Jok eto nisicyprus wrote:Ali kontraš sam, pa to ti je...
FK VELEŽ Mostar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#476 Re: FK VELEŽ
- cyprus
#477 Re: FK VELEŽ
Ko je kriv mainstreamu što ima oprečno mišljenje mom u određenim pitanjimahz__semir wrote:Jok eto nisicyprus wrote:Ali kontraš sam, pa to ti je...![]()
-
Max Bunker
#478 Re: FK VELEŽ
ganjeta wrote:Mjesanac wrote: Zna se koji je jedini pravi mostarski klub![]()
- JThomas
#479 Re: FK VELEŽ
i u mnogo civilizovanijim zemljama od naše bi bio problem. da se legenda uniteda slika sa dresom cityja, intera sa milanovim, reala sa atletikovim, da sad ne idem u ekstremne primjere tipa rangers - celtic, panathinaikos - olympiakos ili boca - river...to se jednostavno ne radi.karanana wrote:pa upravo da je obicno rivalstvo to ne bi bio problem, ali posto se politika ne moze zanemariti, ovo je problem u bilo kojem slucaju. slikao se on ili odbio da se slika, to bi bila politicka afera.JThomas wrote:e jes' čkapi.
pa mislim stvarno, hajde i da skroz zanemarimo politički momenat i zamislimo da je riječ samo o "običnim", sportskim gradskim rivalima...gdje ima da se legenda jednog slika sa dresom drugog?
a kad još dodamo politički momenat...
- star(i)mo
#481 Re: FK VELEŽ
Ne znam, nisam pametan. Znam i ja tako jednu prijateljicu koju je muz redovno "marisao" i koja se kune da u zajednickom stanu vise ne moze i ne zeli zivjeti. I stvarno mi nije jasno zasto se svako malo poteze pitanje o njenom povratku ili barem nekom pravednijem rjesenju... Nek' suti, bolje ce biti i njemu i njoj.burek_in_space wrote:Ko Vaha neki chovjek![]()
![]()
A shto se tiche stadiona pod Bijelim Brijegom, znam 5-6 Mostaraca koji sad zhive u Sarajevu, i kad god smo prichali na tu temu, svi su govorili da ne bi ishli na utakmice, sve i da im se vrati stadion, jer se nalazi na drugoj strani Neretve. Ako je zaista to misljenje preovladavajuce medju Mostarcima, ne znam koji klinac se svako malo potezhe to pitanje, ako ne u svrhu dizanja tenzija medju narodom dole?!
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#482 Re: FK VELEŽ
vaha je bio i ostao legenda mostara , ko drukcije kaze klevece i laze. sto se nisu sjetili celnici veleza da ga zovnu u prostorije fk veleza. a to sto je zrinjski za vrijeme komunizma bio zabranjen i generacije mostaraca od 60 naovamo nikad nisu cule da je jedan takav klub postojao u mostaru je druga stvar. nijedan klub u mostaru nemoze svojatati bijeli brijeg jer je to gradski stadion .
druga je stvar sto je zrinjski uhvatio na foru celnike grada mostara i uzeo stadion pod zakup na 99 godina. o tome bi se dalo pricati, zasto se ta odluka neponisti i oba kluba ravnopravno koriste stadion. to je vec politika.
druga je stvar sto je zrinjski uhvatio na foru celnike grada mostara i uzeo stadion pod zakup na 99 godina. o tome bi se dalo pricati, zasto se ta odluka neponisti i oba kluba ravnopravno koriste stadion. to je vec politika.
- star(i)mo
#483 Re: FK VELEŽ
Ni(t)ko ga nije zvao ni u prostorije HNK Zrinjskog. Ali opet mi nije nista jasno jer je drzajuci onaj "plemicki" dres pljunuo sam na sebe. Ako tebi sada nista nije jasno zovni Vahu pa nek' ti isprica.crysis wrote:vaha je bio i ostao legenda mostara , ko drukcije kaze klevece i laze. sto se nisu sjetili celnici veleza da ga zovnu u prostorije fk veleza. a to sto je zrinjski za vrijeme komunizma bio zabranjen i generacije mostaraca od 60 naovamo nikad nisu cule da je jedan takav klub postojao u mostaru je druga stvar. nijedan klub u mostaru nemoze svojatati bijeli brijeg jer je to gradski stadion .
Ah ja... HNK Zrinjski i povijest. Cudno je zasto se taj klub pojavi uvijek za vrijeme mira i prosperiteta na ovim prostorima.
I sta kazes, uhvatili celnike grada na "foru"!?
- burek_in_space
#484 Re: FK VELEŽ
Mozhesh karikirati, tvoje pravo, ali mi reci da li bi bilo vishe od hiljadu ljudi pod Bijelim brijegom da se Velezh vrati na taj stadion?!star(i)mo wrote:
Ne znam, nisam pametan. Znam i ja tako jednu prijateljicu koju je muz redovno "marisao" i koja se kune da u zajednickom stanu vise ne moze i ne zeli zivjeti. I stvarno mi nije jasno zasto se svako malo poteze pitanje o njenom povratku ili barem nekom pravednijem rjesenju... Nek' suti, bolje ce biti i njemu i njoj.
- karanana
#485 Re: FK VELEŽ
sumnjam. nemoguce je organizovati to sada a da ne bude svake sedmice mrtvih i ranjenih.burek_in_space wrote:Mozhesh karikirati, tvoje pravo, ali mi reci da li bi bilo vishe od hiljadu ljudi pod Bijelim brijegom da se Velezh vrati na taj stadion?!star(i)mo wrote:
Ne znam, nisam pametan. Znam i ja tako jednu prijateljicu koju je muz redovno "marisao" i koja se kune da u zajednickom stanu vise ne moze i ne zeli zivjeti. I stvarno mi nije jasno zasto se svako malo poteze pitanje o njenom povratku ili barem nekom pravednijem rjesenju... Nek' suti, bolje ce biti i njemu i njoj.
zna li neko nesto o pojacanjima? ko nesto se situacija poboljsava ali dabogda....neko cak spomenu da bi se i vladavic mogao vratiti na pola godine. sumnjam.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#486 Re: FK VELEŽ
star(i)mo wrote:Ni(t)ko ga nije zvao ni u prostorije HNK Zrinjskog. Ali opet mi nije nista jasno jer je drzajuci onaj "plemicki" dres pljunuo sam na sebe. Ako tebi sada nista nije jasno zovni Vahu pa nek' ti isprica.crysis wrote:vaha je bio i ostao legenda mostara , ko drukcije kaze klevece i laze. sto se nisu sjetili celnici veleza da ga zovnu u prostorije fk veleza. a to sto je zrinjski za vrijeme komunizma bio zabranjen i generacije mostaraca od 60 naovamo nikad nisu cule da je jedan takav klub postojao u mostaru je druga stvar. nijedan klub u mostaru nemoze svojatati bijeli brijeg jer je to gradski stadion .
Ah ja... HNK Zrinjski i povijest. Cudno je zasto se taj klub pojavi uvijek za vrijeme mira i prosperiteta na ovim prostorima.![]()
I sta kazes, uhvatili celnike grada na "foru"!?![]()
posto vidim da necitas ono sto postavljas. evo nesto iz napisa
napadač Veleža je u pratnji Mamića posjetio i Sportski savez Mostara.
nigdje se nespominju prostorije zrinjskog , kao ni veleza.
mostarom su tada kada je zrinjski dobio u zakup stadiona kao i danas "drmali " i "drmaju " SDA i HDZ i poznato ti je kao mostarcu da se sve stvari u gradu i oko grada rjesavaju u gradskoj upravi , e sad ti meni reci ko je koga naguzio u cijeloj toj prici oko bjelog brijega , ili je precutno jedna strana podrzala drugu oko dodjeljivanja bijelog brijega zrinjskom , a veleza gurnula na seosku ledinu samo iz razloga da bi se odrzalo tadasnje i sadasnje stanje mostara tj da ostane podijeljen grad. jer njima nije stalo majstore da grad bude jedan sa dva premijerligasa koji bi koristili bijeli brijeg nego da bude mostar podijeljen na dvije pole u kojima ce oni neprikosnoveno vladati sve dok je mene tebe i veleza.
- star(i)mo
#487 Re: FK VELEŽ
Moguce je i moglo bi se da se hoce... ali se nece.karanana wrote:sumnjam. nemoguce je organizovati to sada a da ne bude svake sedmice mrtvih i ranjenih.burek_in_space wrote:Mozhesh karikirati, tvoje pravo, ali mi reci da li bi bilo vishe od hiljadu ljudi pod Bijelim brijegom da se Velezh vrati na taj stadion?!star(i)mo wrote:
zna li neko nesto o pojacanjima? ko nesto se situacija poboljsava ali dabogda....neko cak spomenu da bi se i vladavic mogao vratiti na pola godine. sumnjam.
Vladavic da se vrati u Velez? Ma daj karanana. Nije 1. april.
- star(i)mo
#488 Re: FK VELEŽ
Je li se ti sam sa sobom raspravljas ili...?crysis wrote:star(i)mo wrote:Ni(t)ko ga nije zvao ni u prostorije HNK Zrinjskog. Ali opet mi nije nista jasno jer je drzajuci onaj "plemicki" dres pljunuo sam na sebe. Ako tebi sada nista nije jasno zovni Vahu pa nek' ti isprica.crysis wrote:vaha je bio i ostao legenda mostara , ko drukcije kaze klevece i laze. sto se nisu sjetili celnici veleza da ga zovnu u prostorije fk veleza. a to sto je zrinjski za vrijeme komunizma bio zabranjen i generacije mostaraca od 60 naovamo nikad nisu cule da je jedan takav klub postojao u mostaru je druga stvar. nijedan klub u mostaru nemoze svojatati bijeli brijeg jer je to gradski stadion .
Ah ja... HNK Zrinjski i povijest. Cudno je zasto se taj klub pojavi uvijek za vrijeme mira i prosperiteta na ovim prostorima.![]()
I sta kazes, uhvatili celnike grada na "foru"!?![]()
posto vidim da necitas ono sto postavljas. evo nesto iz napisa
napadač Veleža je u pratnji Mamića posjetio i Sportski savez Mostara.
nigdje se nespominju prostorije zrinjskog , kao ni veleza.
mostarom su tada kada je zrinjski dobio u zakup stadiona kao i danas "drmali " i "drmaju " SDA i HDZ i poznato ti je kao mostarcu da se sve stvari u gradu i oko grada rjesavaju u gradskoj upravi , e sad ti meni reci ko je koga naguzio u cijeloj toj prici oko bjelog brijega , ili je precutno jedna strana podrzala drugu oko dodjeljivanja bijelog brijega zrinjskom , a veleza gurnula na seosku ledinu samo iz razloga da bi se odrzalo tadasnje i sadasnje stanje mostara tj da ostane podijeljen grad. jer njima nije stalo majstore da grad bude jedan sa dva premijerligasa koji bi koristili bijeli brijeg nego da bude mostar podijeljen na dvije pole u kojima ce oni neprikosnoveno vladati sve dok je mene tebe i veleza.
I poslozi malo te dogadjaje vremenski... Niko se nije dogovorao o stadionu pod BB niti je Velez ostao bez svetinje radi svakodnevnih dogovora neo-etno-nacionalista u gradu na Neretvi. Pored toga si pobrkao uzrok i posljedice ali nije vise ni vazno. Politika me fakat (vise) ne interesuje. Ali mi zato smeta Vaha koji se prsi kad hoda gradom k'o da ga je oslobodio (nije ni vazno od koga ili cega) i ponovo izgradio. Taj isti Vaha, koji je za tebe "bio i ostao legenda", bi bio prvi koji bi odmah zabranio rad Zrinjskog da se on ista pita. Papak!
-
Crvena Tifoza
#489 Re: FK VELEŽ
crveni dres sa petokrakom
i mog je tate tata za njega navijao...
otkad sam se rodio, ja samo za te znam
i gledam stare fotke, na njima crveni šal
to mi je tata stavio davno, još kad sam se rodio
čim sam progovorio, pjesmu sam pjevao:
pjev'o sam: crveni dres sa petokrakom...
prolazile godine su, jedna za drugom
za ruku me na svaku tekmu stari vodio
to je moja prva ljubav, nezaborav moj
crvena je boja krvi, crven Velež moj
al' godine su dosle teške, nisam vjerov'o
sta se izdešavalo sa mojim Veležom
gazili su njega redom, htjeli da ga unište
al' crvena se boja umiriti ne može
pa pjevamo: crveni dres sa petokrakom...
nekad bilo sad se priča, nekad slavan bio si
a sad si izbjeglica, tu na nekoj poljani
ma sve i da od tebe dignu ruke svi, baš svi
uvijek širom svijeta s ponosom ću pjevati
pjevaću: crveni dres sa petokrakom...
još se sjećam tuce, vuke, toze i tarambe
za duška, kulju, maru znam kroz priče moga tate
on se sjeća, blaža, vahe, al' ne mujić muhameda
ali o mujiću je njemu prič'o moj deda
pjev'o mu : crveni dres sa petokrakom...
pa oženio se, rekoh ženi: ako bude sin
odmah kupićemo njemu dres naš crveni
ali ako bude kćerka, dušo ništa ne brini
šal joj stavi, na tribine ćemo je odmah odvesti
pjevaće: crveni dres sa petokrakom...
i jednog dana kad na drugi svijet pođem ja
znam, poslednji pozdrav daće mi familija
nek mi žena dres obuče, prije nego legnem tad
i pokopajte me sa pjesmom na usnama
pjevajte: crveni dres sa petokrakom
i mog je tate tata za njega navijao
i kad nosiš crveni dres najdraži
znaj da zvaćemo te uvijek "ponos mostarski"
- USAblues
#490 Re: FK VELEŽ
Crvena Tifoza wrote:![]()
![]()
- karanana
#491 Re: FK VELEŽ
USAblues wrote:Crvena Tifoza wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
odlicna.
samo je treba tehnicki odraditi u studiju sa boljim tonom, vokalima i ostalim muzickim sranjima.
-
Max Bunker
#492 Re: FK VELEŽ
Bravo Rodjeni
!
Malo da sudar nisam imao, kada je reporter javio da vodite 1:0
Malo da sudar nisam imao, kada je reporter javio da vodite 1:0
- kamen spoticanja
#493 Re: FK VELEŽ
cestitke rodjenim...popravili ste mi dan... 
-
north
#494 Re: FK VELEŽ
Najiskrenije čestitke Veležu, jedinoj ekipi koju nakon FCS od srca simpatišem
Izbacite ove uhljupe iz lige, i da se aBd više nikada ne vrate.....Brotnjo, Posušje, Orašje su prošlost....na redu je aBd Zrinjski
.....
Izbacite ove uhljupe iz lige, i da se aBd više nikada ne vrate.....Brotnjo, Posušje, Orašje su prošlost....na redu je aBd Zrinjski
- kamen spoticanja
#495 Re: FK VELEŽ
majorizacija velisnorth wrote:Najiskrenije čestitke Veležu, jedinoj ekipi koju nakon FCS od srca simpatišem![]()
Izbacite ove uhljupe iz lige, i da se aBd više nikada ne vrate.....Brotnjo, Posušje, Orašje su prošlost....na redu je aBd Zrinjski.....
- junkers
#496 Re: FK VELEŽ
hašimovali su ih,a ne majoriziralikamen spoticanja wrote:majorizacija velisnorth wrote:Najiskrenije čestitke Veležu, jedinoj ekipi koju nakon FCS od srca simpatišem![]()
Izbacite ove uhljupe iz lige, i da se aBd više nikada ne vrate.....Brotnjo, Posušje, Orašje su prošlost....na redu je aBd Zrinjski.....
![]()
- Baron_Samedi
#497 Re: FK VELEŽ
I ja cestitam na hashimovanju. Znamo koliko se stozerni napale i traze belaja. Dzaba im lova, kad su kesa.
- karanana
#499 Re: FK VELEŽ
dobra.
ima li ko link za skidanje onih navijackih pjesama od red army benda?
ima li ko link za skidanje onih navijackih pjesama od red army benda?
- veljaca
#500 Re: FK VELEŽ
Cestitam Velezu na pobjedi u gradskom derbiju. Volio bih da se spasu od ispadanja ....
Eto Plavi im posudise dva dobra igraca: Rovcanina i Ganceva ....
Eto Plavi im posudise dva dobra igraca: Rovcanina i Ganceva ....