Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ljubitelj Zabara wrote:Jimmy, dobro ti je ovo za Sushi bar... ziva istina.
Samo je Plato ipak zakon. Da je Mirci otisla koji dan ranije, potrefila bi Sajam knjiga. No nema veze, neka ode kod Kineza u blok 70, garantujem vrhunski soping. :D
A ti Hanko bez h, nisi videla sarajevski Zoo vrt.
Slusajte me sad svi dobro:

Nemojte mi pricati pausalno kao da ja ZNAM gdje je sta!!!

meni treba OBJASNITI, po mogucnosti NACRTATI gdje je sta da se ne izgubim!!!
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Ljubitelj Zabara wrote:Jimmy, dobro ti je ovo za Sushi bar... ziva istina.
Samo je Plato ipak zakon. Da je Mirci otisla koji dan ranije, potrefila bi Sajam knjiga. No nema veze, neka ode kod Kineza u blok 70, garantujem vrhunski soping. :D
A ti Hanko bez h, nisi videla sarajevski Zoo vrt.
Jebi ga, bato. Lavovi jeli Srbe pa im se pokvarila tiba :D
Reina

Post by Reina »

Vodenjak wrote:
Reina wrote:
Vodenjak wrote: Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio... :oops:
Sram te bilo! :P :D
jel to mislis da, inace ljudi ne posluju, ne idu u BG poslom.. itd. its.
i kakve to veze ima sa zaboravom i onim sto nam je uradjeno...
nidje veze :roll:
Citajuci mnoge postove ovdje, draga moja, vjecno budna @Rei, ne da ih je mnogo koji ne bi poslove radili sa Beogradom vec bi na isti i atomsku bacali...
Inace, pitam se, sta bih ja da mi nije tebe, @zene, pa i @manijaka pa da me ne podsjecate sta je jedan Arkan uradio u recimo mojoj Sani, pobivsi masu ljudi medju kojima dobar dio njih koji su na ovaj ili onaj nacin bili neraskidivi dio mog zivota...
Tacno je to da je isti taj Arkan dosao iz Beograda.
Onaj koji je poslao granatu na Sarajevo 22. decembra 1993, granatu koja mi je ubila sestru i tetku, mozda je dosao iz Sanskog Mosta...
Treba li da mrzim taj grad zbog toga? :oops:
Jesam li ja rekla da treba da "mrzimo" ili makar aludirala na takvo sta,
:-) osvrnut cu se na ono sto si napisao @zeni u vezi Beograda i Zagreba,
istina je da su i jedni i drugi kuhali kasu, ali po ucinjenim djelima , odnosno nedjelima Beograd se ne moze ni porediti sa Zagrebom, i kad bih sutra trebala zbog posla u taj grad osjecala bih nelagodu, cak i danas poslije toliko vremena. Naravno da ljudi imaju prijatelje i u Beogradu, onda neke poslovne veze i sve je OK, juce sam se druzila sa jednim normalnim mladicem mozes mislit iz BG, zivot dalje tece, ali zaboraviti pa i oprostiti nikada necu… sve dok se u ime drzave javno ne izvinu i ne zatraze oprost.
Jimmy_The_Saint

furlan wrote:Zar se ne kaze"Grad cine ljudi"
Možda se i kaže. Al' mene to nikad nije zanimalo. Kad bih grad i ljude tako neopozivo izjednačav'o, iz SA bih davno odselio u stopičku mater'nu.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Vodenjak atomska je figura :oops: poslovi su nužnost , prošlost je za ne zaboraviti :oops: budućnost je blizina i saradnja :oops: zato ne bi bilo pametno baciti ATOMSKU :D sve ostalo je do ljudi :oops: clara pacta boni amici :oops: a toga nema nema i nema :oops: zato niti mogu da ga mrzim još manje da ga volim , jedino što znam dok je Tadića i Koštunica ......i izjednačenih partizana i četnika .....znam đe sam ako tamo kročim :D :D zbog ljubavi :D :D ( Breskvo .....ponijeću ti bistričke hmeljne vode i Seti košpica pa da sjednemo u onaj park na Topčideru :D :D ko ljudi ) :oops:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
zena wrote:
Vodenjak wrote: Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio... :oops:
Sram te bilo! :P :D
ma koliko karikirao... to nece oprati beograd, pa i da mi svi vichemo s tobom u jedan glas... :oops: nema sanse

Lijepo je znati da u Beogradu zivi neko kao Natasa Kandic. Ali Beograd je grad koji ima vise od milijun stanovnika... :roll: da je pet Natasa, malo je...razloga da se spere ljaga...
Al Natasi svaka cast. :)
Po drugi me put prozivas kao da ja zelim da "operem Beograd", @zeno... :shock: :?

Isti ovi s kojima se i ti ocito slazes, peru redovno noge u Jadranu i truckaju se u svojim auticima ili cemu vec putujuci kroz sestrinsku nam Hrvatsku, sto da bi je bolje upoznali (ko ferijalci nekad! :D ), sto na putu za zapad. Medju njima je masa onih kojima je Zagreb nanio zla ni vise ni manje nego drugima Beograd.
Isto tako, njihovi (ili nasi, kako hoces) preci su 15-20 godina nakon onog rata otisli Svabama i Italijanima klozete prati!
Valjda bol nasih predaka nije tako jako boljela kao sto nas boli nasa. Ili?
Sve u svemu, nemoj mi, zivota ti tu shuplju vise prosipati! Dobar broj onih koji ovdje tako prkosno isticu svoj patriotizam, a onda mrznju i prezir prema Beogradu, bice prvi koji ce tamo zapucati samo ako im se pruzi prilika!
Ja licno sam u Bg zadnji put bio 1983. Bilo mi je lijepo, prelijepo medju mojim prijateljima koje sam isao posjetiti i kako sada izgleda, ne vjerujem da cu uskoro tamo. Ali, sasvim sigurno ne iz razloga kojima se duvaju mnogi ovdje vec iz mnogo prizemnijih, jednostavnijih, ljudskijih razloga - nemam potrebe za tim, @zeno... :oops:

A ako se potreba ili zelja ukaze, sasvim sigurno cu, pakujuci kofere, ponajmanje misiti na Arkana ili Natasu Kandic...
@Vodenjak,
jedno je otici u Beograd, a drugo reci da Srbijanci i Beogradjani nisu zasluzni za dobar dio nesrece koji nas je zadesio.
Mene licno za Beograd briga koliko i za Abuju. Lazem, radije bih vidjela Abuju :D ...
Sto se tice Zagreba, tamo me vezhu neke uspomene...kao vecinu vas za Beograd, ali nema te uspomene koja ce oprati odgovornost Zagreba u ratu u BiH i akcijama koje su sporovdjene one '93 kad su momcici (licno znam Enesa iz Kozarca) odvodjeni do granice i pakovani u "zbirne centre" po Hercegovini... Dedo je mozda zaboravio da se probudio u NDH, ciju je slavu pronio Ademaga Mesic, pa mu je sin spakovao kofere za Zagreb...i svasta josh nesto... To ne znaci da cu ja povesti dzihad na Zagreb ili Beograd.. al im necu zaboraviti.
Nema potrebe za jednim, da jedni drugima pravdamo svoj patriotizam. Imas pravo da mislis o Beogradu sta hoces, na osnovu emocija ili pak slicica s Kalamegdana '91... i kasnijih godina...
Ne kazem ja da su krivi oni, krivi smo i mi, koji smo im zaboravili...ne da bi se svetili... Razumijesh? Vec da bi imali djecu i unuke koji sebi to nece dopustiti...
Napadaj me, reci da prosipam suplju... ali Srbija i Hrvatska u mojoj glavi nisu sinonimi za cetnistvo i ustastvo, ali obje imaju odgovornost (Srbija mnogo vise) za ono sto se desavalo. I nadam se da ce ih to kostati, u novcu. I nije me briga hoce li i oni mrziti mene zbog toga.
Svako ti dobro :)
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Ma Hanka je nasa, vidis da je ovamo nesto vuce. Krv nije voda. :D
Videces ti da ce ona zamotana da se vrati. :D

Mirci, za kineski TC ides tramvajem... imas odmah sa Autobuske stanice.
Brojeve sam zaboravio. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ljubitelj Zabara wrote:Ma Hanka je nasa, vidis da je ovamo nesto vuce. Krv nije voda. :D

idem googlat, kurate sam srece sa vasim objasnjenjima, jos cu u NP zavrsiti...
karanana

Post by karanana »

Joj jebote, 6. novembra 50 Cent gostuje u Begesu na otvaranju nove arene. Joj koja ce to ludnica biti. Samo mogli su to malo ranije objaviti pa da se organizujem a ne ovako 5-6 dana prije koncerta.
Jimmy_The_Saint

mIRCerka wrote:
Ljubitelj Zabara wrote:Ma Hanka je nasa, vidis da je ovamo nesto vuce. Krv nije voda. :D

Džaba ti te visinske pripreme :D Tamo si bez domaćih vodiča u priličnoj buli. 'Oćeš da ti dam jednog? Samo zipa, čkode je tnikače :D
Ljubitelj Zabara

... samo sednes na tramvaj.. cim sidjes sa busa... i ides na Novi Beograd... imas da se klackas 15-tak stanica, ali vredi.
Idu tramvaji br. 7, 9, 11
:D
Reina

Post by Reina »

samo da se nadovezem na ovo sto @zena rece , ne mozes ubiti i protjerati na hiljade i hiljade ljudi susjedne drzave i reci narod nije kriv
kriv je i krivi su...
Last edited by Reina on 31/10/2006 11:21, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:
mIRCerka wrote:

Džaba ti te visinske pripreme :D Tamo si bez domaćih vodiča u priličnoj buli. 'Oćeš da ti dam jednog? Samo zipa, čkode je tnikače :D
ja ne bih bila ja da nemam prijatelje koji me mogu docekati, ali ja to ne zelim.
Zelim sama da mahalam, i ne znam koji se K sekiram kad se nisam sa ovom drugaricom ni u Parizu izgubila..
uzdravlje i pisem vam iz BG u slucaju da provideri nemaju bancic :D
Jimmy_The_Saint

Drugo je Pariz :D

Čuvaj se!
Ljubitelj Zabara

... cuvaj se u gradskom prevozu... moze i da se propadne kroz pod... desava se. :D
dugacki

Post by dugacki »

Ja sam lud za Beogradom, narocito mi se svidjelo onda kad Beogradjani organizovase one proteste protiv bombardovanja Sarajeva i kad svi u glas odbise da podrze Milosevica na pocetku rata. A narocito onda kad se sva intelektualna elita okupi oko Vuka Draskovica da osudi agresiju na BiH.

Jebo vas Beograd, to je najvece selo na svijetu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dugacki wrote:Ja sam lud za Beogradom, narocito mi se svidjelo onda kad Beogradjani organizovase one proteste protiv bombardovanja Sarajeva i kad svi u glas odbise da podrze Milosevica na pocetku rata. A narocito onda kad se sva intelektualna elita okupi oko Vuka Draskovica da osudi agresiju na BiH.

Jebo vas Beograd, to je najvece selo na svijetu.
super, da onda ponesem kaljacice, priglavke i frulicu da se bas ono uklopim?
Jimmy_The_Saint

Dvije kile silikona, that's more like it.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne moraš .....samo napravi anketu slučajnog uzorka ko je napravio sranje na Balkanu :D :D ......cire da si s BN-a da se vratiš :D :D odakle si pošla :D
dugacki

Post by dugacki »

Mircerko, u Beogradu odijelo ne cini covjeka. Sta god da Beogradjani obuku....sve cetnik do cetnika u dusi.Cast izuzecima.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::oops: Ne moraš .....samo napravi anketu slučajnog uzorka ko je napravio sranje na Balkanu :D :D ......cire da si s BN-a da se vratiš :D :D odakle si pošla :D
ne volim da lazem.
DOSTA majica je oprana i spremna za put. Mene nije strah. Plus imam (po nekim forumashima) cetnicko ime tako mi nije problem :D

a ako bude belaj, sjednem na trotUar, napisem na papir ZELIM DA SE VRATIM U BOSNU POMOZITE i eto para za shopping :D

dugacki, ja sam onda pravo sretna sto znam preko 20 ljudi koji su ti tvoji izuzeci...

PS Zasto mi burno reagujemo kad neki srbijanac kaze da su svi muslimani isti i da su sve to dzihadlije? Jebo generalizacije....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: tada ćemo doći do pitanja ko je počeo ? :D :D
dugacki

Post by dugacki »

Tih 20 ljudi su raja iz Bosne koja silom prilika zivi u Beogradu.Naravno izuzimam Nemanju Kuskuricu, on i nije nikad bio raja.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::oops: tada ćemo doći do pitanja ko je počeo ? :D :D
a ja cu na to reci slijedece:
Kad slijedeci put dodje cirilica bilo kojeg tipa da svira u Sa, i kad taj objekat bude skroz prazan, onda cu javno mijenje uzimati za ozbiljno.
Do tada pustam da prica ko sta hoce, i pjevusim LEPI GROME MOJ :D najcitiraniju pjesmu ovog foruma...
Jimmy_The_Saint

pa reci gde je zapelooooo :lol:
Locked