Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
bingulesku
#476 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolji kvart je Čaršija a najgori je Ilidža
-
BaileyS
#477 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
BiH-x wrote:Najvise bi volio da zivim ovdje
I ja sam je mjerkao u vrijeme dok sam trazio stan. Ne znas ni ti sta valja
-
mimsy
#478 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najgori su ubjedljivo Buca,Boljakov i Brijesce kod deponije...ne bi tamo,radije bi zivjela u Hadzicima il Brnjacima,barem je cisto ako nista drugo.Ne bi ni u elitnim tipa ciglane,jesu stanovi boli glava al brate iznad gore onaj geto,cigana vazda,auto ne smijes ostaviti ni na 5 min.Katastrofa!C.Vila zavisi gdje si...Licno zivim u kvadrantu,drag mi je...al opet i tu pijaca,vjecita guzva,malkice rastereceno unazad par mjeseci zbog nove ceste.Najvise bi voljela zivjeti na Ilidzi,onaj dio odmah do aleje,neki dvoetazni stan.Pravo mi lijepo izgleda.Sto se tice sredine to bi bila grbavica,kovacici.U centru M.Dvor ili dio kod Sarajevske pivare.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#479 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
da znaš kao što ne znaš da je deponija jako dobro sređena i kada se prolazi pored nje, niti ima nekog dima, niti smrada. apsolutno gore smrdi Miljacka...mimsy wrote:Najgori su ubjedljivo Buca,Boljakov i Brijesce kod deponije...ne bi tamo,radije bi zivjela u Hadzicima il Brnjacima,barem je cisto ako nista drugo.Ne bi ni u elitnim tipa ciglane,jesu stanovi boli glava al brate iznad gore onaj geto,cigana vazda,auto ne smijes ostaviti ni na 5 min.Katastrofa!C.Vila zavisi gdje si...Licno zivim u kvadrantu,drag mi je...al opet i tu pijaca,vjecita guzva,malkice rastereceno unazad par mjeseci zbog nove ceste.Najvise bi voljela zivjeti na Ilidzi,onaj dio odmah do aleje,neki dvoetazni stan.Pravo mi lijepo izgleda.Sto se tice sredine to bi bila grbavica,kovacici.U centru M.Dvor ili dio kod Sarajevske pivare.
druge su mane ovih naselja, ali deponija svakako nije jedna od njih.
-
Sahbaz12
#480 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Dobrinja je zakon!
Za ove sto se zale na arhitekturu,namjenski je gradjena da posluzi kao Olimpijsko selo 1984. Sto se tice najgoreg,kad prolazim kroz Svrakino,stavim kapuljacu na glavu i pokrijem oci rukama dok ne prodjem...

-
mimsy
#481 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
da znaš kao što ne znaš da je deponija jako dobro sređena i kada se prolazi pored nje, niti ima nekog dima, niti smrada. apsolutno gore smrdi Miljacka...Chmoljo wrote:mimsy wrote:Najgori su ubjedljivo Buca,Boljakov i Brijesce kod deponije...ne bi tamo,radije bi zivjela u Hadzicima il Brnjacima,barem je cisto ako nista drugo.Ne bi ni u elitnim tipa ciglane,jesu stanovi boli glava al brate iznad gore onaj geto,cigana vazda,auto ne smijes ostaviti ni na 5 min.Katastrofa!C.Vila zavisi gdje si...Licno zivim u kvadrantu,drag mi je...al opet i tu pijaca,vjecita guzva,malkice rastereceno unazad par mjeseci zbog nove ceste.Najvise bi voljela zivjeti na Ilidzi,onaj dio odmah do aleje,neki dvoetazni stan.Pravo mi lijepo izgleda.Sto se tice sredine to bi bila grbavica,kovacici.U centru M.Dvor ili dio kod Sarajevske pivare.
druge su mane ovih naselja, ali deponija svakako nije jedna od njih.[/quote
Nije uvijek bilo tako mirsiljavo na deponiji.
Last edited by mimsy on 23/05/2011 11:56, edited 1 time in total.
-
mimsy
#482 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Odgovaram na pitanja pokretaca teme.sanabe wrote:Ja nesto kontam da sam za Beverli Hilsamimsy wrote:Najgori su ubjedljivo Buca,Boljakov i Brijesce kod deponije...ne bi tamo,radije bi zivjela u Hadzicima il Brnjacima,barem je cisto ako nista drugo.Ne bi ni u elitnim tipa ciglane,jesu stanovi boli glava al brate iznad gore onaj geto,cigana vazda,auto ne smijes ostaviti ni na 5 min.Katastrofa!C.Vila zavisi gdje si...Licno zivim u kvadrantu,drag mi je...al opet i tu pijaca,vjecita guzva,malkice rastereceno unazad par mjeseci zbog nove ceste.Najvise bi voljela zivjeti na Ilidzi,onaj dio odmah do aleje,neki dvoetazni stan.Pravo mi lijepo izgleda.Sto se tice sredine to bi bila grbavica,kovacici.U centru M.Dvor ili dio kod Sarajevske pivare.titami , nista manje ne zasluzujem
-
rajvosa 69
#483 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
drndalo wrote:Nema tebi onda bez Pionirske doline....madner wrote:NaraFno, nisam papak da kupim stan u ne najboljem kvartu
-
elSaik
#484 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Mora se negdje vježbati.smoki_choko wrote:dobrinja postala divlji zapad, svake sedmice pucnjava
-
todd_smith
#485 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Svrakino je i upravo to, selo... samo sto jos dolaze sa Svrakinog na AP i onda glume kao da su tu odrasli, ali sa kulturom koju su pokupili u Svrakinom Selu...
- smoki_choko
#486 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
treba im streljanu otvoriti i napraviti udruzenje da se raja druzielSaik wrote:Mora se negdje vježbati.smoki_choko wrote:dobrinja postala divlji zapad, svake sedmice pucnjava
-
zonbirile
#487 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
----------------------------------Za zivot cijeli wrote:One mahale gor su mi malo zbijene al ko je odrasto tu voli to a i ona brda dok se popenjes po kaldrmi.Centar je stvarno prebucan,nemozes izac opusteno ako zivis u Titovoj da te auto ne opali i to.Grbavica je naselje koje je prepuno zelenila pogotovo Grbavica 2 koja je nekako planski radena a kada vidis boje fasada bas budes happy.Dole prema AP,Mojmilu,Dobrinji,Otoci i Ch.Vili prave komunisticke sive tamne zgrade koje su pravljene samo da se uvali narod
.Gorica i Ciglane
![]()
![]()
.Potoci no coment.Samo par naselja u kojim bi se moglo zivjet a nalaze se u Novom sarejvu
pa sve je od nabrojanog komunističko kada već tako klasificiraš,a to planski na Grbavici u Evropi je korišteno kao primjer lošeg urbanističkog uređenja.
-
zonbirile
#488 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
--------------------------------------Sliver wrote:Dobrinja jedini urbaniji dio Sarajeva, siroke ceste, sve na dohvat ruke, parkinzi, setaliste pored Dobrinje i sve ostalo, na kraju krajeva ima i svoj aerodrom.Hrasno, jedna super super zasebna cjelina, prelijepo i mirno dok nije zaguzvalo s robotom. Ostalo samo cigla na ciglu, balkon na balkon, prozor na prozor. od pofalica uz miljacku vise ni ko turista ne bih proso, a kamo li zivio.
Dobrinja,sub naselje,bivše Olimpijsko selo,jednim udarcem par muha.A Aerodrom,pa neko bi ga već morao zatvoriti.
- cyprus
#489 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Pa i rekoh da je subjektivno... Ako ćemo objektivno, nije se trebala ni pokrenut ova tema, nego pogledat na nekretnine.ba cijene kvadrata stanova po naseljimaBaileyS wrote:Veoma subjektivno sto najbolje govori cijena kvadrata.cyprus wrote:Moja rang lista - od najboljeg ka najgorem - po mjesnim zajednicama, da se ko ne bude izostavljen izostavljen
1 Marijin Dvor - Crni Vrh
2 Željeznička
3 Čengić Vila II
4 Čengić Vila I
5 Kvadrant
6 Čengić Vila
7 Malta
8 Olimpijsko Selo
9 Staro Hrasno
10 Otoka
11 Hrasno
12 Park - Višnjik
13 Koševsko Brdo
14 Breka - Koševo I
15 Mejtaš - Bjelave
16 Kovačići
17 Džidžikovac - Koševo II
18 Ciglane - Gorica
19 Skenderija - Podtekija
20 Bistrik
21 Alipašino Polje A1
22 Dobrinja D
23 Alipašino Polje C2
24 Alipašino Polje C1
25 Alipašino Polje B2 (moje)
26 Alipašino Polje B1
27 Grbavica I
28 Trg Heroja
29 Grbavica II
30 Vraca
31 Alipašino Polje A2
32 Mjedenica
33 Saraj Polje
34 Dobrinja C
35 Dobrinja A
36 Dobrinja B
37 Donji Velešići
38 Medrese
39 Baščaršija
40 Kovači
41 Pofalići I
42 Bardakčije
43 Velešići
44 Švrakino Selo II
45 Vratnik
46 Logavina
47 Betanija - Šip
48 Sedrenik
49 Soukbunar
50 Gornji Kovačići
51 Mošćanica
52 Ferhadija
53 Pofalići II
54 Trg Oslobođenja - Centar
55 Hrasno Brdo
56 Babića Bašča
57 Briješće
58 Sumbuluša
59 Aneks
60 Švrakino Selo I
61 Švrakino Selo III
62 Gornji Velešići
63 Hrid - Jarčedoli
64 Toka Džeka
65 Dolac (Novo Sarajevo)
66 Dolac (Novi Grad)
67 Alipašin Most I
68 Alipašin Most II
69 Naselje Heroja Sokolje
70 Reljevo
71 Pionirska Dolina - Nahorevo
72 Hrastovi - Mrkovići
73 Mahmutovac
74 Širokača
75 Buća Potok
76 Dobroševići
Evo ako uzmemo ova dva zatamnjena AP na 25 mjestu trenutna cijena 1.600KM a Bardakcije na 42 mjestu cijena 3.500KM. Da ne pricam o ovom, Kovaci na 40 mjestu.
Inace u tom rejonu, Bjelave, Breka, Visnjik stanovi na Breki su najjeftiniji valjda jer je najmrtvije.
-
vryzas
#490 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
cyprus wrote:Pa i rekoh da je subjektivno... Ako ćemo objektivno, nije se trebala ni pokrenut ova tema, nego pogledat na nekretnine.ba cijene kvadrata stanova po naseljimaBaileyS wrote:Veoma subjektivno sto najbolje govori cijena kvadrata.cyprus wrote:Moja rang lista - od najboljeg ka najgorem - po mjesnim zajednicama, da se ko ne bude izostavljen izostavljen
1 Marijin Dvor - Crni Vrh
2 Željeznička
3 Čengić Vila II
4 Čengić Vila I
5 Kvadrant
6 Čengić Vila
7 Malta
8 Olimpijsko Selo
9 Staro Hrasno
10 Otoka
11 Hrasno
12 Park - Višnjik
13 Koševsko Brdo
14 Breka - Koševo I
15 Mejtaš - Bjelave
16 Kovačići
17 Džidžikovac - Koševo II
18 Ciglane - Gorica
19 Skenderija - Podtekija
20 Bistrik
21 Alipašino Polje A1
22 Dobrinja D
23 Alipašino Polje C2
24 Alipašino Polje C1
25 Alipašino Polje B2 (moje)
26 Alipašino Polje B1
27 Grbavica I
28 Trg Heroja
29 Grbavica II
30 Vraca
31 Alipašino Polje A2
32 Mjedenica
33 Saraj Polje
34 Dobrinja C
35 Dobrinja A
36 Dobrinja B
37 Donji Velešići
38 Medrese
39 Baščaršija
40 Kovači
41 Pofalići I
42 Bardakčije
43 Velešići
44 Švrakino Selo II
45 Vratnik
46 Logavina
47 Betanija - Šip
48 Sedrenik
49 Soukbunar
50 Gornji Kovačići
51 Mošćanica
52 Ferhadija
53 Pofalići II
54 Trg Oslobođenja - Centar
55 Hrasno Brdo
56 Babića Bašča
57 Briješće
58 Sumbuluša
59 Aneks
60 Švrakino Selo I
61 Švrakino Selo III
62 Gornji Velešići
63 Hrid - Jarčedoli
64 Toka Džeka
65 Dolac (Novo Sarajevo)
66 Dolac (Novi Grad)
67 Alipašin Most I
68 Alipašin Most II
69 Naselje Heroja Sokolje
70 Reljevo
71 Pionirska Dolina - Nahorevo
72 Hrastovi - Mrkovići
73 Mahmutovac
74 Širokača
75 Buća Potok
76 Dobroševići
Evo ako uzmemo ova dva zatamnjena AP na 25 mjestu trenutna cijena 1.600KM a Bardakcije na 42 mjestu cijena 3.500KM. Da ne pricam o ovom, Kovaci na 40 mjestu.
Inace u tom rejonu, Bjelave, Breka, Visnjik stanovi na Breki su najjeftiniji valjda jer je najmrtvije.
Gdje ba Dobrinja na 30-35
- cyprus
#491 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Heh, da je bliže tramvaju i da se malo manje roka, Dobrinja bi bila mnogo bliže vrhuvryzas wrote:Gdje ba Dobrinja na 30-35
- metar_drva
#492 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
izvini zonbirile, gdje ti živiš? ili da preformulišem pitanje, ima li išta na ovom svijetu o čemu bi ti imao pozitivno mišljenje? da ti nisi neki potomak propalih sarajevskih begova koji su znali samo žuljat guzicu na minderu i kukat kako je sve sranje?zonbirile wrote:--------------------------------------Sliver wrote:Dobrinja jedini urbaniji dio Sarajeva, siroke ceste, sve na dohvat ruke, parkinzi, setaliste pored Dobrinje i sve ostalo, na kraju krajeva ima i svoj aerodrom.Hrasno, jedna super super zasebna cjelina, prelijepo i mirno dok nije zaguzvalo s robotom. Ostalo samo cigla na ciglu, balkon na balkon, prozor na prozor. od pofalica uz miljacku vise ni ko turista ne bih proso, a kamo li zivio.
Dobrinja,sub naselje,bivše Olimpijsko selo,jednim udarcem par muha.A Aerodrom,pa neko bi ga već morao zatvoriti.
-
Za zivot cijeli
#493 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
¸zonbirile wrote:----------------------------------Za zivot cijeli wrote:One mahale gor su mi malo zbijene al ko je odrasto tu voli to a i ona brda dok se popenjes po kaldrmi.Centar je stvarno prebucan,nemozes izac opusteno ako zivis u Titovoj da te auto ne opali i to.Grbavica je naselje koje je prepuno zelenila pogotovo Grbavica 2 koja je nekako planski radena a kada vidis boje fasada bas budes happy.Dole prema AP,Mojmilu,Dobrinji,Otoci i Ch.Vili prave komunisticke sive tamne zgrade koje su pravljene samo da se uvali narod
.Gorica i Ciglane
![]()
![]()
.Potoci no coment.Samo par naselja u kojim bi se moglo zivjet a nalaze se u Novom sarejvu
pa sve je od nabrojanog komunističko kada već tako klasificiraš,a to planski na Grbavici u Evropi je korišteno kao primjer lošeg urbanističkog uređenja.
Pa dobro pasa sta ti smatras dobrim i pozeljnim urbanistickim uredenjem ?Kovace i mahale gdje je kuca na kuci to ima samo u gradovima kao sto su Sarajevo inace ljudi sad pokusavaju biti sve vise izolirani jedni od drugi.Molim te priznaj da je Grbavica 2 najsvjetljije naselje u gradu.Ima sve sto ti je potrebno u jednom naselju.Zgrade koje su sve iste viseine,jedino naselje puno boja i zelenila te dva igralista i dvije skole

Vidis o cemu ti procam
-
HudiRobin
#494 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Meni je Grbavica 2 puno bolja od 1 sto se tice rasporeda zgrada, uredjenja i sl. Iako su obje daleko od idealnog. Ipak je nekako lijepo vidjeti ove svijetle boje.
Grbavica 1, eto je vec neka druga prica i mozda zonbrile na to misli da je primjer kako ne treba graditi. Em sto brojeve ulica ne moze potrefit, npr Grbavicka br. 120 i odmah pored br. 47, pa onda tamo negdje u pm broj 3 itd. Da ne govorim o nepristupacnosti pojedinim zgradama. Moras kruziti oko pola Sarajeva da dodjes na 200m od zgrade.
A slicno je i sa dvicom. Lokacija je naravno predobra, vils blizu, grad blizu, al ono se fakat moralo bolje napravit. No ajd, sta je tu je.
Grbavica 1, eto je vec neka druga prica i mozda zonbrile na to misli da je primjer kako ne treba graditi. Em sto brojeve ulica ne moze potrefit, npr Grbavicka br. 120 i odmah pored br. 47, pa onda tamo negdje u pm broj 3 itd. Da ne govorim o nepristupacnosti pojedinim zgradama. Moras kruziti oko pola Sarajeva da dodjes na 200m od zgrade.
- cyprus
#495 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Raspored zgrada na Grbavici je havarija... 
-
Urlanje dozvoljeno
#496 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
treba se jasno razlikovati grbavica 1 i grbavica 2.
prvo sto se treba razlikovati jeste period kada je koji dio grbavice izgradjen. kec je tipicno naselje 50ih godina. dok je dvica tipicna za 60te godine. tu je ogromna razlika
zivim na grbavici 1, to je najhaoticnije naselje koje je ikad projektovano i izgradjeno... samo ulica grbavicka je taka da ne znas gdje pocinje a gdje zavrsava...
grbavica 2 je druga prica. tu su se ispravile greske koje su pravljenje prilikom izgradnje grbavice 1. zato taj dio grbavice izgleda dosta uredjeniji i ljepsi.
prvo sto se treba razlikovati jeste period kada je koji dio grbavice izgradjen. kec je tipicno naselje 50ih godina. dok je dvica tipicna za 60te godine. tu je ogromna razlika
zivim na grbavici 1, to je najhaoticnije naselje koje je ikad projektovano i izgradjeno... samo ulica grbavicka je taka da ne znas gdje pocinje a gdje zavrsava...
grbavica 2 je druga prica. tu su se ispravile greske koje su pravljenje prilikom izgradnje grbavice 1. zato taj dio grbavice izgleda dosta uredjeniji i ljepsi.
- mayab
#497 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ima li konkretnih objasnjenja zasto, sta to toliko nevalja, gdje je pogreška?zonbirile wrote:----------------------------------Za zivot cijeli wrote:One mahale gor su mi malo zbijene al ko je odrasto tu voli to a i ona brda dok se popenjes po kaldrmi.Centar je stvarno prebucan,nemozes izac opusteno ako zivis u Titovoj da te auto ne opali i to.Grbavica je naselje koje je prepuno zelenila pogotovo Grbavica 2 koja je nekako planski radena a kada vidis boje fasada bas budes happy.Dole prema AP,Mojmilu,Dobrinji,Otoci i Ch.Vili prave komunisticke sive tamne zgrade koje su pravljene samo da se uvali narod
.Gorica i Ciglane
![]()
![]()
- Aurora Borealis
#498 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ma meni je Visnjik fantazija. Posebno onaj dio odmah iznad Belvederea
Zanima me samo kako je u onim zgradicama regulisano grijanje? Jesu li na Toplanama ili svako sebi pa se snalazi?
Malta mi je isto super, onaj blok pored Sibice ili kako se vec zove. Genijalno, sve ti blizu, u gradu tramvajem/autom za 2-3 minute.
Grbavica i Hrasno isto odlicne lokacije. Kovacici isto tako.
Zanima me jos sta mislite o onom novom naselju u Pionirskoj sto se izgradilo? http://www.pionirskadolina.com
Malta mi je isto super, onaj blok pored Sibice ili kako se vec zove. Genijalno, sve ti blizu, u gradu tramvajem/autom za 2-3 minute.
Grbavica i Hrasno isto odlicne lokacije. Kovacici isto tako.
Zanima me jos sta mislite o onom novom naselju u Pionirskoj sto se izgradilo? http://www.pionirskadolina.com
-
manki
#499 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Baščaršija definitivno najgore naselje za život. Prednost je jedino što ti je blizu Centar, sve ostalo, su mane. 
- zecko_kupuz
#500 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Imali su priliku stvoriti prelijepo naselje od Betanije, ali usrali su...žestoko!
To samo pokazuje kakve nebulozne vizije grada stanuju u glavama onih koji se za sve pitaju.