Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
radenska
#476 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Koliko kosta polaganje vozackog sad, i za koliko se moze poloziti (vremenski, dva tri mjesexa, pola godine )
- 4m3l
#477 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
1100 km ja daoradenska wrote:Koliko kosta polaganje vozackog sad, i za koliko se moze poloziti (vremenski, dva tri mjesexa, pola godine )
Da pitam je li tesko poloziti testove, sta na njima bude, sta da ucim ?
- Vrteska
#478 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma nije tesko, bude ti sve iz one kao zbirke testova koju dobijes. Uglavnom pitanja budu podijeljena na, cini mi se, cetiri segmenta, od najlaksih do najtezih. U najtezim su ti raskrsnice i nose najvise bodova. Ova laksa su ti otprilike ona sa onih pocetnih testova u toj zbirci.4m3l wrote:1100 km ja daoradenska wrote:Koliko kosta polaganje vozackog sad, i za koliko se moze poloziti (vremenski, dva tri mjesexa, pola godine )
Samo preradi sve testove i poloziti ces iz prve.
- 4m3l
#479 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Vrteska wrote:Ma nije tesko, bude ti sve iz one kao zbirke testova koju dobijes. Uglavnom pitanja budu podijeljena na, cini mi se, cetiri segmenta, od najlaksih do najtezih. U najtezim su ti raskrsnice i nose najvise bodova. Ova laksa su ti otprilike ona sa onih pocetnih testova u toj zbirci.4m3l wrote:1100 km ja daoradenska wrote:Koliko kosta polaganje vozackog sad, i za koliko se moze poloziti (vremenski, dva tri mjesexa, pola godine )
Samo preradi sve testove i poloziti ces iz prve.
Ok hvala ti
-
zeko2008
#480 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Pozdrav,
ja se unaprijed izvinjavam ukoliko je bilo prije ovo pitanje, ali me zanima da li se privatnim automobilom moze uci na poligon na Butmiru?
Imali neko ogranicenje, placanje i slicno?
Hvala.
ja se unaprijed izvinjavam ukoliko je bilo prije ovo pitanje, ali me zanima da li se privatnim automobilom moze uci na poligon na Butmiru?
Imali neko ogranicenje, placanje i slicno?
Hvala.
- daxon
#481 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Taj poligon je zatvoren, ne koristi se već više od 5 godina.
- 4m3l
#482 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
http://vozackiispit.com/index.php Hvala vlasniku web stranice, mnogo mi je pomogla!
- basicm
#483 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da li je moguce da stranac koji ne razumije potpuno nas jezik polaze u BiH, i ako je moguce, kako?
- moskri_loco_pajdoman
#484 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Hvala ti za ovo!4m3l wrote:http://vozackiispit.com/index.php Hvala vlasniku web stranice, mnogo mi je pomogla!
-
tagomago
#485 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
joj lopovluka i državnih cijena, jadne autoškole
- King Kenny
#486 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
također, za tri dana sam naučio testove zahvaljujući ovoj stranici. također, hvala vlasniku stranice.4m3l wrote:http://vozackiispit.com/index.php Hvala vlasniku web stranice, mnogo mi je pomogla!
-
Ublehas
#487 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moguce je, mora imati prijavljen boravak u BiH najmanje 6 mjeseci. Zavisi koji jezik govori, ako je engleski ministarstvo ima prevodioca i testove za polaganje na engleskom a ako nije engleski onda kandidat mora naci ovlastenog prevodioca. Naravno to ukljucuje jos da auto-skola mora imati teretskog predavaca, testove i instruktora koji rade sa strancima.basicm wrote:Da li je moguce da stranac koji ne razumije potpuno nas jezik polaze u BiH, i ako je moguce, kako?
- dingosp0
#488 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
sto bi opet polagao? ako ima stranu vozacku moze je prevesti za nasu... to bar za americke vrijedi.. sad ne znam za ove iz EU.basicm wrote:Da li je moguce da stranac koji ne razumije potpuno nas jezik polaze u BiH, i ako je moguce, kako?
- basicm
#489 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nema vozacku,ovo je prvi put. Znaci moram vidjeti sa skolama.
- thekupus
#490 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
da li je moguce placanje na rate, i u kojim skolama? i da li postoji studentski popust?
- 4m3l
#491 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Kad se polozi vozacki ispit, gdje i kad se treba otici po potvrdu ?
- daxon
#492 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Potvrde se izdaju utorkom i četvrtkom od 09 do 15 sati, ulica Obala Kulina Bana br. 4. uz napomenu da kandidati koji polože ispit u toku jedne sedmice, uvjerenje mogu preuzeti od utorka naredne sedmice .
Zar Vas autoškola ili instruktor ne informišu i upute u proceduru
- 4m3l
#493 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
A moze li neko drugi otici sa mojom licnom kartom?daxon wrote:Potvrde se izdaju utorkom i četvrtkom od 09 do 15 sati, ulica Obala Kulina Bana br. 4. uz napomenu da kandidati koji polože ispit u toku jedne sedmice, uvjerenje mogu preuzeti od utorka naredne sedmice .
-
midan19
#494 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ova reklama instruktora autoskole HES AS je bezveze godišnje imaju 5 kandidata od toga svaki drugi polozi iz 3-4 puta nezauzima se za svoje kandidate jedina je preokupacija zadrzat kandidata da doplati više časova. Molio bi cijenjenog predstavnika da iznese statistiku auto skole i rejting. http://portal.monks.ba/start/Default.aspx?tabid=195 činjenice su na linku o broju kandidata a drug mi je vršio obuku kod njih polozio od 3 ćeg puta i u MAX LAJNU poslije doplatio 10 casova doobuke kad je podigao vozačku ni slična obuka nije cilj im je da kandidat ispuca sto više časova....
Ako već plaćate uzmite prestižnu auto skolu i ozbiljnog instruktora ... Svaka čast svima ali ovo preferiranje i šupljiranje iz ove auto skole nema smisla ... Gospođica koja kaze da je isla do Hadžica i stekla neko iskustvo nigdje veze ,a polagala na Dobrinji obuka da je kvalitetna i da se stekne rutina je u spici od Otoke do Ćaršije i nazad a ne po periferiji dje prave uštede na gorivu... Sagledajte činjenice pa komentarisite i odlučite se za AŠ...
-
casanova123
#495 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Dobar dan daxon..
imam jedno pitanje.. imam BH vozacku i trenutno studiram u austriji.. znate li slucajno da li se isplati da zamijenim ovu BH vozacku za austrijsku? i da li je moguce imati dvije vozacke? prijateljica mi je rekla da oni ovdje na licu mjesta prerezu ovu BH vozacku.. da li je moguce da ja kad dodjem opet u sarajevo, da kazem ovima da sam izgubio bh vozacku pa da mi je opet izdaju?
pozdrav i hvala
imam jedno pitanje.. imam BH vozacku i trenutno studiram u austriji.. znate li slucajno da li se isplati da zamijenim ovu BH vozacku za austrijsku? i da li je moguce imati dvije vozacke? prijateljica mi je rekla da oni ovdje na licu mjesta prerezu ovu BH vozacku.. da li je moguce da ja kad dodjem opet u sarajevo, da kazem ovima da sam izgubio bh vozacku pa da mi je opet izdaju?
pozdrav i hvala
- daxon
#496 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nisam upoznat sa austrijskim zakonima, ono što znam jeste to, da je u većini europskih zemalja praksa, ukoliko stranac boravi u nekoj zemlji, ima rok od šest mjeseci da zamjeni VD, odnosno položi u toj zemlji, a u tom periodu može koristiti VD svoje domicilne države.casanova123 wrote:Dobar dan daxon..
pozdrav i hvala
Koliko znam, moguće je imati dvije ili više VD različitih država, samo ukoliko ste polagali vozački ispit u dvije ili više država.
To za prerezivanje BiH VD u Austrij prilikom promjene VD mi je malo čudno, ali kako sam rekao, nisam upoznat sa austrijskim propisima.
Naravno da možete dobiti duplikat dozvole, ukoliko izgubite original, međutim, to zahtjeva određenu proceduru:
1. Kada izgubite vozačku dozvolu, dužni ste tu činjenicu odmah prijaviti policiji u mjestu gubitka, a nakon toga u mjestu prebivališta zatražiti izdavanje duplikata.
2. Policija izdaje potvrdu o činjenici gubitka, nestanka ili krađe dokumenta, nakon čega građanin, o svom trošku, objavljuje dokument nevažećim u Službenim novinama.
3. Sljedeći korak, nakon proglašavanja dokumenta nevažećim, je podnošenje zahtjeva za izdavanje novog dokumenta.
4. U slučaju naknadnog pronalaska dokumenta dužni ste odmah dokumente vratiti nadležnoj policijskoj službi koja vam je izdala duplikat.
Da, svako lažno prijavljivanje gubljenja dozvole, krivično je djelo davanja lažnog iskaza iz člana 206. stav 2.
-
cokolada2206
#497 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Caos raja.
Nova sam, a hocu da polazem vozacki, pa me zanima je li iko imao iskustvo za skolom Euro golf, instruktor Halil Dedovic? Prelistala sam cijelu tema, ne vidjeh da je iko pomenuo, a mozda mi je i promaklo. Ako moze odg. sto prije. Hvalaaa. 
-
selma 83
#498 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
pozz vidi P.P.cokolada2206 wrote:Caos raja.Nova sam, a hocu da polazem vozacki, pa me zanima je li iko imao iskustvo za skolom Euro golf, instruktor Halil Dedovic? Prelistala sam cijelu tema, ne vidjeh da je iko pomenuo, a mozda mi je i promaklo. Ako moze odg. sto prije. Hvalaaa.
- bboobbyy
#499 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
gdje se otprilike nalazi ova ulica mogu li neke upute radi lakse orijentacijedaxon wrote:Potvrde se izdaju utorkom i četvrtkom od 09 do 15 sati, ulica Obala Kulina Bana br. 4. uz napomenu da kandidati koji polože ispit u toku jedne sedmice, uvjerenje mogu preuzeti od utorka naredne sedmice .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
lajkujMe
#500 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
A brate uz obalu tamo gdje je pravni fakultet, pozoriste glavna posta itd to je ta ulicabboobbyy wrote:gdje se otprilike nalazi ova ulica mogu li neke upute radi lakse orijentacijedaxon wrote:Potvrde se izdaju utorkom i četvrtkom od 09 do 15 sati, ulica Obala Kulina Bana br. 4. uz napomenu da kandidati koji polože ispit u toku jedne sedmice, uvjerenje mogu preuzeti od utorka naredne sedmice .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2