Vodenjak wrote:zena wrote:Vodenjak wrote:
Ti izgleda bas zaboravila sta nam je Beograd uradio...
Sram te bilo!

ma koliko karikirao... to nece oprati beograd, pa i da mi svi vichemo s tobom u jedan glas...

nema sanse
Lijepo je znati da u Beogradu zivi neko kao Natasa Kandic. Ali Beograd je grad koji ima vise od milijun stanovnika...

da je pet Natasa, malo je...razloga da se spere ljaga...
Al Natasi svaka cast.

Po drugi me put prozivas kao da ja zelim da "operem Beograd", @zeno...
Isti ovi s kojima se i ti ocito slazes, peru redovno noge u Jadranu i truckaju se u svojim auticima ili cemu vec putujuci kroz sestrinsku nam Hrvatsku, sto da bi je bolje upoznali (ko ferijalci nekad!

), sto na putu za zapad. Medju njima je masa onih kojima je Zagreb nanio zla ni vise ni manje nego drugima Beograd.
Isto tako, njihovi (ili nasi, kako hoces) preci su 15-20 godina nakon onog rata otisli Svabama i Italijanima klozete prati!
Valjda bol nasih predaka nije tako jako boljela kao sto nas boli nasa. Ili?
Sve u svemu, nemoj mi, zivota ti tu shuplju vise prosipati! Dobar broj onih koji ovdje tako prkosno isticu svoj patriotizam, a onda mrznju i prezir prema Beogradu, bice prvi koji ce tamo zapucati samo ako im se pruzi prilika!
Ja licno sam u Bg zadnji put bio 1983. Bilo mi je lijepo, prelijepo medju mojim prijateljima koje sam isao posjetiti i kako sada izgleda, ne vjerujem da cu uskoro tamo. Ali, sasvim sigurno ne iz razloga kojima se duvaju mnogi ovdje vec iz mnogo prizemnijih, jednostavnijih, ljudskijih razloga - nemam potrebe za tim, @zeno...
A ako se potreba ili zelja ukaze, sasvim sigurno cu, pakujuci kofere, ponajmanje misiti na Arkana ili Natasu Kandic...
@Vodenjak,
jedno je otici u Beograd, a drugo reci da Srbijanci i Beogradjani nisu zasluzni za dobar dio nesrece koji nas je zadesio.
Mene licno za Beograd briga koliko i za Abuju. Lazem, radije bih vidjela Abuju

...
Sto se tice Zagreba, tamo me vezhu neke uspomene...kao vecinu vas za Beograd, ali nema te uspomene koja ce oprati odgovornost Zagreba u ratu u BiH i akcijama koje su sporovdjene one '93 kad su momcici (licno znam Enesa iz Kozarca) odvodjeni do granice i pakovani u "zbirne centre" po Hercegovini... Dedo je mozda zaboravio da se probudio u NDH, ciju je slavu pronio Ademaga Mesic, pa mu je sin spakovao kofere za Zagreb...i svasta josh nesto... To ne znaci da cu ja povesti dzihad na Zagreb ili Beograd.. al im necu zaboraviti.
Nema potrebe za jednim, da jedni drugima pravdamo svoj patriotizam. Imas pravo da mislis o Beogradu sta hoces, na osnovu emocija ili pak slicica s Kalamegdana '91... i kasnijih godina...
Ne kazem ja da su krivi oni, krivi smo i mi, koji smo im zaboravili...ne da bi se svetili... Razumijesh? Vec da bi imali djecu i unuke koji sebi to nece dopustiti...
Napadaj me, reci da prosipam suplju... ali Srbija i Hrvatska u mojoj glavi nisu sinonimi za cetnistvo i ustastvo, ali obje imaju odgovornost (Srbija mnogo vise) za ono sto se desavalo. I nadam se da ce ih to kostati, u novcu. I nije me briga hoce li i oni mrziti mene zbog toga.
Svako ti dobro