Kur'anske mudzize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
fatamorgana

#476 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:O praznovjernima i o praznovjeru,pravom ili lažnom,o njihovom sakupljanju i pitanjima.

-Ima li nepravednijeg od onoga koji o Allahu govori laži ili ne priznaje dokaze Njegove? Nepravedni zaista neće uspjeti!
-A na Dan kada ih sve sakupimo, pa upitamo one koji su druge Njemu ravnim smatrali: "Gdje su vam božanstva vaša koja ste bogovima držali?"
-neće im ništa drugo preostati nego da reknu: "Allaha nam, Gospodara nam našeg, mi nismo nikoga Allahu ravnim smatrali!"
-Gledaj kako će oni sami sebi lagati, a neće im biti onih koje su bili izmislili! (Kur'an:Al-An'am 21-24)
Aha, k'o da gledam .... :wink:
HardcoreMX

#477 Re: Kur'anske mudzize

Post by HardcoreMX »

-A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? - kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda!
--A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,
---da bi razmislio i opomenuo se svaki rob koji se Gospodaru svome obraća. (Kur'an:Qaf 6,7,8.)
Smrcak15

#478 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

nastavljamo sa cudima Kur'ana

Konstrukcija sure Nevjernici
Image
r_faruk

#479 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskom :) salim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
Horcrux

#480 Re: Kur'anske mudzize

Post by Horcrux »

r_faruk wrote:po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskom :) salim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
Po kojem odgovara. Da odgovara po hebrejskom, on bi se koristio kao dokaz.
Smrcak15

#481 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskom :) salim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
gregorijanskom kalendaru koji se bazia na solarni priznati sistem u Kur'anu, po Kuranu je prinzat solarni i lunarni sistem racunjanja vremena.
Smrcak15

#482 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

E ovo je jedno od najjacih pronadjenih brojcanih cuda Kurana sto sam vidio u zivotu, a evo bavim se ovim stvarima dugo i ja sam vise nego odusevljen, a pogotovo ovo zadnje otkrice sa Juliusom Cezarom koji je napravio umjetnu najvecu godinu u historiji covjecanstva i koji je zapoceo sa ovim solarnim kalendarom od 365 dana

Za nepovjerovat kakva brojcano/lingvisticka konstrukcija samo sa jednom rijeci u Kur'anu , rijec "Dan"
Image
Image
fatamorgana

#483 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih! :wink:
Smrcak15

#484 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih! :wink:
da, tacno je, samo sto moras odraslima crtati kao djeci da bi te razumjeli :wink:
fatamorgana

#485 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih! :wink:
da, tacno je, samo sto moras odraslima crtati kao djeci da bi te razumjeli :wink:
Dobro, stavi onda i "Tri praseta" i "Ježevu kućicu"!
Smrcak15

#486 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
jeli primjetite nesto interesantno ovdje, niko ne osporava ove stvari sto prezentiram iz Kurana, pa kad se nema sta reci daj ubaci tri praseta i jezevu kucicu nek barem to lici na neki protuargument
fatamorgana

#487 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:
jeli primjetite nesto interesantno ovdje, niko ne osporava ove stvari sto prezentiram iz Kurana, pa kad se nema sta reci daj ubaci tri praseta i jezevu kucicu nek barem to lici na neki protuargument
Ove slikovnice što ti postavljaš su idealno štivo za vehbose i djecu predškolskog uzrasta, sorry za prasiće, to je vjerovatno haram literatura!

Doduše kad bi se prasićima malo potkratile tolempa, ko zna! :wink:
Horcrux

#488 Re: Kur'anske mudzize

Post by Horcrux »

Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio? :D
Optimus Prime

#489 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio? :D
16 godina stara slika:
:D
Horcrux

#490 Re: Kur'anske mudzize

Post by Horcrux »

Optimus Prime wrote:
Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio? :D
16 godina stara slika:
Hoces reci da je to prorocanstvo jasnije od one iz nase svete Knjige!? Kako te nije stid... /s
Smrcak15

#491 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
16 godina stara slika:
jest kad bi ti malo bolje citao sta je na stvari

covjek pojasnio ispod tog videa:

This Simpsons episode was actually created after truck went on the escalator. This was not a prediction in the 2000 episode because it never had an escalator sene. It only had that he was president and fucked our economy up

ovo je cisto podvaljivanje muda za bubrege, kao evo vidite imaju i simpsoni prorocanstva kao Kur'an
Smrcak15

#492 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

a ko to kaze da MORAMO ?

jeli ti to hoces reci autoru Kur'ana, ako si nam dao prorocanstvo za 9/11 onda moras dati i trampa 11/9 :-)
Optimus Prime

#493 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
est kad bi ti malo bolje citao sta je na stvari

This Simpsons episode was actually created after truck went on the escalator. This was not a prediction in the 2000 episode because it never had an escalator sene. It only had that he was president and fucked our economy up

ovo je cisto podvaljivanje muda za bubrege, kao evo vidite imaju i simpsoni prorocanstva kao Kur'an
Smrle, jos nisi dosao pameti.

U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo.

Simpsonovi su za razliku od kurana imali njih nekoliko :D
Horcrux

#494 Re: Kur'anske mudzize

Post by Horcrux »

Smrcak15 wrote:
a ko to kaze da MORAMO ?

jeli ti to hoces reci autoru Kur'ana, ako si nam dao prorocanstvo za 9/11 onda moras dati i trampa 11/9 :-)
Sto je to 9/11 vazniji od 11/9?
Horcrux

#495 Re: Kur'anske mudzize

Post by Horcrux »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

A Nadrealiste da ne spominjemo. :D
Smrcak15

#496 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

pazi, kad ces se ti nauciti da direktno se suocis sa mojim argumentima a ne da sveras okolo bez direktno suprostavljanja.

Umjesto da uzmes moju sliku, i sve jedno po jedno pases i govoris, ovo nije zbog toga i toga, dokaz je to i to, a vo nije zbog toga i toga dokaz je to i to. Eh to se zove direktno suocavanje sa mojim argumentima, a ako ti mislis da ce neko uzeti zdravo za gotovo "U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo". onda si ti ograjisao i zalutao na na ovaj forum.
Optimus Prime

#497 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

pazi, kad ces se ti nauciti da direktno se suocis sa mojim argumentima a ne da sveras okolo bez direktno suprostavljanja.

Umjesto da uzmes moju sliku, i sve jedno po jedno pases i govoris, ovo nije zbog toga i toga, dokaz je to i to, a vo nije zbog toga i toga dokaz je to i to. Eh to se zove direktno suocavanje sa mojim argumentima, a ako ti mislis da ce neko uzeti zdravo za gotovo "U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo". onda si ti ograjisao i zalutao na na ovaj forum.
Kad ces ti nauciti da retroaktivno trazenje nebuloznih poveznica nije nista drugo no jeftin, numeroloski trik i kao takav moze samo potpunim idiotima predstavljati neki argument.

Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina.
zijancer

#498 Re: Kur'anske mudzize

Post by zijancer »

u vezi slikovnica i jeftinih trikova, bio je jedan dobar savjet
Peace be upon those who follow the guidance.
20:47
Smrcak15

#499 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Kad ces ti nauciti da retroaktivno trazenje nebuloznih poveznica nije nista drugo no jeftin, numeroloski trik i kao takav moze samo potpunim idiotima predstavljati neki argument.

Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina.
Pa ova brojcana prorocanstva su upravo konstruisana da budu otkrivena retroaktivno a ne da se sa njima prorokuje buducnost. jer su uradjena na jedan takav nemoguc nacin za prorokovati buducnost, ali su uradjena da se mogu lahko naci kad se prorokovan dogadjaj dogodi.

kazes numeroloski trik, pa majka mu stara nemoze na hiljade primjera biti numeroloski trik, jer imamo brojcano programiranje teksta na niskom i na visokom kompliciranom nivou, tako da nema sumnje da se uopste radi o namjernim programiranjima.

Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina
kazerm ti nisu uradjena da budu otkrivena, ali zato imamo hadise koji nas usmjeravaju sta ce da se desava u buducnosti kao sto sam ja preko hadisa znao neke stvari da ce se desiti iako mi je tesko bilo svariti dok nisam nekad 2009 ili 2010 vidio to prvi put ono sto je hadis nagovjestio da ce biti.
fatamorgana

#500 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Retroaktivna proročanstva, pa ovo nema ni u Saudijskoj Arabiji! :lol: :sax:
Locked