Srbija se expresno naoruzava?

Locked
Heller

#476 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Heller »

A) Zasto meni pises, samo sam naglasio da su Izetbegovići Srbi.

B) Kako došlo, tako otišlo
Haman2

#477 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Haman2 »

Ti si napisaoda su Izetbegovici srpskog porijekla. To nije stvar slobodne procjene, to je problematika genetike. Vrijeme pausalnih procjena i ocjena, ko je sta i od koga je neki narod nastao danas je napusteno. Genetika ima prednost pred pausalnim i neutemeljenim ocjenama-tvrdnjama. Iz tog razloga sam se tebi obratio.
Ova kuca je oduzeta agrarnim reformama.
Image
exliberal-ex

#478 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by exliberal-ex »

A sto vas treba poslat na odmor da tamo razmisljate o agrarnoj reformi....nema teme koji nemozete usrat
geralt

#479 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by geralt »

Meni su licno najdrazi francuski i ruski modeli agrarne reforme.
Hajvan

#480 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Hajvan »

Šta je tragedija – genocid u Srebrenici ili saobraćajna nesreća?
Više ljudi smo izgubili u Sićevačkoj klisuri nego u omanjem ratu koji smo imali devedesetih godina, kaže predsjednik Srbije.

Piše: Tomislav Marković

Državno rukovodstvo Srbije koristi svaku priliku da falsifikuje prošlost i da istinu o ratovima i zločinima iz devedesetih godina zakopa u najdublju jamu. Nije lako srpskim državim funkcionerima, treba nekako opravdati svoju grešnu mladost i zabašuriti učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu. Zato negatori elementarnih činjenica o užasu koji je proizveo srpski režim u nedavnoj prošlosti neprestano prevazilaze sami sebe, iznalazeći sve luđe modele poricanja i krivotvorenja, ubacujući svoju iskrivljenu verziju istorije u svaku moguću i nemoguću priliku. Valjda im nečista savest ne da mira, pa o ratovima govore i kad treba i kad ne treba.

Vučićev 'omanji rat' devedesetih
"Sreća je mala reč da opiše ono što osećam na završetku ovog 813. kilometra samo Koridora 10 u Srbiji", rekao je razdragani Vučić na početku svečanog govora, da bi malo kasnije, u stanju oduševljenja koje prelazi u euforiju, napravio paralelu od koje pamet staje. "Zamislite kakav je ovo inženjerski podvig i koliko će značiti za živote naših ljudi, posebno kad imate u vidu da smo više ljudi izgubili u Sićevačkoj klisuri nego u omanjem ratu koji smo imali devedesetih godina", izgovorio je predsednik Srbije a da nije ni trepnuo.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/st ... na-nesreca
Haman2

#481 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Haman2 »

Sta je bilo u Srebrenici presudio je Medjunarodni sud za ratne zlocine i osudjio pocinioce i na redbodavce na dozivotu kaznu zatvora i na kazne od 40 godina zatvora. Pametnom dosta, onima koji nemaju opameti uvijek malo, jer za njih ne vaze cinjenice neko propagandne price .
General War

#482 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by General War »

Haman2 wrote: 23/11/2019 20:10
Heller wrote: 22/11/2019 18:06
Haman2 wrote: 18/11/2019 18:41 Bakir jest begovskog porijekla, Fahro i Nermin nisu. To se obicno vidi iz prezimena iako ima izuzetaka kao Dzinici npr. Ali pogledaj kojeg su porijekla, Tudjman, Boban, Susak, zasto se neko preziva Karamarko a neki opet Karamarkovic itd. Ja nisam govorio i Zeljezari zenica.
Srpskog jeste, za begovsko pojma nemam.
Genetika odredjuje necje porijeklo Davno je proslo vrijeme kada je to odredjivala politika.
Da li je neko bio beg, aga ili kako su komunisti govorili kulak utvrdjuju zemljisnje knjige ili podaci iz agrarnih reformi gdje se moze vidjeti kome je sta oduzuimano: zemlja, kuce, ducani, stanovi itd.

Image

Ova kuca je oduzeta. Potomci vlasnika ove kuce jos uvijek zive u Sarajevu. Potrudi se da saznas njihova imena, cime se danas bave, ko je kada koristio kucu itd.
U to vrijeme ova kuca imala je svoju vrijednost. Kako izgledaju oduzeta licna dobra od bogatih i pretvorena u drustveno vlasnisvo pokazuje ova fotografija.
Koje bolesne gluposti ti ovdje iznosis :lol: :-)
Genetika odredjuje necije nacionalno porijeklo :-) sta mislis koliko ima to genetskih kodova kod ljudi :jbt:
I kakve veze ima slika kuce na palama isacim sto trtljas?
MorningStar

#483 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by MorningStar »

Plava krv - begovi vitezovi baroni vojvode :D
Kraljica Svemira

#484 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Kraljica Svemira »

Haman2 wrote: 20/11/2019 21:48 da li znas da je pradjed Izetbegovica vodio sudski spor o povratu ili naknadi za oduzetu zenlju u okolini Beograda.
Da upadnem kao padobranac :D
Sto se tice Izetbegovica, jako cudna familija?!
Oni su poreklom iz Smedereva, krsna slava im je bila Djurdjevdan.Onda su se vremenom preselili u Beograd, i imali su tapiju na Adu Ciganliju. Vrlo bogata porodica, oduvek... Pre su se prezivali Jahici... Posto su oduvek bili na polozaju i obrazovani, oni imaju porodicno stablo zapisano ko zna od kad... Ima i kad su se pokrstili, i iselili iz Smedereva, ama bas sve o njima. Dosta podataka ima u knjizi '' Monografija Bosanskog Samca''.
Znam da ovo sto sam napisala nema veze sa temom, ali eto, jedna nebitna informacija
problemnatravunu

#485 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by problemnatravunu »

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će se u Skupštini Srbije uskoro naći nacrt strategije odbrane koji će, između ostalog, sadržati odredbu da je ugrožavanjem bezbjednosti srpskog naroda gdje god on živio, automatski ugrožena i bezbjednost Srbije.

Vulin je rekao za Radio Beograd da je država Srbija sada dovoljno jaka da zaštiti svoj narod, a da je moćna i jaka Srbija ujedno i garant mira na Balkanu.
http://ba.n1info.com/Regija/a393447/Vul ... ruzja.html
Čuješ ti džukca, pi-_ke koja nije ni vojni rok odslužila :twisted:
daddy-kool

#486 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by daddy-kool »

To znači da je donesena unutrašnja politička odluka za agresiju na BiH, pravi se automatski mehanizam za vojno reagovanje. Sada je očekivati otcjepljenje RS. Opet i po ko zna koji put, uskoro nas čeka sukob sa Srbijom!

Na sceni je međunarodna demonizacija bosanskih muslimana, evropski put je obrisan za zemlje zapadnog Balkana, Francuska i Rusija daju podršku političkom preslaganju na z. Balkanu, naguravaju se migranti u BiH, stvaraju se preduslovi za rat.
dr_Evil

#487 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote: 25/11/2019 07:57 To znači da je donesena unutrašnja politička odluka za agresiju na BiH, pravi se automatski mehanizam za vojno reagovanje. Sada je očekivati otcjepljenje RS. Opet i po ko zna koji put, uskoro nas čeka sukob sa Srbijom!

Na sceni je međunarodna demonizacija bosanskih muslimana, evropski put je obrisan za zemlje zapadnog Balkana, Francuska i Rusija daju podršku političkom preslaganju na z. Balkanu, naguravaju se migranti u BiH, stvaraju se preduslovi za rat.
A za sve su krivi ... malo napetosti.. novi begovi i age sto su izgubili sve prijatelje bosnjaka po svijetu kada je svijet vidio da to gleda samo sebe i svoj dzep, nego vrtimo se u krug
dr_Evil

#488 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

Haman2 wrote: 23/11/2019 20:23 Ti si napisaoda su Izetbegovici srpskog porijekla. To nije stvar slobodne procjene, to je problematika genetike. Vrijeme pausalnih procjena i ocjena, ko je sta i od koga je neki narod nastao danas je napusteno. Genetika ima prednost pred pausalnim i neutemeljenim ocjenama-tvrdnjama. Iz tog razloga sam se tebi obratio.
Pa Izetbegovici su rodom iz Srbije, ne iz Sandzaka nego onog beogradskog pasaluka, to bi bilo oni su najvjerovatnije Srbi porijeklom, kao sto je Dodik Bosnjak porijeklom (pretpostavljam da su njegovi iz Bosne, pojma nemam). E sad sto smo naopako nacije okrenuli poslije pada Osmanskog to je druga stvar.

Neka ljubi ko god koga hoce, vazno je kako se osjecas, mada za Jahice mislim da se jos uvijek osjecaju kao Srbi, to bi svasta objasnilo
daddy-kool

#489 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by daddy-kool »

dr_Evil wrote: 25/11/2019 08:38

A za sve su krivi ... malo napetosti.. novi begovi i age sto su izgubili sve prijatelje bosnjaka po svijetu kada je svijet vidio da to gleda samo sebe i svoj dzep, nego vrtimo se u krug
Begovi i age krivi što se Srbija sprema za nova teritorijalna otimanja?

To nema logičkog smisla, osim ako nije namjera demoralizacija.
mO k3

#490 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by mO k3 »

Kraljica Svemira wrote: 25/11/2019 02:35
Haman2 wrote: 20/11/2019 21:48 da li znas da je pradjed Izetbegovica vodio sudski spor o povratu ili naknadi za oduzetu zenlju u okolini Beograda.
Oni su poreklom iz Smedereva, krsna slava im je bila Djurdjevdan.Onda su se vremenom preselili u Beograd, i imali su tapiju na Adu Ciganliju. Vrlo bogata porodica, oduvek... Pre su se prezivali Jahici... Posto su oduvek bili na polozaju i obrazovani, oni imaju porodicno stablo zapisano ko zna od kad... Ima i kad su se pokrstili, i iselili iz Smedereva, ama bas sve o njima. Dosta podataka ima u knjizi '' Monografija Bosanskog Samca''.
Znam da ovo sto sam napisala nema veze sa temom, ali eto, jedna nebitna informacija
ako je nesto nebitno onda i ne pisem nista ovdje , baj de vej zar u srbiji nemate neki svoj forum , gdje na cetnicki nacin mozete da orgijate nego dolazite na bosanski forum ??? ....
dr_Evil

#491 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote: 25/11/2019 09:14
dr_Evil wrote: 25/11/2019 08:38

Begovi i age krivi što se Srbija sprema za nova teritorijalna otimanja?

To nema logičkog smisla, osim ako nije namjera demoralizacija.
Ima i te kako. Bosna je svaki put bila ugrozena kada bi bila slaba, a riba uvijek smrdi od glave. Da su oni istinske patriote ova drzava bi bila jaka, a ne sluzila kao poligon za pranje novca. Mali covjek ne moze puno uraditi, oni mogu. Da imamo jaku drzavu ne bi komsije ni pomislili da urade nesto, kazu ne mozemo od sugradjana, pa neka naprave jake bosnjacke kantone, zasto tu nije kako treba nego je sve pokradeno i unisteno. Svaki put kad zaduzim neku knjigu iz perioda 1865-1946 isti faktor se javlja, a to je da su im vazniji njihovi posjedi nego drzava, vjera i nacija
mO k3

#492 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by mO k3 »

posto smo okruzeni samo "dobrim" susjedima treba da nam bude uzor Izrael sto se tice naoruzanja jer cemo samo tako prezivjeti
dr_Evil

#493 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

mO k3 wrote: 25/11/2019 09:24
ako je nesto nebitno onda i ne pisem nista ovdje , baj de vej zar u srbiji nemate neki svoj forum , gdje na cetnicki nacin mozete da orgijate nego dolazite na bosanski forum ??? ....
Ne znam zasto napadas svemirku, nista ruzno nije napisala, samo podatke iz neke knjige, nadovezala se je na temu, ohani
mO k3

#494 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by mO k3 »

a gdje sam ja to nju napao?? samo sam je lijepo pitao ...
dr_Evil

#495 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

mO k3 wrote: 25/11/2019 09:30 a gdje sam ja to nju napao?? samo sam je lijepo pitao ...
Pa napisao si joj da je ce**ikusa, mozda i jest ne znam nisam je prije vidio na forumu, podjoh od toga da nije. Sta znas mozda joj je pradedo poginuo cuvajuci Valtera, a ti joj da je Drazina :o
daddy-kool

#496 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by daddy-kool »

dr_Evil wrote: 25/11/2019 09:27
Ima i te kako. Bosna je svaki put bila ugrozena kada bi bila slaba, a riba uvijek smrdi od glave. Da su oni istinske patriote ova drzava bi bila jaka, a ne sluzila kao poligon za pranje novca. Mali covjek ne moze puno uraditi, oni mogu. Da imamo jaku drzavu ne bi komsije ni pomislili da urade nesto, kazu ne mozemo od sugradjana, pa neka naprave jake bosnjacke kantone, zasto tu nije kako treba nego je sve pokradeno i unisteno. Svaki put kad zaduzim neku knjigu iz perioda 1865-1946 isti faktor se javlja, a to je da su im vazniji njihovi posjedi nego drzava, vjera i nacija
Da trebamo biti bolji trebamo, ali to je generalna priča koja vrijedi za sve narode na svijetu.

Kako nam ovo prosipanje žuči pomaže u sadašnjem trenutku ili u budućnosti?

Zbog istih razlog zbog kojih je samo nama uveden embargo na naoružanje, koje su stvorile ovakvu BiH kao nagradu genocidnim i zločinačko-agresivnim politikama, zbog razloga uništenja političkog subjekta evropskih muslimana, zbog tih razloga za ovdje pravi novo potencijalno ratno žarište. Sada kada se Srbija više ne može nadati ulasku u EU, kada je EU u problemima zbog Brexita, Francuska se vraća svojoj četničkoj geostrategiji na Balkanu, a Rusija svojoj vjekovnoj strategiji pravljenja problema preko Srbije, Amerika sa Trumpom se polači u politiku izolacionizma i bavi sobom, stvaraju se globalni geopolitički uslovi za nove sukobe.
dr_Evil

#497 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote: 25/11/2019 09:39

Da trebamo biti bolji trebamo, ali to je generalna priča koja vrijedi za sve narode na svijetu.

Kako nam ovo prosipanje žuči pomaže u sadašnjem trenutku ili u budućnosti?

Zbog istih razlog zbog kojih je samo nama uveden embargo na naoružanje, koje su stvorile ovakvu BiH kao nagradu genocidnim i zločinačko-agresivnim politikama, zbog razloga uništenja političkog subjekta evropskih muslimana, zbog tih razloga za ovdje pravi novo potencijalno ratno žarište. Sada kada se Srbija više ne može nadati ulasku u EU, kada je EU u problemima zbog Brexita, Francuska se vraća svojoj četničkoj geostrategiji na Balkanu, a Rusija svojoj vjekovnoj strategiji pravljenja problema preko Srbije, Amerika sa Trumpom se polači u politiku izolacionizma i bavi sobom, stvaraju se globalni geopolitički uslovi za nove sukobe.
Ovaj zadnji pasus se slazem necu nista oko njega.

Ovaj boldirani, ovakvim recenicama im dajemo legitimet. Tipa kada Italija i Njemacka u WWII predaje istocnu bosnu cetnicima koji su vec pocinili genocid u Foci i Gorazdu, a gorazdanski muftija pravi dernek te hvali njemacke, talijanske i pomalo Paveliceve oficire, jer to ide na ruku autonomaskim ciljevima koji dogovaraju sa jeruzalemskim muftijom i Himlerom autonomiju Bosne, da li je to izdaja ili veci cilj?

Da li je izdaja da mi kazemo dobri su ovi na vlasti, nasi su brane nase interese, a sve su pokrali nisu vise legitiman sugovnornik nikome u svijetu. Mozemo reci svijet je protiv nas, i jeste, muslimanska drzava u Europi nikad nije bila pozeljna niti ce biti, ali mi moramo da gradimo jaku i civilizovanu drzavu, mozes pokusati i propasti, ali moras pokusati. Ova garnitura politicara me podsjeca na reprezentaciju, gube i ne bore se da pobijede, i ne pokusavaju jer se cuvaju za klubova gdje kaplje lova
Maraschino

#498 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Maraschino »

dr_Evil wrote: 25/11/2019 09:30
Ne znam zasto napadas svemirku, nista ruzno nije napisala, samo podatke iz neke knjige, nadovezala se je na temu, ohani
To kad djikani pisu istoriju.
dr_Evil

#499 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

Maraschino wrote: 25/11/2019 10:14
dr_Evil wrote: 25/11/2019 09:30

To kad djikani pisu istoriju.
Procitah intervju od Bake kad je sam pricao da su isli iz Beograda u Samac, neg ako ona pogresno dedera ti napisi kako jest pa da ne grijesimo vise dusu. Mislim da makar begovske muhadzirske familije se mogu pratiti
zrakomlat

#500 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by zrakomlat »

mO k3 wrote: 25/11/2019 09:29 posto smo okruzeni samo "dobrim" susjedima treba da nam bude uzor Izrael sto se tice naoruzanja jer cemo samo tako prezivjeti
Al mi biramo radije ulogu nemoćnih Palestinaca kojima se pomaže dijeljenjem slika raketirane Gaze i proklinju neprijatelji.
Locked