Jebes drzavu, rec je o opstanku...puno je ovdje vise u ulogu od drzave, mozes ti se pravit blesav iz svog nekog razloga..ali ovakvi neprijatelji te ne ostavljaju na miru.славянин wrote:Da zaboravio sam stotine hiljada spremnih i tenkove po garazama sve uz ogromnu podrsku Britanije,Francuske,Amerike itd iz ogromne ljubavi - sreca sve je to spremno da brani drzavu - inace bi bio zabrinut.General War wrote:Mozes ti sutra toliko uspjeti...ali proibem su posljedice toga, zato radi guza ko meduza...dan poslije.славянин wrote: To sto su probali nije bas smijesno ako si patriota.. mada turbo Bosnjackim patriotima i jeste smijesno.... Jer znas "mic po mic" i "sto pokusaja jednom ces uspjeti" .. Razumijes me ?
Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- General War
#476 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- славянин
#477 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ti sa zahrdjanim m60 mit.archi_a wrote:Ma Ustav Bosne i Hercegovine će postojati samo toliko koliko srbi budu htEli! Onog trenutka kad oni odluče, ide granica, nema BiH, ide novi Ustav, ide pasoš, ide otcEpljenje, ide Drina popijena, ide sve, idu paprike i tamići. Nema šta ne ide! Nit će ko smEt reagovat, nit će ko šta uraditi. Ne razuMete vi, geostrategiju, vjetrove, momentUme i rat. Ko će srbinu na crtu stat?
- славянин
#478 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
E pa ovdje se nazire taj "problemcic"General War wrote: Jebes drzavu, rec je o opstanku...puno je ovdje vise u ulogu od drzave, mozes ti se pravit blesav iz svog nekog razloga..ali ovakvi neprijatelji te ne ostavljaju na miru.
- General War
#479 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...славянин wrote:E pa ovdje se nazire taj "problemcic"General War wrote: Jebes drzavu, rec je o opstanku...puno je ovdje vise u ulogu od drzave, mozes ti se pravit blesav iz svog nekog razloga..ali ovakvi neprijatelji te ne ostavljaju na miru.
-
archi_a
#480 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Više sam ti tip za dalekometne kalibre. 
- славянин
#481 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pretpostavljam da si ti vec okusio borbu i gledao smrti u oci i spreman si opet kao i hiljade i hiljade drugih junaka prsima na metke.90minut wrote:Al' baš smiješan lik i njemu slicni beskicemnjaci koji pokušavaju spinovati da nema hiljade i hiljade na hiljade spremnih na smrt u bilo koje doba dana i noci.S tim da imaju potrebnu artiljeriju ovaj put.
Kako bi bilo lijepo da se stisnu muda pa da proglase da se ne smije granica preci, da se istočno pregazi u 2 dana tačnije od panike bi sami šprintali prema toj granici.
- славянин
#482 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Artiljerac nemoj samo reciarchi_a wrote:Više sam ti tip za dalekometne kalibre.
- General War
#483 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jesam ja, i sta ti je sad problem? I opet cu, ne zato sto zelim vec sto moram...ti bjezi brate ko ti brani.славянин wrote: Pretpostavljam da si ti vec okusio borbu i gledao smrti u oci i spreman si opet kao i hiljade i hiljade drugih junaka prsima na metke.
-
archi_a
#484 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Neće bato niko više prsima na metke. Opreme ima po dvoje da dužiš. Ne brini. 
-
90minut
#485 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Otac pod zemljom brat mu bio u logoru njegovoj ženi pola familije u Srebrenici ubijeno, ja licno u miru s 26 g trenutno ranjen u lištici sam izbjegavao metke i trčao na njih prsima.славянин wrote:Pretpostavljam da si ti vec okusio borbu i gledao smrti u oci i spreman si opet kao i hiljade i hiljade drugih junaka prsima na metke.90minut wrote:Al' baš smiješan lik i njemu slicni beskicemnjaci koji pokušavaju spinovati da nema hiljade i hiljade na hiljade spremnih na smrt u bilo koje doba dana i noci.S tim da imaju potrebnu artiljeriju ovaj put.
Kako bi bilo lijepo da se stisnu muda pa da proglase da se ne smije granica preci, da se istočno pregazi u 2 dana tačnije od panike bi sami šprintali prema toj granici.
Da bez ikakvih problema bi se stavio u opasnost da se povrati nešto teritorije.
Last edited by 90minut on 27/04/2019 01:05, edited 1 time in total.
-
archi_a
#486 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nisamславянин wrote:Artiljerac nemoj samo reciarchi_a wrote:Više sam ti tip za dalekometne kalibre.sta je u pitanju - 105,122,155 ca ?
- славянин
#487 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa vidis teritorija je najveci problem,ocuvanje drzave i njene biti,jedinstvenosti,kulture i svega .. patria-domovina patriot-domoljub ?? Ti si ono patriota bi jel ?General War wrote: Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...
-
90minut
#488 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Po tome onda bi trebali jurišati na Dubrovnik isto nekad je bio naš.славянин wrote:Pa vidis teritorija je najveci problem,ocuvanje drzave i njene biti,jedinstvenosti,kulture i svega .. patria-domovina patriot-domoljub ?? Ti si ono patriota bi jel ?General War wrote: Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...
- General War
#489 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
славянин wrote:Pa vidis teritorija je najveci problem,ocuvanje drzave i njene biti,jedinstvenosti,kulture i svega .. patria-domovina patriot-domoljub ?? Ti si ono patriota bi jel ?General War wrote: Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...
Imas li ti ikakve prestave sta se ovdje desavalo 92-95 godine?
- славянин
#490 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Mozda onda M2 ili dshka ? Jer ako kazes dalekometni kalibar snajperi koriste (osim 12.7 dalekodometnih) isti kalibar kao i mitraljezi jel 7.62x51 ili 7.62x54R .archi_a wrote: Nisam
- славянин
#491 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Neki su se izgleda borili za Bosnjake,Srbe i Hrvate a neki za Bosnu i Hercegovinu.. malo mi je mutno tu.General War wrote:славянин wrote:Pa vidis teritorija je najveci problem,ocuvanje drzave i njene biti,jedinstvenosti,kulture i svega .. patria-domovina patriot-domoljub ?? Ti si ono patriota bi jel ?General War wrote: Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...![]()
Imas li ti ikakve prestave sta se ovdje desavalo 92-95 godine?
- славянин
#492 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Da imamo kapacitet drzave i snagu (politicku,vojnu,diplomatsku itd) zasto da ne ? Mada mislim da grijesis oko dubrovnika nego vise mislis na velike predjele dalmacije - dubrovnik je bio nezavistan ili pod mlecima mislim da nikada nije pripadao banovini ili kraljevini Bosni.90minut wrote:Po tome onda bi trebali jurišati na Dubrovnik isto nekad je bio naš.славянин wrote:Pa vidis teritorija je najveci problem,ocuvanje drzave i njene biti,jedinstvenosti,kulture i svega .. patria-domovina patriot-domoljub ?? Ti si ono patriota bi jel ?General War wrote: Kakv problemcic? Kazem teritorija je najmanji problem...
- General War
#493 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Puno je tebi mutno tu koliko ja vidim...ljude jos iskopavaju a ratista nisu ni vidili..pocinjes ozbiljno trolati jer jedno je nepoznavanje a drugo ignorisanje, a ti to upravo cinis.славянин wrote:
Neki su se izgleda borili za Bosnjake,Srbe i Hrvate a neki za Bosnu i Hercegovinu.. malo mi je mutno tu.
Last edited by General War on 27/04/2019 01:16, edited 1 time in total.
-
90minut
#494 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
A pripadao je u vrijeme kad se nisu niti gledale granice treba tako isto to danas gledati, zato mi se sviđa prijedlog jednog forumaša ranije oko te podjele koja se nece desiti mada ja licno ne bi imao ništa protiv.
Pola RS su planine blato i neimaština i mnogo je smijesno da ti kao bivši borac ne znaš da danas imamo pun kurac naoruzanja, artiljerije pogotovo dovoljno i najvaznije LJUDSTVA da budemo ti koji su u ofanzivi.
Dakle kad kazem 100 hiljada od 1,8 bosnjaka ne znam jel me ismijavaš ili šta.
Jer to je neki minimum minimuma.
Ja koliko sam upoznat s proslim ratom po pricama od ocevog brata itekako smo imali ljudstva, al' nismo tehnike.
Pola RS su planine blato i neimaština i mnogo je smijesno da ti kao bivši borac ne znaš da danas imamo pun kurac naoruzanja, artiljerije pogotovo dovoljno i najvaznije LJUDSTVA da budemo ti koji su u ofanzivi.
Ja koliko sam upoznat s proslim ratom po pricama od ocevog brata itekako smo imali ljudstva, al' nismo tehnike.
- славянин
#495 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Zvucis kao moguci materijal za dobrog vojnika uz malo drilovanja mozda bi se sta dobro i napravilo90minut wrote:
Otac pod zemljom brat mu bio u logoru njegovoj ženi pola familije u Srebrenici ubijeno, ja licno u miru s 26 g trenutno ranjen u lištici sam izbjegavao metke i trčao na njih prsima.
Da bez ikakvih problema bi se stavio u opasnost da se povrati nešto teritorije.
-
archi_a
#496 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Opaaaa, evo vjetra, evo geopolitike. Ja mislim da ne treba više da se čeka, odmah izlazak policije i uspostava granice, do 5 ujutro. Štampaj pasoše.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pekingu da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao da će pomagati i podržavati Srbiju i da "neće dozvoliti da je bilo ko dira".
"Pet minuta sam nasamo razgovarao s Putinom, dodatno smo učvrstili međusobno povjerenje i dogovorili se oko nekih drugih bitnih stvari za Srbiju. U jednom trenutku je Putin rekao da će pomagati i podržavati Srbiju i da neće dozvoliti da bilo ko na bilo koji način dira Srbiju ili u nekakvom drugom, a ne političkom smislu, vrši napade na našu zemlju i naš narod", rekao je Vučić novinarima.
- General War
#497 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa ok, a sta mu je rekao za Kosovo i BiH?archi_a wrote:Opaaaa, evo vjetra, evo geopolitike. Ja mislim da ne treba više da se čeka, odmah izlazak policije i uspostava granice, do 5 ujutro. Štampaj pasoše.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pekingu da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao da će pomagati i podržavati Srbiju i da "neće dozvoliti da je bilo ko dira".
"Pet minuta sam nasamo razgovarao s Putinom, dodatno smo učvrstili međusobno povjerenje i dogovorili se oko nekih drugih bitnih stvari za Srbiju. U jednom trenutku je Putin rekao da će pomagati i podržavati Srbiju i da neće dozvoliti da bilo ko na bilo koji način dira Srbiju ili u nekakvom drugom, a ne političkom smislu, vrši napade na našu zemlju i naš narod", rekao je Vučić novinarima.
-
90minut
#498 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa eto baš odgovorio sam ti u ranijem postu, a i opet cu..славянин wrote:Zvucis kao moguci materijal za dobrog vojnika uz malo drilovanja mozda bi se sta dobro i napravilo90minut wrote:
Otac pod zemljom brat mu bio u logoru njegovoj ženi pola familije u Srebrenici ubijeno, ja licno u miru s 26 g trenutno ranjen u lištici sam izbjegavao metke i trčao na njih prsima.
Da bez ikakvih problema bi se stavio u opasnost da se povrati nešto teritorije.- nego ostalih 99 999
![]()
Zar stvarno misliš da nema spremnih momaka NECU RECI NA SMRT jer to je baš adrenalin u lištici sam bio spreman na smrt kad sam vidio momka koji je bio na trotoaru pogođen u glavu nakon toga ti se sve smuci i ides bez razmisljanja ako si bio u toj situaciji znao bi o cemu pricam mada tesko da si bio jer da si bio bio bi kao i moj stari isto pod zemljom..
Pa samo od porodica poginulih poput mene imaš spremnih bar moralno da uzme oružje u ruke nekih 30-40 hiljada ne znam govorim onako reda radi.
Pa ti stvarno pišeš kao da je ovaj forum i tamo neki depresivni francuzi relevantni za bilo šta.
Za ovaj forum ne zna niko ko treba da postoji uopšte..
- славянин
#499 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Na prvom si po mom misljenju pao... tako da to zasto bi se ti borio.. ne znam - borba za narod a kao sto neko spomenu malo prije "drzavu ko je*e"90minut wrote:A pripadao je u vrijeme kad se nisu niti gledale granice treba tako isto to danas gledati, zato mi se sviđa prijedlog jednog forumaša ranije oko te podjele koja se nece desiti mada ja licno ne bi imao ništa protiv.
RS ima GDP po glavi stanovnika u 5% sa FBiH - jos jedan promasaj posljeratne politike u FBiH tj. nemogucnost da se napravi velika razlika u razvoju.
Naoruzanja mnogo ?? Jesi li bas siguran u to ? I jeli i to sto ima od oruzija po defalultu u rukama onih na "tvojoj" strani ?
Imali ljudstva,manjak sredstava,discipline,komandnog kadra itd.
- славянин
#500 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ok sad zamisli listicu (navijac si jer predpostavljam da pricas o dogadjaju oko vedrana puljica ? ) i da se to ponavlja iz dana u dan... mjesecima i mozda godinama ? Stotine hiljada spremnih na to ? Rat slama i najhrabrije - rat je sahovska,psiholoska,strategijska igra - pojedinac nebitan.90minut wrote:Pa eto baš odgovorio sam ti u ranijem postu, a i opet cu..славянин wrote:Zvucis kao moguci materijal za dobrog vojnika uz malo drilovanja mozda bi se sta dobro i napravilo90minut wrote:
Da bez ikakvih problema bi se stavio u opasnost da se povrati nešto teritorije.- nego ostalih 99 999
![]()
Zar stvarno misliš da nema spremnih momaka NECU RECI NA SMRT jer to je baš adrenalin u lištici sam bio spreman na smrt kad sam vidio momka koji je bio na trotoaru pogođen u glavu nakon toga ti se sve smuci i ides bez razmisljanja ako si bio u toj situaciji znao bi o cemu pricam mada tesko da si bio jer da si bio bio bi kao i moj stari isto pod zemljom..
Pa samo od porodica poginulih poput mene imaš spremnih bar moralno da uzme oružje u ruke nekih 30-40 hiljada ne znam govorim onako reda radi.
Pa ti stvarno pišeš kao da je ovaj forum i tamo neki depresivni francuzi relevantni za bilo šta.
Za ovaj forum ne zna niko ko treba da postoji uopšte..