pored ove vriske,dernjave i lupanja necu ni primjetiti da je nastupio kijametski danDino34 wrote:adda_sa wrote:ja mislila komsinici opet dosla unucad pa mi se trese cijeli stan.. kad ono zemljotres
Kijamet. Upozorenje. Ne slušate.
Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- adda_sa
#476 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
- Boemica
#477 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Ma vole ljudi romantizirati situacije.JThomas wrote:skroz je tačno, nego vi volite priče i eseje.
Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.
- King Theoden
#478 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Pa i nećeš. Doći će iznenadaadda_sa wrote:pored ove vriske,dernjave i lupanja necu ni primjetiti da je nastupio kijametski dan
A taman sam se ponado kući u sarajvuBoemica wrote:Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.
- Boemica
- HAVANA
#480 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Pa to tako nije bracna stecevina.To je tvoje.Evo imam ja roditelje,ima zena majku,naslijedicemo iza njih imovinu.I mi cemo to prepisati na djecu,sebi sto smo stekli da imamo za penzije,ostave djeci iza nas...I tako...Boemica wrote:Ma vole ljudi romantizirati situacije.JThomas wrote:skroz je tačno, nego vi volite priče i eseje.
Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.
- Boemica
#481 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Pa stečeno u braku naravno da je zajedničko.HAVANA wrote:Pa to tako nije bracna stecevina.To je tvoje.Evo imam ja roditelje,ima zena majku,naslijedicemo iza njih imovinu.I mi cemo to prepisati na djecu,sebi sto smo stekli da imamo za penzije,ostave djeci iza nas...I tako...Boemica wrote:Ma vole ljudi romantizirati situacije.JThomas wrote:skroz je tačno, nego vi volite priče i eseje.
A sve ono što je on ili ja stekao prije je naše pojedinačno. I onako kako ja ne bi voljela da se meni neko petlja u stečeno (dobijeno), vjerujem da niko ne bi volio da se ja petljam njemu.
-
moonca
#482 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Zavisi od bracnog druga - bice tesko zadrzati 'zdravu ' atmosferu - ako jedna strana smatra da je nesto samo njeno --ok ce biti -ako i on ima svoj dio i dozvoljeno mu da s tim dijelom radi sta i druga strana... 
-
Cookie85
#483 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
To je ocigledno kako ide
Sve njegovo je NASE, a njeno je njeno
Sve njegovo je NASE, a njeno je njeno
- HAVANA
#484 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Pa napisala si ostave,pomru...i onda se udas...Boemica wrote:Pa stečeno u braku naravno da je zajedničko.HAVANA wrote:Pa to tako nije bracna stecevina.To je tvoje.Evo imam ja roditelje,ima zena majku,naslijedicemo iza njih imovinu.I mi cemo to prepisati na djecu,sebi sto smo stekli da imamo za penzije,ostave djeci iza nas...I tako...Boemica wrote:
Ma vole ljudi romantizirati situacije.
A sve ono što je on ili ja stekao prije je naše pojedinačno. I onako kako ja ne bi voljela da se meni neko petlja u stečeno (dobijeno), vjerujem da niko ne bi volio da se ja petljam njemu.
- HAVANA
#485 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Jeste komplikovani u pm.
U nase vrijeme nikad nisam cuo tu temu i da neko o tim stvarima prica.
- muha_sa
#486 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
vidjeh HAVANU na temi
pratim
pratim
- HAVANA
#487 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Otece ti raska sve kuku tebi.muha_sa wrote:vidjeh HAVANU na temi
pratim
-
Guadalajara
#488 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
I Boemica ima kucu...ne rece u kojem dijelu Sarajeva...i koliko ima kvadrata...
Uglavnom, hajde nek barem ona nije koferusa...
Uglavnom, hajde nek barem ona nije koferusa...
-
detroit-mercy
#489 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Podaj mu spajz, pa nek radi s' njeg sta hocemoonca wrote:Zavisi od bracnog druga - bice tesko zadrzati 'zdravu ' atmosferu - ako jedna strana smatra da je nesto samo njeno --ok ce biti -ako i on ima svoj dio i dozvoljeno mu da s tim dijelom radi sta i druga strana...
- adda_sa
#490 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
ma ne sikiraj se nista. naslijedjeno i prije i tokom braka je samo tvoja imovina.Boemica wrote: Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.
nakon razvoda se dijeli samo ono steceno radom tokom braka (sto ukljucuje npr i profit od nekog intelektualnog vlasnistva, dobitak na loto isl)
-
Guadalajara
#491 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Porasla mi je Boemica u ocima... 
- King Theoden
#492 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Vidi optimiste, vidi optimisteHAVANA wrote:imam ja roditelje,ima zena majku,naslijedicemo iza njih imovinu
Ček da vidimo u kakvom je stanju kuća o kojoj se pričaGuadalajara wrote:Porasla mi je Boemica u ocima...
-
Guadalajara
#493 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Zamisli da ovako uložiš u renoviranje i poslije kaže hajde marš napolje...Još ako nisu sačuvani računi...Haos... 
- King Theoden
#494 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Pa dođeš fino i povadiš prozore i počupaš elektroinstalacijeGuadalajara wrote:Zamisli da ovako uložiš u renoviranje i poslije kaže hajde marš napolje...Još ako nisu sačuvani računi...Haos...
- Boemica
#495 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Ma ne sikiram se uopšteadda_sa wrote:ma ne sikiraj se nista. naslijedjeno i prije i tokom braka je samo tvoja imovina.Boemica wrote: Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.![]()
nakon razvoda se dijeli samo ono steceno radom tokom braka (sto ukljucuje npr i profit od nekog intelektualnog vlasnistva, dobitak na loto isl)
Poslaću ti sliku na ppDino34 wrote:Ček da vidimo u kakvom je stanju kuća o kojoj se pričaGuadalajara wrote:Porasla mi je Boemica u ocima...
-
Guadalajara
#496 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Koliko materijal...Koliko ruke... 
- Xavier1
#497 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Kako ste samo proracunate.adda_sa wrote:ma ne sikiraj se nista. naslijedjeno i prije i tokom braka je samo tvoja imovina.Boemica wrote: Meni roditelji ostave kuću, pomru, i onda sutra kad se udam da je i njegova. E šipak.![]()
- adda_sa
#498 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
opet pocinjes sa tim izjavama..mi zene,ovakve,onakve...
ko je ikad imao razvod u porodici ili raji zna ponesta o brakorazvodnom postupku...
kome je ikad dedo ili nena umro, zna ponesta o nasljednom pravu... itd itd
ko je ikad imao razvod u porodici ili raji zna ponesta o brakorazvodnom postupku...
kome je ikad dedo ili nena umro, zna ponesta o nasljednom pravu... itd itd
-
zipoo
#499 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Mani ne smeta da lezim vazdan, a ona samo da radi i pridonosi dzepu. Meni je to bas lijepo i neki dokaz i pokazatelj jake i velike ljubavi.
-
Zizi505
#500 Re: Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
A nije ni svaka pažnja ista. Neka bude barem malo promišljena, spram potreba druge osobe.Dino34 wrote: Glupost. Bitna je pažnja a ne volumen investicije.
Sjeti me se palačinkom ili žvakom i biće mi veće nego najveći dijamant na koji su te podsjetili drugi.
Evo npr. da ti hoćeš da smršaš, a ona te počesto dočekuje s palačincima. Zar ne bi bilo bolje da te dočeka s nekom aktivnijom pažnjom