Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
- shape of despair
#476 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Imao sam tri stana koje su vlasnici žurili dobro da prodaju, i baš su mi ti spustili samo po 1k i to sve troje, još se čude što ih uopšte pitam da spuste.
Dva se jos prodaju za 15k manje, jedan je žena odustala.
Dva se jos prodaju za 15k manje, jedan je žena odustala.
- choxnox
#477 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne ljutim se ja sto ljudi nude da kupe ispod cijene. Postoje i oni koji bi da sam stavio cijenu od 130k KM nudili 105k KM. Jedan je cak nudio 50k EUR u kesu dan nakon sto je pogledao stan, na poruku logicno nisam odgovorio niti mi se vise javljao.
Primjer "pacijenta". Prvobitno sam bio stavio da moze i zamjena za kucu jer sam imao jos neke planove, ali s naglaskom da nije uz moju doplatu. Javi mi se lik, nudi zamjenu za kucu koja mu stoji na profilu. Pogledam oglas, cijena takva da moram ja doplatiti i to jos za nesto sto realno vrijedi manje od mog stana, lijepo se kulturno zahvalim na ponudi i kazem da nisam zainteresovan za moju doplatu. Salje mi lik poruku, bukvalno: "Moja kuca je puno bolja i skuplja od vaseg stana na selu LP"
Drugi nudi vikendicu, pogledam slike, ne izgleda lose onako na prvu. Trazim ZK da pogledam podatke iz katastra i gdje se tacno nalazi. Kad tamo nigdje vikendice ucrtane, samo livada 3. ili 4. klase. Jos kaze, pa dedo mi tu zivio...
To ja sve kontam i donekle je OK. Cim objavis da nesto prodajes samim tim si pristao da ti se neobavezno iz dosade ili znatizelje javljaju "pacijenti". Ne mozes protiv toga i tacka.
Meni je ovdje problem i ide mi na zivce sto ja stavim cijenu s ciljem da se odmah u startu filtriraju i pronadju oni koji ocigledno ne mogu kupiti stan po navedenoj cijeni kako ne bi maltretirali sebe, a pogotovo ne mene. Ipak za svaki taj obilazak stana sa potencijalnim "nekupcima" ja trebam izgubiti min. pola sata, a sve radi njihove znatizelje. Ljudi ne cijene taj gest niti cijene tudje vrijeme.
Vecina nekretnina na Piku prodaje se s cijenom "Po dogovoru". Po meni su to uglavnom oni koji bi sezonski mozda prodali, a mozda i ne bi. Ili mozda kontaju nekoga uhvatiti "na prepad" sa cijenom ili kontaju ako s nekim vec stupe u kontakt da ce se moci dogovoriti oko cijene i tako lakse prodati ili jednostavno nisu sigurni koju cijenu staviti pa cekaju ponude.
Po meni onaj ko je stvarno odlucio nesto prodati stavit ce i cijenu, eventualno je u pocetku dici za onoliko koliko moze "halaliti" za cijenkanje i to je to. Stvarno ne kontam taj mentalitet "pozovite ili posaljite poruku za cijenu" (nevezano samo za nekretnine).
Primjer "pacijenta". Prvobitno sam bio stavio da moze i zamjena za kucu jer sam imao jos neke planove, ali s naglaskom da nije uz moju doplatu. Javi mi se lik, nudi zamjenu za kucu koja mu stoji na profilu. Pogledam oglas, cijena takva da moram ja doplatiti i to jos za nesto sto realno vrijedi manje od mog stana, lijepo se kulturno zahvalim na ponudi i kazem da nisam zainteresovan za moju doplatu. Salje mi lik poruku, bukvalno: "Moja kuca je puno bolja i skuplja od vaseg stana na selu LP"
Drugi nudi vikendicu, pogledam slike, ne izgleda lose onako na prvu. Trazim ZK da pogledam podatke iz katastra i gdje se tacno nalazi. Kad tamo nigdje vikendice ucrtane, samo livada 3. ili 4. klase. Jos kaze, pa dedo mi tu zivio...
To ja sve kontam i donekle je OK. Cim objavis da nesto prodajes samim tim si pristao da ti se neobavezno iz dosade ili znatizelje javljaju "pacijenti". Ne mozes protiv toga i tacka.
Meni je ovdje problem i ide mi na zivce sto ja stavim cijenu s ciljem da se odmah u startu filtriraju i pronadju oni koji ocigledno ne mogu kupiti stan po navedenoj cijeni kako ne bi maltretirali sebe, a pogotovo ne mene. Ipak za svaki taj obilazak stana sa potencijalnim "nekupcima" ja trebam izgubiti min. pola sata, a sve radi njihove znatizelje. Ljudi ne cijene taj gest niti cijene tudje vrijeme.
Vecina nekretnina na Piku prodaje se s cijenom "Po dogovoru". Po meni su to uglavnom oni koji bi sezonski mozda prodali, a mozda i ne bi. Ili mozda kontaju nekoga uhvatiti "na prepad" sa cijenom ili kontaju ako s nekim vec stupe u kontakt da ce se moci dogovoriti oko cijene i tako lakse prodati ili jednostavno nisu sigurni koju cijenu staviti pa cekaju ponude.
Po meni onaj ko je stvarno odlucio nesto prodati stavit ce i cijenu, eventualno je u pocetku dici za onoliko koliko moze "halaliti" za cijenkanje i to je to. Stvarno ne kontam taj mentalitet "pozovite ili posaljite poruku za cijenu" (nevezano samo za nekretnine).
- Thorgerson
#478 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Da, i onda se neko pita sta rade agencije za nekretnine.
Ko nije spreman na to konstantno nerviranje sa kupcima, platis agenciju i oni to onda rade.
Ko nije spreman na to konstantno nerviranje sa kupcima, platis agenciju i oni to onda rade.
-
lissics
#479 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
A kad odem u goste raji koja su tek kupila stan, svi spustili cijenu barem 10k, obicno 15k.
Znaci lovacke priče?
Znaci lovacke priče?
-
sigicalo
#480 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Stan kojeg smo kupili su cijenili 78 000. Otisli u banku, raspitali se za kredit, godine otplate, visina primanja...helem max mozemo dobiti 72 000. Otisli kod vlasnika i rekli da mi mozemo toliko i ni marke vise. Covjek pristao. Kod notara za 10 dana. Nismo se cjenkali, samo smo dali svoju ponudu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#481 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nevezano za temu, ali jbt koliko ste samim rodjenjem privilegovani.breuer wrote:isto majke midječak sa šibicama wrote:Izgleda amko zacijenio stan na Dobrinji 3000 po kvadratu, ali na najljepsem mjestu u kvartu![]()
![]()
Za nas rodjene istocno od Marin Dvora, NS i NG su uvijek bili nepozeljna destinacija, meni licno je ok tamo od Mojmila prema Dobrinji, ukljucujuci i nju. Vec je pukla ravnica, i ok je. Ali ovaj dio, od Grbavice do AP, ne bih tu zivio nema para.
Nije ni ta na Visnjiku normalna, imam rodbinu u tim zgradama kod Drvoprometa odnosno danas Merkatora na Visnjiku, jeste lokacija odlicna blizu grad suncano i sve to, ali stare zgrade, slijezu se, pola stanara svake godine moraju zid raditi mrezicom i glet masom jer non stop puca. Cuj 155000
- shape of despair
#482 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Za ove cijena po dogovoru. NIkad nisam naišao da je stvarno cijena po dogovoru, nego je cijena poznata, al je paprena.
Svaki put kada sam zvao takve oglase su mi ko iz topa rekli koliko stan kosta, kakav dogovor kakve trice.
Svaki put kada sam zvao takve oglase su mi ko iz topa rekli koliko stan kosta, kakav dogovor kakve trice.
- choxnox
#483 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Pa to su ovi sto ja kazem da hvataju ljude na prepad. Valjda i sami znaju da je cijena visa nego sto je realno, pa kontaju ako je stave javno niko im se nece javiti. Ovako valjda kontaju da ako neko nazove da je pola posla vec odradjeno. Isto kao da se radi o transakcijama od par KM-ova...shape of despair wrote:Za ove cijena po dogovoru. NIkad nisam naišao da je stvarno cijena po dogovoru, nego je cijena poznata, al je paprena.
- HAVANA
#484 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Te uopste nemoj ni zvati.Odma znas da je dalabu.Cuj prodajem nesto a nisam stavio cijenushape of despair wrote:Za ove cijena po dogovoru. NIkad nisam naišao da je stvarno cijena po dogovoru, nego je cijena poznata, al je paprena.
- HAVANA
#485 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km
Kaze ulozio 250000 km 
- mikrozadatak
-
dječak sa šibicama
#487 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nismo mi privilegovani vec je stvar navike. U Sarajevu je uvijek bila podjela na haustorcad i mahalase, ali ne razumije to svako.
Cijena po dogovoru, iz iskustva, uglavnom cijene abnormalno puno.
Cijena po dogovoru, iz iskustva, uglavnom cijene abnormalno puno.
-
dječak sa šibicama
#488 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
36 kvadrata, uknjizeno 27, trosoban stan.mikrozadatak wrote:https://www.olx.ba/artikal/33020040/pro ... tan-vraca/
Ovaj bi od 50 kvadrata napravio hotel.
Sta ovaj prodaje, kucu za Barbike.
- Dosadno mii
#489 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ovaj;HAVANA wrote:Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km![]()
![]()
Kaze ulozio 250000 km
https://www.olx.ba/artikal/25409255/grb ... a-prodaju/
- HAVANA
#490 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nije,3 sprat.Nema ga na piku,agencija neka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#491 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Koji ga onda klinac prodaje...HAVANA wrote:Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km![]()
![]()
Kaze ulozio 250000 km
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#492 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne pricam o tome. Ti se ba rodio negdje gdje neko drugi za zivota nece zaradit da kupi stan. Sve sto ova drzava nudi ti pod nosom, nisi kurcem moro mrdnut.dječak sa šibicama wrote:Nismo mi privilegovani vec je stvar navike. U Sarajevu je uvijek bila podjela na haustorcad i mahalase, ali ne razumije to svako.
-
dječak sa šibicama
#493 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne smatram to nekom privilegijom, privilegija bi bila, meni licno, roditi se u bakingemskoj palaci i za prvi rodjendan dobiti na poklon Keniju i pola Indije, recimo 
Sala, privilegija je kad se rodis negdje na moru, imas para dovoljno da nisi neka sirotinja koja roni za bisere medju ajkulama, znaci zivis zivot punih pluca. Jebo sarajevsku kotlinu, precijenjena vukojebina
Sala, privilegija je kad se rodis negdje na moru, imas para dovoljno da nisi neka sirotinja koja roni za bisere medju ajkulama, znaci zivis zivot punih pluca. Jebo sarajevsku kotlinu, precijenjena vukojebina
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#494 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ali niko iz precjenjene vukojebine ne bjezi
neka mene u Sarajevu, sve ostalo je relativno 
- choxnox
#495 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Covjek maksimalno koristi pravilo da svako ima pravo da prodaje posto hoceTomahawk11 wrote:Koji ga onda klinac prodaje...HAVANA wrote:Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km![]()
![]()
Kaze ulozio 250000 km
- choxnox
#496 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Gledaj prostora i sirine u stanu... Da nije mozda mislio 96 m3Dosadno mii wrote:Ovaj;HAVANA wrote:Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km![]()
![]()
Kaze ulozio 250000 km
https://www.olx.ba/artikal/25409255/grb ... a-prodaju/
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#497 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Vođen parolom: svaka roba ima svoju budaluchoxnox wrote:Covjek maksimalno koristi pravilo da svako ima pravo da prodaje posto hoceTomahawk11 wrote:Koji ga onda klinac prodaje...HAVANA wrote:Zvao jaran neki dan za stan u grbavickoj 96m2,ta cijena po dogovoru.E vako je dogovor.500000km![]()
![]()
Kaze ulozio 250000 km
-
Guadalajara
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#499 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kupio stan u jeku one krize. Covjek zacijenio 85k.lissics wrote:A kad odem u goste raji koja su tek kupila stan, svi spustili cijenu barem 10k, obicno 15k.
Znaci lovacke priče?
Ja ponudio 75k, vec racunajuci da se nadjemo na pola puta, na toliko bih i pristao, ali eto i da imam prostora za pregovore. Drzi ne daj, on spustao, ja dizao, nadjemo se na 79k. Za toliko i kupim stan.
Gledajući malo cijene i rast trzista, dok zavrsim kredit, mozda ponistim plaćene kamate ili barem pola
-
mnjonja
#500 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nonsens._BataZiv_0809 wrote:Ne pricam o tome. Ti se ba rodio negdje gdje neko drugi za zivota nece zaradit da kupi stan. Sve sto ova drzava nudi ti pod nosom, nisi kurcem moro mrdnut.dječak sa šibicama wrote:Nismo mi privilegovani vec je stvar navike. U Sarajevu je uvijek bila podjela na haustorcad i mahalase, ali ne razumije to svako.
Vecina "seljaka" ima njive, krave, dobra, pa prodaju i kupe stan.
U Sarajevu, bar starosjedioci, uglavnom imaju oronule kuce i stare stanove koje nemaju love ni renovirat.
I nije da je nasljedjivanje 1 na 1, porodice imaju vise djece..clanova itd, tako da vecina rodjenih naslijedi 1/6 a od toga se novi stan ne moze kupit.
Licno iskustvo sa faxa mi govori da su gotovo sve "doslje" pokupovali stanove dok se rodjeni uglavnom guraju na spratu kuce ili cekaju da nana preseli pa da ulete u njenu garsonjeru.