FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#476 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Image

Image

Kakve face na tribini .. :) :) :)
Charuga
Globalni moderator

#477 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
Better Man

#478 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Jedna od rijetkih ekipa koja igra totalni nogomet je Manchester United. Primjer je Rooney kojeg možeš vidjeti na svakoj poziciji, od napada do odbrane
Van Halen

#479 Re: FC Barcelona

Post by Van Halen »

Point. wrote:Ako Celzi prodje Barcu to ce biti veca tragedija za fudbal nego ono sramno osvajanje Grcke na EP u Portugalu. Zivio fudbal, smrt kukavicluku i bunkerima :D :D
Tako jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :thumbup:
The Realist

#480 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

Mislim da niko trenutno nema ko može da se nadigrava sa Barcom kada je u top formi. Međutim ima ekipa koje mogu malo povučenije igrati i onda na kontre udariti, kao što je ManUtd, Arsenal (mada oni imaju dosta problema u odbrani), ili ekipe koje mogu strahovit presing izvršiti (Liverpool). Chelsea-u po mom mišljenju fali par brzanaca, koji bi mogli kontre povući, te to može biti problem, ali na njihovoj strani je fizička sprema i snaga.

Inače, navijam za ManUtd, jako dugo, preko 12 godina, ali je činjenica da Barca igra najljepši fudbal, bar za oko, te također jako efikasan. Kako drže loptu, to je nevjerovatno, a o ostalim stvarima ne treba ni pričati.

Problem protiv Chelsea će biti sigurno neigranje Puyol-a, Marqueta, te Henry-a, iako je Pique za sada dobar, mislim da bi ipak ovo mogao biti mali hendikep za igru Barce. Sa druge strane nije ni Chelsea kompletan.
Charuga
Globalni moderator

#481 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

The Realist wrote:Mislim da niko trenutno nema ko može da se nadigrava sa Barcom kada je u top formi. Međutim ima ekipa koje mogu malo povučenije igrati i onda na kontre udariti, kao što je ManUtd, Arsenal (mada oni imaju dosta problema u odbrani), ili ekipe koje mogu strahovit presing izvršiti (Liverpool). Chelsea-u po mom mišljenju fali par brzanaca, koji bi mogli kontre povući, te to može biti problem, ali na njihovoj strani je fizička sprema i snaga.

Inače, navijam za ManUtd, jako dugo, preko 12 godina, ali je činjenica da Barca igra najljepši fudbal, bar za oko, te također jako efikasan. Kako drže loptu, to je nevjerovatno, a o ostalim stvarima ne treba ni pričati.

Problem protiv Chelsea će biti sigurno neigranje Puyol-a, Marqueta, te Henry-a, iako je Pique za sada dobar, mislim da bi ipak ovo mogao biti mali hendikep za igru Barce. Sa druge strane nije ni Chelsea kompletan.
Odakle ti to da Henry ne igra .. ?

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 04842.html

Tu su neke solucije za postavku odbrane u Londonu ..
Charuga
Globalni moderator

#482 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Nakon madridske rapsodije šsok za Barcu: Henry zbog ozljede propušta Chelsea!

UZVRATNI ogled polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja nogometaši Barcelone odradit ce lišseni pomoci svog strijelca Thierryja Henryja, kojem lijecnicka sluzžba katalonskog kluba predvidja dva tjedna pauziranja.

Henry je s dva pogotka sudjelovao u rezultatskom potopu Real Madrida u "el clasicu" odigranom prosšle subote, kada je Barcelona slavila uvjerljivu 6:2 pobjedu.

Jedan udarac u mnosštvu duela koje je francuski napadac istrpio za vrijeme utakmice pokazao se ipak težzim no šsto se u prvi mah ocekivalo, te ce strijelac 19 prvenstvenih pogodaka za Barcelonu ove sezone morati na prisilni odmor.

Ne samo da ce Henry na Stamford Bridgeu propustiti pokušsati pogurnuti Barcelonu u zavrsšnicu Lige prvaka (prva utakmica 0-0), vec ce zbog ozljede koljena propustiti i mogucu proslavu prvaka protiv Villarreala nadolazeceg vikenda, kao i finale Kupa kralja protiv Athletica.

index.hr
abondanzieri

#483 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

Stvarno velika steta za Anrija,bez njega ce biti puno teze protiv Celzija :sad:
Baltazar_khan

#484 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Umjesto njega bi trebao igrati Bojan Krkić...

I bez njega, močna barsa ide u finale :oops:
Distortion

#485 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ma ako Henry ne bude igrao, samo Iniestu stavit na njegovo mjesto a umjesto Inieste uskace Keita i to je to. Mislim da ce Ivanovicu bit teze zaustavit Iniestu nego Henrya, a zna se i zasto :D
Cafe Camargue

#486 Re: FC Barcelona

Post by Cafe Camargue »

danas su iz Barcelone demantovali ove navode da je Henry povrijeđen. on će igrati u srijedu
GandalfSivi

#487 Re: FC Barcelona

Post by GandalfSivi »

Distortion wrote:Ma ako Henry ne bude igrao, samo Iniestu stavit na njegovo mjesto a umjesto Inieste uskace Keita i to je to. Mislim da ce Ivanovicu bit teze zaustavit Iniestu nego Henrya, a zna se i zasto :D
Iniesta je pelja, pa pelja. Inace odlican igrac, ali imam utisak kao da ga je strah opaliti po lopti...
Sajoni

#488 Re: FC Barcelona

Post by Sajoni »

GandalfSivi wrote:
Distortion wrote:Ma ako Henry ne bude igrao, samo Iniestu stavit na njegovo mjesto a umjesto Inieste uskace Keita i to je to. Mislim da ce Ivanovicu bit teze zaustavit Iniestu nego Henrya, a zna se i zasto :D
Iniesta je pelja, pa pelja. Inace odlican igrac, ali imam utisak kao da ga je strah opaliti po lopti...

Iniesta je zna podvaliti brate ko niko:)
jeza u ledja

#489 Re: FC Barcelona

Post by jeza u ledja »

Iniesta po meni najbolji igrac Barce trenutno.
Better Man

#490 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Cafe Camargue wrote:danas su iz Barcelone demantovali ove navode da je Henry povrijeđen. on će igrati u srijedu
U 8 naveče na dnevniku javiše da će zbog povrede pauzirati 2 sedmice i da neće igrati protiv Chelsea. E sad šta je istina ne znam.
LSD

#491 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ne igra Henry...prvu sigurno ne,postoje ta neka solucija da zaigra u revanšu ali i to je pitanje....14 dana mirovanja.
abondanzieri

#492 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

LSD wrote:ne igra Henry...prvu sigurno ne,postoje ta neka solucija da zaigra u revanšu ali i to je pitanje....14 dana mirovanja.
revanšu? :? :-)
LSD

#493 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

abondanzieri wrote:
LSD wrote:ne igra Henry...prvu sigurno ne,postoje ta neka solucija da zaigra u revanšu ali i to je pitanje....14 dana mirovanja.
revanšu? :? :-)
greška do mene :-) ...dobro je da si se našao da mi ga odmah šukneš ;-)
Cafe Camargue

#494 Re: FC Barcelona

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:
Cafe Camargue wrote:danas su iz Barcelone demantovali ove navode da je Henry povrijeđen. on će igrati u srijedu
U 8 naveče na dnevniku javiše da će zbog povrede pauzirati 2 sedmice i da neće igrati protiv Chelsea. E sad šta je istina ne znam.
Ne znam, ja se nekako više uzdam u strane medije, al vidjećemo...

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... -encounter
jeza u ledja

#495 Re: FC Barcelona

Post by jeza u ledja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Better Man wrote:Jedna od rijetkih ekipa koja igra totalni nogomet je Manchester United. Primjer je Rooney kojeg možeš vidjeti na svakoj poziciji, od napada do odbrane

a christiana ronalda većinom možeš vidjeti samo u fazi napada
zna on uklizati nekome i u odbrani. dosta je pozrtvovan za onakvu placipizdu.

neki dan scena protiv arsenala, uzese mu loptu pred 16 i odose, a on poceo mahati objema rukama i skakutati isto malo dijete kad pocne plakati iz objesti.
Bušman

#496 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Henry no s’entrena

L’equip s’ha entrenat aquest dilluns a la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Ha estat la primera sessió després del 2-6 al Santiago Bernabéu. Thierry Henry se l’ha perdut per culpa d’una contusió soferta al genoll dret soferta a Madrid.

El central del filial Alberto Botía ha completat el grup.

Ovo je sa Barcinog official sitea. Ukratko, Henry nije trenirao zbog udarca koji je dobio po desnom koljenu u Madridu.
Medjutim, uvrsten je u tim, sta god sad to znacilo. Mada sumnjam da bi ga Guardiola bezveze forsirao. Da je zaista povrijedjen i ne moze igrati, Pedro (moj pick :D ) bi isao umjesto njega ili neko drugi.
Charuga
Globalni moderator

#497 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Pa valjda bi na oficijelnom sajtu Barse bilo nesto o povredi ... Za sada nema nista o tome da nece igrati .. :roll:
Charuga
Globalni moderator

#498 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Henry included in Barca party
May 4, 2009

Barcelona coach Pep Guardiola has included striker Thierry Henry in a 21-man squad for Wednesday's Champions League semi-final second leg against Chelsea.
Click Here

Henry picked up a knee injury during Saturday's 6-2 Primera Division victory over Real Madrid and did not take part in training on Monday, but the Frenchman has been named in Guardiola's squad for the trip to London.

Captain Carles Puyol will also travel with his team-mates even though he is suspended, meaning injured defenders Gabriel Milito and Rafael Marquez are the only members of Barca's first-team squad not to make the journey.

Young defender Alberto Botia has also been included for the tie, which is currently locked at 0-0 following the first leg at the Nou Camp.

http://soccernet.espn.go.com/news/story ... e&&cc=5739
van Basten

#499 Re: FC Barcelona

Post by van Basten »

malo kasnim jer nisam najredovniji na kompjuteru u zadnje vrijeme, ali kako Barca silova Real... pa to je poezija bila... očekivati je sličnu taslačinu i u srijedu
generator

#500 Re: FC Barcelona

Post by generator »

van Basten wrote:malo kasnim jer nisam najredovniji na kompjuteru u zadnje vrijeme, ali kako Barca silova Real... pa to je poezija bila... očekivati je sličnu taslačinu i u srijedu
Nadam se jos malo brutalnijoj verziji,pa neka onda zovu policiju.
Post Reply