Sarajevski kafici nekad i sad...
- HAVANA
#476 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Da,nevjerovatno.Poslije svega frajer izgleda bolje od pola njegovih vrsnjaka. 
- Tvrdokorna mrlja
#477 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
znam dzokej kod austrijske kuce da je bio,u onim malim zgradama ispod kuka.u jednoj dzokej,u drugoj vojo frizerski salon.zateznistub wrote:Da nije Džokej?KatarinaKosaca wrote:Evidntno loš marketing planEdin H. wrote:Nisu imali viziju da podrze na vrijeme buduce kvalitetne korisnike njihove usluge (citaj kafane)
Nego, jel netko išao u Džoker (ja sam tu nekad svraćala) gdje tramvaj prolazi od logavine prema katedrali. Mislim da je tu sad stomatološka ordinacija
Kad je zatvoren taj kafić? Imam maglu
Drzo ga Zijo Basara, pa kasnije otvorio tapetariju jer je propo ko zeton. Sad mu sin Ibro otvorio stomatolosku ordinaciju.
- PapakizSarajeva
#478 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Mima, ne znam je li mislimo na isto mjesto, al' to je prije "prelaska" na maslenicu bio kafic A-club ... 80-ih bilo jedno od jacih okupljalista srednjoskolaca ...*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji.........a ne znam kako se zvala kana na carsiji...ul Patke.....e tu je bila dobra maslenica .....narocita oko 2-3 u jutro.....
-
*mima*
#479 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
PapakizSarajeva wrote:Mima, ne znam je li mislimo na isto mjesto, al' to je prije "prelaska" na maslenicu bio kafic A-club ... 80-ih bilo jedno od jacih okupljalista srednjoskolaca ...*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji.........a ne znam kako se zvala kana na carsiji...ul Patke.....e tu je bila dobra maslenica .....narocita oko 2-3 u jutro.....
nije......to je bilo malo visocije sa lijeve strane.....islo uz stepenice.......a ne mogu da se sjetim
- PapakizSarajeva
#480 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
E to ti je onda cuveni restoran "Dva goluba" ...*mima* wrote:PapakizSarajeva wrote:Mima, ne znam je li mislimo na isto mjesto, al' to je prije "prelaska" na maslenicu bio kafic A-club ... 80-ih bilo jedno od jacih okupljalista srednjoskolaca ...*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji.........a ne znam kako se zvala kana na carsiji...ul Patke.....e tu je bila dobra maslenica .....narocita oko 2-3 u jutro.....
nije......to je bilo malo visocije sa lijeve strane.....islo uz stepenice.......a ne mogu da se sjetim
-
*mima*
#481 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
eto vidis.....
....al je maslenica bila....wooow
- amrica
#482 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Tvrdokorna mrlja wrote:dobar kifla ko zmaj,neki dan mu bio 46 rodjendan..a ko djecak likHAVANA wrote:Kifla moj dragi...kako se necu sjecati...i vidim ga cesto...Dobar![]()
![]()
kiflica
- amrica
#483 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
PapakizSarajeva wrote:Mima, ne znam je li mislimo na isto mjesto, al' to je prije "prelaska" na maslenicu bio kafic A-club ... 80-ih bilo jedno od jacih okupljalista srednjoskolaca ...*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji.........a ne znam kako se zvala kana na carsiji...ul Patke.....e tu je bila dobra maslenica .....narocita oko 2-3 u jutro.....
je li taj a-club preko puta pekare?
bila sam tamo povremeno, kad mi dosade raja i razvikana mjesta i guzva... onda se uvalimo u tako neku lijevu kafanicu
- PapakizSarajeva
#484 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ako znas sadasnju situaciju u patkama, frizerski salon, a odmah iznad je bio A-club ... Uska duga prostorija, sank na desnoj strani kad udjes ...amrica wrote:PapakizSarajeva wrote:Mima, ne znam je li mislimo na isto mjesto, al' to je prije "prelaska" na maslenicu bio kafic A-club ... 80-ih bilo jedno od jacih okupljalista srednjoskolaca ...*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji.........a ne znam kako se zvala kana na carsiji...ul Patke.....e tu je bila dobra maslenica .....narocita oko 2-3 u jutro.....
je li taj a-club preko puta pekare?
bila sam tamo povremeno, kad mi dosade raja i razvikana mjesta i guzva... onda se uvalimo u tako neku lijevu kafanicunigdje nikoga, domaca atmosfera, bas super.
- poznanik
#485 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Smio bih se kladiti da je šank na lijevoj strani...PapakizSarajeva wrote:ako znas sadasnju situaciju u patkama, frizerski salon, a odmah iznad je bio A-club ... Uska duga prostorija, sank na desnoj strani kad udjes ...
- poznanik
#486 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji...
U Lidu bi nastajao svojevrstan delirijum kad bi se sa kasete čula Barbara Streisand sa Woman in Love. Mislim da je Lido otvoren '81, ali je radio kratko, godinu-dvije, jer je kasnije postao okupljalište pijanaca i problematičnih osoba... U prvim mjesecima rada, pred zimu, koliko se sjećam, u Lido se nije moglo ući od gužve.
- muha_sa
#487 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
-gdje se nalazio Lidopoznanik wrote:*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji...
U Lidu bi nastajao svojevrstan delirijum kad bi se sa kasete čula Barbara Streisand sa Woman in Love. Mislim da je Lido otvoren '81, ali je radio kratko, godinu-dvije, jer je kasnije postao okupljalište pijanaca i problematičnih osoba... U prvim mjesecima rada, pred zimu, koliko se sjećam, u Lido se nije moglo ući od gužve.
-
*mima*
#488 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Znam da nije dugo radio....ali je bilo simpa.....A tamo gje bio A club....gazda kuce je pravio neku vinariju prosle godine...nemam pojma jel gotovo
-
mikogoago
#489 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Nego da vas pitam.Danas je tamo ,gdje je Drina bila, neka kafanica od nekog planinarskog drustva.Moj jaran Fudo kaze vodi me u Drinu.Ja odgovaram nisi normalan.On meni ne brini vidjeces najbolja klopa u gradu i muzika.Tako ja tu zalutam i stvarno .To su planinari nesto skuckali bogami to vece bio i dernek gitara itd.Ali sto se najedoh starih bosanskih specijaliteta.Ja sam mislio da ih niko vise ne zna praviti.A cijene bas za raju.Ono sto se kazu samo da pokriju troskove.Da li neko zna kako se zove to mjesto sada i koto drzi ?
- PapakizSarajeva
#490 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ne znam ovo za lokaciju Drine, da tu sad ima neka kafanamikogoago wrote:Nego da vas pitam.Danas je tamo ,gdje je Drina bila, neka kafanica od nekog planinarskog drustva.Moj jaran Fudo kaze vodi me u Drinu.Ja odgovaram nisi normalan.On meni ne brini vidjeces najbolja klopa u gradu i muzika.Tako ja tu zalutam i stvarno .To su planinari nesto skuckali bogami to vece bio i dernek gitara itd.Ali sto se najedoh starih bosanskih specijaliteta.Ja sam mislio da ih niko vise ne zna praviti.A cijene bas za raju.Ono sto se kazu samo da pokriju troskove.Da li neko zna kako se zove to mjesto sada i koto drzi ?
- vicious
#491 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
U pravu si poznaniče, na lijevoj definitivno!poznanik wrote:Smio bih se kladiti da je šank na lijevoj strani...PapakizSarajeva wrote:ako znas sadasnju situaciju u patkama, frizerski salon, a odmah iznad je bio A-club ... Uska duga prostorija, sank na desnoj strani kad udjes ...![]()
Jesi siguran da je na desnoj?
- muha_sa
#492 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
PapakizSarajeva wrote:
Eh moja Cava, sad ti je sve virtualno ... Derneci, kafa, izlasci ... Ja od svog hairlije ocekujem da ove godine virtualno doceka i novu godinu na face-u uz chat room gdje ce se okupiti njih 50-ak i onako lijepo da se ischataju ...
Ccccccccc kad se samo sjetim doceka novih godina u kaficima ...
Nego jedno pitanje za ove starije ... Sjecate li se pekare "Kod Jerlagica" iznad muzicke skole ??? Kad su se kifle uzimale u 2 - 3 h ujutro, vrele, ukusne k'o ne znam ti ni ja sta ... Grila preko puta Ote kod, meni se cini ka(h)vane Crni Labud ... Radio do sitnih sati, a pljeskavica mu bila mrak mrakova ... Grila - trafike na vrhu Kovaca, otvarao se tek u 1 - 1,30 h navecer. Tamo jeli samo taksisti ( i ja jer sam se u sitne sate vracao sa pajdasima kuci ) ...
ponekad i tamo al najcešce u državnoj pekari
- poznanik
#493 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Nije vinarija, već "vinoteka"*mima* wrote:Znam da nije dugo radio....ali je bilo simpa.....A tamo gje bio A club....gazda kuce je pravio neku vinariju prosle godine...nemam pojma jel gotovo
- poznanik
#494 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ispod Kovača, na mjestu današnjeg motela, tik uz Bakije, u komšiluku @Muhamuha_sa wrote:-gdje se nalazio Lido*mima* wrote:Jel ko spomenu kafic Lido na carsiji...
-
*mima*
#495 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Nije vinarija, već "vinoteka"*mima* wrote:Znam da nije dugo radio....ali je bilo simpa.....A tamo gje bio A club....gazda kuce je pravio neku vinariju prosle godine...nemam pojma jel gotovo, i nalazi se preko puta "A-Club"-a, i odlično izgleda s vanjske strane. Nisam ulazio, ali spolja se vidi velik izbor vina.
- poznanik
#496 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Tačno preko puta, između pekare i vulkanizera.*mima* wrote:...do mene je....vinoteka.....A cekaj......gdje preko puta?
-
*mima*
#497 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
a to je bivsi oscar........aaaaaaaa......odkad nisam bila gore.......A znam da je govorio vlasnik kuce u kojoj je bio A club da ce da otvori vinoteku.......Sad me interesuje ko je to otvorio.....
- PapakizSarajeva
#498 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Do mene je, ne znam kako polozih vozacki, a ne znam strane ...vicious wrote:U pravu si poznaniče, na lijevoj definitivno!poznanik wrote:Smio bih se kladiti da je šank na lijevoj strani...PapakizSarajeva wrote:ako znas sadasnju situaciju u patkama, frizerski salon, a odmah iznad je bio A-club ... Uska duga prostorija, sank na desnoj strani kad udjes ...![]()
Jesi siguran da je na desnoj?
- Banksy
#499 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
''... al' kako se ono zvaše ...?''KatarinaKosaca wrote:Tako. A pored nekih prođem pa ih nema, pa onda kao stari ljudi govorim.. "E, ovdje sam ja...."d onoliko kafana koje sam volio, koje sam, sto bi se reklo, prekucao, sve do jedne, ostade par mjesta gdje onako volim, ne da sjednem s namjerom - jer ni ta mjesta vise nisu ista - nego zalutam, pa se sjetim nekih vremena. Zvuci pateticno, ali tako je, jebes mi mater.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#500 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ma, to sam sve zaboravila i pobrkala. Vidiš da mi je Džokej Džoker, Mod Mond itdBanksy wrote:''... al' kako se ono zvaše ...?''![]()
@amrice A klub kad se otvorio ludo je radio. Ona cijela je ulica znala biti dupke puna pa su vani služili konobari. Vjerojatno govoriš o nekom kasnijem periodu.
I šank je na lijevoj strani od ulaza 100%