Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Neregistrirani

#476 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

callmethebreeeze wrote: pozivam te na naucnu konferenciju povodom iskopavanja interkontinentalnog tunela izmedju mog dvorista i kine. konferencija ce se odrzati ispred granapa u avde jabucice. ja cu biti uvodnicar. bicu obucen u bijelu potkosulju od stopostotnog pamuka, orginal suskavu adidas trenerku, crnu sa bijelim linijama i plasticne papuce kupljene kod kineza. picemo mlake sarajevske klipace direktno iz flase.
ako ima jos zainteresovanih neka se jave.
:D
Doci cu i ja, ali samo ako garantujes da ce i na otvaranju tvoje naucne konferencije biti ovako: http://www.youtube.com/watch?v=JyuVopmByeY :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#477 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:mojne mi mlake pive zivota ti....ili pica sa jednom skutorskom kockom leda :D :D

nemoj zaboraviti ni onaj "bubreg" oko struka :D De reci gazdi da ostavi praznih gajbi da moze publika posjedati :D
gajbe su obavezne, neko ce stajati na njima, neko sjediti, neko moze stati samo sa jednom nogom.
hladne pive ce biti onoliko koliko stane u frizider.
callmethebreeeze

#478 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:
callmethebreeeze wrote: pozivam te na naucnu konferenciju povodom iskopavanja interkontinentalnog tunela izmedju mog dvorista i kine. konferencija ce se odrzati ispred granapa u avde jabucice. ja cu biti uvodnicar. bicu obucen u bijelu potkosulju od stopostotnog pamuka, orginal suskavu adidas trenerku, crnu sa bijelim linijama i plasticne papuce kupljene kod kineza. picemo mlake sarajevske klipace direktno iz flase.
Doci cu i ja, ali samo ako garantujes da ce i na otvaranju tvoje naucne konferencije biti ovako: http://www.youtube.com/watch?v=JyuVopmByeY :lol: :lol: :lol:
bice ovako, jos i bolje. pored folklorasa ima da zovnemo i one manekenke sto su bile na piramidi, ali moramo i organizovati kakve kineze s onim zmajem. ipak smo mi multikulti.
wels

#479 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

callmethebreeeze

pozivam te na naucnu konferenciju povodom iskopavanja interkontinentalnog tunela izmedju mog dvorista i kine. konferencija ce se odrzati ispred granapa u avde jabucice. ja cu biti uvodnicar. bicu obucen u bijelu potkosulju od stopostotnog pamuka, orginal suskavu adidas trenerku, crnu sa bijelim linijama i plasticne papuce kupljene kod kineza. picemo mlake sarajevske klipace direktno iz flase.
Zesca konkurencija.
Sarajevski Kinezi mogu seliti. :mrgreen:
omar little

#480 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by omar little »

Munib Alibegović

Načelniku Općine Visoko treba odati priznanje. Konačno je neki od službenika ove općine makar priznao da je jedini učinak trogodišnjeg suludog prekopavanja brda u potrazi za "najstarijim piramidama na svijetu" pražnjenje kase Općine Visoko: "Iako kruže priče da je Visoko dostiglo pravi bum i postalo prava turistička destinacija, općina kao jedinica lokalne samouprave od toga nije dobila ništa. Mi smo iz budžeta Fondaciji na čijem je čelu Semir Osmanagić dali 150.000 KM kako bi im pomogli u daljnjim istraživanjima." Međutim, Alibegović dodaje da je "došlo do pomaka kada je privreda u pitanju... ali ipak se sve to preuveličava" te se nada da će Visoko "za nekoliko godina postati turistički hit" i "da ćemo tek tada imati koristi od piramida". Sjajna strategija - nema šta. Od obećanog svjetskog turističkog buma, zbog kojeg bi se, da je zaista riječ o piramidama, općinske kase već prelijevale, tri godine općina nije dobila ništa. Priče o "pomaku" također padaju u vodu ako znamo da taj pomak privatnika nije akumulirao ni toliko kapitala da bi općina, po riječima sopstvenog načelnika, imala bilo kakve koristi. No, uprkos svemu, načelnik razmatra "naplaćivanje turističkih taksi" od nepostojećih turista, kako bi se stanje nekako popravilo. Umjesto da se ogradi od pseudonaučne blamaže koja je opuhala općinski budžet, Alibegović joj daje šansu da uzme još više.
Kolega sa Alipasinog

#481 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Evo ovdje jedno ozbiljno pitanje za g. Osmanagica.

http://www.r.bloger.hr/post/serijal--ot ... 23353.aspx

Siguran sam da ce se g. Osmanagic i Fondacija, kao i svaki put do sada, oglasiti sa iscrpnim odgovorom.
uozo

#482 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Meni su zestoki ovi, koji i dalje pozivaju na posjetu brdima, koja su protoilirskofotonski, dekretom tvorca nove historije, nauke, tefericologije i ostalih sporednih stvari u zivotu, pretvorena u piramude, pardon piramide. Kazu dodji vidi! Koji quratz da dolazim ? Zar treba da idem u Egipat da se uvjerim da su tamo piramide (pardon, ne piramude), u Englesku da je tamo Stone Hendge ili t ome slicno?
Pa imaju ljudi koji to rade! Odu i kazu, "jes' tu je piramida" (ne piramuda) i naprave istrazivanja i kazu kad je kako i od cega napravljena.
Samo kod nas moze levat doc' i uz malo osmisljeniju press kampanju ovako sranje napraviti!
Zalosno!
pitt

#483 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

ma meni nista ne bi smetalo da je semke dosao sa svojim nebuloznim teorijama i poceo kopati o svom trosku (i donacijama zabludjelih)....pa nek kopa i 100 godina ako treba. Ako nadje dokaz neki, nek ga onda vlasti podrzavaju. Al jok.....foteljasi odmah potrcali trositi pare na glupost dok ljudi u satorima zive :(
Leonid Breznjev

#484 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Leonid Breznjev »

Kolega sa Alipasinog wrote:Evo ovdje jedno ozbiljno pitanje za g. Osmanagica.

http://www.r.bloger.hr/post/serijal--ot ... 23353.aspx

Siguran sam da ce se g. Osmanagic i Fondacija, kao i svaki put do sada, oglasiti sa iscrpnim odgovorom.
ne sumnjam da ce biti iscrpljujuci odgovor... :D
callmethebreeeze

#485 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

jesu li se ovo opet antibosnjaci i antimuslimani nadigli protiv alternativne historije i khakiodjece?
pitt

#486 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

jesam priznajem :D ubaceni element :D
Leonid Breznjev

#487 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Leonid Breznjev »

i stidi se usput zbog ovog sa satorima! vas moderan svijet cezne za satorima i odmorom a ti tako protiv drzavnika nasih koji uspijesno omogucise nastavljanje kampova sirom bosne i hercegovine.. sram te bilo pitte!
callmethebreeeze

#488 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Arslan wrote:i stidi se usput zbog ovog sa satorima! vas moderan svijet cezne za satorima i odmorom a ti tako protiv drzavnika nasih koji uspijesno omogucise nastavljanje kampova sirom bosne i hercegovine.. sram te bilo pitte!
ma americki imperijalista i antimuslimanac. umjesto da cestita nasim mudracima u vlasti koji su stanovnistvo oslobodili zivota medju cetiri zida, oslobodili ih placanja struje, vode, svakodnevnog usisavanja, penjanja uz stepenice, mijenjanja krovova i svih ostalih muka koji zivot u kuci i stanu znaci, on se nasao sprdati.
pitt

#489 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

sta cu.......republikanac :D :D :D
uozo

#490 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Pitanje je sta je sljedeci potez protofotonskoilirske frakcije cuvara kristalne lubanje!
Posto, naravno, nema i dalje nikakvih dokaza o piram(u)idama, treba naci neki novi fazon da se osmisli dalje baljezganje. Prosle godine su to bili tuneli, pretprosle kugle, ne bi me cudilo da se ove godine iskopaju kakve atlantidske alke, ili 28000 godina star spajz i predsoblje hrama cuvarice kristalne lubanje! Onda namah jedno dvije, tri pressssssssss konf i sav svijet u dometu Avaza zna da je cuvarica lubanje iz Visokog.
Nego ja jos mislim da ce se, ono, iznenada neko pojaviti i reci ovo je sve bila za.ebancija i jedan eksperiment u kome smo htjeli da dokazemo da je narod moguce veoma lako prevariti i zaluditi. Ono nesto poput The Third Wave eksperimenta.
:run: I dalje ne mogu da vjerujem da je ovo sve ozbiljno!
callmethebreeeze

#491 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

uozo wrote:Pitanje je sta je sljedeci potez protofotonskoilirske frakcije cuvara kristalne lubanje!
Posto, naravno, nema i dalje nikakvih dokaza o piram(u)idama, treba naci neki novi fazon da se osmisli dalje baljezganje. Prosle godine su to bili tuneli, pretprosle kugle, ne bi me cudilo da se ove godine iskopaju kakve atlantidske alke, ili 28000 godina star spajz i predsoblje hrama cuvarice kristalne lubanje! Onda namah jedno dvije, tri pressssssssss konf i sav svijet u dometu Avaza zna da je cuvarica lubanje iz Visokog.
Nego ja jos mislim da ce se, ono, iznenada neko pojaviti i reci ovo je sve bila za.ebancija i jedan eksperiment u kome smo htjeli da dokazemo da je narod moguce veoma lako prevariti i zaluditi. Ono nesto poput The Third Wave eksperimenta.
ova tema jedino ima smisla kad je insan cita pod uticajem laHkih opijata i teskih piva.
pitt

#492 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

uozo wrote:Pitanje je sta je sljedeci potez protofotonskoilirske frakcije cuvara kristalne lubanje!
ja ne mogu vjerovati da ima bilo ko normalan da moze u ovo vjerovati al eto. ima ih na forumu za izvoz :D
callmethebreeeze

#493 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

pitt wrote:
ja ne mogu vjerovati da ima bilo ko normalan da moze u ovo vjerovati al eto. ima ih na forumu za izvoz :D
meni zena cesto kaze da nisam normalan, a ja opet ne vjerujem u to.
pitt

#494 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

da nemas piramidastu glavu slucajno :D :D :D :D
Kolega sa Alipasinog

#495 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Eno ti konferencije Evropskog udruzenja arheologa http://events.um.edu.mt/eaa2008/ , i tebi i ostatku tvojih piramidiota, pa njima prodajite m*da za bubrege, umjesto sto dovodis placenike da klimaju glavom na tvojoj privatnoj "naucnoj konferenciji".

Doktore, kako je bilo na Malti na prezentaciji najveceg svjetskog arheoloskog projekta ikad u svijetu?
http://events.um.edu.mt/eaa2008/

Nemoj mi reci da nismo ni imali prezentaciju projekta na Malti, nego ocekujemo placene klimace glavama na "nasoj" konferenciji?

Ali ne gubi nadu! Podici cemo mi i bunu ako treba, da se stvori politicka klima za ova prava istrazivanja, kakva i dolikuju drzavi Bosni i Hercegovini!
Neregistrirani

#496 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Polako, Kolega, prvo da cujemo kako je proslo megalitanje.
aranzer

#497 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by aranzer »

Ja vjerujem da imamo piramidu!
.... zemlju koja piramide nema ;)
tranquil

#498 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

aranzer wrote:Ja vjerujem da imamo piramidu!
.... zemlju koja piramide nema ;)
A na Pacifičkim ostrvima postoje plemena koja vjeruju da dolazak aviona sa potrepštinama ima veze sa višim silama, i organizirali su religiju oko toga, pa tako organiziraju čak i rituale "prizivanja" aviona, gdje se koriste male makete aviona.

A taj kult, da ne kažem religija, je oko 120 godina starija od tvog kulta, tako da molim malo poštovanja za vjerska ubjeđenja, kako polinezijaca, tako i vas piramidomana.
Kolega sa Alipasinog

#499 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Polako, Kolega, prvo da cujemo kako je proslo megalitanje.
Zbunili me ovi silni alternativni kalendari u upotrebi. Ja sam mislio da je septembar May po Mayanskom kalendaru, kada Mayke trose najvise Mayoneze.
veseoko_kukulamovic

#500 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

I? :D
Kako je ono išlo? :D
Ah, da! Jel se šta iskopalo? :D :P :lol:
Locked