FIFA 21
Moderator: Benq
- hopi
#476 Re: FIFA 21
ja sam na base icons dobro prošao, izvukao canavara-čija base verzija i jeste najbolja
a uradim ovaj neki mega pack sbc što je večeras izletio, kada tu IF henderson, nije loše
a uradim ovaj neki mega pack sbc što je večeras izletio, kada tu IF henderson, nije loše
- hopi
-
Mustang1
#478 Re: FIFA 21
Nit ces ikad to ufatiti. Autobuyeri to kupuju.
-
febo_acm
- Plavo-bijeli
#480 Re: FIFA 21
Krenem u petak sa ovom ekipom :

Probao prvo Rashforda sa Deadeye na CAM, pa Verratia i na kraju vratim Hernandeza na CAM (deadeye) jer je po krilima bio uzasan.
PRvih 5 tekmi sve teza od teze, nenormalno, dvije pobjedim jedva, jednu izgubim u produzetku, jednu u 90min, jednu na penale. Isfrustriran, ljut, nista ne funkcionise...
Gomez overall bolji od Van Dijka, jeste Van ima 100nekih benefita i boljih stvari ala autoblockove itd, ali dzaba..
Stavim Cronalda da se prodaje ma ne moze se prodat, opao haman 100k nakon samo sedam dana...
Hocu da kupim Baby Butru i Neymara iza, oba 5wf da imaju, dosta mi je Vise Herne sa 3wf na CAM.
Na kraju sve prodam pa reko da vidim šta ću imati, a CRonaldo ostaje.
Odlucim se na "ludu" ideju da kupim Neymara na CAM, s tim sto cu onda ostati i bez lopti u klubu, a na druge pozicije..nemam šta da stavim..kupit ću rekoh Gomeza za 40k, ali ko će igrat štopera...šta uzet do 50k...
I onda naletim na klip Gorillee, pročitam par reviewa sa te pozicije i uzmem ovu mašinu i sastavim ekipu
:
Imao ga na posudbi, ma reko neću ni da isprobavam, ako bude loš, jebai ga... došao me tačno tih 50k jer sam imao par finih foddera...
Šta reći za ovu mašinu, osim da mi je bolji i od Varanea? Pa frajer uništava sve redom, kombinacija strentgha i balancea.. strah me bilo da će mu tacklovi bit losi ma kakvi.. stize koga hoces... igrao protiv najjace verzije Haalanda i njega raznese...
jučer 7-0, jesu bili svi pretezno laksi protivnici zbog lošeg starta, ali sa svim karticama koje sam probao, prva za koju mogu reći "Absolutely broken" .
Što se tiče ST/CAM, ma nema bolje kombinacije u igri a da ne daješ preko3mil po poziciji od Cronaldo i Neymara.
Hernandesu dao engine, rekoh da isprobam, kad pretvorio se u Ronaldinha sto se tice driblinga...
Sve u svemu volio bih naredne sedmice baby Hierra, ali ako ne uleti neka kartica od 100k, tesko je za ocekivati, ali eto do sad šta god sam htio da kupim u nekom roku tačno tako mi se sve slagalo i dolazile su...
Nadam se da će Traore i protiv dosta tezih protivnika biti na ovom nivou, ali za sad.. nemam riječi, samo se nadam da ste ga vi uradili.
Zao mi je sto ga ranije nisam isprobao, pa da vam kazem svima da ga uradite, jer je jučer istekao, a ja tek navečer krenuo igrati.

Probao prvo Rashforda sa Deadeye na CAM, pa Verratia i na kraju vratim Hernandeza na CAM (deadeye) jer je po krilima bio uzasan.
PRvih 5 tekmi sve teza od teze, nenormalno, dvije pobjedim jedva, jednu izgubim u produzetku, jednu u 90min, jednu na penale. Isfrustriran, ljut, nista ne funkcionise...
Gomez overall bolji od Van Dijka, jeste Van ima 100nekih benefita i boljih stvari ala autoblockove itd, ali dzaba..
Stavim Cronalda da se prodaje ma ne moze se prodat, opao haman 100k nakon samo sedam dana...
Hocu da kupim Baby Butru i Neymara iza, oba 5wf da imaju, dosta mi je Vise Herne sa 3wf na CAM.
Na kraju sve prodam pa reko da vidim šta ću imati, a CRonaldo ostaje.
Odlucim se na "ludu" ideju da kupim Neymara na CAM, s tim sto cu onda ostati i bez lopti u klubu, a na druge pozicije..nemam šta da stavim..kupit ću rekoh Gomeza za 40k, ali ko će igrat štopera...šta uzet do 50k...
I onda naletim na klip Gorillee, pročitam par reviewa sa te pozicije i uzmem ovu mašinu i sastavim ekipu
: Imao ga na posudbi, ma reko neću ni da isprobavam, ako bude loš, jebai ga... došao me tačno tih 50k jer sam imao par finih foddera...
Šta reći za ovu mašinu, osim da mi je bolji i od Varanea? Pa frajer uništava sve redom, kombinacija strentgha i balancea.. strah me bilo da će mu tacklovi bit losi ma kakvi.. stize koga hoces... igrao protiv najjace verzije Haalanda i njega raznese...
jučer 7-0, jesu bili svi pretezno laksi protivnici zbog lošeg starta, ali sa svim karticama koje sam probao, prva za koju mogu reći "Absolutely broken" .
Što se tiče ST/CAM, ma nema bolje kombinacije u igri a da ne daješ preko3mil po poziciji od Cronaldo i Neymara.
Hernandesu dao engine, rekoh da isprobam, kad pretvorio se u Ronaldinha sto se tice driblinga...
Sve u svemu volio bih naredne sedmice baby Hierra, ali ako ne uleti neka kartica od 100k, tesko je za ocekivati, ali eto do sad šta god sam htio da kupim u nekom roku tačno tako mi se sve slagalo i dolazile su...
Nadam se da će Traore i protiv dosta tezih protivnika biti na ovom nivou, ali za sad.. nemam riječi, samo se nadam da ste ga vi uradili.
Zao mi je sto ga ranije nisam isprobao, pa da vam kazem svima da ga uradite, jer je jučer istekao, a ja tek navečer krenuo igrati.
-
febo_acm
#481 Re: FIFA 21
Ova wl je bila dosta lagana nekako 
Ja sam u jednom momentu imao 16-6, ali sam onda 4-5 rq do 17w jer danas nemam vremena da igram.
Izgleda da raja odustaje
Ja sam u jednom momentu imao 16-6, ali sam onda 4-5 rq do 17w jer danas nemam vremena da igram.
Izgleda da raja odustaje
-
Rodzer Mur
#482 Re: FIFA 21
Ja jos jednu WL bez poraza zavrsio
0-0
U cetvrtak kad sam radio objectives kupim Kantea i Mendya 270k i 50k, kasnije skontam ma koji ce mi racku svakako necu igrati WL, prodao za 295k i 55k, sad Kante pao na 260k Mendy na 30k... lude cijene, nije ni cudo sto svi panice stalno i vecini je draze dati punu cijenu za sbc pa igrati samo sa untradeables nego razmisljati hoce li sta pasti ili nece svaki dan
Sto se tice tog snajpanja, ove godine je puno teze za normalnu raju naci nesto jer kako su podijelili kartice po vrstama botovi rade 24/7 i skidaju sve redom... prosle godine sam znao uzeti kartice po 500-700k ispod cijene ako imaju vise vrsta pod istim imenom, sad vec ne'a sanse, bas moras biti nafakas da ti naleti nesto s tolikim profitom
Valjda taj TOTY ubrzo izadje da malo packove pravim, sad mi se bas ne pali igra nikako
U cetvrtak kad sam radio objectives kupim Kantea i Mendya 270k i 50k, kasnije skontam ma koji ce mi racku svakako necu igrati WL, prodao za 295k i 55k, sad Kante pao na 260k Mendy na 30k... lude cijene, nije ni cudo sto svi panice stalno i vecini je draze dati punu cijenu za sbc pa igrati samo sa untradeables nego razmisljati hoce li sta pasti ili nece svaki dan
Sto se tice tog snajpanja, ove godine je puno teze za normalnu raju naci nesto jer kako su podijelili kartice po vrstama botovi rade 24/7 i skidaju sve redom... prosle godine sam znao uzeti kartice po 500-700k ispod cijene ako imaju vise vrsta pod istim imenom, sad vec ne'a sanse, bas moras biti nafakas da ti naleti nesto s tolikim profitom
Valjda taj TOTY ubrzo izadje da malo packove pravim, sad mi se bas ne pali igra nikako
- hopi
#483 Re: FIFA 21
odigrao i ja wl
neymar stvarno top, najbolji je, preporuka uklopite ga kako možete, može i st i krilo, i miran do totsa može igrati
mbape isto odličan ali imam osjećaj da bi za tu cijenu bilo bolje igrati sa daglish ili butraguenjo, pogotovo kome nije bitno 5 star skill
i evo vidim kako plavo bijeli napisao, uklapao bi se i meni traore na CB sa chem 6 ali kasno skontao, ali imam svakako dvojicu dobrih CB untradeable
neymar stvarno top, najbolji je, preporuka uklopite ga kako možete, može i st i krilo, i miran do totsa može igrati
mbape isto odličan ali imam osjećaj da bi za tu cijenu bilo bolje igrati sa daglish ili butraguenjo, pogotovo kome nije bitno 5 star skill
i evo vidim kako plavo bijeli napisao, uklapao bi se i meni traore na CB sa chem 6 ali kasno skontao, ali imam svakako dvojicu dobrih CB untradeable
- Plavo-bijeli
#484 Re: FIFA 21
ja od 2-3 do 11-3 i pazi ovo.. prva tekma izletim kontra trcim on start crveni... nastavlja igrat.. min poslije strasan driblign ronalda rusi me , penal... rage quit....
frustracija.. naredna tekma gubim nakon preokreta i sudijsko trcim kontru vrtim blokira cist gol opet u sesnaestercu sam dribling... atal uzima loptu suta gol... kd animacija kraj utakmice hahahahhahha.. svirao kraj dok je lopta isla prema golu
Treba li reći da sam poslije toga izgubio svu koncentraciju , na kraju dao 6,7 utakmica i zavrsio gold 2 da se ne peglam.
frustracija.. naredna tekma gubim nakon preokreta i sudijsko trcim kontru vrtim blokira cist gol opet u sesnaestercu sam dribling... atal uzima loptu suta gol... kd animacija kraj utakmice hahahahhahha.. svirao kraj dok je lopta isla prema golu
Treba li reći da sam poslije toga izgubio svu koncentraciju , na kraju dao 6,7 utakmica i zavrsio gold 2 da se ne peglam.
-
ljudmila
#485 Re: FIFA 21
Imaš ti kakav dokaz za gold2
U kojoj si div u rivalsima?
U kojoj si div u rivalsima?
- Plavo-bijeli
#486 Re: FIFA 21
mene pitaš? Pa zadnjih 5 vikenda sam gold 2 nakon što sam 3 sedmice za redom bio GOLd 1 i vidio da su i ovi Jumbo RARE packovi rinaka... Idem na Elite, pa ako vidim da neće od tog ništa biti, na silu odigram do gold 2 i to je to...
Druga sam divizija, ti?
-
ljudmila
#487 Re: FIFA 21
Gold2, i to mi je plafon sa gold karticama ekipom.
Div 1
Div 1
-
febo_acm
-
MensurM
#489 Re: FIFA 21
Nešto nije dobro s Rivalsima ove godine. Milion Gold2 igrača je u Div1. Mislio sam da je većina preko Coopa stigla tamo, ali nije očito.
-
febo_acm
#490 Re: FIFA 21
A imas ove 2100+ i nas sirotinju oko 1900.... zato je ta razlika.
- Plavo-bijeli
#491 Re: FIFA 21
tačno kad vidim ko je sve u DIV 1, zato i neću tu da budem

-
Rodzer Mur
#492 Re: FIFA 21
Pa sjebali su rivals ove godine od starta, ranije si za 5 placement pobjeda mogao ici samo u div 4, a ove godine odmah u div2 i to matchmaking za tih 5 placement meceva je random, prije te stavljalo nakon svake pobjede protiv nekog iz divizije iznad, ovdje mozes 5 meceva protiv likova iz div 5-7 odigrati i dodjes u div 2
isto tako matchmaking je promijenjen da bi bilo lakse naci protivnike, pa sad neko ko je 2500 skill rating moze igrati protiv nekog ko je jedva usao u div 1, isto tako neko sa 1900 igra protiv igraca iz 2-3 divizije...
Dovoljno je pogledati trofeje na ps4, prosle dvije godine na kraju fife 3-4% igraca zavrsilo u div4+, ove godine vec 30% igralo div4+
Dovoljno je pogledati trofeje na ps4, prosle dvije godine na kraju fife 3-4% igraca zavrsilo u div4+, ove godine vec 30% igralo div4+
-
djama
#493 Re: FIFA 21
ma hajde sto je rivals sjeban i WL sjebana, gledam neki dan stream od onog malca andersa, na 27-0 ga spojilo sa likom cija ekipa vrijedi 150-200 k i raznese ga mali 9-1...
- Plavo-bijeli
#494 Re: FIFA 21
ko da njemu znači jel ekipa od 200k ili 20 miliona , dere najbolje proove sa istim rezultatima haha
Sad gledam hladno dobio proa furkyplayz sa Gullitom,Peleom itd 8-2 ... znači i taj od 150-200k je bio pro, vjerovatno nekakav challenge radio sa tom ekipom za ytb itd..
-
ljudmila
#495 Re: FIFA 21
Zato su mi i nerealno tvoji rezultati WL a nikad ih ne postaviš
Ma da nije tacno da možeš igrati sa 1900 protiv lika iz 2 a pogotovo 3. Možda gdje je manja baza igrača, meni se to nije desilo nikad u 21 u 20 vjerujem da jest jer bilo je drastičnih razlika u kvaliteti protivnika.
Placement mečevi su bili najteži možda sto je preorder bio i preko ea Play, nakon sto je bruku ljudi kupilo igru bilo je dosta lakše igrati rivals. Šteta sto su ga bukvalno ograničili na četvrtak samo, ne da mi se igrati ostalim danima kad se igra samo za div.
-
Rodzer Mur
#496 Re: FIFA 21
Koji su mu rezultati, gold 2? Sto je to nerealno, gold 2 je malo iznad prosjeka
Sad levati dodaju ove headliners prije toty, znaci jos bar 7 dana moram cekati da palim igru i trosim coine
U party bagu dva sehida dobijem, andre i turcin neki, gledam lik jedan dobio Mbappea i Rashforda, ko je sretan ni u hali nije gladan...

E'o sta je ostalo od nekad velikog tima, zalihe od novembra
i jos oko 500k u fodderu, ako iz ovog svega ne dobijem bar jednu TOTY (da nije golman) onda ne znam fakat... mada za Black Friday od 3 miliona nisam nista osim if Rashforda, pa se ne nadam previse, ali neka top toty kartica bi bila jedini razlog da pocnem opet igrati...
Sad levati dodaju ove headliners prije toty, znaci jos bar 7 dana moram cekati da palim igru i trosim coine
U party bagu dva sehida dobijem, andre i turcin neki, gledam lik jedan dobio Mbappea i Rashforda, ko je sretan ni u hali nije gladan...

E'o sta je ostalo od nekad velikog tima, zalihe od novembra
-
Rodzer Mur
#497 Re: FIFA 21
Ko zna zna

Ovo je bilo samo da testiram znam li jos uvijek kako market funkcionise
O ovom sam pricao ranije, kad izadje dupla kartica, ista pozicija dva IF onda mozes snajpati brze nego botovi jer oni izgleda jos uvijek nemaju neki kod za to da odvoje jednu od druge IF kad je ista pozicija...

Ovo je bilo samo da testiram znam li jos uvijek kako market funkcionise
O ovom sam pricao ranije, kad izadje dupla kartica, ista pozicija dva IF onda mozes snajpati brze nego botovi jer oni izgleda jos uvijek nemaju neki kod za to da odvoje jednu od druge IF kad je ista pozicija...
-
djama
#498 Re: FIFA 21
nema sanse da je s onakvom ekipom nakaradnom dosao do toga da ga spoji sa malcemPlavo-bijeli wrote: ↑30/12/2020 12:37ko da njemu znači jel ekipa od 200k ili 20 miliona , dere najbolje proove sa istim rezultatima haha
Sad gledam hladno dobio proa furkyplayz sa Gullitom,Peleom itd 8-2 ... znači i taj od 150-200k je bio pro, vjerovatno nekakav challenge radio sa tom ekipom za ytb itd..
rw mu igrao obicni gold onaj iz citya feran tores kako se vec zove
ono sto sam viido ekipu nikakav chalenge ne dolazi u obzir, tako da matchmaking je i dalje sranje
-
MensurM
#499 Re: FIFA 21
On na 27-0 ima formu +15 (to je najveća moguća u WL kad se gleda omjer pobjeda i poraza) i može ga spojiti s nekim ko ima 19-4 naprimjer. Bude i kikseva u matchmakingu, prošli put je neki Pro igrač izgubio od lika s omjerom 12-12.djama wrote: ↑30/12/2020 20:53nema sanse da je s onakvom ekipom nakaradnom dosao do toga da ga spoji sa malcemPlavo-bijeli wrote: ↑30/12/2020 12:37ko da njemu znači jel ekipa od 200k ili 20 miliona , dere najbolje proove sa istim rezultatima haha
rw mu igrao obicni gold onaj iz citya feran tores kako se vec zove
ono sto sam viido ekipu nikakav chalenge ne dolazi u obzir, tako da matchmaking je i dalje sranje
Ne znam jeste li upratili onu bolest kad je Hashtag Harry, jedan od najboljih igrača na svijetu, prozivao cijelu noć na streamu Vejrganga da igraju friendly. Bio petak, tek počeli vikend ligu, omjeri onako 4-0. I mali nije htio igrati. I spoji ih pola sata kasnije (namješteno?).
I dogodi se ovo.
- Plavo-bijeli
#500 Re: FIFA 21
Pa sta cu postavljati gold 2 rezultate, nisam bio ispod jos od prve sedmice fife 20, kad sam se tek učio...a uvijek kad stanem na gold 2 ostane mi 5,6,7 utakmica neodigranih... ako mi ne bude mrsko igrati do gold 1 postavimljudmila wrote: ↑30/12/2020 17:31Zato su mi i nerealno tvoji rezultati WL a nikad ih ne postavišRealno lakše je 5x ove godine do div nego prošle. Prošle sam tek u junu kad niko ne igra ušao
Ma da nije tacno da možeš igrati sa 1900 protiv lika iz 2 a pogotovo 3. Možda gdje je manja baza igrača, meni se to nije desilo nikad u 21 u 20 vjerujem da jest jer bilo je drastičnih razlika u kvaliteti protivnika.
Placement mečevi su bili najteži možda sto je preorder bio i preko ea Play, nakon sto je bruku ljudi kupilo igru bilo je dosta lakše igrati rivals. Šteta sto su ga bukvalno ograničili na četvrtak samo, ne da mi se igrati ostalim danima kad se igra samo za div.
Sto se tice rivalsa, tu nekako nemam motivacije da igram i mozda tek u četvrtak odigram 2,3 tekme i to je to...
Pred toty cu gledati da udjem zbog 2x ultimate packa pa eto....sa svim silnim paketicima, nadat se da će jedan biti pravo dobitni.
I sad sam ostavio nagrade za sutra i headliner i tu bude fantastičnih kartica.