F.K. Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fordas

#476 Re: F.K. Sarajevo

Post by Fordas »

Moze li mi neko pojasniti smisao parole i slike - 'rekli su nam nasi preci....' fakat ne kontam o cemu se radi
DicaTM

#477 Re: F.K. Sarajevo

Post by DicaTM »

elSaik wrote:SRETAN ZUBANDAN!
Pridružujem se čestitkama

Zuban!
pOZz

#478 Re: F.K. Sarajevo

Post by pOZz »

Ja ću samo reći pape 8-)
shadow

#479 Re: F.K. Sarajevo

Post by shadow »

elSaik wrote:SRETAN ZUBANDAN!
zar si ti bio rodjen? ako ipak jesi-zar nisi bio grobar? ili mozda navijac nekog treceg kluba, ljudi bez identiteta cesto boje mjenjaju..
The 51st State

#480 Re: F.K. Sarajevo

Post by The 51st State »

Fordas wrote:Moze li mi neko pojasniti smisao parole i slike - 'rekli su nam nasi preci....' fakat ne kontam o cemu se radi
marihuna furka..., evolucija do ultrasa...
Moraless

#481 Re: F.K. Sarajevo

Post by Moraless »

jaooo kompleksa...pa sta cete plavi gmazovi ovdje....idite štrumfajte po svojoj temi..kako vas nije stid uopšte se javiti..haj znamo da nas čitate često..ok je to..al se javiti..no comment :? .... jasno nam je da ste mali..al da ste jadni toliko..svašta.. :(
cunga lunga

#482 Re: F.K. Sarajevo

Post by cunga lunga »

nsta pape, podbacio si...
cisti ovo!!!
jaza_HZSA

#483 Re: F.K. Sarajevo

Post by jaza_HZSA »

eh ti manijaci.... mnogo ste smijesni
campa_xxx

#484 Re: F.K. Sarajevo

Post by campa_xxx »

cunga lunga wrote:nsta pape, podbacio si...
cisti ovo!!!

Nema se sta ovdje cistiti, ovo je itekako vezano za FK Sarajevo :lol: :lol: :lol:
strong69

#485 Re: F.K. Sarajevo

Post by strong69 »

Vecini igraca Sarajeva istice ugovor. Neki su se oprostili od aktivnog bavljenja (Zukic, Repuh, Turkovic), Handzic odlazi u Dinamo a Milenkovic je vec spakovao kofere nakon samo 3 mjeseca u Sarajevu.

Nema naznaka da ce se u Upravi desiti korjenite promjene pa tako ne trebamo gajiti ni iluzije da ce doci do drasticnih promjena u samom pristupu organizaciji Kluba kao i igrackom kadru, ugovorima i obestecenjima.

Mi navijaci ispadamo naivni (da ne kazem nesto gore) jer je stvarno iluzorno ocekivati nesto od ekipe u kojoj je:

- prva trecina klinaca koji misle da su velemajstori i vide sebe u Juventusu

- drugu trecinu cine igraci koji su dosli u Sarajevo zadnjeg dana prelaznog roka i imaju takav ugovor da mogu otici kad god hoce.

- i konacno zadnju grupu cine igraci koji su svjesni da nikad ne mogu igrati u boljem timu i koji su objektivno bolji od prve dvije trecine.

I naravno, da bi imali ovakav haos iz godine u godinu, obecanja velikih pojacanja, razne blamaze potrebna je Uprava. Tu upravu cine sportski anonimusi, nikakvi biznismeni i jos gori ljudi, sitni i krupni kriminalci, restorandzije nam kroje igracki kadar i ovisimo o pojedincima.

Dakle, s ovakvim stanjem tesko dalje.

Naglasicu jedinu pozitivnu stvar a to je povratak istinskih, pravih navijaca na Sjever i nadam se da to moze biti inicijalna kapsula za daljni prodor i utjecaj u upravnim organima kluba.

Do nove sezone, obecanja za dovodenje "extra" pojacanja, odlazaka i dolazaka igraca ugodan odmor od jadne i cemerne nam PL.
kijameta

#486 Re: F.K. Sarajevo

Post by kijameta »

strong69 wrote:Vecini igraca Sarajeva istice ugovor. Neki su se oprostili od aktivnog bavljenja (Zukic, Repuh, Turkovic), Handzic odlazi u Dinamo a Milenkovic je vec spakovao kofere nakon samo 3 mjeseca u Sarajevu.

Nema naznaka da ce se u Upravi desiti korjenite promjene pa tako ne trebamo gajiti ni iluzije da ce doci do drasticnih promjena u samom pristupu organizaciji Kluba kao i igrackom kadru, ugovorima i obestecenjima.

Mi navijaci ispadamo naivni (da ne kazem nesto gore) jer je stvarno iluzorno ocekivati nesto od ekipe u kojoj je:

- prva trecina klinaca koji misle da su velemajstori i vide sebe u Juventusu

- drugu trecinu cine igraci koji su dosli u Sarajevo zadnjeg dana prelaznog roka i imaju takav ugovor da mogu otici kad god hoce.

- i konacno zadnju grupu cine igraci koji su svjesni da nikad ne mogu igrati u boljem timu i koji su objektivno bolji od prve dvije trecine.

I naravno, da bi imali ovakav haos iz godine u godinu, obecanja velikih pojacanja, razne blamaze potrebna je Uprava. Tu upravu cine sportski anonimusi, nikakvi biznismeni i jos gori ljudi, sitni i krupni kriminalci, restorandzije nam kroje igracki kadar i ovisimo o pojedincima.

Dakle, s ovakvim stanjem tesko dalje.

Naglasicu jedinu pozitivnu stvar a to je povratak istinskih, pravih navijaca na Sjever i nadam se da to moze biti inicijalna kapsula za daljni prodor i utjecaj u upravnim organima kluba.

Do nove sezone, obecanja za dovodenje "extra" pojacanja, odlazaka i dolazaka igraca ugodan odmor od jadne i cemerne nam PL.
Sve je ovo 100% tacno i potpuno si u pravu ali sta uciniti iz nase navijacke pozicije.Ne mozemo apsolutno nista.
Da vrsimo pritisak protiv uprave i da se svadzamo sa njom je besmisleno,jer ko god da bude u upravi bice lopov i kriminalac i ako nije bio prije,sistem uprave ce to od njega uciniti.
Jedino rjesenje je privatizacija kluba,kada bi imali vlasnika i vlasniku odgovornoga menadzera a to je nesto,sto je potpuno izvan moci navijaca i svih nas koji volimo klub.
A dok ne dodze privatizacija moramo biti svjesni da cemo jos biti u rangu Listica,Modrica,Zeljeznicara i inih nogometnih patuljaka.
strong69

#487 Re: F.K. Sarajevo

Post by strong69 »

kijameta wrote: Sve je ovo 100% tacno i potpuno si u pravu ali sta uciniti iz nase navijacke pozicije.Ne mozemo apsolutno nista.
Da vrsimo pritisak protiv uprave i da se svadzamo sa njom je besmisleno,jer ko god da bude u upravi bice lopov i kriminalac i ako nije bio prije,sistem uprave ce to od njega uciniti.
Jedino rjesenje je privatizacija kluba,kada bi imali vlasnika i vlasniku odgovornoga menadzera a to je nesto,sto je potpuno izvan moci navijaca i svih nas koji volimo klub.
A dok ne dodze privatizacija moramo biti svjesni da cemo jos biti u rangu Listica,Modrica,Zeljeznicara i inih nogometnih patuljaka.
U pravu si za privatizaciju ali i tu moramo biti jako oprezni. Da li ima domacih businessmena koji su dovoljno jaki i imaju viziju o buducnosti FKS? Ja bih najvise volio da ga kupe i privatizuju bivsi igraci Sarajeva a da u strukturi vlasnistva ucesce imaju i navijaci i da svojim glasom mogu odlucivati kod nekih status quo situacija.

Ono sto ne bih volio da se desi je da nas kupi neko iz zemalja u okruzenju. Posebno mislim na price koje se odnose na vlasnika Delte. Bolje bi bilo da nas kupi neki Litvanac ili Rus...

Ali dzaba sva ova prica i nagadanja. Dok se predloze i usvoje zakoni vec proslo 10 godina...
kijameta

#488 Re: F.K. Sarajevo

Post by kijameta »

strong69 wrote:
kijameta wrote: Sve je ovo 100% tacno i potpuno si u pravu ali sta uciniti iz nase navijacke pozicije.Ne mozemo apsolutno nista.
U pravu si za privatizaciju ali i tu moramo biti jako oprezni. Da li ima domacih businessmena koji su dovoljno jaki i imaju viziju o buducnosti FKS? Ja bih najvise volio da ga kupe i privatizuju bivsi igraci Sarajeva a da u strukturi vlasnistva ucesce imaju i navijaci i da svojim glasom mogu odlucivati kod nekih status quo situacija.

Ono sto ne bih volio da se desi je da nas kupi neko iz zemalja u okruzenju. Posebno mislim na price koje se odnose na vlasnika Delte. Bolje bi bilo da nas kupi neki Litvanac ili Rus...

Ali dzaba sva ova prica i nagadanja. Dok se predloze i usvoje zakoni vec proslo 10 godina...
Pa opcija da bivsi igraci Sarajeva,njih (2,3,4,5) zajedno kupe Sarajevo je idealna a kad bi oni kupili klub,po meni nije ni vazno da li bi navijaci imali ucesce,jer vecih navijaca od Susica,Hadzibegica mi nemamo ali ja ne vjerujem puno u tu opciju.
Isto bi bilo dobro kad bi nas kupio neki Rus ili bilo ko drugi iz Evrope.Ali najvjerovatnija je opcija sa Miskovicem.I kada smo kod toga kazem ja jaranu prije par dana,da to ne valja,da je Miskovic kriminalac i da ce kad padne povuci i nas za sobom da cemo tada otici u kantonalnu ligu.Odgovorio mi je;jeste ali dok se to desi cemo imati 10 titula i 8 nastupa u ligi sampiona,dosta za cijeli zivot,onda mozemo i u kantonalnu.Ono,slazio sam se s njim bolje i Miskovic ili bilo ko umjesto one bande lopova koji razvlace i tale nase(klupske) pare a klub je na najnizem nivou sto je ikada bio.
Da, osim uprave teba otjerati i Alaima,to je zloduh a to mislim mozda i mozemo.
Dendrlix

#489 Re: F.K. Sarajevo

Post by Dendrlix »

Kakav ba Miskovic! Fuj! :x
kijameta

#490 Re: F.K. Sarajevo

Post by kijameta »

Dendrlix wrote:Kakav ba Miskovic! Fuj! :x
Bolje Miskovic vlasnik,nego Muco-taldzija :D :D :D
strong69

#491 Re: F.K. Sarajevo

Post by strong69 »

kijameta wrote: Bolje Miskovic vlasnik,nego Muco-taldzija :D :D :D
Muco je lokalno zlo a Miskovic globalno. Nadam se da Klub nece pasti u srbijanske ruke. Ako se to desi to je katastrofa i mi navijaci treba da budemo protiv toga. Jebo biznis i sve, u pitanju je cast i ponos najveceg Kluba!
sesalmir

#492 Re: F.K. Sarajevo

Post by sesalmir »

strong69 wrote:
Muco je lokalno zlo a Miskovic globalno. Nadam se da Klub nece pasti u srbijanske ruke. Ako se to desi to je katastrofa i mi navijaci treba da budemo protiv toga. Jebo biznis i sve, u pitanju je cast i ponos najveceg Kluba!
I abramovich je globalno zlo, nit je englez, zna se da je kriminalac pa mislim da u chelseu to nikom ne smeta. Sto se mene tice nek nas uzme ko god hoce, samo nek nas vadi iz ovih govana gdje smo sada.
Chairman

#493 Re: F.K. Sarajevo

Post by Chairman »

sesalmir wrote:
strong69 wrote:
I abramovich je globalno zlo, nit je englez, zna se da je kriminalac pa mislim da u chelseu to nikom ne smeta. Sto se mene tice nek nas uzme ko god hoce, samo nek nas vadi iz ovih govana gdje smo sada.
Jesi ti svjestan o cemu pricas?...Nije stvar u tome sto je Miskovic kriminalac kao Abramovic,vec sto je cetnik!!!
sesalmir

#494 Re: F.K. Sarajevo

Post by sesalmir »

Chairman wrote: Jesi ti svjestan o cemu pricas?...Nije stvar u tome sto je Miskovic kriminalac kao Abramovic,vec sto je cetnik!!!
To niko nije spomenuo u prethodnim postovima, i iskreno ne znam da je cetnik, haj kad ti vec znas nesta vise o tome i javljas se onda i napisi.
Sve sto znam je to da je kriminalac koji se nakrao para i sad drzi pola balkana u svojim rukama. Ili je mozda cetnik zato sto se preziva miskovic, ako je tako onda ne znam zasto uopste u sarajevu igraju igraci kao milosevic, grujic, babic, milenkovic, trivunovic, mackic... i zasto je sklopljen ugovor sa njegovom firmom koja je predstavnik za nike na nasem prostoru, ako je vec tako kao sto pises, nadam se da ces odgovoriti.
DicaTM

#495 Re: F.K. Sarajevo

Post by DicaTM »

..
strong69

#496 Re: F.K. Sarajevo

Post by strong69 »

sesalmir wrote: I abramovich je globalno zlo, nit je englez, zna se da je kriminalac pa mislim da u chelseu to nikom ne smeta. Sto se mene tice nek nas uzme ko god hoce, samo nek nas vadi iz ovih govana gdje smo sada.
Sto se mene tice, bolje da nas nema nego da nas Miskovic uzme. Porediti Abramovica i ovog Miskovica je smijesno.
Cetnik je zato sto je Miloseviceva desna ruka bio a bogatstvo je sticao za vrijeme njegove vladavine. Dovoljno?
ludak_

#497 Re: F.K. Sarajevo

Post by ludak_ »

Nema tu profita dok su ove glavonje u savezu,dok nam je liga ovakva kakva jest...Budimo realni nece niko da kupi klub u najgoroj ligi u svjetu,mozes ti dovesti i Platinija kad nemozes boda u Zenici ili Trebinju.
A mislim da bi mi navijaci trebali poduzeti nesto protiv uprave ako slicna situacija bude naredne sezone.

Sigurno je da cemo mi biti najsvjetlija tacka kluba u narednoj sezoni...
sesalmir

#498 Re: F.K. Sarajevo

Post by sesalmir »

strong69 wrote:
sesalmir wrote: I abramovich je globalno zlo, nit je englez, zna se da je kriminalac pa mislim da u chelseu to nikom ne smeta. Sto se mene tice nek nas uzme ko god hoce, samo nek nas vadi iz ovih govana gdje smo sada.
Sto se mene tice, bolje da nas nema nego da nas Miskovic uzme. Porediti Abramovica i ovog Miskovica je smijesno.
Cetnik je zato sto je Miloseviceva desna ruka bio a bogatstvo je sticao za vrijeme njegove vladavine. Dovoljno?
OK ovo je vec objasnjenje, iskreno veze nisam imao da je takva situacija, mislio sam da je on negdje vani neku lovu uzeo, pa dosao nazad u srbiju i pokupovao pola drzave, ako je ovako kako kazes onda je pola toga sto je pokrao ustvari nasih para, sto od pljacke raznih tadasnjih drzavnih preduzeca u kojima je i BiH imala znacajan udio, sto od pljackanja po bosni u ratu. Kako god definitivno sam i ja onda protiv njegovog dolaska, ali mislio sam da je jedini razlog bio sto je lik iz srbije i onda odmah cetnik, nemoj njega i ta prica.
Vaso

#499 Re: F.K. Sarajevo

Post by Vaso »

mislim da je bio neki ministar u slobinoj vladi. :roll: a danas je glavni sponzor gotovo svih vodecih stranaka ( koštun, radikali, tadicevi)

da je mislio nesto ozbiljno, uveo bi zvijezdu u LP. sta onda mogu ocekivati komsije? ne budite smijesni.
Topla voda

#500 Re: F.K. Sarajevo

Post by Topla voda »

nek si im pape zatvorio temu.....svakakvih budala tamo ima :D
Locked