Super, vjerovatno je nisam upratila.hadzinica wrote:beautyfool wrote:Da upitam@hadzinica mogla bi nam otvoriti jednu temu Sehuri i Iftari maksuzije za ramazana, da nam das malo ideja sta kuhati
ima tema kao " sta je iftaru?"..aktivira se za svaki ramazan
Ramazan, opet ;)
- beautyfool
#476 Re: Ramazan, opet ;)
- arzuhal
#477 Re: Ramazan, opet ;)
Vjesnik, alejhisselam, rekao je:
“Ko je moj ummet (zajednica) taj se ne bruka u mjesecu ramazanu.”
Jedan čovjek na to upita: “Allahov Vjesniče, a šta je njihova bruka?” On odgovori:
“Ko kida svetinje, čini loša djela, pije vino (alkohol) ili čini blud, neće mu se prihvatiti (post i bdijenje) mjeseca ramazana. Proklinje ga Allah, Njegovi meleci, stanovnici neba i sve oko njega, a ako umre a nije probdio kako treba mjesec ramazan kod Allaha neće naći nikakva dobra.”
Da nas Allah sačuva od brukanja, amin!
“Ko je moj ummet (zajednica) taj se ne bruka u mjesecu ramazanu.”
Jedan čovjek na to upita: “Allahov Vjesniče, a šta je njihova bruka?” On odgovori:
“Ko kida svetinje, čini loša djela, pije vino (alkohol) ili čini blud, neće mu se prihvatiti (post i bdijenje) mjeseca ramazana. Proklinje ga Allah, Njegovi meleci, stanovnici neba i sve oko njega, a ako umre a nije probdio kako treba mjesec ramazan kod Allaha neće naći nikakva dobra.”
Da nas Allah sačuva od brukanja, amin!
-
Da_li_je _tako??
#478 Re:
Murisno1 wrote:evo još 22 dana ..![]()
"Ljudi, dolazi vam veličanstveni mjesec, mjesec pun bereketa, u kojem ima jedna noć vrednija od hiljadu drugih mjeseci."
meni će ako Bog da ovo biti prvi ramazan u mom novom domu ... ja i moja mi hanuma hvala Allahu planiramo da sa ramazanom počne i naš prvi dan u novom domu .. tako da mi je ovaj ramazan posebno značajan ..![]()
sallamu allejkum
puno srece od srca zelim
da s lakocom ispostite..i uzivate u novom domu
- beautyfool
#479 Re: Ramazan, opet ;)
Ima i moj post na toj temihadzinica wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ilit=iftarbeautyfool wrote: Super, vjerovatno je nisam upratila.
Selam alejkum
-
HomeArt
#480 Re: Ramazan, opet ;)
Hocete li da napravim vaktiju u PDF-u pa da postavim ovdje? Mozda u dvije velicine A4 i A3?
-
said.sa
#482 Re: Ramazan, opet ;)
Da te Allah swt nagradi, al' kontam da se ne mučiš kad već ima...sahan wrote:Hocete li da napravim vaktiju u PDF-u pa da postavim ovdje? Mozda u dvije velicine A4 i A3?
http://vaktija.ba/
-
HomeArt
#483 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam znao za ovu adresu, super hvala ti. Meni adresa tebi jedan sevap aBdsaid.sa wrote:Da te Allah swt nagradi, al' kontam da se ne mučiš kad već ima...sahan wrote:Hocete li da napravim vaktiju u PDF-u pa da postavim ovdje? Mozda u dvije velicine A4 i A3?
- arzuhal
#484 Re: Ramazan, opet ;)
Sahane, jes ti kont'o uradit vaktiju maksuz za mjesec ramazan? Jer znam i ja za ovu stranicu, a imam i takvim u PDF-u skinut sa rijasetove stranice, ali ako si mislio uradit ramazansku vaktiju onda bi to bilo super. Jer ova na vaktija.ba se ravna po gregorijanskim mjesecima pa nam je ramazan raspolovljen na avgust i septembar. Nigdje nema cjelovita vaktija za ramazan. I eto ti opet prilika za sevapesahan wrote:Nisam znao za ovu adresu, super hvala ti. Meni adresa tebi jedan sevap aBdsaid.sa wrote:Da te Allah swt nagradi, al' kontam da se ne mučiš kad već ima...sahan wrote:Hocete li da napravim vaktiju u PDF-u pa da postavim ovdje? Mozda u dvije velicine A4 i A3?
-
HomeArt
#485 Re: Ramazan, opet ;)
Pa mislio sam ovu napraviti ali da je fino nacakarim ko mladu pa da se moze isprintati i zalijepiti negdje. A sto se tice kalendara navikao je svijet da se lomi ramazan na dva mjeseca jer mi pratimo po gregorijanskom ali ako bas mislis da bi bilo bolje da je hidzretski prvi moglo bi se to presloziti. Ne znam evo tamo ima i verzija za printanje pa kako hocete.
- arzuhal
#486 Re: Ramazan, opet ;)
Ma nemoj se onda zahmetit. Uskoro će ih naštampat svaka firma 
- arzuhal
#488 Re: Ramazan, opet ;)
21. avgust, petak, prvi dan 
-
pure_love
#489 Re: Ramazan, opet ;)
mashaAllah,jedva cekam ako Bog da 
a do godine inshaAllah stize me ramazan dok sam u Bosni,e to ce biti ako Bog da dozivljaj :
a do godine inshaAllah stize me ramazan dok sam u Bosni,e to ce biti ako Bog da dozivljaj :
- arzuhal
-
zuna
#491 Re: Ramazan, opet ;)
kada je prvi dan ramazana
kada je prvi dan bajrama
/ hvala
kada je prvi dan bajrama
-
HomeArt
#492 Re: Ramazan, opet ;)
Prvi dan Ramazana je 21 august
Prvi dan Bajrama je 20 septembar (07:09)
Prvi dan Bajrama je 20 septembar (07:09)
- arzuhal
- BSn
#495 Re: Ramazan, opet ;)
"Poznati Boga moguće je samo u sebi. Dok ga ne nađeš u sebi, nećeš ga naći nigdje. Nema Boga za onoga ko ne zna da ga nosi u sebi."
Tolstoj
Mislim da je na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Tolstoj
Mislim da je na pravom mjestu u pravo vrijeme.
- beautyfool
#497 Re: Ramazan, opet ;)
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Svako čovjekovo dobro djelo višestruko se nagrađuje, i to od deset do sedam stotina puta, a Uzvišeni Allah je rekao: 'Osim posta, on je Moj i Ja za njega nagrađujem, jer postač ostavlja svoju strast i hranu radi Mene. Zbog toga on ima dvije radosti: radost pri iftaru i radost prilikom susreta svoga Gospodara.'” (Muttefekun alejhi)
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Ko se ne prođe lažnog govora i postupanja po njemu, Allahu nije potrebno da on ostavlja ni svoje jelo i piće.” (Buharija)
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Ko se ne prođe lažnog govora i postupanja po njemu, Allahu nije potrebno da on ostavlja ni svoje jelo i piće.” (Buharija)
- RIZVA
#498 Re: Ramazan, opet ;)
Allahu dragi, blagoslovi nam ramazan! Pomozi nas da ga ispostimo na ispravan način i da sve namaze u njemu na vakat obavimo! Učini da na njegovom kraju budemo u skupini onih koje si oslobodio džehennemske vatre!
Neka je neizmjerna hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova s čijom blagodati se upotpunjuju dobra djela.
Neka je neizmjerna hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova s čijom blagodati se upotpunjuju dobra djela.
- Epitop
#499 Re: Ramazan, opet ;)
jedva cekam, najbolji odmor na svijetu
-
HomeArt
#500 Re: Ramazan, opet ;)
Amin!RIZVA wrote:Allahu dragi, blagoslovi nam ramazan! Pomozi nas da ga ispostimo na ispravan način i da sve namaze u njemu na vakat obavimo! Učini da na njegovom kraju budemo u skupini onih koje si oslobodio džehennemske vatre!
Dodao bih samo jos zelju da svako od nas iz ramazana izadje bolji bar malo, da iskoristi taj mjesec da se preispita. Eto i od mene neka vam je mubarek mjesec ramazana.