Itekako mi je jasno. Pratio sam i jednog i drugog u njihovim Haskim nastupima...Dobrica Cosic bi im pozavidio na umijecu laganja.jeza u ledja wrote:Ocigledno ti nije jasno sta znaci biti svjedok ili advokat.Hadzi-Murat wrote:Totalna glupost.jeza u ledja wrote:
Covjek nije opterecen prosloscu, ako nista to mu je veliki poen. 99% sadasnjih politicara u RS su na neki nacin imali ucesca ili u SDS ili u ratu. Dodik je u vrijeme najzescih sukoba bio opozicija SDS-u, kad je takvih bilo vrlo vrlo malo. To ne znaci da on voli BiH, vec da ne bi vodio vojsku u divljacki pohod i genocid, kao sto je radila SDS. Kad je prvi put dosao na vlast 1998 prvi je optuzio SDS-ovce za ratne zlocine, za to je trebalo hrabrosti.
Dodik je jedini srpski politicar iz BiH koji je svjedocio u korist dva sada vec osudjena ratna zlocinca.
Prvi je Biljana Plavsic s kojom je bio u koaliciji...
Drugi je cuveni Radoslav Brdjanin koji je na velikom skupu u Banja Luci javno pozivao Srbe da ubijaju Bosnjake...
Dodikov stranacki kolega, Simic, je najpoznatiji advokat srpskih ratnih zlocinaca u Haagu, i btw zgrce velike pare....
Takodjer, Dodikova desna ruka od Drvara, Nikola Spiric koji je svojim "poslovnikom" blokirao sve moguce i nemoguce zakone u Parlamentu BiH pocevsi od tablica i licnih karti, pa do zastave i himne, je bivsi SDS-ovac.
...Dodik nije socijaldemokrata, nego nacional-socijalista, a znamo sta je to...
Nema nikakvih razlika izmedju politicara u RS-u, oni se bore za ono sto su oteli od BiH, a oteli su genocidom pola drzave...njihov jedinstveni nastup u ustavnim promjenama dovoljno je rekao...
Prije svega, branilac ratnih zlocinaca...A Krstan Simic je odlican politicar.
Ja ne znam gdje ti zivis, ali zajednicki nastup SDS&PDP&SNSD u ocuvanju genocidom napravljene drzave, sasvim jasno pokazuje o cemu je rijec...Ili se ja mozda varam, pa ne vidim neku alternativu u RS-u. Koliko mi je poznato, opozicija ovim gore nacistima su jos gori nacisti, Radikali - Vojislav Seselj. Pa prema tome ne razumijem sta hoces da kazes...Ono sto je oteto od BiH kad tad mora biti vraceno i integrisano u bh. drzavu...S obzirom da mislis da su svi politicari u RS nacisti toplo predlazem pusku i tenk za rjesavanje tog problema, i tebi i ostalima koji tako misle, pa pravac Banja Luka.