Aha, k'o da gledam ....HardcoreMX wrote:O praznovjernima i o praznovjeru,pravom ili lažnom,o njihovom sakupljanju i pitanjima.
-Ima li nepravednijeg od onoga koji o Allahu govori laži ili ne priznaje dokaze Njegove? Nepravedni zaista neće uspjeti!
-A na Dan kada ih sve sakupimo, pa upitamo one koji su druge Njemu ravnim smatrali: "Gdje su vam božanstva vaša koja ste bogovima držali?"
-neće im ništa drugo preostati nego da reknu: "Allaha nam, Gospodara nam našeg, mi nismo nikoga Allahu ravnim smatrali!"
-Gledaj kako će oni sami sebi lagati, a neće im biti onih koje su bili izmislili! (Kur'an:Al-An'am 21-24)
Kur'anske mudzize
- fatamorgana
#476 Re: Kur'anske mudzize
- HardcoreMX
#477 Re: Kur'anske mudzize
-A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? - kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda!
--A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,
---da bi razmislio i opomenuo se svaki rob koji se Gospodaru svome obraća. (Kur'an:Qaf 6,7,8.)
--A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,
---da bi razmislio i opomenuo se svaki rob koji se Gospodaru svome obraća. (Kur'an:Qaf 6,7,8.)
- Smrcak15
#478 Re: Kur'anske mudzize
nastavljamo sa cudima Kur'ana
Konstrukcija sure Nevjernici

Konstrukcija sure Nevjernici

-
r_faruk
#479 Re: Kur'anske mudzize
po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskom
salim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
-
Horcrux
#480 Re: Kur'anske mudzize
Po kojem odgovara. Da odgovara po hebrejskom, on bi se koristio kao dokaz.r_faruk wrote:po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskomsalim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
- Smrcak15
#481 Re: Kur'anske mudzize
gregorijanskom kalendaru koji se bazia na solarni priznati sistem u Kur'anu, po Kuranu je prinzat solarni i lunarni sistem racunjanja vremena.r_faruk wrote:po kojem kalendaru se ovi dogadjaji podudaraju.... lunarnom ili ovom cafirskomsalim se malo.... nego , zaista, po kojem kalendaru se poklopio ovaj 11. septembar?
- Smrcak15
#482 Re: Kur'anske mudzize
E ovo je jedno od najjacih pronadjenih brojcanih cuda Kurana sto sam vidio u zivotu, a evo bavim se ovim stvarima dugo i ja sam vise nego odusevljen, a pogotovo ovo zadnje otkrice sa Juliusom Cezarom koji je napravio umjetnu najvecu godinu u historiji covjecanstva i koji je zapoceo sa ovim solarnim kalendarom od 365 dana
Za nepovjerovat kakva brojcano/lingvisticka konstrukcija samo sa jednom rijeci u Kur'anu , rijec "Dan"

Za nepovjerovat kakva brojcano/lingvisticka konstrukcija samo sa jednom rijeci u Kur'anu , rijec "Dan"

- fatamorgana
#483 Re: Kur'anske mudzize
Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih! 
- Smrcak15
#484 Re: Kur'anske mudzize
da, tacno je, samo sto moras odraslima crtati kao djeci da bi te razumjelifatamorgana wrote:Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih!
- fatamorgana
#485 Re: Kur'anske mudzize
Dobro, stavi onda i "Tri praseta" i "Ježevu kućicu"!Smrcak15 wrote:da, tacno je, samo sto moras odraslima crtati kao djeci da bi te razumjelifatamorgana wrote:Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih!
- Smrcak15
#486 Re: Kur'anske mudzize
jeli primjetite nesto interesantno ovdje, niko ne osporava ove stvari sto prezentiram iz Kurana, pa kad se nema sta reci daj ubaci tri praseta i jezevu kucicu nek barem to lici na neki protuargumentfatamorgana wrote:Dobro, stavi onda i "Tri praseta" i "Ježevu kućicu"!Smrcak15 wrote:da, tacno je, samo sto moras odraslima crtati kao djeci da bi te razumjelifatamorgana wrote:Ope' neke slikovnice, Smrle pa ovdje osim djece ima i odraslih!
- fatamorgana
#487 Re: Kur'anske mudzize
Ove slikovnice što ti postavljaš su idealno štivo za vehbose i djecu predškolskog uzrasta, sorry za prasiće, to je vjerovatno haram literatura!Smrcak15 wrote:jeli primjetite nesto interesantno ovdje, niko ne osporava ove stvari sto prezentiram iz Kurana, pa kad se nema sta reci daj ubaci tri praseta i jezevu kucicu nek barem to lici na neki protuargumentfatamorgana wrote:
Dobro, stavi onda i "Tri praseta" i "Ježevu kućicu"!
Doduše kad bi se prasićima malo potkratile tolempa, ko zna!
-
Horcrux
#488 Re: Kur'anske mudzize
Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio? 
- Optimus Prime
#489 Re: Kur'anske mudzize
16 godina stara slika:Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio?
-
Horcrux
#490 Re: Kur'anske mudzize
Hoces reci da je to prorocanstvo jasnije od one iz nase svete Knjige!? Kako te nije stid... /sOptimus Prime wrote:16 godina stara slika:Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio?
- Smrcak15
#491 Re: Kur'anske mudzize
jest kad bi ti malo bolje citao sta je na stvariOptimus Prime wrote:16 godina stara slika:Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio?
covjek pojasnio ispod tog videa:
This Simpsons episode was actually created after truck went on the escalator. This was not a prediction in the 2000 episode because it never had an escalator sene. It only had that he was president and fucked our economy up
ovo je cisto podvaljivanje muda za bubrege, kao evo vidite imaju i simpsoni prorocanstva kao Kur'an
- Smrcak15
#492 Re: Kur'anske mudzize
a ko to kaze da MORAMO ?Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio?
jeli ti to hoces reci autoru Kur'ana, ako si nam dao prorocanstvo za 9/11 onda moras dati i trampa 11/9
- Optimus Prime
#493 Re: Kur'anske mudzize
Smrle, jos nisi dosao pameti.Smrcak15 wrote:
est kad bi ti malo bolje citao sta je na stvari
This Simpsons episode was actually created after truck went on the escalator. This was not a prediction in the 2000 episode because it never had an escalator sene. It only had that he was president and fucked our economy up
ovo je cisto podvaljivanje muda za bubrege, kao evo vidite imaju i simpsoni prorocanstva kao Kur'an
U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo.
Simpsonovi su za razliku od kurana imali njih nekoliko
-
Horcrux
#494 Re: Kur'anske mudzize
Sto je to 9/11 vazniji od 11/9?Smrcak15 wrote:a ko to kaze da MORAMO ?Horcrux wrote:Na danasnji dan 11/9 Trump je pobijedio na izborima u USA. Ako imamo za 9/11, onda moramo imati i za 11/9, pa ima li neko prorocanstvo u Kur'anu (Boze mi oprosti) koje govori da je on pobijedio?
jeli ti to hoces reci autoru Kur'ana, ako si nam dao prorocanstvo za 9/11 onda moras dati i trampa 11/9
-
Horcrux
#495 Re: Kur'anske mudzize
A Nadrealiste da ne spominjemo.Optimus Prime wrote:Smrle, jos nisi dosao pameti.Smrcak15 wrote:
- Smrcak15
#496 Re: Kur'anske mudzize
pazi, kad ces se ti nauciti da direktno se suocis sa mojim argumentima a ne da sveras okolo bez direktno suprostavljanja.Optimus Prime wrote:Smrle, jos nisi dosao pameti.Smrcak15 wrote:
Umjesto da uzmes moju sliku, i sve jedno po jedno pases i govoris, ovo nije zbog toga i toga, dokaz je to i to, a vo nije zbog toga i toga dokaz je to i to. Eh to se zove direktno suocavanje sa mojim argumentima, a ako ti mislis da ce neko uzeti zdravo za gotovo "U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo". onda si ti ograjisao i zalutao na na ovaj forum.
- Optimus Prime
#497 Re: Kur'anske mudzize
Kad ces ti nauciti da retroaktivno trazenje nebuloznih poveznica nije nista drugo no jeftin, numeroloski trik i kao takav moze samo potpunim idiotima predstavljati neki argument.Smrcak15 wrote:pazi, kad ces se ti nauciti da direktno se suocis sa mojim argumentima a ne da sveras okolo bez direktno suprostavljanja.Optimus Prime wrote:Smrle, jos nisi dosao pameti.Smrcak15 wrote:
Umjesto da uzmes moju sliku, i sve jedno po jedno pases i govoris, ovo nije zbog toga i toga, dokaz je to i to, a vo nije zbog toga i toga dokaz je to i to. Eh to se zove direktno suocavanje sa mojim argumentima, a ako ti mislis da ce neko uzeti zdravo za gotovo "U kuranu ne postoji niti jedno jedino prorocanstvo koje se ispunilo". onda si ti ograjisao i zalutao na na ovaj forum.
Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina.
-
zijancer
#498 Re: Kur'anske mudzize
u vezi slikovnica i jeftinih trikova, bio je jedan dobar savjet
20:47Peace be upon those who follow the guidance.
- Smrcak15
#499 Re: Kur'anske mudzize
Optimus Prime wrote:
Kad ces ti nauciti da retroaktivno trazenje nebuloznih poveznica nije nista drugo no jeftin, numeroloski trik i kao takav moze samo potpunim idiotima predstavljati neki argument.
Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina.
Pa ova brojcana prorocanstva su upravo konstruisana da budu otkrivena retroaktivno a ne da se sa njima prorokuje buducnost. jer su uradjena na jedan takav nemoguc nacin za prorokovati buducnost, ali su uradjena da se mogu lahko naci kad se prorokovan dogadjaj dogodi.Kad ces ti nauciti da retroaktivno trazenje nebuloznih poveznica nije nista drugo no jeftin, numeroloski trik i kao takav moze samo potpunim idiotima predstavljati neki argument.
kazes numeroloski trik, pa majka mu stara nemoze na hiljade primjera biti numeroloski trik, jer imamo brojcano programiranje teksta na niskom i na visokom kompliciranom nivou, tako da nema sumnje da se uopste radi o namjernim programiranjima.
kazerm ti nisu uradjena da budu otkrivena, ali zato imamo hadise koji nas usmjeravaju sta ce da se desava u buducnosti kao sto sam ja preko hadisa znao neke stvari da ce se desiti iako mi je tesko bilo svariti dok nisam nekad 2009 ili 2010 vidio to prvi put ono sto je hadis nagovjestio da ce biti.Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina
- fatamorgana
#500 Re: Kur'anske mudzize
Retroaktivna proročanstva, pa ovo nema ni u Saudijskoj Arabiji!