Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#476 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:Kojih nasih? ex yu?

Zoran Slavnic, Sasa Djordjevic; Drazen Petrovic, Dragan Kicanovic, Toni Kukoc, Dejan Bodiroga, Zarko Paspalj, Mirza Delibasic; Dino Radja, Nikola Vujcic, Kreso Cosic, Vlade Divac,

naših,bosanskohercegovačkih
kakavdanakneiskustvu

#478 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

sjeća li se ko je li duško ivanović ikad igrao za tadašnju reprezentaciju?
BezDobrogNaslova

#479 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by BezDobrogNaslova »

Mozda na nekoj prijateljskoj ili nekom turniru, na Evropskim i Svjetskim prvenstvima nije igrao.
Svjetska prvenstva:
1982.| 4 A. Petrović | 5 Kićanović | 6 Radović | 7 Žižić | 8 Jerkov | 9 Avdija | 10 Vilfan | 11 Knego | 12 Radovanović | 13 B. Petrović | 14 Dalipagić | 15 Delibašić
1986. | 4 D. Petrović | 5 A. Petrović | 6 Divac | 7 Čutura | 8 Petranović | 9 Mutapčić | 10 Radović | 11 Vranković | 12 Radovanović | 13 Arapović | 14 Dalipagić | 15 Cvjetičanin
1990. | 4 Petrović | 5 Perasović | 6 Čutura | 7 Kukoč | 8 Paspalj | 9 Zdovc | 10 Obradović | 11 Ćurčić | 12 Divac | 13 Komazec | 14 Jovanović | 15 Savić
Evropska:
1981.| 4 Popović | 5 Kićanović | 6 Benaček | 7 Poljak | 8 Petrović | 9 Skroče | 10 Vilfan | 11 Ćosić | 12 Radovanović | 13 Knego | 14 Dalipagić | 15 Delibašić
1983. | 4 Petrović | 5 Kićanović | 6 Grbović | 7 Žižić | 8 Sunara | 9 Poljak | 10 Slavnić | 11 Ćosić | 12 Radovanović | 13 Vilfan | 14 Dalipagić | 15 Savović
1985. | 4 D. Petrović | 5 Zorkić | 6 Čutura | 7 Vranković | 8 Sunara | 9 Mutapčić | 10 Radović | 11 Knego | 12 Ušić | 13 Nakić | 14 Vučević | 15 B. Petrović
1987. | 4 D. Petrović | 5 A. Petrović | 6 Đorđević | 7 Kukoč | 8 Paspalj | 9 Grbović | 10 Radović | 11 Vranković | 12 Radovanović | 13 Divac | 14 Rađa | 15 Cvjetičanin
1989. | 4 D. Petrović | 5 Paspalj | 6 Rađa | 7 Divac | 8 Danilović | 9 Kukoč | 10 Čutura | 11 Radulović | 12 Zdovc | 13 Primorac | 14 Vranković | 15 Radović
1991.4 Sretenović | 5 Perasović | 6 Đorđević | 7 Kukoč | 8 Paspalj | 9 Zdovc | 10 Danilović | 11 Jovanović | 12 Divac | 13 Komazec | 14 Rađa | 15 Savić |
kakavdanakneiskustvu

#480 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

kakva je konkurencija bila pa jedan takav igrač nije igrao za tadašnju repku
BezDobrogNaslova

#481 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by BezDobrogNaslova »

Dovoljno je samo pogledati sastave :shock: . Bio sam mali, pa se ovih starijih i ne sjecam, ali po "cuvenju" gotovo svakog igraca znam. Ove sa pocetka 90 ih sam mnogo puta gledao i ostali mi idoli do dan danas.
kakavdanakneiskustvu

#482 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

BezDobrogNaslova wrote:Dovoljno je samo pogledati sastave :shock: . Bio sam mali, pa se ovih starijih i ne sjecam, ali po "cuvenju" gotovo svakog igraca znam. Ove sa pocetka 90 ih sam mnogo puta gledao i ostali mi idoli do dan danas.

kad je prešao u split već je bio u godinama a i tad je konkurencija bila prejaka,preeeeeejaka
General_Jackson

#483 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by General_Jackson »

kakavdanakneiskustvu wrote:kakva je konkurencija bila pa jedan takav igrač nije igrao za tadašnju repku
Duško je bljesnuo ustvari tek u Jugoplastici, a tada mu je već bilo dosta godina, pa pored puno mlađih a bogami i boljih u ono vrijeme nije mogao više. To je upravo što kažeš, koja je to bila konkurencija!
kakavdanakneiskustvu

#484 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

General_Jackson wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kakva je konkurencija bila pa jedan takav igrač nije igrao za tadašnju repku
Duško je bljesnuo ustvari tek u Jugoplastici, a tada mu je već bilo dosta godina, pa pored puno mlađih a bogami i boljih u ono vrijeme nije mogao više. To je upravo što kažeš, koja je to bila konkurencija!

ma bio je on u budućnosti koliko se sjećam dva puta najbolji strijelac tadašnje lige
General_Jackson

#485 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

kakavdanakneiskustvu wrote:
General_Jackson wrote:

ma bio je on u budućnosti koliko se sjećam dva puta najbolji strijelac tadašnje lige
Ja ali Budućnost je Budućnost bila u ono doba, nisu bili ni stalni prvoligaši, pa ni jedan Zdravko Radulović se nije naigrao u reprezentaciji, a igrao je za Bosnu i Cibonu. Strašnih igrača je bilo kad se čovjek sjeti :cry:
kakavdanakneiskustvu

#486 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

General_Jackson wrote:
General_Jackson wrote:

Ja ali Budućnost je Budućnost bila u ono doba, nisu bili ni stalni prvoligaši, pa ni jedan Zdravko Radulović se nije naigrao u reprezentaciji, a igrao je za Bosnu i Cibonu. Strašnih igrača je bilo kad se čovjek sjeti :cry:[/quote]

istina
radostan dan

#487 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

General_Jackson wrote: Ja ali Budućnost je Budućnost bila u ono doba, nisu bili ni stalni prvoligaši...
tačno...ali kad se pogleda ko je sve stasao u budućnosti, ili krenuo iz budućnosti u druge klubove, u tim godinama o kojima se priča, onda se dobar komad jugosplastikinih i partizanovih pehara mora odvojiti za crnogorice....ne bi ih bilo bez njih.

samo činjenica da je riječ o tada siromašnom klubu koji je preživljavao tragajući za talentima i formirajući igrače, te njihova kasnija prodaja, ih je spriječila da budu ako ne ova dva pomenuta kluba, onda bar u rangu zvezde, zadra, bosne...

onda je milo đukanović skontao kako se marketinški može profitirati u politici ako se direktno vežeš za neki sport ili klub, i tada budućnost postaje jak kolektiv...no, to je već skoro pa kraj devedesetih, a nije ni tema.
dječak sa šibicama

#488 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by dječak sa šibicama »

Dobar je bio Ivanovic, dobra sljuca, mozda je i zasluzio mjesto na bar jednom prvenstvu, ali Split je ipak imao Kukoca, Radju, Perasovica, Sretenovica, Savica u reprezentaciji.

U vrijeme kad je Ivanovic dosao na vrh Europe sa Splitom, imao je vec preko 30 godina, a Ivkovic je forsirao podmladjivanje. Trebalo je naci mjesto Danilovicu i kompaniji.

Par godina prije toga, bila je aktualna Cibona kao dvostruki prvak Europe, i njeni igraci. A malo prije toga "moskovska generacija" koja je jos igrala, Dalipagic, Slavnic, Cosic i ostali.

Igrao je u pogresno vrijeme, sto bi se reklo.
kakavdanakneiskustvu

#489 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

dječak sa šibicama wrote:Dobar je bio Ivanovic, dobra sljuca, mozda je i zasluzio mjesto na bar jednom prvenstvu, ali Split je ipak imao Kukoca, Radju, Perasovica, Sretenovica, Savica u reprezentaciji.

U vrijeme kad je Ivanovic dosao na vrh Europe sa Splitom, imao je vec preko 30 godina, a Ivkovic je forsirao podmladjivanje. Trebalo je naci mjesto Danilovicu i kompaniji.

Par godina prije toga, bila je aktualna Cibona kao dvostruki prvak Europe, i njeni igraci. A malo prije toga "moskovska generacija" koja je jos igrala, Dalipagic, Slavnic, Cosic i ostali.

tačno,ko bi rekao da su on i npr. vilfan isto godište,ivanović je tek sa 32 godine postao uslovno rečeno zvijezda a vilfan je tad bio na kraju karijere
General_Jackson

#490 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

dječak sa šibicama wrote:Dobar je bio Ivanovic, dobra sljuca, mozda je i zasluzio mjesto na bar jednom prvenstvu, ali Split je ipak imao Kukoca, Radju, Perasovica, Sretenovica, Savica u reprezentaciji.

tačno,ko bi rekao da su on i npr. vilfan isto godište,ivanović je tek sa 32 godine postao uslovno rečeno zvijezda a vilfan je tad bio na kraju karijere
Sjeti se samo kakve je Bosna imala bekove u to vrijeme, Marković, Radulović i Mitrović, da bar Mitrović jr. bude kao otac mu.
radostan dan

#491 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

Image

odličan igrač, strašan talenat, tragična sudbina...
General_Jackson

#492 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:Image

odličan igrač, strašan talenat, tragična sudbina...
Slobodan Janković, malo na svoju ruku, to ga je nažalost i koštalo na kraju.
jazzer

#493 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

Kako sam se ja sjebao kada sam cuo za njega. Nisam mogao vjerovati da je na onakav
nacin okoncao karijeru. I tako tesko stradao.
radostan dan

#494 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

nekad davno sam slučajno na tv-u vidio kako je nastradao...nikad u životu nisam poželio da opet pogledam snimak.
preminuo prije neku godinu.
kakavdanakneiskustvu

#495 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

General_Jackson wrote:

Sjeti se samo kakve je Bosna imala bekove u to vrijeme, Marković, Radulović i Mitrović, da bar Mitrović jr. bude kao otac mu.

marković čak bio i rezerva ovoj dvojici koliko se sjećam,mlađi bio,prije njih mutapčić
kakavdanakneiskustvu

#496 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:nekad davno sam slučajno na tv-u vidio kako je nastradao...nikad u životu nisam poželio da opet pogledam snimak.

sin mu igra za grčku
General_Jackson

#497 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

kakavdanakneiskustvu wrote: marković čak bio i rezerva ovoj dvojici koliko se sjećam,mlađi bio,prije njih mutapčić
Jeste, a ne treba ni Sabita Hadžića zaboraviti, prije njih isto, ipak je i on bio reprezentativac.
radostan dan

#498 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:nekad davno sam slučajno na tv-u vidio kako je nastradao...nikad u životu nisam poželio da opet pogledam snimak.

sin mu igra za grčku
je li čemu?

General_Jackson dana 29/07/2014 11:47

Jeste, a ne treba ni Sabita Hadžića zaboraviti, prije njih isto, ipak je i on bio reprezentativac.
zar nije sabit zakačio malo karijere zajedno sa mutapčićem?
General_Jackson

#499 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:

sin mu igra za grčku
je li čemu?

General_Jackson dana 29/07/2014 11:47

zar nije sabit zakačio malo karijere zajedno sa mutapčićem?
Naravno, ne malo, nego veći dio u Bosni, mi smo govorili o ovoj mlađoj trojici, pa onda kakavdan.. spomenu Mutapčića, pa ja pridodah i Sabita.
radostan dan

#500 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

pa zbuniste me, znam da sam ih zajedno gledao....
ako me sjećanje ne vara, hadžić je bio brži, a mutapčic raznovrsniji.

a koji je ono bek ili krilo iz bosne prešao u zvezdu, bio je dobar šuter, ne mogu da se sjetim imena...negdje 90. ili 91. godina je u pitanju?
Post Reply