Francuska
- Peacean
#476 Re: Francuska
Zahvaljujući migrantima desničari će uzeti dobar dio Evrope u narednim godinama.
-
JovicSA
- TAFKAP
#478 Re: Francuska
Pisao sam na njemačkom threadu o tome da je vladajuća koalicija na evropskim izborima izgubila 10ak% u odnosu na zadnje nacionalne, te da su daleko od većine.
- Peacean
#479 Re: Francuska
Briga birače za dešavanja, oni gledaju svakog dana statistiku koja pokazuje da su za većinu nasilnih zločina odgovorni migranti a ljevica ne radi ništa povodom toga. I onda desničari dođu i najave krstaške ratove i gomila ljudi iz straha za bezbjednost svojih porodica glasa za njih iako ih ne vole. I tako će biti širom Evrope ako ljevica ne pokaže zube i uvede strožije kazne za migrante.
- dječak sa šibicama
#480 Re: Francuska
Zlocini migranata se skrivaju, mediji o tome uglavnom nece da pisu i govore, a vrijeme je interneta i drustvenih mreza, na tviteru svaki dan mozes vidjeti divljanje "inzinjera" sa istoka koje su u Europu doveli ovi ko Makron.
Dosli racuni na naplatu.
Dosli racuni na naplatu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#481 Re: Francuska
imam ovu jednu na chatu
kaže nije joj jasno kako je francuska sedma ili koja već ekonomija svijeta
tamošnje majstore i radnike boli đon za poso
mjesec dana čeka popravak laptopa
posjedovanje kola ubi
sve je u njih hahah pihihi uz vino i kobasice
novu godinu cekaju u redu za mekdonalds
nacija stajača u redu
i prosvjednika
- Čitalac
#482 Re: Francuska
12 miliona glasova, malo li je...
The far-right National Rally’s surge since the last parliament election in 2022 is unprecedented.
The party has taken almost 12 million votes in the first round, compared to the 4.2 million votes it took in 2022.
- escobar__
#483 Re: Francuska
Migranti, woke-ideologija/e, COVID, Ukrajina i američki ratovi preko leđa Evrope, nastavi niz...
Nije ni čudo što Evropa ide u desno.
Nije ni čudo što Evropa ide u desno.
- Point.
#484 Re: Francuska
Interesuje me kako ovaj evropski desničarski otpad liže Putinova muda, ako se kremaljski patuljak obračunava sa
"neonacistima u Kijevu"?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#485 Re: Francuska
Ne, ovi ce jos bolje lizati jaja gazdi iz Amerike. Sve zavisi sta on bude htio.
- dječak sa šibicama
#486 Re: Francuska
Woke propaganda je prije svega jos jedna pokvarena igra, ja nisam protiv toga jer ne volim crnce ili pedere vec zato sto bogati bijeli covjek opet igra podmuklo.
Kao, priznacemo da smo iskoristavali crne ljude, ubacicemo ih u film, kulturu, dacemo gej osobama da paradiraju ulicama, ali hoce li Belgija vratiti oteto Kongu, ili Engleska ono sto je otela od pola planete? hoce kurac.
Da se oni kaju, dali bi nazad sve sto su ukrali.
Nego se igraju hinjenog liberalizma, a i u toj prici opet guraju agendu da se oni bogate a mali covjek sve siromasniji.
Problem je samo sto i ova "ekstremna desnica" nece donijeti rjesenje, vidim po Meloni, dok nije zajasila vlast ta je pricala bajke. Cim je sjela u fotelju, isti klinac ko i ovi ostali.
Kao, priznacemo da smo iskoristavali crne ljude, ubacicemo ih u film, kulturu, dacemo gej osobama da paradiraju ulicama, ali hoce li Belgija vratiti oteto Kongu, ili Engleska ono sto je otela od pola planete? hoce kurac.
Da se oni kaju, dali bi nazad sve sto su ukrali.
Nego se igraju hinjenog liberalizma, a i u toj prici opet guraju agendu da se oni bogate a mali covjek sve siromasniji.
Problem je samo sto i ova "ekstremna desnica" nece donijeti rjesenje, vidim po Meloni, dok nije zajasila vlast ta je pricala bajke. Cim je sjela u fotelju, isti klinac ko i ovi ostali.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#487 Re: Francuska
Očekivano. Sad ide pobjeda tVumpa a zatim jos desnicarskih pobjeda po citavoj europi. Svijet kakav znamo se mjenja i ide ka radikalizmu a to znaci rat, bolest, glad i smrt. Četri jahača apokalipse. Crno nam se piše, propasti nečemo.
-
swanfilter
#488 Re: Francuska
Greska lijeve EU politike jeste profil migranata. Vecina su slabe pismenosti, naklonjeni kriminalu ili vjerski nastrojeni. Prve i druge politika ne zanima promil. Ovi zadnji ne priznaju politicko uređenje drzava, a tek nekakvu vlast osim boga.
Posljedicno lijeve stranke gube i svoju bazu glasaca jer isti sve vise gledaju u desno, a gubitak ne mogu nadoknaditi kod apoliticnih migranata.
Posljedicno lijeve stranke gube i svoju bazu glasaca jer isti sve vise gledaju u desno, a gubitak ne mogu nadoknaditi kod apoliticnih migranata.
- pici
#489 Re: Francuska
Da ta liberalna woke peder kultura nam je dosla glave. Nisam ni ja ni protiv woke ni pedera al sto je previse, previse je. Normalnom insanu prekipi i onda uzinat, hocete qurac woke i pederluk prosipati i izglasa kabadahije i naciste. Trazili ste evo vam ga. O migrantima i uvodjenju jeftine radne snage, suvisno je i tipkati.
-
HelaS
#490 Re: Francuska
Merkelova?pici wrote: ↑30/06/2024 22:36 Da ta liberalna woke peder kultura nam je dosla glave. Nisam ni ja ni protiv woke ni pedera al sto je previse, previse je. Normalnom insanu prekipi i onda uzinat, hocete qurac woke i pederluk prosipati i izglasa kabadahije i naciste. Trazili ste evo vam ga. O migrantima i uvodjenju jeftine radne snage, suvisno je i tipkati.
- dječak sa šibicama
#491 Re: Francuska
Ovi sto su dosli preko sume niti nisu jeftina a ni radna snaga, oni uglavnom ne rade nista 
Cast izuzecima. Turcin, balkanac, filipinac to je radna snaga, a ovi vecinom prave od Svedske "malu Somaliju" i slicno, kriminal droga nasilje.
Cast izuzecima. Turcin, balkanac, filipinac to je radna snaga, a ovi vecinom prave od Svedske "malu Somaliju" i slicno, kriminal droga nasilje.
- escobar__
#492 Re: Francuska
Uglavnom tačno.dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2024 22:45 a ovi vecinom prave od Svedske "malu Somaliju" i slicno, kriminal droga nasilje.
Meni - kao strancu - idu na živce, mogu mislit šta o njima tek misle domaćini.
- escobar__
#494 Re: Francuska
Nema tu ni snage, more ih tetura bezveze po gradu, priča / hralja na telefon i drogira se.
- pici
#495 Re: Francuska
Pa islo se na to da uvezu jeftinu radnu snagu, sto je izgubilo kontrolu i onda su razne kriminalne grupe to iskoristile i poceli dovoditi svakog a pogotovo ološ i neradnike. Odbilo im se od tintaru glad za profitom. Tako je britanska imperija pala a prije nje spanska, glad za profitom. EU je sad na koljenima, desnicari ce odlucivati o sudbini kontinenta a to znaci deset koraka unazad. Bogatuni su prljave pokvarene podle gnjide i jebu se za marku.
-
swanfilter
#496 Re: Francuska
Sta bi tek bilo da vole lokati brlju po parkovima. Bez obzira ko bili, primjetih da nisu bas od alkohola ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#497 Re: Francuska
bit će samo još gore, novi ratovi na istoku, nedostatak vode u Africi (a i na istoku) i povećanje temperatura, svi će krenuti prema Evropi
gud lak ovim rođenim iza 2010.
najgore je što ne postoji nikakvo asimiliranje, pa čak ni prilagođavanje, ljudi jednostavno ne jebu ni 1% pravila koje mi moramo. Nije to više ni "desno" pitanje, ovakav skok u glasovima znači da je i "normalnom" čovjeku sve dopizdilo.
gud lak ovim rođenim iza 2010.
najgore je što ne postoji nikakvo asimiliranje, pa čak ni prilagođavanje, ljudi jednostavno ne jebu ni 1% pravila koje mi moramo. Nije to više ni "desno" pitanje, ovakav skok u glasovima znači da je i "normalnom" čovjeku sve dopizdilo.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#498 Re: Francuska
Iskreno rečeno, ja mislim da je ovdje migracija samo dio problema.
Po rezultatima izborima, prije bih rekao da je društvo polarizovano do daske.
Po rezultatima izborima, prije bih rekao da je društvo polarizovano do daske.
- PreWiBa
#499 Re: Francuska
Francuska već 10 godina u predsjedničkim izborima ima Le Pen na 30-45% glasova.Velkoski wrote: ↑30/06/2024 23:00 bit će samo još gore, novi ratovi na istoku, nedostatak vode u Africi (a i na istoku) i povećanje temperatura, svi će krenuti prema Evropi
gud lak ovim rođenim iza 2010.![]()
Ja mislim da je ovo sve zasrao Sarkozy, ogadio je ljudima umjereniji desni centar.
Ova situacija sa migrantima u Francuskoj nije ništa novo, nisu oni imali 2015. godinu kao u Njemačkoj. I prije i poslije je bilo onoga što se danas vrti po medijima, samo su neki ljudi kratkog pamćenja.
- PreWiBa
#500 Re: Francuska
Macronova stranka rezutat ne smatra "apsolutnom katastrofom", jer su ipak osvojili šest postotnih poena više nego na evropskim izborima.Sur LCI, le député européen Renew Bernard Guetta nuance la défaite de Renaissance et de ses alliés après le premier tour des élections législatives. "Nous obtenons 21 %, c'est 6 points de plus qu’aux dernières élections européennes", constate-t-il. Le score de la majorité présidentielle est "très décevant mais ce n'est pas la catastrophe absolue", dit-il.