Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stella_k

Post by stella_k »

PR80. wrote:
PR80. wrote:Uh, puno ste napisali ali samo mene interesuje nesto, evo pitanje jedno za one koji podrzavaju poligamiju:
- Citam i nisam nigdje mogla procitati i izvesti zakljucak da vi mozete zamisliti da vas muz ima odobrenje da dovede sebi jos 1,2 ili 3 zene, a isto tako ni muskarci forumasi koji podrzavaju poligamiju kazu da im zena ne zeli da dovedu vise zena.

Pitam se onda, kome vi ovdje solite pamet?
Sto ovi koji podrzavaju poligamiju nece nista da odgovore na moje pitanje? :roll: :? :shock:
Poligamiju uglavnom podrzavaju muskarci. I zene kazu pokoju "za" ali ne u svojoj kuci.
E sad, ovi muski ne smiju nista vise progovoriti, O Mocna, da ne bi od vlastitog ljepseg spola dobili degeneka.
I dobro je dok je tako.
bosancica

Post by bosancica »

stella_k wrote:
bosancica wrote:Zlato ne skreci sa teme.Ne pricamo o legalizaciji ropstva, nego poligamije.
There are many instances where Sharia is neither applicable nor eithical in this century. To be able to apply Sharia, we need to be living in such a society, recreate 7th century conditions. Unless you wish to recreate the 7th century Arabia on the Balkan peninsula, your laws can neither be applicable nor just.

Your beliefs must therefore remain...beliefs, but the klix laws applied will have to be secular laws whose ultimate goal is immediate justice, not institutionalization of religious dogma. Simply put, because religious dogma ignores the klix human condition and interprets reality through 7th century social norms and condition....it is outdated and obsolete to the society at large, even the Islamic one.
Neistina.

Pozitivno pravo zapadne Evrope ( a i nase) temelji se na normama koje su 1000 i vishe godina starije od Serijata. To je moguce jer je ljudska priroda nepromjenljiva, mijenjaju se socioloski okviri zivota, sustina ljudskog djelovanja ostaje ista.
Neistina.
Postojala su vremena u kojima je covjek bio samo ono sto je bilo i njegovo pleme. Kolektivna svijest je bila na izuzetno visokom nivou i u skladu sa tim bile su i njegove duhovne potrebe.
U novije vrijeme nije tako. Covjek vise ne zeli da se izgubi u masi, on zeli da bude i da jeste INDIVIDUA.
stela bojim se da si malo promashila, ja govorim o rimskom pravu koje je staro vise od 2000. godina ne o mladjem kamenom dobu.

Konkretno: danasnje pravo temelji se na rimskom pravu, vecina instituta rimskog prava je direktno preuzeta i na pravnoj snazi je i danas u cijeloj Evropi ( izuzev Velike Britanije koja ima anglosaksonski pravni sistem).

Actiones privatae i Actiones populares, Actiones directae i Actiones utiles, Actiones in rem i Actiones in personam....

Regula Cantoniana : Quod initio vitiosum est, non potest tractu tempori convalescere....

....

....

Treba li da napomenem da je rimsko drustvo bilo klasicno robovlasnicko. A mi danas primjenjujemo njihove regule. Cudno?

Ili neko ima predrasude samo prema Seriatu?
stella_k

Post by stella_k »

Opaska je bila vezana za ljudsko djelovanje.
Ipak, rimsko pravo nam se nije doticalo bracnih postelja, koliko se sjecam?
PR80.

Post by PR80. »

stella_k wrote:
PR80. wrote:
PR80. wrote:Uh, puno ste napisali ali samo mene interesuje nesto, evo pitanje jedno za one koji podrzavaju poligamiju:
- Citam i nisam nigdje mogla procitati i izvesti zakljucak da vi mozete zamisliti da vas muz ima odobrenje da dovede sebi jos 1,2 ili 3 zene, a isto tako ni muskarci forumasi koji podrzavaju poligamiju kazu da im zena ne zeli da dovedu vise zena.

Pitam se onda, kome vi ovdje solite pamet?
Sto ovi koji podrzavaju poligamiju nece nista da odgovore na moje pitanje? :roll: :? :shock:
Poligamiju uglavnom podrzavaju muskarci. I zene kazu pokoju "za" ali ne u svojoj kuci.
E sad, ovi muski ne smiju nista vise progovoriti, O Mocna, da ne bi od vlastitog ljepseg spola dobili degeneka.
I dobro je dok je tako.
O Mocna, hvala na odgovoru :) , ali ja bih voljela cuti sta gospodja bosancica ili "@rob kazu na ovo, posto citajuci njihove postove podrzavaju ovo vec gore navedeno, a koliko vidim to ne zele da praktikuju u svojoj vlastitoj kuci.
Upravo zbog toga me interesuje zasto kazu to sto kazu.
Last edited by PR80. on 06/11/2005 21:23, edited 1 time in total.
Qwert

Post by Qwert »

Bosancica.

Ne kontam, ispucala si vec milion i kusur replika na ovoj temi da uopste ne znam o cemu zapravo diskutujes. Ako si za, zelim ti smirenog gazdu i meku paliju. Ako si protiv onda jednostavno odes sa ove teme. Vrlo prosto.
bosancica

Post by bosancica »

stella_k wrote:Opaska je bila vezana za ljudsko djelovanje.
Oh jeste, kako da nije stelice, josh se dotiche...
stella_k

Post by stella_k »

...
bosancica

Post by bosancica »

Qwert wrote:Bosancica.

Ne kontam, ispucala si vec milion i kusur replika na ovoj temi da uopste ne znam o cemu zapravo diskutujes. Ako si za, zelim ti smirenog gazdu i meku paliju. Ako si protiv onda jednostavno odes sa ove teme. Vrlo prosto.
Odes ti i vratis se kada uspijes nesto smisleno napisati.

Ili ce sada opet poceti licne uvrijede?
Toozla

Post by Toozla »

.....mislim da je vrijeme da se ova tema....... zachata.... :D :D :D
stella_k

Post by stella_k »

bosancica wrote:
stella_k wrote:Opaska je bila vezana za ljudsko djelovanje.
Oh jeste, kako da nije stelice, josh se dotiche...
Prosvjetli me, bit ce da sam to negdje zametnula...Istina, davno je iscitavano....Image
bosancica

Post by bosancica »

Nadji Horvata na polici i obrishi prashinu.... :D
PR80.

Post by PR80. »

Toozla wrote:.....mislim da je vrijeme da se ova tema....... zachata.... :D :D :D
Nek vala i ja ne moram uvijek biti prva :oops: u zachatavanju. :D :lol: :lol:
Sutra ce ovo biti prebaceno na "Bez cenzure", Autor Toozla. :D :D
PR80.

Post by PR80. »

Qwert wrote:Bosancica.

Bitno je da ona "obleti" :D oko komentara koji su upuceni direktno njoj. :D To je kad neko nesto podje diskutovati a nema ni zrno argumenata na temu. :D Tuzno i zalosno.
Toozla

Post by Toozla »

PR80. wrote:
Toozla wrote:.....mislim da je vrijeme da se ova tema....... zachata.... :D :D :D
.....tebi drago, ako nista, barem napisati moj nick....... :D :D :D
PR80.

Post by PR80. »

Toozla wrote:
PR80. wrote:
.....tebi drago, ako nista, barem napisati moj nick....... :D :D :D
Sve je vrijedno napisati :oops: kad se na kraju :oops: isplati. :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. To ti sad hoces da samo o tebi pricamo posto znas da ce se ovo sto napisemo prebaciti i naravno na kraju ostati posveceno tebi? :D :lol:
Toozla

Post by Toozla »

PR80. wrote:Sve je vrijedno napisati :oops: kad se na kraju :oops: isplati. :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. To ti sad hoces da samo o tebi pricamo posto znas da ce se ovo sto napisemo prebaciti i naravno na kraju ostati posveceno tebi? :D :lol:
....da se Danas hoce pojaviti.....da vide ljudi kako funkcionise jedna harmonicna poligamska zajednica...... :D :D :D
PR80.

Post by PR80. »

Toozla wrote:
PR80. wrote:Sve je vrijedno napisati :oops: kad se na kraju :oops: isplati. :lol: :lol: :lol: :lol:
....da se Danas hoce pojaviti.....da vide ljudi kako funkcionise jedna harmonicna poligamska zajednica...... :D :D :D
To sam ja vec spominjala na 16. stranici ja mislim :D , ali vidim da ti ova druga hanuma ne navraca ovih dana. :D Da je nisi mozda poslao na pijacu da nabavi zimnicu za nas troje? :D :lol: :lol:
Last edited by PR80. on 06/11/2005 21:46, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije ovdje u pitanju ni Islam ni islamski obicaji.
Nije ovdje u pitanju ni Kuran... ni Muhammad... ni Allah.

Ovo je sve (visezenstvo) u namjeri da se obicaji Saudijske Arabije cija religijska politika potpomaze bosanske vehabije sto vise ukorijeni na prostorima BiH, tacnije Federacije, ili jos preciznije... na prostoru dokle moze dobaciti Muderis i njegovi fanovi iz dzamije kralja Fahda.

Svi nadlezni u IVZ sute o tome (reis Ceric)... ili precutno odobravaju jer su maznuli saudijske pare. Valja se sada oduziti prihvatanjem ideologije.

Nazdravlje vam i zene i muzevi... i panislamizam. Daleko vam kuca...
bolje_grob_nego_rob

Post by bolje_grob_nego_rob »

nebi wrote:
bosancica wrote:Djecko, ja nisam psihijatar, a tebi neiminovno treba strucna pomoc da se rijesis vlastitih frustracija.
Tebi treba genitalna hirurgija,da produzi kitu tvom "bratu".
Je li ono netko spominjao pecine ???

Pas obicni, nista vise !!!
stella_k

Post by stella_k »

PR80. wrote:
Toozla wrote:
To sam ja vec spominjala na 16. stranici ja mislim :D , ali vidim da ti ova druga hanuma ne navraca ovih dana. :D Da je nisi mozda poslao na pijacu da nabavi zimnicu za nas troje? :D :lol: :lol:
A samo vas je troje, O Mocna Sudinice???
stella_k

Post by stella_k »

bosancica wrote:Nadji Horvata na polici i obrishi prashinu.... :D
Doticna knjiga vec odavno nije u licnom vlasnistvu...na zalost...
Proslijedjena malim studentima :-D ......
Nego ostajem pri prijasnjem zahtjevu.....
bolje_grob_nego_rob

Post by bolje_grob_nego_rob »

Fair Life wrote:Nije ovdje u pitanju ni Islam ni islamski obicaji.
Nije ovdje u pitanju ni Kuran... ni Muhammad... ni Allah.

Ovo je sve (visezenstvo) u namjeri da se obicaji Saudijske Arabije cija religijska politika potpomaze bosanske vehabije sto vise ukorijeni na prostorima BiH, tacnije Federacije, ili jos preciznije... na prostoru dokle moze dobaciti Muderis i njegovi fanovi iz dzamije kralja Fahda.

Svi nadlezni u IVZ sute o tome (reis Ceric)... ili precutno odobravaju jer su maznuli saudijske pare. Valja se sada oduziti prihvatanjem ideologije.

Nazdravlje vam i zene i muzevi... i panislamizam. Daleko vam kuca...
NEKA PATI KOGA SMETA :lol: :lol: :lol:

DOCI CEMO MI I DO TVOJE KUCE, A TAD CES DOBIT STO SAM TI OBECAO
PR80.

Post by PR80. »

stella_k wrote: A samo vas je troje, O Mocna Sudinice???
Pa nek, ima vremena da nas bude vise mashala, kad nam Toozlu zaFate :D godine. Jos je on mlad i ima snage za vise hanumica. :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Toozla

Post by Toozla »

PR80. wrote:
stella_k wrote: A samo vas je troje, O Mocna Sudinice???
Pa nek, ima vremena da nas bude vise mashala, kad nam Toozlu zaFate :D godine. Jos je on mlad i ima snage za vise hanumica. :D :lol: :lol: :lol: :lol:
....ja sve svoje hanumice tretiram punopravno.....puno i pravo.....barem dok sam jos mlad..... :D :D :D .....one uzvrate istom mjerom.... :D :D :D
.....sklad i harmonija..... :D
nebi

Post by nebi »

bolje_grob_nego_rob wrote:
nebi wrote:
bosancica wrote:Djecko, ja nisam psihijatar, a tebi neiminovno treba strucna pomoc da se rijesis vlastitih frustracija.
Tebi treba genitalna hirurgija,da produzi kitu tvom "bratu".
Je li ono netko spominjao pecine ???

Pas obicni, nista vise !!!
Pas ti je tata...a mama kuja.
Post Reply