Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dr Baltazar

#476 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Dr Baltazar »

emko1234 wrote: Nije druže, Iphone 6 sa 64gb je 500 maraka skuplji od istog galaxya u startu, s tim što kad galaxya izneses iz radnje, za mjesec si zijanio još trećinu cijene. S iphonom i nije baš ta priča.
Pretjerao si sad malo 8-)

To je nekad tako bilo u BOSNI(cijene flagship Samsung-a i Apple-a su primjera radi u Njemačkoj uvijek iste... samo nas deru ovdje za iPhone pa su ljudi umislili da je svemirski urađen). A odnedavno tj. od izlaska S6 Samsung jako dobro drži cijenu(čak je i skuplji malo od obične i6) , mislim da su ih ovim zadnjim modelom nadmašili u tom nekom ukupnom dojmu.
gtc

#477 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

Better Man wrote:
gtc wrote: Nije tacno. Razlika nije 500km, ali jeste 40km. Za mjesec dana bit ce barem 140... i tako dalje...
Nece Apple mjenjati filozofiju dok diktira trziste i postavlja standarde. Rade sto zele i imaju fenomenalnu zaradu, dok Samsungu bas i ne cvijetaju ruze.
Ponoviću, Galaxy 6 sa 64 gb je skuplji od iPhone-a 6 sa 64 gb. Vidio cijene u Apple store i Samsungovoj radnji. Galaxy košta 640 funti, a iPhone 619 funti. Dakle nije iPhone skuplji. Samsung je sa Galaxy 6 kvalitetom i opcijama ispred iPhone-a 6 i Apple će morati dobro da se potrudi da nadmaše Samsunga sa slijedećim modelom. I da se zna da procesor za iPhone i još masu stvari radi upravo Samsung.
Posto ne zivimo u UK da bi gledali cijene tamo ja cu se drzati toga da se kod nas iPhone 6 64gb prodaje za 1340km, a da je Samsung Galaxy S6 1300km.
Za mene svakako nevazno, ali eto kad vec pokusavas da plasiras pogresne informacije, red je da te neko ispravi, zar ne?!
Trenutno za iPhone 6 ne prave, vjerovatno ce praviti za sljedeci model, ali opet to nije nikakva relevantna informacija jer dizajn radi Apple, pa daju da pravi onome ko je tehnoloski napredan da to moze izvesti. Apple svakako ne pravi iPhone sam nego to rade Foxconn i slicni sto za mene kao krajnjeg korisnika apsolutno nije bitno.
Seawolf

#478 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Seawolf »

emko1234 wrote:...
Tako i ovdje, realno meni je novi passat vrh u klasi. Prije bi ga uzeo nego C klasu. Zašto? Zato što za 90k km mogu uzeti auto koje je jebeni svemirski brod, dok za iste pare ne mogu uzeti ni blizu najboljeg i najjačeg dizel mercedesa C klase...
Za oko 90.000 KM, uz malo cjenkanja (popust od 5%), možeš kupiti Mercedes C 250 d 4MATIC, sa opcionom AVANTGARDE vanjštinom i unutrašnjošću i opcionim AIRMATIC paketom ovjesa, o kojem vlasnici VW Passata mogu samo da sanjaju.

Taj auto je u svemu bolji od Volkswagen Passata 2.0 BiTDI 4MOTION, sem u ponudi prostora na zadnjim sjedištima i u veličini gepeka. A za one kojima je i to bitno, Mercedes ima u ponudi još dvije limuzine koje su za jedan, odnosno dva broja veće od C-klase, a Volkswagen (nećemo, valjda, spominjati zlosretnog Phaetona) nema.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#479 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

basicm wrote:
citroen xm wrote:Daj, nemoj da se zezamo. Od samog nastanka fabrike Citroen je ispred vremena, sve do negdje 90-ih pa na ovamo.
Bez obzira na to pod čijom je kapom uvijek je imao u najmanju ruku konkurentne modele. Eto XM koji je nastao 1989. je bio ispred direktnih konkurenata. Onda Xantia Activa, pa Pikaso modeli.... C6, čista avangarda....
Po cemu je citroen ikada bio auto? Jedino ajkula, ostalo sve glupost za gluposcu, vjecite krize su dokaz, i Maserati su ukakili, i sad ga odrzavaju na zivotu. Sve ove modele sto si nabrojao gore niko nije prepoznao, znaci svi ljudi budale samo odabrani znaju sta je auto!

Nemoj tako pricati. :mrgreen:
TheGodfather001

#480 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by TheGodfather001 »

Kad čitam ovo prepucavanje oko povoljnijeg auta koja btw. koštaju 60.000KM +, pomislim kako je ova pripizdina od države prebogata, prosječnu platu treba pomnnožiti sa 4, a broj nezaposlenih svesti na maksimalni broj do 10.000 jer sve druge zvanične statistike su čista laž i zabluda u kojoj držimo sopstvene građane i susjede... I povrh svega, svi koji se gađaju "povoljnim" cijenama vozila koja predstavljaju luksuz i u matičnim zemljama, čitav dan čitaju automagazine, sjede ispred računara, kuckaju po tastaturi, hodaju svuda po svijetu, imaju menaĐerska primanja, voze superluksuzne limuzine, dobro izgledaju, puni su životnog iskustva i tako u nedogled, a završili 4 razreda osnovne škole vanredno - po stilu pisanja i gramatici kojom se koriste??!!! :run: mora da je do mene
madner

#481 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

Ma pretjeruju ljudi, recimo meni da nema ovih upravnih odbora jedva bi nagurao na 5000 mjesecno. :D
tempuser

#482 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by tempuser »

Seawolf wrote:
emko1234 wrote:...
Tako i ovdje, realno meni je novi passat vrh u klasi. Prije bi ga uzeo nego C klasu. Zašto? Zato što za 90k km mogu uzeti auto koje je jebeni svemirski brod, dok za iste pare ne mogu uzeti ni blizu najboljeg i najjačeg dizel mercedesa C klase...
Za oko 90.000 KM, uz malo cjenkanja (popust od 5%), možeš kupiti Mercedes C 250 d 4MATIC, sa opcionom AVANTGARDE vanjštinom i unutrašnjošću i opcionim AIRMATIC paketom ovjesa, o kojem vlasnici VW Passata mogu samo da sanjaju.

Taj auto je u svemu bolji od Volkswagen Passata 2.0 BiTDI 4MOTION, sem u ponudi prostora na zadnjim sjedištima i u veličini gepeka. A za one kojima je i to bitno, Mercedes ima u ponudi još dvije limuzine koje su za jedan, odnosno dva broja veće od C-klase, a Volkswagen (nećemo, valjda, spominjati zlosretnog Phaetona) nema.
Bogami vi se tim desetinama hiljada KM razlike u cijeni (70k - 90k to je tu negdje) ozbiljno sicate i razbacujete ko da se Bill Gatesovi i ko da nam 5 stoja kad kupujemo auto nije veliko ko kuca. :-) Necemo sad bit cigani (to je samo izraz - cast romskoj populaciji), jel 74, 85 ili cca 90 hiljada, zakruzi na 100 milja i cao djaci!
Better Man

#483 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Better Man »

gtc wrote:
Better Man wrote:
gtc wrote: Nije tacno. Razlika nije 500km, ali jeste 40km. Za mjesec dana bit ce barem 140... i tako dalje...
Nece Apple mjenjati filozofiju dok diktira trziste i postavlja standarde. Rade sto zele i imaju fenomenalnu zaradu, dok Samsungu bas i ne cvijetaju ruze.
Ponoviću, Galaxy 6 sa 64 gb je skuplji od iPhone-a 6 sa 64 gb. Vidio cijene u Apple store i Samsungovoj radnji. Galaxy košta 640 funti, a iPhone 619 funti. Dakle nije iPhone skuplji. Samsung je sa Galaxy 6 kvalitetom i opcijama ispred iPhone-a 6 i Apple će morati dobro da se potrudi da nadmaše Samsunga sa slijedećim modelom. I da se zna da procesor za iPhone i još masu stvari radi upravo Samsung.
Posto ne zivimo u UK da bi gledali cijene tamo ja cu se drzati toga da se kod nas iPhone 6 64gb prodaje za 1340km, a da je Samsung Galaxy S6 1300km.
Za mene svakako nevazno, ali eto kad vec pokusavas da plasiras pogresne informacije, red je da te neko ispravi, zar ne?!
Trenutno za iPhone 6 ne prave, vjerovatno ce praviti za sljedeci model, ali opet to nije nikakva relevantna informacija jer dizajn radi Apple, pa daju da pravi onome ko je tehnoloski napredan da to moze izvesti. Apple svakako ne pravi iPhone sam nego to rade Foxconn i slicni sto za mene kao krajnjeg korisnika apsolutno nije bitno.
Ja govorim o kupovini na legalnom mjestu sa pravom garancijom, a ne kod naših piljara koji za male pare nabave telefone na određenoj mreži, pa ih otključavaju i prodaju po svojim cijenama. Nikad kod tih naših piljara ne bih kupio telefon, jer im ne vjerujem i svi su prevaranti. Za tebe je ne bitno ko pravi to bi bilo sasvim normalno da nije pojedinaca koji pljuju po određenim proizvodima i proizvođačima i kako samo proizvođač i proizvod koji oni preferiraju valja, a onda se ustanovi da taj njihov proizvođač ne radi sam svoj proizvod, već koristi usluge i tehnološka dostignuća onih po kojima ti pojedinci pljuju.
condy

#484 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

Jučer dok sam čekao u redu kartu za utakmicu, nakon nekog vremena kažu ima samo za zapad. U tom trenutku je njih desetak izaslo iz reda, jer je karta za zapad najskuplja. Imali su novca za sjever i jug a možda i za istok ali nisu imali još 10-20 KM da kupe zapad. To je naša realnost, bijeda i siromaštvo.

Za većinu ( i za citroena xm ), ovaj Passat bi bio svemirski brod u odnosu na ono što sada voze, uključujući tu i sebe. Ti ljudi su se našli " prozvanim " da komentarišu da ne valja Passat da je Citroen na samrti, da je bolji ovaj ili onaj, da oni ne bi Pasata ili Citroena, da bi oni Mečku, mašta nekad pomuti razum. :)
citroen xm

#485 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Pa VW je kupio i izgradio kompaniju na novo od nicega. Od kompanije je ostala samo historija. Iskoristili su ime Bugatti, da naprave najbrze auto na svijetu, da pokazu svoju moc. Znaci VOLKSWAGEN !
Pa volim i ja te italijane na koje ti mislis, jedan od njih je takodje clan VAG grupacije i nikad nije bio jaci :lol:
I dalje je francuska marka bez obzira na vlasništvo i da nema takvu istoriju i takvo ime vraga bi VW išta uradio. Isto i sa Lambom, mada ja kod lamba gotivim čisto onako par modela kao Diablo. Ovi novi me ne oduševljavaju, tu mi je Ferari moćniji. Mada tu je i Maserati pa Pađani. Najprije bih uzeo Maserajtija kada bih imao toliko love jer više volim limuzine i kupee od dvosjeda.
basicm wrote:
Po cemu je citroen ikada bio auto? Jedino ajkula, ostalo sve glupost za gluposcu, vjecite krize su dokaz, i Maserati su ukakili, i sad ga odrzavaju na zivotu. Sve ove modele sto si nabrojao gore niko nije prepoznao, znaci svi ljudi budale samo odabrani znaju sta je auto!
Ili si baš odlučio da se zajebavaš na šta mi ova priča i liči. Ili si teška pukotina.

Koga niko nije prepoznao? TA, XM-a, SM-a, CX-a, GS-a, Xantiu, kompletnu A seriju........?
condy wrote:
Za većinu ( i za citroena xm ), ovaj Passat bi bio svemirski brod u odnosu na ono što sada voze, uključujući tu i sebe. Ti ljudi su se našli " prozvanim " da komentarišu da ne valja Passat da je Citroen na samrti, da je bolji ovaj ili onaj, da oni ne bi Pasata ili Citroena, da bi oni Mečku, mašta nekad pomuti razum. :)
Pa sad, ako neko nudi besplatno nije problem. Prijavljujem se za jednog pasata. Dobar je, nije da nije. Ako ga dobijem isti sat ide na doboš, da se kupi nešto interesantnije ili da se lova uloži u nešto za mene primamljivije. :thumbup:

Nisam ja nikada rekao da su to kante i da nisu dobra auta(to bi bilo smiješno i pomisliti), ali da je najbolji ili da mu drugi nisu ni do koljena.... e na to sam reagovao.
direstraits0078

#486 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by direstraits0078 »

Lijepa kombinacija boja u unutrasnjosti:

Image
condy

#487 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

direstraits0078 wrote:Lijepa kombinacija boja u unutrasnjosti:

Image
Na dva automonila sam imao ovu sivu podlogu na konzoli i po vratima. Dosta je osjetljiva na grebanje i na njoj se sve vidi, i brzo ti postane monotona. Sad je dosta kvalitetnija i nije klasična plastika, ali opet je osjetljiva. Ostaju tragovi od ključeva, mobitela.... Tamna podloga mi je puno bolja i za oko i za održavanje.
direstraits0078

#488 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Pa nemoj grebati, sijeci nokte redovno. :lol:

Image
condy

#489 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

citroen xm wrote:
condy wrote:
Pa sad, ako neko nudi besplatno nije problem. Prijavljujem se za jednog pasata. Dobar je, nije da nije. Ako ga dobijem isti sat ide na doboš, da se kupi nešto interesantnije ili da se lova uloži u nešto za mene primamljivije. :thumbup:

Nisam ja nikada rekao da su to kante i da nisu dobra auta(to bi bilo smiješno i pomisliti), ali da je najbolji ili da mu drugi nisu ni do koljena.... e na to sam reagovao.
Ako ti neko nudi besplatan nije problem :lol:
btw. načekaćeš se ti :D
condy

#490 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

direstraits0078 wrote:Pa nemoj grebati, sijeci nokte redovno. :lol:

Image
Nisu moji nokti problem...ova unutrašnjost motora ista kao i kod prethodnih modela...sklona je dosta prljanju :D
gtc

#491 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

Better Man wrote: Ja govorim o kupovini na legalnom mjestu sa pravom garancijom, a ne kod naših piljara koji za male pare nabave telefone na određenoj mreži, pa ih otključavaju i prodaju po svojim cijenama. Nikad kod tih naših piljara ne bih kupio telefon, jer im ne vjerujem i svi su prevaranti. Za tebe je ne bitno ko pravi to bi bilo sasvim normalno da nije pojedinaca koji pljuju po određenim proizvodima i proizvođačima i kako samo proizvođač i proizvod koji oni preferiraju valja, a onda se ustanovi da taj njihov proizvođač ne radi sam svoj proizvod, već koristi usluge i tehnološka dostignuća onih po kojima ti pojedinci pljuju.
Mekline- 1699km, pa ko voli nek izvoli :D Kod bilo kojeg Apple uredjaja, bez obzira gdje je kupljen, mozes traziti da aktiviras garanciju u bilo kojem njihovom ovlastenom servisu na svijetu.
Ja npr preferiram Apple i smatram da su po mom misljenju oni najbolji. Opet, to smatram iskljucivo svojim, i za druge nerelevantnim, misljenjem po kojem ja kupujem. Naravno, to sto ja preferiram Apple, ne znaci da smatram da je Samsung smece. Odlicni su, ali je meni Apple jos "odlicniji". Ista stvar je i kod automobila. Ja volim Opel i objektivno znam da mozda nisu najbolji. Ima podrucja u kojima jesu, ima i onih u kojima nisu, ali ja to uvijek fino zanemarim i izaberem Opel. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#492 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mk ultra »

opet nema amortizera? :mrgreen:

zato ima fensi narandžastu šipkicu 8-)
citroen xm

#493 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

condy wrote:
Ako ti neko nudi besplatan nije problem :lol:
btw. načekaćeš se ti :D

Pa kad si me već prozvao, odgovorih ti. :-D Ne žudim vala ni za Pasatom ni za C5. Kažeš, bio bi mi dobar. Pa bi kada bi ga dobio pa prodao i kupio nešto drugo bio bi. :D Ovako nemam pretjeranu želju. Da mi baš toliko treba mogao bih kupiti uz pomoć kredita nešto daleko bolje od postojećeg auta, ali mi kredit za auto nije u planu. :thumbup:
condy

#494 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

mk ultra wrote:opet nema amortizera? :mrgreen:

zato ima fensi narandžastu šipkicu 8-)
Vidi stvarno nema amortizer :?
btw na svakom Golfu je amorizer već od petice.
Pirija

#495 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Pirija »

90000 maraka i nema liftere -_-
meni fol vokri sto ih qashqai nema...
al bar je u pola cijene :D
ime123

#496 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote: I dalje je francuska marka bez obzira na vlasništvo i da nema takvu istoriju i takvo ime vraga bi VW išta uradio. Isto i sa Lambom, mada ja kod lamba gotivim čisto onako par modela kao Diablo. Ovi novi me ne oduševljavaju, tu mi je Ferari moćniji. Mada tu je i Maserati pa Pađani. Najprije bih uzeo Maserajtija kada bih imao toliko love jer više volim limuzine i kupee od dvosjeda.
Nije to stvar samo u vlasnistvu. Stvar je u tome da je to auto 100 % napravljeno od vw, znaci kompanije i ljudi koji prave golfove i passate po kojima toliko pljujes a sad navodis njihov proizvod kao svoj argument.
Pagani*, izgovara se kako i pise.
johntra

#497 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by johntra »

Pirija wrote:90000 maraka i nema liftere -_-
Možda nema kod osnovnih verzija? Koji je ovo motor, 1,6 TDI?
Pirija

#498 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Pirija »

johntra wrote:
Pirija wrote:90000 maraka i nema liftere -_-
Možda nema kod osnovnih verzija? Koji je ovo motor, 1,6 TDI?

nema pojma, pitaj ovog sto je sliku postavio

a ti mislis ili znas da ima na 2.0 tdi npr ?
johntra

#499 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by johntra »

To je VW, naplate sve što mogu u skupljim paketima, tako da me ne bi čudilo i da lifteri imaju u ponudi za dodatno plaćanje...
direstraits0078

#500 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Dobar iz profila, ima onaj sjaj u oku:

Image
Post Reply