Jon Spencer wrote:drndalo wrote:To je 10-ak kilometara, sa bi trebalo ni uz guzvu i semafore preko 20 KM doci...
Ja ću ga odvesti za SAMO 19.99 ako naruči danas. Uz ovu super ponudu dobijaš i prijatan razgovor na teme vremenskih prilika, aktuelno političke teme i neizostavne sportske teme. Naravno možeš me i slobodno upitati "Ima li posla?, Da li je Džeko dao gol?, Tako mlad a već slovenka pardon taksista". I to nije sve ova ponuda sadrži i vrhunski izbor glazbe za opuštanje i meditiranje. Sve ovo za nevjerovatnih 19.99.
Fino, sad vec nastupas trzisno, i mozda uhvatis tu voznju... I budes 15 KM u plusu na toj voznji (cak sam i over-amortizaciju vozila uracunao)...
Uz sav tvoj sarkazam, jel ti mislis da se ta voznja ne isplati ? Ako za to vrijeme mozes "uhvatiti" 3-4 kratke, onda si u pravu, ali koliko cesto se to desava...? U svakom slucaju, ima ko ce to odraditi ako ti neces... To je ono sto je dobro...
Ja nemam nekih iluzija odavno, jedna je da su Zuti, Crveni, Zeleni, Plavi, idealni. Da su jedini, kao sto ste vi bili za Titinih doba, i kod njih bi bila slicna situacija, derali bi koliko mogu, jer mogu... Onda npr. dodjete vi novi, kao konkurencija, i ljudima pomognete da imaju bolji odnos dobivenog za pare koje daju...
Cujem jednog komsiju koji ti je kolega, kaze:"Eeee, nema vise onako voznji za Split, Dubrovnik, kao nekad..."
Pa nema ni moja baba/baka/nana/nena/majka vise 20 godina... Nema ni raja vise para k'o sto je nekad imala (u prosjeku)...
Uglavnom, drago mi je da jos radite, znaci da od tog posla mozete zivjeti, doduse treba vise raditi nego sto smo svi mi navikli... I ja radim sada vise u dragom kapitalizmu, nego u mrskom socijalizmu, pa ko me sta pita, ako necu, ima vojska ovih koji hoce, cak i za pola moje plate... Da kukam ? Imate i jednu ogromnu prednost koju nikada ne spominjete, sami ste sebi sefovi, niko vas "odozgo" ne *ebe redovno, sami odredjujete sebi radno vrijeme, biznis-plan, ciljeve, domete... To je npr. u parama kod mene vrijedno 20% plate, jer imam sasvim OK seficu... Imam i druga koji je dobro placen, ali bi zbog sefa tokmaka bio sretan i sa 50% plate, ali da njega ne gleda...