mnogo novih denisa...
Ma jašta, zamisli kako će biti neugodno tim mladićima. Treba im uputit izvinjene, pošto možda neće moći da žive mirno i u rahatluku.

Trebalo bi im očitat lekciju iz ponašanja i dodjelit ukor u dnevnik. To bi ih baš ono do kraja sjebalo.
a ti procitaj ponovo post pa vidi kome ja nudim izvinjenje i bombone.

i kome ja to, @johnny, ljubim puteve. i gdje spominjem nacionalizam. i sta ti znas koje sam ja nacije i sta mi ovaj decko znaci?
procitaj ponovo pa vidi da ne pricam o ubicama u svome postu. nego o ovim pobjesnjelim revoltiranim valterima, koji valjda rjesenje vide u tome da komsija vidi slike ovih ubica u haustoru, sjeti se kako i on kod kuce ima djecu koju bi oni mogli ubiti u tramvaju, pa valjda uzme noz i zakolje ih. pa ih odrobija. onako, punoljetan. ja mislim da bi to bilo potpuno zadovoljenje pravde!! naprijed!!
u medjuvremenu, djeci od ovog, zahvaljujuci dusebriznicima novog ubice, dijelit cemo novogodisnje paketice i po flasu kole.

je l' de, super?
al kako to nacrtati usijanim glavama :roll: naprosto je zadivljujuce kako nekima nimalo nije ocigledna ironija pozivanja da se jedan svirep cin nasilja pretvori u 2 takva cina (a mozda i vise jer su pak trojica ucestvovala u ovom prvom ubistvu) :shock: i sve to U IME PRAVDE :oops:
madner

Post by madner »

Bea_Trix wrote: a ti procitaj ponovo post pa vidi kome ja nudim izvinjenje i bombone.

je l' de, super?
Nisam raspoložen za metaforičko razglabanje o pravdi i nepravdi, međutim konkretno ne mislim da ubice imaju pravo na anonimnost. Ispisali su se iz skupa građana i postali su kriminalci.
Zaštita ostalih od njih je daleko bitnija nego njihova zaštita od ostalih.

Pa za mjesec dana mogao bi proč pored njih na cesti i da mi dobace šta me gledaš. Naravno, predpostavljam da si u dijaspori i da te baš i nije pretjerano briga da bi mogla naletit na njih.

Dodatni bonus je što će drugi maloljetnici malo razmislit kad svate koju bruku i sramotu navlače na svoje familije.
madner

Post by madner »

anais_nin wrote: al kako to nacrtati usijanim glavama :roll: naprosto je zadivljujuce kako nekima nimalo nije ocigledna ironija pozivanja da se jedan svirep cin nasilja pretvori u 2 takva cina (a mozda i vise jer su pak trojica ucestvovala u ovom prvom ubistvu) :shock: i sve to U IME PRAVDE :oops:
Pravda je upravo to, upotrebljavanje prisile i sile od strane države. Ukoliko država nije u stanju da ostvari svoj monopol na primjenu sile onda dolazim u stanje anarhije, to jest tada najaci dijeli pravdu.
Tesssa

Post by Tesssa »

Juce je trebalo umjesto slika Ubica lijepiti po gradu slike nasih dragih politicara. Ovi momci su posljedica sistema u kojem zivimo i koji se ne mijenja!
anais_nin

Post by anais_nin »

dinchy84 wrote:Juce je trebalo umjesto slika Ubica lijepiti po gradu slike nasih dragih politicara. Ovi momci su posljedica sistema u kojem zivimo i koji se ne mijenja!
:thumbup:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

madner wrote:
Bea_Trix wrote: a ti procitaj ponovo post pa vidi kome ja nudim izvinjenje i bombone.

je l' de, super?
Nisam raspoložen za metaforičko razglabanje o pravdi i nepravdi, međutim konkretno ne mislim da ubice imaju pravo na anonimnost. Ispisali su se iz skupa građana i postali su kriminalci.
Zaštita ostalih od njih je daleko bitnija nego njihova zaštita od ostalih.

Pa za mjesec dana mogao bi proč pored njih na cesti i da mi dobace šta me gledaš. Naravno, predpostavljam da si u dijaspori i da te baš i nije pretjerano briga da bi mogla naletit na njih.

Dodatni bonus je što će drugi maloljetnici malo razmislit kad svate koju bruku i sramotu navlače na svoje familije.
ja ne vidim ovdje nista metaforicno. navodim ti primjer. ondosno, bez ikakve metafore, navodim ti krajnje posljedice poziva na linc. da mujo/ivica/stevo uzme pistolj i ubije nekog od ovih monstruma, ili da to ucini neki denisov drug.

tako cemo zahvaljujuci visokoj moralnoj vrijednosti raznoraznih majstorinha i njihovih cheerlidera imati jos maloljetnih ubica. a ti ces se osjecati super sa svojom teorijom o anarhiji, i sve ce biti super.

a maloljetnici ce strasno razmisliti prije nego navuku sramotu na familiju. oni inace stalno o tome misle. :roll:

p.s. zivim u sarajevu, nije da te se tice.
madner

Post by madner »

Bea_Trix wrote: ja ne vidim ovdje nista metaforicno. navodim ti primjer. ondosno, bez ikakve metafore, navodim ti krajnje posljedice poziva na linc. da mujo/ivica/stevo uzme pistolj i ubije nekog od ovih monstruma, ili da to ucini neki denisov drug.

tako cemo zahvaljujuci visokoj moralnoj vrijednosti raznoraznih majstorinha i njihovih cheerlidera imati jos maloljetnih ubica. a ti ces se osjecati super sa svojom teorijom o anarhiji, i sve ce biti super.

a maloljetnici ce strasno razmisliti prije nego navuku sramotu na familiju. oni inace stalno o tome misle. :roll:

p.s. zivim u sarajevu, nije da te se tice.
Ne, navodiš jedan od mogućih ishoda. Ja ti navodim drugi, ništa manje vjerovatan.

Gdje poziv na linč? Ne tražimo da im se odsjeku ruke, nego da se kazne po zakonu ove države.

Zašto bi oni imali pravo na anonimnost?

Nije im 3 godine.
anais_nin

Post by anais_nin »

madner wrote: Ne, navodiš jedan od mogućih ishoda. Ja ti navodim drugi, ništa manje vjerovatan.

Gdje poziv na linč? Ne tražimo da im se odsjeku ruke, nego da se kazne po zakonu ove države.

Zašto bi oni imali pravo na anonimnost?

Nije im 3 godine.
ne budimo naivni :roll: i jucerasnji poziv je bio na "mirne proteste" pa to opet nije sprijecilo neke da bacaju jaja na predsjednistvo :roll: taj jedan od mogucih ishoda je i te kako vjerovatan....
nesagledavanje svih mogucih posljedica nasih akcija (kao sto je glasanje i neglasanje recimo) nas i jeste dovelo u situaciju u kojoj smo sada :roll:

a vec odavno smo dogurali daleko od price o anonimnosti....ovde se ne prozivaju samo OSUMNJICENI (jer koliko znam sudski proces jos nije zavrsen, do trenutka dok ne zavrsi sudjenje oni ce biti samo OSUMNJICENI, a zatim OPTUZENI) nego i njihove porodice :roll: izgleda da je u ljudskoj prirodi da bi se svi vrlo rado igrali sudije a i dzelata cim im se pruzi prilika :roll:
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

@madner a Boga mi i ostali, nisam vise ni ja raspolozen za razglabanja o javnom lincu, pozivanju na ubistva (u ime pravde, nekakve), vjesanje i guljenje koze, samo zato sto pojedinci misle da to treba tako! shvatite vec jednom za uvijek da to nije ispravno i da nema razlike izmedju zlikovaca i onih koji pozivaju na zlo!

ovaj forum nije napravljen da bi ga kojekakvi elementi koristili u gorenavedene svrhe!

od sada, pa nadalje, da se zna, svaki poziv na linc, nasilje i demoliranje, banujemo bez ikakvog upozorenja!
cico x

Post by cico x »

UnscarD wrote: -da li su gradjani iz tramvaja trebali da reaguju? Nisu. Ja bih se samo sklonio jer ne znam o cemu se radi, a pogotovo ne znam kako ce se zavrsiti a bas da hodam po gradu i rastavljam svaku tucu koju vidim, zvao bih se bat-man ili nesto slicno...Drugo je kada bih znao kako ce zavrsiti, ko su sudionici, da je momak neduzan itd.. tada bih vjerovatno reagovao
zovi se kako hoces,ali bi ispao pi pi !

zar je biloo nekome tesko ustati reci "dosta je vise,prebili ste ga dovoljno i cao !

a ne svi se kao i ti okrenuli i gledali dokle je avaz sagraden!
madner

Post by madner »

anais_nin wrote: ne budimo naivni :roll: i jucerasnji poziv je bio na "mirne proteste" pa to opet nije sprijecilo neke da bacaju jaja na predsjednistvo :roll: taj jedan od mogucih ishoda je i te kako vjerovatan....
nesagledavanje svih mogucih posljedica nasih akcija (kao sto je glasanje i neglasanje recimo) nas i jeste dovelo u situaciju u kojoj smo sada :roll:

a vec odavno smo dogurali daleko od price o anonimnosti....ovde se ne prozivaju samo OSUMNJICENI (jer koliko znam sudski proces jos nije zavrsen, do trenutka dok ne zavrsi sudjenje oni ce biti samo OSUMNJICENI, a zatim OPTUZENI) nego i njihove porodice :roll: izgleda da je u ljudskoj prirodi da bi se svi vrlo rado igrali sudije a i dzelata cim im se pruzi prilika :roll:
Hoćeš reč da su organizatori krivi za bacanje jaja? Valjda su odgovorni oni koji su bacali. :roll:

Ne moguće je sagledati posljedice svih akcija ili neakcija.
Slažem se da postoji mogučnost da ih neko ubije ili prebije, ali vračam se na ovo:
Zašto je njihovo pravo na anonimnost veće od mog prava da znam ko su ubice?
anais_nin

Post by anais_nin »

madner wrote:
anais_nin wrote: ne budimo naivni :roll: i jucerasnji poziv je bio na "mirne proteste" pa to opet nije sprijecilo neke da bacaju jaja na predsjednistvo :roll: taj jedan od mogucih ishoda je i te kako vjerovatan....

Hoćeš reč da su organizatori krivi za bacanje jaja? Valjda su odgovorni oni koji su bacali. :roll:

Ne moguće je sagledati posljedice svih akcija ili neakcija.
Slažem se da postoji mogučnost da ih neko ubije ili prebije, ali vračam se na ovo:
Zašto je njihovo pravo na anonimnost veće od mog prava da znam ko su ubice?
nisam ja nikome dodjeljivala krivicu, nije moje to da radim....ono sto se juce desilo u sarajevu je fantasticno....ljudi su se ujedinili i pokazali da im je stalo :roll: zalosno je sto je jedan 17godisnjak morao nasilno izgubiti zivot da bi do toga doslo....

ali ta logika ja sam samo upro prstom, nisam bacio prvi kamen su price za malu djecu :roll: na kraju krajeva jednom od njih trojice je to pravo dato ZAKONOM!!!!! I gdje nesta u svemu "nevin dok se ne DOKAZE suprotno"!!!!

Ja se iskreno i od srca nadam da cemo Bea, ja i ostali koji pominju tu mogucnost na kraju biti u krivu. Da niko nece uzeti pravdu u svoje ruke i na kraju ispastati ogromne posljedice te odluke :roll: Jer tim bi ovo ubistvo, ova tragedija samo dobilo jos vece razmjere, postalo jos tragicnije....

Valjda bi cilj nase borbe trebao biti da sprijecimo da se ovako nesto ponovo desi, a ne da doprinosimo kreiranju jos veceg broja ubica :roll:

I samo da ne bi bilo zabune da ja na bilo koji nacin "branim" pocinitelje ovog zlocina....kada sam u zadnjih par mjeseci u vise navrata na raznim temama na podforumu DISKUSIJE pokusala podvuci znacaj sto hitnijih reforma sudstva i rekla da trebamo sto prije traziti da se poostre kazne za seksualne i nasilne zlocine u nasoj drzavi, kao i to da se prestane dozvoljovati zatvorenicama da izlaze iz zatvora vikendom ne samo da me vecina nije registrovala nego su mi se mnogi cak i nasmijali :roll: padale su izjave da je kriminal takav kakav je da poostravanje kazni nece doprinijeti smanjenju stope kriminala :roll:

A Denisova prerana i tragicna smrt ne bi trebalo da nam posluzi kao izgovor za jos vece doprinose lancu nasilja, nego bi prije svega trebala da nam otvori oci da progledamo i vidimo kakvo drustvo smo stvorili i zasto nasa djeca izrastaju u nasilnike, zlocince i kriminalce??!!!! Kome je lakse spavati navece u ubjedjenju da su za njihove postupke iskljucivo krivi njihovi roditelji nek slobodno nastavi tako. Ali ovo sto nam se desava, ovo sto se nasoj djeci desava je direktan rezultat drustva i drzave koju smo mi kreirali i kojoj mi dozvoljavamo da postoji onakva kakva je.

Tretiranje simptoma ovog problema nece otkloniti UZROKE istog!!!!
madner

Post by madner »

anais_nin wrote: nisam ja nikome dodjeljivala krivicu, nije moje to da radim....ono sto se juce desilo u sarajevu je fantasticno....ljudi su se ujedinili i pokazali da im je stalo :roll: zalosno je sto je jedan 17godisnjak morao nasilno izgubiti zivot da bi do toga doslo....
Slažem se.
anais_nin wrote: ali ta logika ja sam samo upro prstom, nisam bacio prvi kamen su price za malu djecu :roll: na kraju krajeva jednom od njih trojice je to pravo dato ZAKONOM!!!!! I gdje nesta u svemu "nevin dok se ne DOKAZE suprotno"!!!!
Priznao je, našli su oružje ima jedno 50 svjedoka. Šta treba još?
Što se tiće upiranja prstom, ponavljam da građani imaju legitimno pravo da znaju kako zlikovci izgledaju, jer sutra oni mogu biti sljedeći.

anais_nin wrote: Ja se iskreno i od srca nadam da cemo Bea, ja i ostali koji pominju tu mogucnost na kraju biti u krivu. Da niko nece uzeti pravdu u svoje ruke i na kraju ispastati ogromne posljedice te odluke :roll: Jer tim bi ovo ubistvo, ova tragedija samo dobilo jos vece razmjere, postalo jos tragicnije....
Da ali se smanjuje mogučnost da će ti isti počiniti ponovo to djelo. Šta ako će štampanje slika spasiti nekom život? Nije to crno bijelo pitanje.

anais_nin wrote: Valjda bi cilj nase borbe trebao biti da sprijecimo da se ovako nesto ponovo desi, a ne da doprinosimo kreiranju jos veceg broja ubica :roll:
Ovi momci će za 30 dana izaći iz pritvora.
Misliš potencijalno nevinih osumnjićenih?

anais_nin wrote: A Denisova prerana i tragicna smrt ne bi trebalo da nam posluzi kao izgovor za jos vece doprinose lancu nasilja, nego bi prije svega trebala da nam otvori oci da progledamo i vidimo kakvo drustvo smo stvorili i zasto nasa djeca izrastaju u nasilnike, zlocince i kriminalce??!!!! Kome je lakse spavati navece u ubjedjenju da su za njihove postupke iskljucivo krivi njihovi roditelji nek slobodno nastavi tako. Ali ovo sto nam se desava, ovo sto se nasoj djeci desava je direktan rezultat drustva i drzave koju smo mi kreirali i kojoj mi dozvoljavamo da postoji onakva kakva je.

Tretiranje simptoma ovog problema nece otkloniti UZROKE istog!!!!
Dobro, nisu isključivo, može li najodgovorniji?

Ja nisam izrastao u kriminalca, a bio sam dio istog društva.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

Post by UnscarD »

UnscarD (citat):

-da li su gradjani iz tramvaja trebali da reaguju? Nisu. Ja bih se samo sklonio jer ne znam o cemu se radi, a pogotovo ne znam kako ce se zavrsiti a bas da hodam po gradu i rastavljam svaku tucu koju vidim, zvao bih se bat-man ili nesto slicno...Drugo je kada bih znao kako ce zavrsiti, ko su sudionici, da je momak neduzan itd.. tada bih vjerovatno reagovao

zovi se kako hoces,ali bi ispao pi pi !

zar je biloo nekome tesko ustati reci "dosta je vise,prebili ste ga dovoljno i cao !

a ne svi se kao i ti okrenuli i gledali dokle je avaz sagraden!
Pricat cemo kada napunis barem 16 godina.
seansarah

Post by seansarah »

nekontam, tramvaj bio pun. nemora jedan ustati, ali svi ti koji su vidjeli mogli su sprijeciti. kako neko moze gledati maltretiranje i ubijanje a da hladnokrvno okrene glavu i gleda kroz prozor.
ja sa takvom savjesti nebi mogla zivjeti.
ja mislila bosanci hrabra nacija.
:x
seansarah

Post by seansarah »

i jos nesto. demonstriraju gradzani i traze ostavke a ti isti gradzani sjedili u tramvaju i gledali. svijest sviju nas se mora promjeniti, tek tada ce se promjeniti i politka!
Comrad

Post by Comrad »

E ja ne kontam sto se svi prave Rambo na ovom forumu. Dok se nisu objavile slike pocinilaca, niko nije smio pisnut, sad bi svi na njih trcali. Nisam vas prepozno. Jel bio taj tramvaj pun? Jel bila guzva? Ko ce od ljudi u tramvaju znati razlog tuce? Ko ce od vas goloruk potrcati na likove s nozevima i bokserima? Neko ce rec pa djeca su, jesu djeca, ali ocito znaju kako treba klat. Nije da branim te ljude u tramvaju, naravno ako su mogli uvidjeti da nevin mladic dobija batine, trebali su pomoci, ali tesko je to procjeniti. Samo bih volio kada bi neko izasao sa tacnom pricom, kako je pocela tuca, gdje su bili pocinioci, gdje je stajao Denis, je li bilo jos ljudi oko njega, ko su bili, penzioneri, studenti i sl. :roll:
SergioV

Post by SergioV »

Nema se sta komentarisati o tome... dovoljno je samo ponoviti ono sto su iz "pusenja" vec davno rekli: "New primitivz, all over Bas Carsija" :x
paratrooper

Post by paratrooper »

Prvo , nisam siguran koliko vas se uopce ikad potuklo s jednom osobom da ne govorim s vise njih.

Drugo , kad se tuces s vise osoba moras imat plan, moras bit brz i brutalan i sve to bi te odvelo u zatvor kada bi se upetljao u sukob koji te se ne tice ...

Sto se mene tice nikad se ne bih upetljao u te stvari osim ako bi neko dirao moje najblize mamu i oca.

Trece, ne cude me gradjani jer su vjecni sanjari, ali me cude lica iz policije koja kritikuju gradjane sto nisu reagirali :)

to mi je smjesno , pa da jesu moglo je biti mnogo vise povrijedjenih mozda i mrtvih jer ti osumnjiceni su mogli nositi i vatreno oruzje isto tako ... osim toga policija ne bira ko je kriv a ko prav , policija bi namlatila sve koji bi se nasli u toj tuci.

Svak neka odlucuje za sebe.
Mikado

#497 Re: Belaj u tramvaju - mladić zboden

Post by Mikado »

Image

Zatražen maloljetnički zatvor za ubicu Denisa Mrnjavca

Nermin Sikirić (16) tereti se za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju...

24.04.2008. 16:30

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je mjeru izricanja maloljetničkog zatvora za Nermina Sikirića (16) zbog brutalnog ubistva Denisa Mrnjavca, učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu, kojeg je 5. februara u tramvaju nožem zbo u stomak. Sikiriću se stavlja na teret da je ubistvo počinio prilikom bezobzirnog nasilničkog ponašanja.

Prijetnje i napad

Ademir Lelović (18) i Berin Talić (19), koji su zajedno uhapšeni sa Sikirićem, u optužnici, koja je predata Kantonalnom sudu na potvrđivanje, navode se kao pomagači u ubistvu, dok se Lelovićeva majka Armina Milić tereti za pomaganje nakon izvršenja krivičnog djela.

Zločin se dogodio u 18.50 sati, kada se tramvaj, garažni broj 209, koji se kretao iz pravca grada prema Ilidži, nalazio u ulici Zmaja od Bosne. U tramvaju je bilo mnogo putnika, a među njima veći broj učenika koji su se vraćali iz škole, kao i nastradali Mrnjavac i njegov školski drug R. A.

Njima je prvi prišao Ademir Lelović te bez ikakvog razloga i povoda obratio se Mrnjavcu, govoreći mu: "Šta gledaš". Denis je odgovorio: "Je li zabranjeno gledati", nakon čega mu je Sikirić dobacio: "Šta se ti, ba, praviš". Lelović je nastavio s pitanjem: "Hoćeš li da izađemo iz tramvaja na sljedećoj stanici da te razbijem", na šta mu je Denis odgovorio: "Što bih ja izlazio iz tramvaja da se tučem". Uslijedio je odgovor: "Zato što moraš".

U razgovor se umiješao Denisov drug R. A. i rekao da oni ne žele tuču, jer se i ne poznaju. To nije bilo dovoljno Sikiriću koji je odgovorio: "Sada je gotovo", nakon čega je izvadio nož i pokazao ga Leloviću i Taliću. Mladići, gledajući u nož, potvrdno klimaju glavom Sikiriću, nakon čega su krenuli u brutalan napad.

Smrt usljed krvarenja

Ademir Lelović je prvo onesposobio Denisa, udarajući ga metalnim "bokserom" po glavi, usljed čega je dječaku potekla krv. Lelović je nastavio udarati ga "bokserom" u vrat, dok Talić šakama Denisa udara po licu.

Kada su završili, prepustili su nemoćnog dječaka Sikiriću, govoreći mu: "Sada ga". Sikirić je tada u prepunom tramvaju nožem zbo Denisa u stomak, nakon čega je pobjegao zajedno s Talovićem i Lelovićem, koji su mu držali otvorena vrata tramvaja.

Denis Mrnjavac je usljed šoka zbog krvarenja iz trbuha 6. februara umro u bolnici Koševo.

Sakrila nož i bokser

Nakon napada u tramvaju, Lelović, Talić i Sikirić pobjegli su u ugostiteljski objekt "Orijen" u ulici Halači broj 12, gdje je zaposlena Lelovićeva majka Armina Milić. Ispričali su joj šta su uradili, a ona je preklopni nož, koji joj je dao Sikirić, sakrila u ostavi iza frižidera, kao i "bokser" kojim je njen sin udarao Denisa Mrnjavca.

Autor: B. C.

Dnevni Avaz
Last edited by Mikado on 24/04/2008 18:06, edited 1 time in total.
Mikado

#498 Re: Belaj u tramvaju - mladić zboden

Post by Mikado »

Nakon 2 mjeseca i 19 dana konačno je podignuta optužnica protiv maloljetnog ubice i njegovih pomagača.

Image Image Image
rajvosa^

#499 Re: Belaj u tramvaju - mladić zboden

Post by rajvosa^ »

Mikado wrote:Nakon 2 mjeseca i 19 dana konačno je podignuta optužnica protiv maloljetnog ubice i njegovih pomagača.

Image Image Image
Nadam se da ce i ovo djubre od zene sto je sakrila noz dobit svoj dio presude.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#500 Re: Belaj u tramvaju - mladić zboden

Post by Truba »

otkud sad 16 godina

na kraju će ispast još i mlađi maloljetnik :x :x :x :x :x :x :x
Locked