ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
BSn

#476 Re: ELOB LOPOVI

Post by BSn »

burek_in_space wrote:Zashto je ponovo ukinut RTS1, i vracen DoQ?! :?

men' s' cini da rts1 uopce ni nije u ponudi, nego im se ponekada pojavi umjesto sport kluba, a zadnji put umjesto doq. nemam ja nista protiv doq, ali mi je "jedinica" bila dosta dobra, pogotovo ona "luda" teta sto vodi beogradsku hroniku. komentator me je na prenosu partizana uspavao. :D

ne bi bilo lose da nam puste rts1 umjesto satelitkog rts-a, koji i nije cemu.
isto tako, logicnije bi bilo da puste rtcg, nego satelitsku verziju od koje bolji program ima i ntv99.

normalno, elob, amateri kakvi jesu, to nikad nece ni uraditi, al' eto, lijepo je sanjati. :D
burek_in_space

#477 Re: ELOB LOPOVI

Post by burek_in_space »

BSn wrote:
burek_in_space wrote:Zashto je ponovo ukinut RTS1, i vracen DoQ?! :?

men' s' cini da rts1 uopce ni nije u ponudi, nego im se ponekada pojavi umjesto sport kluba, a zadnji put umjesto doq. nemam ja nista protiv doq, ali mi je "jedinica" bila dosta dobra, pogotovo ona "luda" teta sto vodi beogradsku hroniku. komentator me je na prenosu partizana uspavao. :D

ne bi bilo lose da nam puste rts1 umjesto satelitkog rts-a, koji i nije cemu.
isto tako, logicnije bi bilo da puste rtcg, nego satelitsku verziju od koje bolji program ima i ntv99.

normalno, elob, amateri kakvi jesu, to nikad nece ni uraditi, al' eto, lijepo je sanjati. :D
Skroz zaboravih na ovaj moj post, pa samo da zahvalim na odgovoru. :D
Bourne

#478 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Ovi u Elob-u nisu normalni!!!Slika im ledi skoro na svakom kanalu ima mjesec dana a danas non-stop...u subotu ih zvao i rekao da im ledi slika i onako usput da A2 kanala NEjma vec mjesec dana...kaje tetka(do duse ljubazna je bila sto me veoma iznenadilo)sto se javila prenijet cu "nadleznim ljudima"...danas jos gore :x :x :x a RTL-hr kaze nista za sad...kaje moraju iz RTL-a dat' saglasnost pa iz RAK-a itd...pa reko' svi ga vec imaju u ponudi Logosft,BHCnet i da NE nabrajam vise...odgovor PAFFFFFF :-)
Bourne

#479 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

@Johnny071 sta se desava NEjma sad nikako signala!!! :zoka:
Bourne

#480 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Mogući prekidi kablovske TV i interneta
Poštovani korisnici,
U toku sedmice (od 09.08.2010 do 15.08.2010) mogući su prekidi kablovske televizije i interneta u trajanju do 30 minuta zbog radova na mreži.

Zahvaljujemo se strpljenju
ELOB CATV

Lopovi pustite nam vise RTL-hr i B92 :x :x :x
Bourne

#481 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Izvor: http://mportal.com.hr/Default.aspx?ref= ... 54&id=4427
Pink International Company od jutros bez Irdeto kodiranja
Zato neJma pinkaBH u digitalnoj Elob-a...
shape of despair

#482 Re: ELOB LOPOVI

Post by shape of despair »

Šta se to toliko radi u Elobu pa svako malo nema konekcije.Znam da su radovi najavljeni,očekuju li nas uskoro promjene? :)
StupskaBitanga

#483 Re: ELOB LOPOVI

Post by StupskaBitanga »

shape of despair wrote:Šta se to toliko radi u Elobu pa svako malo nema konekcije.Znam da su radovi najavljeni,očekuju li nas uskoro promjene? :)
covjece ELOB vise ne postoji i sada se sve spaja saBHCN i da promjene ce biti velike
Samo malo strpljenja
Haris033

#484 Re: ELOB LOPOVI

Post by Haris033 »

Živim na Stupu (Hifzi Bjelavca), i korisnik sam "ELOB" DTV već 5 godina. Prezadovoljan sam kvalitetom slike i izborom programa. U tih 5 godina možda samo da sam prvu godinu imao manjih problema sa smrzavanjem slike, a i to se dešavalo kada bi bile niske temperature ili kada je olujno nevrijeme.

Nadam se da će ispuniti obećanje i početkom septembra ubaciti programe koje su obećali (RTL Hr, TV1, B92, MTV Dance...), a i neke koje su ugasili (C.M.C).

"ELOB" DTV :thumbup:
Bourne

#485 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Haris033 wrote:Živim na Stupu (Hifzi Bjelavca), i korisnik sam "ELOB" DTV već 5 godina. Prezadovoljan sam kvalitetom slike i izborom programa. U tih 5 godina možda samo da sam prvu godinu imao manjih problema sa smrzavanjem slike, a i to se dešavalo kada bi bile niske temperature ili kada je olujno nevrijeme.

Nadam se da će ispuniti obećanje i početkom septembra ubaciti programe koje su obećali (RTL Hr, TV1, B92, MTV Dance...), a i neke koje su ugasili (C.M.C).

NE znam na kojem si ti broju, ali se moj buraz koji stanuje u istoj ulici gdje i ti se zali na Elob...redovno neJma po nekoliko kanala slika ledi stalno i jos da vidis slike na LCD-u...katastrofa...preksinoc me zove NEma covjek nikako slike kako on tako i korisnici Elob-a u njegovoj zgradi...jednom su dolazili "strucnjaci" iz Eloba gledali nesto zakrpase i odose (drzi vodu dok majstori odu)nikad im u zgradi nije signal dobar slika ledi fali kanala redovno...a da ispunit ce obecanje 100% sve navedene kanale ces dodatno placati... :lol: ali ljudi jos šatro rijesavaju aVtorska prava a svi ostali te kanale imaju ihihiiiiiiii u svojoj ponudi :x :dance:
nosara

#486 Re: ELOB LOPOVI

Post by nosara »

Bourne wrote:
Haris033 wrote:Živim na Stupu (Hifzi Bjelavca), i korisnik sam "ELOB" DTV već 5 godina. Prezadovoljan sam kvalitetom slike i izborom programa. U tih 5 godina možda samo da sam prvu godinu imao manjih problema sa smrzavanjem slike, a i to se dešavalo kada bi bile niske temperature ili kada je olujno nevrijeme.

NE znam na kojem si ti broju, ali se moj buraz koji stanuje u istoj ulici gdje i ti se zali na Elob...redovno neJma po nekoliko kanala slika ledi stalno i jos da vidis slike na LCD-u...katastrofa...preksinoc me zove NEma covjek nikako slike kako on tako i korisnici Elob-a u njegovoj zgradi...jednom su dolazili "strucnjaci" iz Eloba gledali nesto zakrpase i odose (drzi vodu dok majstori odu)nikad im u zgradi nije signal dobar slika ledi fali kanala redovno...a da ispunit ce obecanje 100% sve navedene kanale ces dodatno placati... :lol: ali ljudi jos šatro rijesavaju aVtorska prava a svi ostali te kanale imaju ihihiiiiiiii u svojoj ponudi :x :dance:
Da kucnem u drvo, na alepashinu, barem kod mene, a-phaza, orao jos nije pao... :D

Nikako mi se sve ovo ne djasvi... :?

Da hoce vise onaj ukleti logosoft proc kroz mahalu, pa da i ja zimi imam sunce... 8-)

Urekoh... :x :x :x Sve se sjebalo, nejmam ni tv signala, a bogami ni interneta... :evil: :evil: :evil:
chuchumbamayumbe

#487 Re: ELOB LOPOVI

Post by chuchumbamayumbe »

Evo i kod mene u B Fazi, ima već nekoliko sati nema TV signala.
Na njihovoj stranici nema nikakvog obavještenja da će dolaziti do prekida, računi uredno plaćeni.
shape of despair

#488 Re: ELOB LOPOVI

dezurni_ucenik

#489 Re: ELOB LOPOVI

Post by dezurni_ucenik »

zna l se hocel elob uvesti adsl (flat rate) kao i hs '??????
StupskaBitanga

#490 Re: ELOB LOPOVI

Post by StupskaBitanga »

CVIKERASH wrote:zna l se hocel elob uvesti adsl (flat rate) kao i hs '??????
BHCN je najavio da ce biti a posto je Elob BHCN hoce
Johnny071

#491 Re: ELOB LOPOVI

Post by Johnny071 »

CVIKERASH wrote:zna l se hocel elob uvesti adsl (flat rate) kao i hs '??????
:)

1. nece nikad uvest ADSL jer to nije moguce.
2. Koliko ja znam, svi su paketi oduvijek flat -> http://www.elob.ba/internet/

:skoljka:
Haris033

#492 Re: ELOB LOPOVI

Post by Haris033 »

Bourne wrote:[NE znam na kojem si ti broju, ali se moj buraz koji stanuje u istoj ulici gdje i ti se zali na Elob...redovno neJma po nekoliko kanala slika ledi stalno i jos da vidis slike na LCD-u...katastrofa...preksinoc me zove NEma covjek nikako slike kako on tako i korisnici Elob-a u njegovoj zgradi...jednom su dolazili "strucnjaci" iz Eloba gledali nesto zakrpase i odose (drzi vodu dok majstori odu)nikad im u zgradi nije signal dobar slika ledi fali kanala redovno...a da ispunit ce obecanje 100% sve navedene kanale ces dodatno placati... :lol: ali ljudi jos šatro rijesavaju aVtorska prava a svi ostali te kanale imaju ihihiiiiiiii u svojoj ponudi :x :dance:
Ja sam blizu ex "Mercedes" salona, tanjir usmjeren prema gradu i bez ikakvih pretjerivanja još nikada nisam imao potrebu zvati ljude iz "ELOB" servisa. :dance: Znalo se desiti po jakom nevremenu da slika na pojedinim kanalima zaledi, i to je sve... Zadnjih dana sam primjetio da nema makedonskog kanala "A2", no kako taj kanal inace ne gledam nikako, onda i nije bilo potebe za nekakve intervencije... Inace, imam "Panasonic" plasmu od 42" (G10) i slika je fakat savrsena, pogotovo na programima "Discovery" (svi), "FoxLife", "FoxCrime", "TV1000", "Eurosport1 i 2", svi njemacki kanali, a od kanala iz nase regije, izdvojio bih "OBN", "HAYAT", "HRT1 i 2" i "NOVA TV"... Ovo ne znaci da je slika na ostalim kanalima losa, naprotiv, ali na ovim gore nabrojanim je prosto savrsena!!! :thumbup:
Bourne

#493 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Haris033 wrote:Ja sam blizu ex "Mercedes" salona, tanjir usmjeren prema gradu i bez ikakvih pretjerivanja još nikada nisam imao potrebu zvati ljude iz "ELOB" servisa. Znalo se desiti po jakom nevremenu da slika na pojedinim kanalima zaledi, i to je sve... Zadnjih dana sam primjetio da nema makedonskog kanala "A2", no kako taj kanal inace ne gledam nikako, onda i nije bilo potebe za nekakve intervencije... Inace, imam "Panasonic" plasmu od 42" (G10) i slika je fakat savrsena, pogotovo na programima "Discovery" (svi), "FoxLife", "FoxCrime", "TV1000", "Eurosport1 i 2", svi njemacki kanali, a od kanala iz nase regije, izdvojio bih "OBN", "HAYAT", "HRT1 i 2" i "NOVA TV"... Ovo ne znaci da je slika na ostalim kanalima losa, naprotiv, ali na ovim gore nabrojanim je prosto savrsena!!!
Hare jarane ako je ovo savrsenstvo kao sto ti kazes onda???To savrsensvo o kojem ti govoris je u rangu VHS-a ja se i skreno nadam da si se ti salio kad si ovo napisao ili su "samo" tebi pustili dig.signal...NE bih da se ubjeđivamo i zalazimo u dublje analize,nek ostane na ovome...pozzzzz :D
Animal

#494 Re: ELOB LOPOVI

Post by Animal »

@Haris033 - pošto zakljucujem da imas digitalnu, molim te za informaciju da li dolazi do povećanog broja piksela kod brzih scena (gdje se kamera brzo kreće), npr. kada se zumira igrac koji trci a u pozadini se publika totalno gubi u pikselima?? znači, mislim generalno na scene gdje se kamera brzo kreće a kao da se takve scene sporije procesuiraju pa se vidi više piksela (nego obično) i slika postaje nejasnija..

Pitam te ovo iz razloga sto takođe imam digitalnu, signal 99% na svim kanalima, bez ikakvih trzanja, ali kao da se nesto poremetilo kada su zadnji put serviseri popravljali neki kvar.. Fazon je sto ni sam ne znam da li umisljam pa necu da zovem zbog toga :)

Sto se tice kvalitete slike, ona je OK.. Poredio sam je sa italijanskom digitalom nedavno (kod njih je to stvarno digitalna tv :) ) i puuno je losija, o HD-u da ne pricam.. Ali dobro, popravice se i to vremenom.. Iskreno se nadam da ce ovo sto najavljuju za jesen imati nekog smisla..

Pozz
Bourne

#495 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Animal wrote:pošto zakljucujem da imas digitalnu, molim te za informaciju da li dolazi do povećanog broja piksela kod brzih scena (gdje se kamera brzo kreće), npr. kada se zumira igrac koji trci a u pozadini se publika totalno gubi u pikselima?? znači, mislim generalno na scene gdje se kamera brzo kreće a kao da se takve scene sporije procesuiraju pa se vidi više piksela (nego obično) i slika postaje nejasnija..
Koj ti je resiver???Kod Elobovih Deltaline resivera se to NE desava...barem kod mene imam par tih resivera rade prefektno "ALI" kod TOPFIELD resivera s karticom se desava to sto si naveo... :dance:
Animal

#496 Re: ELOB LOPOVI

Post by Animal »

@Bourne, jeste topfield je u pitanju.. Prepostavljam da je alternativa mijenjanje recievera? Ja imam dva receiver-a i na oba je isti slučaj..
Obzirom da najavljuju DVR-HD televiziju za jesen, sacekat cu jer ce ih svakako morati mijenjati..
Bourne

#497 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Animal wrote:@Bourne, jeste topfield je u pitanju.. Prepostavljam da je alternativa mijenjanje recievera? Ja imam dva receiver-a i na oba je isti slučaj..
Obzirom da najavljuju DVR-HD televiziju za jesen, sacekat cu jer ce ih svakako morati mijenjati..
Moja topla preporuka je ako ostanes na Toplield resiverima mjenjaj...ja od nekoliko imam jedan Topfield i on me sexa pravo...uspio sam zamjeniti 2 ali taj jedan mi ostao "nisu imali" vise...
Animal

#498 Re: ELOB LOPOVI

Post by Animal »

...
shape of despair

#499 Re: ELOB LOPOVI

Vratila se raja sa mora i odma problemi sa konekcijom.Sta li su stimali 5 dana :-)
samo malo

#500 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

shape of despair wrote:Vratila se raja sa mora i odma problemi sa konekcijom.Sta li su stimali 5 dana :-)
Ma oni su konekciju zeznuli jos prosle sedmice, kad su imali famozne radove na promjeni optike.

Meni je konekcija bila savrsena od marta negdje do prosle sedmice, da bi mi sad sve palo u vodu, ne mogu se konektovati na normalnu vezu nego na neku frekfenciju na kojoj nemam ni 0.5 Mbit/s, obecali mi poslati ekipu pa vidjet cemo... hajde sto nesto nije u redu, vec sto me prave budalom ono "mozda vam modem nije u redu", pa cekaj malo, imam isti modem godinama, kako sad odjednom nije u redu, a radilo sve savrseno do famozne promjene optike.
Nemoj me budalom praviti, reci do nas je, imam ja strpljenja cekati, nije mi oglavu. I prosli put kad su mijenjali pakete, trebalo je mjesec dana da se veza ustabili. Cekali smo, cekat cemo opet, samo recite da je do vas. A ne, "joj ne znam, ne radimo nista u vasem naselju" a onda zovnes drugu smjenu i on ti kaze "jeste, danas smo imali radove kod vas".
Locked