ja ne gotivim leBrona, prirodno nista sto dolazi iz te kloake (koju jos ponekad zovu i Klivlend
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
water
polako raja,
ja ne gotivim leBrona, prirodno nista sto dolazi iz te kloake (koju jos ponekad zovu i Klivlend
) ali on ce derati NBA narednih deset godina. koliko god da se istok raspad, ipak su dosli do finala sa timom u kojem je u prvoj petorci Pavlovic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ako ikada budu u prilici da nadju dva ili tri bolja igraca, i da dovedu boljeg trenera harace Istokom bez konkurencije (Oden i Durant obadvojica idu na Zapad).
-
from_dust
Nisam neki strucnjak za kosarku,niti se pravim
Ali veliki respect za Jamesa.............kakvu je ekipu doveo do finala ne mogu da vjerujem
Gooden,Pavlovic,Litvanac onaj,Snow..........ne mogu ljudi otvorene suteve da pogode(ipak,to im je posao).
Bez Jamesa oni ne mogu u play of,kamoli do finala.
Zbog toga respect za bildera
Ali veliki respect za Jamesa.............kakvu je ekipu doveo do finala ne mogu da vjerujem
Gooden,Pavlovic,Litvanac onaj,Snow..........ne mogu ljudi otvorene suteve da pogode(ipak,to im je posao).
Bez Jamesa oni ne mogu u play of,kamoli do finala.
Zbog toga respect za bildera
-
SilentWhisper
Kobe daje zivot za statistiku...rajvosa^ wrote:Jednostavno se Kobi i Labron ne mogu uporedit. Ne volim Kobija, ali nema igracine trenutno bolje. Kobi je zvijer, koji suta nekoliko sati prije tekme, pa poslije tekme, pa kad dodje kod kuce, prije nego sto zenu bubne. Jednostavno frajer daje zivot za BBall. Labron je prirodno onakav kakav...malo vise hormona nego drugi, zato izgleda koda mu je 35 god. Popravit ce se kad bude imo ljude oko sebe, kad bude malo vise tekmi kao finanlna serija igrao...ali nikad nece bit ko Kobi. Malo je razocarenje da pored kolko vec 4 godine u NBA, nije uspostavio dobru igru pod kosem jer ima snagu i velicinu.alphonse kauders wrote:A, neće ga imati zato što je onda kada je trebao vježbati šut garant navalio na tegove pa da sa 18 godina ima ručku k'o O'Neal. Pravi primjer kako se nerezonskim bildanjem s-jebe vlastiti segment igre. Kobe je u ligu došao kao mršo mršavi, ali je već imao izrađen šut, pa se poslije samo lagano mišićno nadograđivao. Ku.rac bi Bowen mogao Bryant-u ili MJ-u ostaviti i pola metra prostora sa poludistance ili čas s trice, a ne metar koliko je ostavljao James-u.Hakala wrote: volim kad sam pametan![]()
metla (4-0,za one koji neznaju)
Lebron James je sirovina teska.kakvo razocarenje jebote.procenat suta mu je mislimoko 15-20%..jel dao ijednu tricu u komplet finalnoj seriji
![]()
nabildanko glupi,
nikad nece imati sut(to nema veze s godinama,ma sta neki mislili)
mark my words![]()
Kobe s 22 i james s 22.-.neuporedivo.treba zabraniti da ga se stavlja u istu recenicu sa Kobeom.
NBA je ispuhala.Sve zasluge idu D.Sternu, naravno
Ali, što Eric Snow ima katastrofa šut, fakat mi nije jasno kako neko k'o jedva s 4-5 metara obruč pogodi može igrati u NBA-u. Da je sad on neki ekstra odbrana igrač ili da ima 10 asistencija u prosjeku pa hajde, ali jok - niđe veze. Ja mislim samo da je Avery Johnson (sadašnji trener Dallasa) imao gori šut od njega, a igrao na poziciji playmaker-a;)
GO WARRIORS!!!
Sad ce Neelix uskociti...
Ove godine NBA liga=razocarenje...
- Comrad
LeBron ima očajan šut, to je činjenica. Ali ne kontam kako možete porediti jednog igrača koji je u NBA 10 godina, i jednog kojem je ovo tek bila 4 sezona. Dalje, je li Kobe odmah osvojio prsten - NIJE, za one koji ne znaju Kobe je došao u Lakerse 96' i šta mislite koliko je imao poena po tekmi, 7-8 te sezone, dok je James imao oko 20-ak poena po tekmi u svojoj prvoj sezoni, naravno jeste došao u lošu ekipu i odmah bio glavni igrač, ali opet, imao je samo 18. godina. Koliko se sjećam, Lakersi su prvi naslov osvojili 2000., i Kobe je imao 22. godine i Shaq-a u ekipi, a LeBron također s 22. godine dolazi u NBA finale sa sljepčinama u ekipi, i ima Ilgauskasa, hmm baš me zanima s kim je bolje igrati od te dvojice centara
Pogledajte karijerni prosjek poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti, blokova obojice igrača, u svakoj kategoriji James je bolji od Kobija, i čisto sumnjam da će LeBron postajati gori, jer može samo napredovati. Ne govorim da je bolji od Kobija, ali barem sačekajmo dok bude imao malo bolju ekipu pa da vidimo šta će uraditi...

Pogledajte karijerni prosjek poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti, blokova obojice igrača, u svakoj kategoriji James je bolji od Kobija, i čisto sumnjam da će LeBron postajati gori, jer može samo napredovati. Ne govorim da je bolji od Kobija, ali barem sačekajmo dok bude imao malo bolju ekipu pa da vidimo šta će uraditi...
- Neelix
malo kasno uskacemSilentWhisper wrote:Kobe daje zivot za statistiku...rajvosa^ wrote:Jednostavno se Kobi i Labron ne mogu uporedit. Ne volim Kobija, ali nema igracine trenutno bolje. Kobi je zvijer, koji suta nekoliko sati prije tekme, pa poslije tekme, pa kad dodje kod kuce, prije nego sto zenu bubne. Jednostavno frajer daje zivot za BBall. Labron je prirodno onakav kakav...malo vise hormona nego drugi, zato izgleda koda mu je 35 god. Popravit ce se kad bude imo ljude oko sebe, kad bude malo vise tekmi kao finanlna serija igrao...ali nikad nece bit ko Kobi. Malo je razocarenje da pored kolko vec 4 godine u NBA, nije uspostavio dobru igru pod kosem jer ima snagu i velicinu.alphonse kauders wrote: A, neće ga imati zato što je onda kada je trebao vježbati šut garant navalio na tegove pa da sa 18 godina ima ručku k'o O'Neal. Pravi primjer kako se nerezonskim bildanjem s-jebe vlastiti segment igre. Kobe je u ligu došao kao mršo mršavi, ali je već imao izrađen šut, pa se poslije samo lagano mišićno nadograđivao. Ku.rac bi Bowen mogao Bryant-u ili MJ-u ostaviti i pola metra prostora sa poludistance ili čas s trice, a ne metar koliko je ostavljao James-u.
Ali, što Eric Snow ima katastrofa šut, fakat mi nije jasno kako neko k'o jedva s 4-5 metara obruč pogodi može igrati u NBA-u. Da je sad on neki ekstra odbrana igrač ili da ima 10 asistencija u prosjeku pa hajde, ali jok - niđe veze. Ja mislim samo da je Avery Johnson (sadašnji trener Dallasa) imao gori šut od njega, a igrao na poziciji playmaker-a;)
GO WARRIORS!!!![]()
Sad ce Neelix uskociti...![]()
Ove godine NBA liga=razocarenje...
Ne bih se slozio da Kobe "daje zivot za statistiku" samo zato sto u Lakersima tu statistiku nema ko drugi postizat
a sad malo ruzna strana..
...sve do prije 15 20 dana i je bio najdrazi kosarkas svih vremena, a to se iznenada promijenilo sa ovim zahtjevom za trade (valjda ste upuceni). fol on bi da pobjedjuje, a lakersi ne rade nista na tome da mu obezbjede konkurentne saigrace, pa bi on da ide nedje. kako ga nije stid, lakersi su uz njega bili kad se svadjao sa shaqom, kad ga je citav svijet optuzivao zbog silovanja, dali su mu nenormalno veliki ugovori, i ima obraza preseravat se i trazit ista vize od Bussa(vlasnika).
fakat je sebicni idiot, napada upravu sto nece da razmjene Bynuma... ko je ba on da odredjuje koga ce uprava mijenjat a koga nece...kad jednog dana bude GM nek se buni..
uglavnom, kao kosarkas covjek je no 1, kao osoba je shupak zesci. ma ne bi mu ja udovoljio i zamijenio ga nema tih para, makar 2 sezone sjedio na klupi. (tad moze raskinut ugovor)
-
SilentWhisper
no1? ispred jordana?Neelix wrote:malo kasno uskacemSilentWhisper wrote:Kobe daje zivot za statistiku...rajvosa^ wrote: Jednostavno se Kobi i Labron ne mogu uporedit. Ne volim Kobija, ali nema igracine trenutno bolje. Kobi je zvijer, koji suta nekoliko sati prije tekme, pa poslije tekme, pa kad dodje kod kuce, prije nego sto zenu bubne. Jednostavno frajer daje zivot za BBall. Labron je prirodno onakav kakav...malo vise hormona nego drugi, zato izgleda koda mu je 35 god. Popravit ce se kad bude imo ljude oko sebe, kad bude malo vise tekmi kao finanlna serija igrao...ali nikad nece bit ko Kobi. Malo je razocarenje da pored kolko vec 4 godine u NBA, nije uspostavio dobru igru pod kosem jer ima snagu i velicinu.
GO WARRIORS!!!![]()
Sad ce Neelix uskociti...![]()
Ove godine NBA liga=razocarenje...pitajte modelatole zasto
helem
Ne bih se slozio da Kobe "daje zivot za statistiku" samo zato sto u Lakersima tu statistiku nema ko drugi postizatako mu ista moras priznat onda je to zelja za pobjedjivanjem, bilo to sa njegovih 80 ili 10 poena..
a sad malo ruzna strana..
...sve do prije 15 20 dana i je bio najdrazi kosarkas svih vremena, a to se iznenada promijenilo sa ovim zahtjevom za trade (valjda ste upuceni). fol on bi da pobjedjuje, a lakersi ne rade nista na tome da mu obezbjede konkurentne saigrace, pa bi on da ide nedje. kako ga nije stid, lakersi su uz njega bili kad se svadjao sa shaqom, kad ga je citav svijet optuzivao zbog silovanja, dali su mu nenormalno veliki ugovori, i ima obraza preseravat se i trazit ista vize od Bussa(vlasnika).
fakat je sebicni idiot, napada upravu sto nece da razmjene Bynuma... ko je ba on da odredjuje koga ce uprava mijenjat a koga nece...kad jednog dana bude GM nek se buni..
uglavnom, kao kosarkas covjek je no 1, kao osoba je shupak zesci. ma ne bi mu ja udovoljio i zamijenio ga nema tih para, makar 2 sezone sjedio na klupi. (tad moze raskinut ugovor)
dobar kosarkas, ali nikad dovoljno pametan da bi postao najbolji...
sebicnjak najgori na svijetu...
imam ja frenda, voli isto bryanta, ovaj poludi, zabije hrpu koseva, pa mi salje poruke tipa "jes' vidio zvijer? ko ja na radnickim" itd...
sa njim se ja cesto kacim...
iskreno, trenutno u nba ligi, nema igraca kojeg bi izdvojio na bek suter poziciji da me nesto bas impresionira, mcgrady sklon ozljedama, bryant - bryant, hamilton premrsav
na play-u hajde tu je steve nash, parker, kidd, onaj williams iz utaha, dobri su........
- Neelix
jordan je shupak koji nije vrijedan pomena uopste...prenapuhan marketinskim trikovima...kao osoba nije nista bolji od bryanta (kockanje, varanje zhene...), kao igrac pogotovo.
imas onu od public enemy - don't believe the hype
- Neelix
karanana wrote:e ljudi, imam insajderske informacije da kobe dolazi u bullse. bravo bikovi u napad po staru slavu.
al znas kako bi krenuli "u napad po staru slavu" i da se to desi, aha...
- karanana
Po mojim informacijama, otisli bi Gordon, Nocioni i mozda Tyrus Thomas. To mozda i nije preveliko zrtvovanje. mislim, Gordon je igrachina a i ova dvojica imaju potencijala, ali kad ti u timu ostaje heinrich, deng, wallace, pa i ovaj novi mali sto su ga tek draftovali iz floride....ne bih se bas slozio da bi kobe opet igrao samNeelix wrote:karanana wrote:e ljudi, imam insajderske informacije da kobe dolazi u bullse. bravo bikovi u napad po staru slavu.o tome je bilo govora prije mozda mjesec...
al znas kako bi krenuli "u napad po staru slavu" i da se to desi, aha...citav tim bi im presho u lakerse, tako da bi kobe opet igrao sam...
- Neelix
znas sta je cba? (collective bargaining agreement?) ono kad prilikom tradea u oba smjera moraju otic slicne plate?
e pa kobe zaradjuje 19,5 miliona po sezoni, a gordon 4mil, thomas 3,5mil, a nocioni je free agent i AKO potpise sa bullsima to nece bit za vise od 5-7 mil po sezoni, znaci matematika je losa. a i lakersi nisu ludi
govorilo se o b.wallaceu (15,5mil), gordonu i dengu (3,3mil). tad bi cifre bile blizu...ali nijedan tim nije nista zvanicno rekao, a sad su vec glasine i zamrle jer su lakersi potvrdili da nece dat kobea..
http://www.hoopshype.com/salaries.htm tu imas cifre plata...
e pa kobe zaradjuje 19,5 miliona po sezoni, a gordon 4mil, thomas 3,5mil, a nocioni je free agent i AKO potpise sa bullsima to nece bit za vise od 5-7 mil po sezoni, znaci matematika je losa. a i lakersi nisu ludi
govorilo se o b.wallaceu (15,5mil), gordonu i dengu (3,3mil). tad bi cifre bile blizu...ali nijedan tim nije nista zvanicno rekao, a sad su vec glasine i zamrle jer su lakersi potvrdili da nece dat kobea..
http://www.hoopshype.com/salaries.htm tu imas cifre plata...
-
rashomon
A, Bog te?Neelix wrote:
Rokerčina citira Public Enemy. Nek' san i to doživija.
Niš' od Pacersa ni ove sezone. Detroit mora sve ispočetka. Tužan sam ovih dana.
-
SilentWhisper
blasphemy.....Neelix wrote:jordan je shupak koji nije vrijedan pomena uopste...prenapuhan marketinskim trikovima...kao osoba nije nista bolji od bryanta (kockanje, varanje zhene...), kao igrac pogotovo.
hype is all i need......
Last edited by SilentWhisper on 11/07/2007 03:38, edited 1 time in total.
- Neelix
..."I just felt like as a man, it was important for me to tell him, 'I'm sorry it came out that way,' " Bryant said at a Loyola Marymount news conference, where he spoke mainly about his camp for youngsters. "I was frustrated. I was venting." When asked whether he still wanted out, Bryant replied: "I haven't thought about that in a long, long time. I've kind of stepped away from that.....
pripremaj taj karton
pripremaj taj karton
- Comrad
Zašto samo istok, ako ekipa bude dobro funkcionirala mogu oni uzeti i naslov, odavno ih nije bilost4lone wrote:Ove sezone smo kandidati za osvajanje istoka(Celticsi)samo dok se trojka uigra!!!Neelix wrote:ojjjjjjjjjj Garnett u Celticsima. Oce bit jaki ove godine, i Allen i Pierce..
- -danTe-
Comrad wrote:Zašto samo istok, ako ekipa bude dobro funkcionirala mogu oni uzeti i naslov, odavno ih nije bilost4lone wrote:Ove sezone smo kandidati za osvajanje istoka(Celticsi)samo dok se trojka uigra!!!Neelix wrote:ojjjjjjjjjj Garnett u Celticsima. Oce bit jaki ove godine, i Allen i Pierce..A Kobe ako ne ode nigdje propast će u onim Lakersima, sreća pa se nauzimao naslova sa Shaqom, jer ovi Lakersi sad su smiješni
ma nece Kobe sad ic.izgleda da ce Jermaine O'Neal doc,kazu da je pred potpisom
u svakom slucaju on je odlican krilni centar koji sigurno treba Lakersima i nadam se da ce oni ove sezone igrat vazniju ulogu