N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

suncica24 wrote:Bulevard je definitivno bolja opcija od Skenderije.
A i prostor je super, oni inace prave zabave za djecu, tako da... glasam za!
ljudi su divni, cim je manager cuo da je 30.12 nedelja rekao je da nema problema.. ja sam defitivno za.. :)

p.s. a i torte ovdje mozemo organizovati, a na skenderiji ne mozemo ;)
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Pearl wrote:
jasminasab wrote:Mali update od mene (pospana sam od party-ja, Pearl nadam se da si ti dosla sebi :-)):

- slasticarna Kup - zbavila sam gazdin broj mobitela, ko ce zvat?
- ostavila nekoliko letaka na benzinskoj pumpi i kod cuvara na mom parkingu (i to su prometna mjesta...)

:zzzz:
Pearl nije nikako dosla sebi, radim na pola snage :D:D

KOD MENE SU PLAKATI, KOME TREBA, NEK MI JAVI :) donijet cu ih u igraonu u subotu, pa da moze da uzme kome tebaju... imamo A3, A4, na masnijem papiru i na manje masnom :D:D

dala sam plakate nadiri za arhitekturu i ekonomiju.. arhitektura je pokrivena sa 3 volontera, za ekonimiju jos treba skontati..
malo je problem oko bajrama, i kad se zatvarju fakulteti.. meni je takva pometnja u glavi sa informacijama da sam zaboravila kad ce biti na arhitekturi.. nadira sorry, mozes li reci ponovo, javio ::(:(:(

DobroJutroKolumbo mi je donio js plakata iz Likografa, i ovim putem se zahvaljujem Ciketu sto nam je izasao u susret.. @DobroJutroKolumbo, nadam se da ces mu prenijeti zahvale :D
Ma da je bilo u drugom periodu , bilo bi to daleko bolje , ovako je ispalo malo neorganizovano...Moglo je to i bolje i vise...Ali hajde , sta je tu je... :)
Nek bude novca , za ostalo cemo lako... :)
konyan

Post by konyan »

Jedno pitanje.. Da li je iko razmisljao o tome kad i kako ce djeca sa spiskova biti obavijestena da dodju ili da cemo doci kod njih i slicno?
cnermina

Post by cnermina »

konyan wrote:Jedno pitanje.. Da li je iko razmisljao o tome kad i kako ce djeca sa spiskova biti obavijestena da dodju ili da cemo doci kod njih i slicno?
za dosta njih imamo brijeve telefona ili adresu. pa cemo ih zvati ili poslati postom...

a ici cemo i preko ljudi koji su nam dostavili informacije. recimo opstina centar se ponudila da nam pomogne pri kontaktiranju onih 400 djece sa njihovog spiska i slicno... bice to potezak posao, za to trebamo sto prije znati kako sta da mozemo sve na vrijeme obavijestiti...

a da ne spominjem da su skroz druga prica oni van sarajeva...
buba

#480 re

Post by buba »

Ocekujem jos neki prilog od radnika jedne firme, obavijestice me kada izvrse uplatu :)
Ovim putem im se zahvaljujem :thumbup:
Pearl

Post by Pearl »

konyan wrote:Jedno pitanje.. Da li je iko razmisljao o tome kad i kako ce djeca sa spiskova biti obavijestena da dodju ili da cemo doci kod njih i slicno?
cim budemo imali definisan prostor :S
ne mozemo ih bas zvati 2x da pitamo bi li dosli, pa da ih opet zovemo da kazemo gdje da dodju.. i to puta 600 :):)

kad budemo znali gdje i kad, pocet cemo zvati...za ovo nam treba volontera, jer ne moze 3,4,5 (svejedno) ljudi koji imaju poslove od 9-5 pozvati 500+ porodica...
pa se moramo rasporediti..Ivy ce probati do utorka srediti bar dio spiska, pa cemo krenuti lagano da zovemo.. ja cak razmisljam da uzmem godisnji jedan dan, kad budemo zvali, jer stvarno vise ne mogu s posla da zovem i javljam se na telefone.. isto hotline neki... kolege mi znaju vise sve detalje akcije

:roll: :D
cnermina

Post by cnermina »

Ovom prilikom vas pozivamo da prisustvujete otvorenju izlozbe fotografija, audio i video zapisa European Vibes koja ce se odrzati u subotu 15.12.2007. godine u Velikoj sali Opstine Novo Sarajevo u 18h, kada ce biti uprilicen i koktel.

Izlozba ce biti otvorena i u nedjelju, 16.12.2007. godine od 10 do 16h.

Tom prilikom ce se takodjer organizovati i prikupljanje pomoci za akciju Paketici za sve! (vise o akciji na http://www.dobro.ba i na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 61#1604861 ), tako da pozivamo i sve one koji su zainteresovani da uzmu ucesce u ovoj humanoj akciji.

p.s.
molimo vas i da proslijedite ovu informaciju dalje (mailom, na web stranice i sl.)
Pearl

Post by Pearl »

treba mi jos jedan dobrovoljac za voznju...

Drvna-sumarska skola bi u utorak zavrsila prikupljanje stvari, pa bi neko trebao doci do pola 5 najkasnije (pozeljno je i ranije) da pokupi te stvari... je li iko slobodan tada?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:
kolege mi znaju vise sve detalje akcije

Eto ti dobrovoljaca, barem ih ne moras upucivati u akciju :oops: :D
cnermina

Post by cnermina »

cnermina wrote:Ovom prilikom vas pozivamo da prisustvujete otvorenju izlozbe fotografija, audio i video zapisa European Vibes koja ce se odrzati u subotu 15.12.2007. godine u Velikoj sali Opstine Novo Sarajevo u 18h, kada ce biti uprilicen i koktel.

Izlozba ce biti otvorena i u nedjelju, 16.12.2007. godine od 10 do 16h.

Tom prilikom ce se takodjer organizovati i prikupljanje pomoci za akciju Paketici za sve! (vise o akciji na http://www.dobro.ba i na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 61#1604861 ), tako da pozivamo i sve one koji su zainteresovani da uzmu ucesce u ovoj humanoj akciji.

p.s.
molimo vas i da proslijedite ovu informaciju dalje (mailom, na web stranice i sl.)

kad smo vec kod tih dobrovoljaca... ima li neko da bi mogao biti tamo u nedjelju u nekom periodu izmedju 10 i 16? Ja imam obaveza do 14h :(
ima jedan momak koji ce biti tamo od 10 do 14, ali da mi je jos ljudi... pa kao ima dobrovoljaca javnite se pls

n
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:
Pearl wrote:
kolege mi znaju vise sve detalje akcije

Eto ti dobrovoljaca, barem ih ne moras upucivati u akciju :oops: :D
pa i oni rade :D bih ja rado, ali nemamo para i za pakete za njih, kad kolektivno dobijemo otkaz :D:D:D:D
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Pearl wrote:treba mi jos jedan dobrovoljac za voznju...

Drvna-sumarska skola bi u utorak zavrsila prikupljanje stvari, pa bi neko trebao doci do pola 5 najkasnije (pozeljno je i ranije) da pokupi te stvari... je li iko slobodan tada?
:D dobrovoljac tu :D
molim info :-)
cnermina

Post by cnermina »

@lejla_v je li i dalje stoji dogovor za danas i Media Centar? Samo da potvrdim :)
Lejla_v

Post by Lejla_v »

cnermina wrote:@lejla_v je li i dalje stoji dogovor za danas i Media Centar? Samo da potvrdim :)
stoji :D
zastava101

Post by zastava101 »

Arhitektura i gradjevina: dogovoreno skupljanje za ponedjeljak 24.12. (rade fakulteti cijelu tu sedmicu, bez obzira na praznike). Ima nas dovoljno volontera :)

Jedan prijatelj sa gradjevine ce pokusati da se sa studentskom asocijacijom dodatno organizuje za pomoc, pa ocekujmo nove dobrovoljce :)

Plakati zalijepljeni svugdje po arhitekturi i gradjevini (mislim da ih niko ne moze promasiti), sa dodatim datumom skupljanja slatkisa i igracaka u holu.

Na ekonomiji je zalijepljen jedan plakat, a datume prikupljanja ce momak iz odnosa s javnoscu nalijepiti na ulazna vrata. Hvala :)

Da li da u ovim terminima prikupljamo i novac u neku kutiju, pa na kraju dana da ga uplatimo na racun, ili... ?

Ja nisam sigurna za nedjelju za opstinu, ali ako budem imala vremena javicu se :D
jasminasab

Post by jasminasab »

Eh, ljudovi moji, IMAMO TORTU! :D :D :D

Vlasnik Kup-a obecao nam je jednu veliku tortu za 30.12. Moje je zaduzenje da to s njim detaljno dogovorim nekoliko dana prije. Transport ce nam takodjer pokusati obezbijediti on, ali posto je to udarna sedmica, mozda i nece biti u mogucnosti, ali o tom potom.

Image

A vi budite fini i posjetite Kup kad pozelite dobre kolace. To je najbolji nacin da se zahvalimo ovom ljubaznom gospodinu, a vjerujte i kolaci su za prste polizat.
cnermina

Post by cnermina »

@nadira svaka cast!!! Super ste stvarno!

Moze i kutija za novac, pa onda na racun...

keep up the good work ;)
buba

#493 re

Post by buba »

U Kupu su ekstra kolaci i tamo cesto idemo :)

Svaka cast! :-D
cnermina

Post by cnermina »

jupiii. i ja volim kolace iz Kupa :):)

treba nam dobrovoljac koji sa autom moze da pokupi prikupljene stvari sa Stomatoloskog fakulteta sad u ponedjeljak u 13.15

hvaaalaaa
jasminasab

Post by jasminasab »

cnermina wrote:jupiii. i ja volim kolace iz Kupa :):)

treba nam dobrovoljac koji sa autom moze da pokupi prikupljene stvari sa Stomatoloskog fakulteta sad u ponedjeljak u 13.15

hvaaalaaa
Ako ne bude niko drugi, otici cu ja, samo to mi je pauza za rucak, pa eto... :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jasminasab wrote:Eh, ljudovi moji, IMAMO TORTU! :D :D :D

Vlasnik Kup-a obecao nam je jednu veliku tortu za 30.12. Moje je zaduzenje da to s njim detaljno dogovorim nekoliko dana prije. Transport ce nam takodjer pokusati obezbijediti on, ali posto je to udarna sedmica, mozda i nece biti u mogucnosti, ali o tom potom.

Image

A vi budite fini i posjetite Kup kad pozelite dobre kolace. To je najbolji nacin da se zahvalimo ovom ljubaznom gospodinu, a vjerujte i kolaci su za prste polizat.
Ok, posto sam ja tebi rekao da ti rjesis tortu ja cu da rijesim prevoz, uganjam brata da nam da na raspolaganje svoj sluzbeni kombi.
Eto, gotovo :-D
jasminasab

Post by jasminasab »

daduli_sa wrote:

Image

Ok, posto sam ja tebi rekao da ti rjesis tortu ja cu da rijesim prevoz, uganjam brata da nam da na raspolaganje svoj sluzbeni kombi.
Super. Nego, jedna torta nam nece biti dovoljna za toliko djece, tako da i dalje vazi da se treba angazovati po slasticarnama. Iako, saznala sam da se u Kup-u moze napraviti torta za cak 900 ljudi :-) (mi naravno necemo dobiti toliku) - zamislite kako to samo izgleda :shock: :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jasminasab wrote:
daduli_sa wrote:

Image

Super. Nego, jedna torta nam nece biti dovoljna za toliko djece, tako da i dalje vazi da se treba angazovati po slasticarnama. Iako, saznala sam da se u Kup-u moze napraviti torta za cak 900 ljudi :-) (mi naravno necemo dobiti toliku) - zamislite kako to samo izgleda :shock: :D

A da isposlujemo da nam naprave neku veliku a da mi platimo neki dio?!
konyan

Post by konyan »

Zaletiti se po slasticarnama takodjer. I reklama im je odmah.

Djevojka iz La Lune je rekla da ce probati dobiti od Palme tortu. :D
jasminasab

Post by jasminasab »

Covjek je rekao da je za to potrebno "angazovati svo osoblje sedam dana" i da mu je pred Novu godinu vec velika guzva. Ne znam, ako hocete tako, mogu ja probat to.

Licno mislim da je bolje da pare potrosimo na paketice, a da torte nabavimo od onih koji su spremni donirati. Svakako, ako nam podjela i zabava bude u tom Boulevardu, bice u tri grupe, pa velika torta gubi poentu, jel? A ako dogodine na vakat pocnemo akciju, onda mozemo ganjati i veliku tortu.
Post Reply