Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
casanova123

#476 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by casanova123 »

...
Last edited by casanova123 on 06/07/2015 12:38, edited 1 time in total.
mynchy

#477 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mynchy »

drina96 wrote:Napisite mi nesto o ovim profesorima (nacin predavanja, ocjenjivanja, koliko su strogi, jesu li raja s ucenicima, kakve su ocjene...). Citala sam odgovore na temi i nema bas nesto puno o sljedecim profesorima:
1.Emira Omeragic
2.Lejla Causevic
3.Jasmina Hasanbegovic
4.Amela V.. (ne znam prezime, ali mislim da predaje bos. j.)
5.Adila Salihbasic
6.Dzana Salibasic
7.Adnan Salaka
8.Amar Basic
9.Razija Karakas
10.Jasmina Balukovic
11.Sabin Mujkic (ili tako nesto)
Eto slobodno se raspisite... :D
1. Emira- super zena, ako radis i trudis se izaci ce u susret,ici u tvoju korist. To da pretjeruje sa zadacima stoji. Obzirom da sam ja uvijek imala 2 iz matematike, bilo mi je svejedno. Dakle,za pozitivne ne treba previse :)
2. Lejla- nije mi predavala nikada, ali hvale je :)
3. Jasmina H.- odlicna profesorica.. Njoj skidam kapu..
4. Amela VRANAC :) - Djevojka koja ima opasne prenose. Ljuti se za svaku sitnicu, njoj nikad nista nemoj obecati ni u sali. Bilo je casova kad je znala podijeliti 10 petica, a i casova sa 10 jedinica. Ako je jedan ucenik naljuti,ljuta je na citav razred i nikome se ne pise dobro.Jedino oni koji sjede u prvoj klupi ispred nje, ponekad dobro prodju jer je uvijek bilo razmjene podataka iz privatnog zivota.
5.Adila- Sve u svemu ok profesorica,samo voli previse pametovati.
6.Dzana- izgubljeni slucaj koji nece jos dugo. Jos je ovo polugodiste tu i vraca se prof. Jasmina s trudnickog koja je super zena.
7.Salaka- Legenda lik.. Sam po sebi provala :)
8.Basic-Ne bih puno da komentarisem. Samo bih istakla: "Matematicar sa sveskicom" koji je isfrustriran, izlazi sa ucenicama u kojekakve kafice i uvijek postoje oni sa kojima vodi "zagonetne" razgovore dok ostali pokusavaju da shvate lekciju koju btw. ne zna objasniti. Daje teske zadatke i nema usmenog odgovaranja, osim ako ti fali ocjena (4 moras imati.)
9.Razija- Zena koja je danas super,sutra uzas. Ko osoba je raja, super.. Ali ko profesor je kriza. Treba povesti racuna o prvoj ocjeni i prvom dojmu kod nje i naviknuti se, da ako ona ima los dan, imat cete ga i vi sigurno. :D
10.Jasmina-Vec sam napisala. Ugl. bolja od Džane sigurno :)
11.Sabin- Meni nije jasno zbog cega njega u ovim posljednjim postovima toliko hvale. Jednostavno il se covjek totalno promijenio, ili ne znam. Meni je predavao prije 2 godine i nije bas da smo bili odusevljeni. Znao nas je gađati kad nesto ne znamo, nekad i plakati jer mu je dosta svega, a nekad i udarati glavom od klupu. I njegovo cuveno "HIN" sviju nas je uvijek impresioniralo. I ne, to nije sala kao sto navode. Definitivno nije. Bilo je jos mnogo "izraza" koje je koristio,a kojima mi nismo znali i ni danas ne znamo znacenje. :)
mynchy

#478 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mynchy »

I htjela bih da vas pitam, ako neko zna nesto o :

prof. Edita Srkalović (Njemački jezik)
prof. Aida Muftić / Enisa Karamešić (Sociologija)
prof. Dženana Parnica (Engleski jezik)
prof. Selma Babović (Francuski, Italijanski jezik)
Individualism18

#479 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Individualism18 »

mynchy wrote:I htjela bih da vas pitam, ako neko zna nesto o :

prof. Edita Srkalović (Njemački jezik)
prof. Aida Muftić / Enisa Karamešić (Sociologija)
prof. Dženana Parnica (Engleski jezik)
prof. Selma Babović (Francuski, Italijanski jezik)

prof. Edita je super. Ne znam ko ti je prije predavao, ali meni je kod nje bilo lakše nego kod Merime, a više sam naučila. Objasni jako dobro sve lekcije i pita samo ono što je objasnila. Testovi nisu teški jer baš dobro objasni gradivo, pa se može i na času naučiti.
prof. Aida Muftić - Meni je ona predavala filozofiju s logikom, nije sociologiju. Raja je, zna se našaliti s učenicima, nije stroga kada ocjenjuje. Mi smo odgovarali teoriju i zadatke i teoriju baš traži štreberski da se nauči, onako doslovno iz knjige. Ne zna čas učiniti zanimljvim i samo diktira iz knjige, ne zna objasniti gradivo, ali je kao osoba ok.
prof. Enisa Karamešić- isto važi kao i za Aidu- Ne zna ništa objasniti, samo diktira iz knjige, traži da se štreberski nauči i pita samo to što je izdiktirala. Odgovaranje nije teško, ako naučiš to što je pročitala iz knjige.

prof. Dženana i Selma mi nisu predavale.
Ekvatorijal

#480 Re:

Post by Ekvatorijal »

Semiramida wrote:Ovi mlađi će se sjetiti Prge. "Sjeeeedi. Jedan." :-) Od '96. predaje matematiku u II gimnaziji; inače je došao iz Foče.
Fizika - Alma Suruliz.
Geografija - Jesenka, e ta je žena super.
Engleski - Mirso, između ostalih.
Filozofija - Sanja Vlaisavljević (nemam ništa lijepo o njoj reći, iako sam uvijek imala 5).
Informatika - Aida, sadašnja direktorica.
Bosanski - Mirsada Balić, ok
Historija - Smajo, a prije Smaje je bila jedna stara teta, je l' ono bijaše Munevera?
Biologija - Šerićka, Nevena Šerić; mislim da je predavala i najstarijem živućem učeniku II gimnazije. :-)))
Hemija - bila je luckasta Suvada Ićindić, a poslije Zijada
Fizičko - Diko

Sve u svemu, ne pamtim vremena u II gimnaziji kao period u koji bi se vratila. Raja su bila potpuni snobovi. "Simply the best" - bullshit!
(Fakultet je 100 puta bio bolji!)
Utisci navedeni u boldiranom dijelu su i moji utisci. Pohađao školu od 1997 - 2001. Lista profesora po predmetima (iskustva i mišljenja o navedenim samo u PM):

Bosanski jezik: Nadija (prezime zaboravio) tek jedno polugodište, kasnije one and only Munib Ovčina
Engleski jezik: Mirsad Čeligija
Njemački jezik: Enisa Halimić
Latinski jezik: rahmetli Velida Maslo
Matematika: Emira Omeragić
Biologija: Sanela Isaković
Geografija: Jesenka Pujić, kasnije Razija Kaltak
Historija: Smajo Halilović
Fizika: Alma Suruliz, kasnije Ramiz Čaušević
Hemija: Jasmina Hadžović
Informatika: Aida Arnautović
Likovno: Srmen Pašalić
Muzičko: Vildana Zvizdić
Filozofija sa logikom: Samir Krluč, kasnije Sanja Vlaisavljević pa onda opet Samir
Sociologija: Samir Krluč
Psihologija: Jasminka Zećo
Vojna obuka / Prva pomoć: Senad Alić
Fizičko: Abdel Bešović Diko, kasnije Zakir Hamzić
MarcusTulliusCicero

#481 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by MarcusTulliusCicero »

Profesor Zakir je krajem marta imao težak moždani udar :sad: , ali se oporavlja. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

PS. Arnautovićka nastavlja sa svojom politikom. :-)

Ove godine bez “Velikog zvona” u Drugoj gimnaziji Sarajevo
http://studomat.ba/vijesti/studentske-n ... nti/10633/
casanova123

#482 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by casanova123 »

E bas mi je zao Zakira.. bio mi je razrednik :(
lajlica

#483 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by lajlica »

msm da je ovo veoma jaka skola,mozes bilo koji fax upisat s njom,ja sam primljena ove godine,nadam se da ce sve biti ok i da cu zavoljeti ovu skolu........................najjaca skola je ova vjerujte :novine1: :ginisovac:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#484 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Velkoski »

lajlica wrote:msm da je ovo veoma jaka skola,mozes bilo koji fax upisat s njom,ja sam primljena ove godine,nadam se da ce sve biti ok i da cu zavoljeti ovu skolu........................najjaca skola je ova vjerujte :novine1: :ginisovac:
Tješi se.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#485 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by JOINT_1921 »

Sigurno u top 5 srednjih skola u BiH, narocito matematicko informaticki od prvog kad krenes... :)
Za fakultet si spreman kao profesionalni vojnik...
AmiĐa_Idriz

#486 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by AmiĐa_Idriz »

leet wrote:
lajlica wrote:msm da je ovo veoma jaka skola,mozes bilo koji fax upisat s njom,ja sam primljena ove godine,nadam se da ce sve biti ok i da cu zavoljeti ovu skolu........................najjaca skola je ova vjerujte :novine1: :ginisovac:
Tješi se.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mega_mashcine

#487 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mega_mashcine »

Pozdrav svim sadasnjim i bivsim ucenicima ove skole. I ja sam je zavrsio i bile su to divne 4 godine i vjerovatno bih se opet vratio da mogu. :)
Što se tice profesora, vecina njih mi je ostala u lijepom sjecanju, mada je, naravno, bilo par izuzetaka. Najdraza mi je definitivno profesorica geografije, Jesenka Pujo-Vasic, sve je vec receno o njoj, tako da ja nemam potrebe ista pisati. :D
Dalje, meni vrlo draga profesorica bosanskog jezika, Jasmina Hasanbegovic (ako sam utrefio prezime). Vidim,svi je hvale sada, sto mi veoma drago cuti, s obzirom da je imala malih problema kada je tek pocela raditi, pogotovo sa mojom generacijom, pa sam jako sretan zbog nje. Bila je bas pre, pre, pre draga osoba i uz Jesenku mi najvise nedostaje. :sad:
Neizbrisiv trag mi je ostavio i profesor engleskog jezika, Mirsad Celigija. Velika ljudina, kojeg veoma postujem i cijenim, iako me je poprilicno peglao(mada ne previse kao neke), ali me je zato naucio engleskom, na cemu sam mu veoma zahvalan. Imao je i on mana i ispada, ali ipak necu o tome. :)
Tatjana Zarkovic-Tafro, sta reci !? Ta zena me je mnogo nervirala, ali ipak mi je na neki svoj nacin bila draga. Nervirala me je jer mi nikad nije htjela dati 5, iako sam cesto znao odgovor na svako pitanje koje me je pitala, ali prva ocjena u prvom razredu je bila dvica, i onda se sve vrtilo oko 2,3 i ponekad 4. Jedinu peticu sam dobio iz referata, koju nije ni zbrajala na kraju u konacnu ocjenu. :evil:
Najmrza mi je bila profesorica biologije, Sanela Isakovic, jao koliko me je ta zena iritirala. :twisted: Fuj koliko je bila odvratna, djaba joj i to sto je zakljucivala vece ocjene na kraju, ne moze je popraviti u mojim ocima..
Sto se ostalih tice, u lijepom sjecanju su mi ostali i profesorice matematike Natasa Dzubur i profesorica Tuzlak, mislim da se tako prezivala,a imena se ne mogu sjetiti. bas me zanima da li jos predaje !? Potom, profsor religije Seid Alibegovic, profesorica njemackog Kenita (i za nju me interesuje da li jos predaje?), profesorica Sociologije Aida Muftic, naravno legenda profesor Zakir Hamzic..
profesorica filozofije, Enisa Karamešić, ona je bila nekako cudna, sva izgubljena, zao mi je sto moram reci, ali cinila mi se malo poglupa, nije znala sa ucenicima i zato je imala dosta problema. Ne znam da li se ista promijenila u zadnjih nekoliko godina, nadam se da je uvidila svoje greske..

Sve u svemu, bilo je to divno vrijeme, te 4 godine, ni brige ni pameti, a sada problemi na svakom koraku, briga, sekirancija.. Bem mu zivot, da je se vratit u to doba, gdje je najveca briga bila kako staroj reci za slabu ocjenu. :(
Individualism18

#488 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

mega_mashcine wrote:Pozdrav svim sadasnjim i bivsim ucenicima ove skole. I ja sam je zavrsio i bile su to divne 4 godine i vjerovatno bih se opet vratio da mogu. :)
Što se tice profesora, vecina njih mi je ostala u lijepom sjecanju, mada je, naravno, bilo par izuzetaka. Najdraza mi je definitivno profesorica geografije, Jesenka Pujo-Vasic, sve je vec receno o njoj, tako da ja nemam potrebe ista pisati. :D
Dalje, meni vrlo draga profesorica bosanskog jezika, Jasmina Hasanbegovic (ako sam utrefio prezime). Vidim,svi je hvale sada, sto mi veoma drago cuti, s obzirom da je imala malih problema kada je tek pocela raditi, pogotovo sa mojom generacijom, pa sam jako sretan zbog nje. Bila je bas pre, pre, pre draga osoba i uz Jesenku mi najvise nedostaje. :sad:
Neizbrisiv trag mi je ostavio i profesor engleskog jezika, Mirsad Celigija. Velika ljudina, kojeg veoma postujem i cijenim, iako me je poprilicno peglao(mada ne previse kao neke), ali me je zato naucio engleskom, na cemu sam mu veoma zahvalan. Imao je i on mana i ispada, ali ipak necu o tome. :)
Tatjana Zarkovic-Tafro, sta reci !? Ta zena me je mnogo nervirala, ali ipak mi je na neki svoj nacin bila draga. Nervirala me je jer mi nikad nije htjela dati 5, iako sam cesto znao odgovor na svako pitanje koje me je pitala, ali prva ocjena u prvom razredu je bila dvica, i onda se sve vrtilo oko 2,3 i ponekad 4. Jedinu peticu sam dobio iz referata, koju nije ni zbrajala na kraju u konacnu ocjenu. :evil:
Najmrza mi je bila profesorica biologije, Sanela Isakovic, jao koliko me je ta zena iritirala. :twisted: Fuj koliko je bila odvratna, djaba joj i to sto je zakljucivala vece ocjene na kraju, ne moze je popraviti u mojim ocima..
Sto se ostalih tice, u lijepom sjecanju su mi ostali i profesorice matematike Natasa Dzubur i profesorica Tuzlak, mislim da se tako prezivala,a imena se ne mogu sjetiti. bas me zanima da li jos predaje !? Potom, profsor religije Seid Alibegovic, profesorica njemackog Kenita (i za nju me interesuje da li jos predaje?), profesorica Sociologije Aida Muftic, naravno legenda profesor Zakir Hamzic..
profesorica filozofije, Enisa Karamešić, ona je bila nekako cudna, sva izgubljena, zao mi je sto moram reci, ali cinila mi se malo poglupa, nije znala sa ucenicima i zato je imala dosta problema. Ne znam da li se ista promijenila u zadnjih nekoliko godina, nadam se da je uvidila svoje greske..

Sve u svemu, bilo je to divno vrijeme, te 4 godine, ni brige ni pameti, a sada problemi na svakom koraku, briga, sekirancija.. Bem mu zivot, da je se vratit u to doba, gdje je najveca briga bila kako staroj reci za slabu ocjenu. :(
Evo da odgovorim na tvoje pitanje - profesorica Tuzlak ne predaje u Drugoj gimnaziji, a što se tiče profesorice Kenite, ako joj je prezime Šeta, onda predaje. :)

Slažem se s tobom da su mi to bile najbolje godine, definitivno bez ikakvih problema, samo što se to meni tada tako nije činilo, a vjerujem da je i svima tako. Profesori su nam uvijek govorili kako će nam biti žao kada maturiramo, kako nam je to najbolji period života, a mi smo kolutali očima i jedva čekali da odemo - kao nema više ocjena, profesorskog "maltretiranja", svoj si čovjek itd, a ispostavilo se da su bili u pravu. Sada kada čitam ovaj tvoj post, baš me neka nostalgija uhvatila za tim bezbrižnim vremenima. Da mi je opet tako. :)

Pogotovo mi je drago kada se sjetim profesorice J. Hasanbegović. Nisam znala da je imala problema kada je tek počela raditi (mislim da sam godinu-dvije mlađa od tebe pa mi nije predavala kada se tek zaposlila), a to svakako nije zaslužila jer je odlična profesorica. Definitivno neko ko mi je popravio školovanje svojim časovima, odnosom prema svim učenicima, jako ozbiljnom pristupu nastavi itd. jer sam negdje do drugog razreda mislila kako sam pogriješila u izboru škole, a sada znam da bolje nisam mogla izabrati. :)
mega_mashcine

#489 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mega_mashcine »

Evo da odgovorim na tvoje pitanje - profesorica Tuzlak ne predaje u Drugoj gimnaziji, a što se tiče profesorice Kenite, ako joj je prezime Šeta, onda predaje. :)

Slažem se s tobom da su mi to bile najbolje godine, definitivno bez ikakvih problema, samo što se to meni tada tako nije činilo, a vjerujem da je i svima tako. Profesori su nam uvijek govorili kako će nam biti žao kada maturiramo, kako nam je to najbolji period života, a mi smo kolutali očima i jedva čekali da odemo - kao nema više ocjena, profesorskog "maltretiranja", svoj si čovjek itd, a ispostavilo se da su bili u pravu. Sada kada čitam ovaj tvoj post, baš me neka nostalgija uhvatila za tim bezbrižnim vremenima. Da mi je opet tako. :)

Pogotovo mi je drago kada se sjetim profesorice J. Hasanbegović. Nisam znala da je imala problema kada je tek počela raditi (mislim da sam godinu-dvije mlađa od tebe pa mi nije predavala kada se tek zaposlila), a to svakako nije zaslužila jer je odlična profesorica. Definitivno neko ko mi je popravio školovanje svojim časovima, odnosom prema svim učenicima, jako ozbiljnom pristupu nastavi itd. jer sam negdje do drugog razreda mislila kako sam pogriješila u izboru škole, a sada znam da bolje nisam mogla izabrati. :)
Mislim da se nije prezivala Šeta, mozda se u medjuvremenu udala. Ako me sjecanje dobro sluzi, cini mi se da se prezivala Hodzic, ali fkt nisam siguran.
A sto se tice profesorice Jasmine, bili su to vise problemi vjerovatno zbog neiskustva, a i bilo je par bezobraznih ucenika, pa je par puta dolazilo do incidenata. Uglavnom jedna predivna osoba, koja nema ni trun zla u sebi. Mnogo mi nedostaju njeni casovi, posebno casovi lektire, i zbog nje sam zavolio citati. Medjutim nakon srednje skole, nema se mnogo vremena za citanje, ali nadam se da cu nadoknaditi sve to nekada u buducnosti. :)
Ja sam od prvog dana pripremne nastave zavolio ovu skolu i znao sam da nisam pogrijesio. nekako mi se ta ljubaznost profesora i osoblja jako dopala, ali i raja je bila fina, tako da sam se odmah zaljubio u ovu skolu, i ponosan sam sto sam bio ucenik Druge Gimnazije. :)
mynchy

#490 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mynchy »

To je ta prof. Kenita... Predaje jos uvijek, ali je bila na trudnickom ja mislim. :)
A prof. Enisa je ostala ista... Nula bodova..

Ja isto zavrsih slavno ovu skolu. Bila sam najsretnija na cijelom svijetu kada sam zadnji dan izasla iz skole, a nisam ni pomislila da ce se stvari za tako kratko vrijeme (ljetni raspust) promijeniti i da ce mi biti zao.
Kada bih ponovo morala u skolu, naravno da bih ponovo birala Drugu, ne bih se mogla zamisliti u nekoj drugoj skoli. Bilo je tu i uspona i padova i incidenata sa bezobraznim profesorima, ali puno vise je onog dobrog, tako da se to loše vremenom i zaboravi. Zadovoljna sam znanjem koje sam tamo stekla, prijateljima,kolegama pa i vecinom profesora. Aida Muftic(Filozofija), Mirsad Celigija(Engleski) Edita Srkalovic(Njemacki),Selma Babovic(Italijanski),Emira Omeragic(Matematika),Zijada Hrenovica (Hemija,otisla u penziju) su mi obiljezili period srednje skole i uvijek cu ih se sjecati i pamtiti ih kao odlicne profesore.. Doduse imala sam malih problema s matematikom,ali to nije nikako uticalo na moje misljenje o prof. Emiri.
Ali zato nikada nisam mogla naci zajednici jezik sa profesoricom Geografije Razijom Karakas,za koju mislim da ne bi uopste trebala predavati.. Kad se samo sjetim, 7 dana do tromjesecja, mi po jednu ocjenu svi u razredu, a ona test, pa 22/30 jedinica i sve unese.. Ili jednominutna odgovaranja, pa ili 1 ili 5.. Sa prof. Enisom Karamesic isto.. Ne moze se ni porediti sa Aidom.. Zao mi je sto mi je bas ona predavala Sociologiju i zgadila mi je za citav zivot. Prof. Bosanskog Mirsada me također znala "istjerati iz cipela" zbog svoje ogranicenosti, nezainteresovanosti i subjektivnosti i profesor Sporta Diko.. Njega bih okarakterisala kao jako bezobraznog i nevaspitanog covjeka koji moze biti sve, samo ne pedagog i profesor.

Sve u svemu, puno je vise onog dobrog i lijepog i svakome bih toplo preporucila ovu skolu, pokajati se nece.. :)
Individualism18

#491 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

mynchy wrote:To je ta prof. Kenita... Predaje jos uvijek, ali je bila na trudnickom ja mislim. :)
A prof. Enisa je ostala ista... Nula bodova..

Ja isto zavrsih slavno ovu skolu. Bila sam najsretnija na cijelom svijetu kada sam zadnji dan izasla iz skole, a nisam ni pomislila da ce se stvari za tako kratko vrijeme (ljetni raspust) promijeniti i da ce mi biti zao.
Kada bih ponovo morala u skolu, naravno da bih ponovo birala Drugu, ne bih se mogla zamisliti u nekoj drugoj skoli. Bilo je tu i uspona i padova i incidenata sa bezobraznim profesorima, ali puno vise je onog dobrog, tako da se to loše vremenom i zaboravi. Zadovoljna sam znanjem koje sam tamo stekla, prijateljima,kolegama pa i vecinom profesora. Aida Muftic(Filozofija), Mirsad Celigija(Engleski) Edita Srkalovic(Njemacki),Selma Babovic(Italijanski),Emira Omeragic(Matematika),Zijada Hrenovica (Hemija,otisla u penziju) su mi obiljezili period srednje skole i uvijek cu ih se sjecati i pamtiti ih kao odlicne profesore.. Doduse imala sam malih problema s matematikom,ali to nije nikako uticalo na moje misljenje o prof. Emiri.
Ali zato nikada nisam mogla naci zajednici jezik sa profesoricom Geografije Razijom Karakas,za koju mislim da ne bi uopste trebala predavati.. Kad se samo sjetim, 7 dana do tromjesecja, mi po jednu ocjenu svi u razredu, a ona test, pa 22/30 jedinica i sve unese.. Ili jednominutna odgovaranja, pa ili 1 ili 5.. Sa prof. Enisom Karamesic isto.. Ne moze se ni porediti sa Aidom.. Zao mi je sto mi je bas ona predavala Sociologiju i zgadila mi je za citav zivot. Prof. Bosanskog Mirsada me također znala "istjerati iz cipela" zbog svoje ogranicenosti, nezainteresovanosti i subjektivnosti i profesor Sporta Diko.. Njega bih okarakterisala kao jako bezobraznog i nevaspitanog covjeka koji moze biti sve, samo ne pedagog i profesor.

Sve u svemu, puno je vise onog dobrog i lijepog i svakome bih toplo preporucila ovu skolu, pokajati se nece.. :)
Smijem li znati zbog čega ti je profesor Diko ostao u tako ružnom sjećanju? Nije da mi je nešto pretjerano značio, mislim sport nikada nisam voljela, ali nikada nije ništa uradio da bih ga tako okarakterizirala. Znao je biti pomalo dosadan sa svojim dugim govorima o životu i školovanju, ali kasnije sam shvatila da je za dosta toga bio u pravu. :)
lajlica

#492 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by lajlica »

svi profesori su jednako dobri bar za mene,sa gimnazijom možeš upisati bilo koji fakultet,jer gimnazije su najjače škole... :)
zato ko želi da se i dalje školuje,moj savjet je prva ili druga gimnazija :)
casanova123

#493 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by casanova123 »

ma kad skontas škola ko škola.. i ovako i onako sjednes i naucis za prijemni.. jednako moraju svi da uče na faxu.. samo sto se neki ufuraju u neki fazon o tome kako su neke škole elitnije i vise posebne nego druge.
nemeza

#494 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by nemeza »

učenica sam prvog razreda Druge gimnazije,pa ako vam nije problem o svakom profesoru da pomalo kažete :D
1.Amela Vranac
2.Emira Omeragić
3.Aida Kalaba
4.Kenita Šeta
5.Dževdeta Dervić
6.Nudžejma Efendić
7.Dženisa Buljugić
8.Smajo Halilović
9.Razija Karakaš
10.Srmen Pašalić
11.Tina Alibašić
12.Džanina Nukić
zznnnnn

#495 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by zznnnnn »

nemeza wrote:učenica sam prvog razreda Druge gimnazije,pa ako vam nije problem o svakom profesoru da pomalo kažete :D
10.Srmen Pašalić
Citavu godinu spavaj, odmaraj, radi zadacu ili nesto tako i na zadnjem testu odgovori na pitanje 'kako od radijatora napraviti umjetnicko djelo?' i imat ces 5, eto jedan koristan savjet :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#496 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Velkoski »

11. Tina

Ženio bi' je.
Individualism18

#497 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

2. Ona mi je ostala u baš ružnom sjećanju. Ne zbog ocjena nego zbog odnosa prema učenicima i metodama predavanja. Nikada ništa nije znala objasniti, niti je željela da se potrudi da nam približi gradivo. Bukvalno su mi trebale instrukcije prije njenih časova da bih mogla bilo šta pratiti. Uvijek je imala neke dvosmislene izjave, lažan osmijeh, uglavnom jako antipatična osoba i nikakav pedagog. Ne bih dalje pisala jer nemam ništa lijepo za nju napisati.
9. Otprilike kao i prof. Omeragić. Jako frustrirana osoba kod koje ti ocjena zavisi od njenog raspoloženja, a ne toga koliko si učio. Cure nikako ne voli, uvijek nađe nešto da te uvrijedi, ponizi itd. Uvijek sam imala 5, ali sam mrzila geografiju jer sam se prije svakog odgovaranja tresla od straha zbog nje, iako bih sve naučila. Zbog njenih metoda učenja, čitaj: štrebanje svakog slova iz knjige, što sam ja i radila jer sam željela imati odličnu ocjenu, na kraju ne znam apsolutno ništa od toga što sam kod nje učila.
10. Simpatičan profesor. :) Kod njega niko nije imao problema dok god nije divljao na času. Jedan test, pitanja su svake godine ista :D, a kasnije samo prepisuje tu ocjenu.
11. Osoba koja da tačno šta se treba naučiti i ne pita ništa više od toga. Ima prezentacije za svaku lekciju i tu ti je sve što trebaš znati, šalje skripte učenicima ako treba nešto dodatno i ne pita nikada ništa što nema na prezentaciji ili u skripti. Prvo polugodište obično bude samo teorija, tj. testovi i ispitivanja, a drugo polugodište praktične vježbe iz oblasti koje radite. Zaključuje ocjene tačno po prosjeku.
12. Ne bih komentarisala.

Ostali mi nisu predavali.
Last edited by Individualism18 on 02/10/2013 17:20, edited 1 time in total.
lajlica

#498 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by lajlica »

zanima me misljenja o
profesorici nudzejmi efendic
emiri omeragic
dzevdeti dervic
smajo halilovic
amela vranac
srmen
kenita seta
casanova123

#499 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by casanova123 »

SrMen! Covjek ipo definitivno. Nemoj se praviti da si neki mangup ili tako nesto i bit ce dobro.. Suti i preporucujem da ne pricas jer ako izvalis nesto, svaki cas ce te zezati.. Ako hoces da bjezis pitaj ga mozes li da odes, i dat ce ti sigurno.. preporucio bih da kazes da ides sa curom/momkom u kino :D
Definitivno mi je ostao u sjecanju kao jedan od najdrazih profesora.. Uvijek ce stati i popricati sa tobom oko necega..
nemeza

#500 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by nemeza »

Individualism18 wrote:2. Ona mi je ostala u baš ružnom sjećanju. Ne zbog ocjena nego zbog odnosa prema učenicima i metodama predavanja. Nikada ništa nije znala objasniti, niti je željela da se potrudi da nam približi gradivo. Bukvalno su mi trebale instrukcije prije njenih časova da bih mogla bilo šta pratiti. Uvijek je imala neke dvosmislene izjave, lažan osmijeh, uglavnom jako antipatična osoba i nikakav pedagog. Ne bih dalje pisala jer nemam ništa lijepo za nju napisati.
Emira razredna :(
Post Reply