Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rizvan

#476 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rizvan »

Tomahawk11 wrote:

Pa čitaj malo. Čovjek maloprije priča o aspektu seksualnog obrazovanja, ne o formalnom informisanju.
Ja nemam ništa protiv toga da sve to bude uvršteno u školu u smislu da djeci bude prezentirano na taj način da to nije subjektivno i da usmjerava nečiju seksualnu orjentaciju.
Seksualno obrazovanje je namjenjeno starijim generacijama. Djeca su već sa 13, 14 godina znatiželjna i traže informacije. Bolje je da se o tom govori u školi, nego da djeca traže informacije na netu ili na cesti. Seksualnost je jedan od aspekata života, u školi učimo o svim životnim aspektima, zašto ne i o seksualnosti? Imali bi smo sigurno zrelije i odgovornije generacije, nego danas.
Last edited by Rizvan on 02/04/2019 11:19, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#477 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.
Jel ispravno govorit djetetu da je homoseksualnost "bolest"?
Da li je pedofilija bolest? Zoofilija?
Ko smo mi da sudimo...
Tomahawk11
Globalni moderator

#478 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Ozbiljno? Da li ti pročitaš ovo što napišeš? Bolan, nisi svjestan šta se sve dijete može nagovoriti.
Ja to nigdje nisam rekao. Što vam je duša trpati riječi u usta sagovornicima? Obratio si se na pogrešnu adresu.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#479 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by W0rM »

pinkman wrote:Dzaba raspravljati, jedni za, a drugi protiv. Evo mojih two cents:

a) Kako shvatam poenta parade je, izmedju ostalog, da usmjere fokus na sebe i skrenu paznju na probleme koje imaju: omalovazavanje, vrijedjanje, fizicko nasilje, itd. Neko ce reci i da hetero parovi imaju probleme, ali ja ipak mislim da, gledajuci siru sliku, ova druga skupina ima vece probleme.

b) Pitanje za ove koji su protiv: zasto selite u EU? Tamo cete ih vidjati zagrljene na ulici, kad odete po dijete u vrtic, na roditeljski sastanak, itd? A necete im smjeti verbalno, a pogotovo fizicki napasti. Pravosudje dobro radi.

c) Licno mi ne smeta, neka svako radi sta zeli. Imamo mi dosta vecih problema u drustvu. Skupljanje novca za lijecenje djece, spora drzavna uprava, itd. Da mi smeta, taj dan bih iskoristio da odem na rostilj :D

d) Parada ok, brakovi ok, usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
a) daleko vece imaju normalni parovi od kojih zavisi BH drustvo jer su oni nosioci buducnosti ove drzave i aBd njenih vrlih i cestitih vrijednosti.

b) zato sto necu da metem ispred tudjih vrata nego ispred svojih, a i red je kad udjes u tudju kuc da postuejs domacina, ako ti se ne svidja, sto si dolazio?

c) Licno mi smeta, da svako radi sta zeli nas je i dovelo dovde. Naravno da imamo vecih problema i jos jedan nam ne treba.

d) Ni jedno ni drugo, o trecem i cetvrtom da bezveze ne raspravljamo, nema smisla
Tomahawk11
Globalni moderator

#480 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Rizvan wrote:
Seksualno obrazovanje je namjenjeno starijim generacijama. Djeca su već sa 13, 14 godina znatiželjna i traže informacije. Bolje je da se o tom govori u školi, nego da djeca traže informacije na netu ili na cesti. Seksualnost je jedan od aspekata života, u školi učimo o svim životnim aspektima, zašto ne i o seksualnosti? Imali bi smo sigurno zrelije i odgovornije generacije, nego danas.
Nisam upoznat koliko je to trenutno zastupljeno u školama. I ja sam za to da se djeca informišu na jedan ispravan, neutralan način.
mouton noir

#481 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mouton noir »

Ramzess Veliki wrote:
512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nece se Hamo sa Mehom ic jebavat ako mu uciteljica kaze, ako ce radit onda potajno. Ne moze te valjda niko nagovorit da budes homic, il jesi il nisi :-)
Da li je pedofilija bolest? Zoofilija?
Ko smo mi da sudimo...[/quote]

Kakve veze ima pedofilija i zoofilija sa homoseksualcima???? :-)

Kakva zatucanost.

znaci dobrovoljni sex izmedju dvoje odraslih osoba je tebi isto kao i silovanje djece i zivotinja?! :skoljka: :run:
sinuhe

#482 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sinuhe »

Ako je juce najavljena parada do danas su se trebali oglasiti i gradonacelnik i vlada ili barem ministar saobracaja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#483 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sinuhe wrote:Ako je juce najavljena parada do danas su se trebali oglasiti i gradonacelnik i vlada ili barem ministar saobracaja.
Pitali su Čovića :oops:
MarlboroGold

#484 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Rizvan wrote: Seksualno obrazovanje je namjenjeno starijim generacijama. Djeca su već sa 13, 14 godina znatiželjna i traže informacije. Bolje je da se o tom govori u školi, nego da djeca traže informacije na netu ili na cesti. Seksualnost je jedan od aspekata života, u školi učimo o svim životnim aspektima, zašto ne i o seksualnosti? Imali bi smo sigurno zrelije i odgovornije generacije, nego danas.
Tako je. Da se ja pitam seksualno obrazovanje bi trebalo biti obavezan predmet u školi makar na jednoj godini/jednom razredu u srednjoj. Postoji x razloga zašto bi trebalo...
boogy

#485 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by boogy »

Koliko sam shvatio (surfanjem 5 min), istospolne zajednice ne traže nikakva prava da gologuzi hodaju ili da se ebavaju po ulici.

Radi se o pravnima koja su zakonski dostupna bračnim i vanbračnim partnerima.
''U BiH, bračni i vanbračni partneri imaju više od 1000 prava na osnovu svojih zajednica. Sva ova prava uskraćena su istospolnim partnerima i otežavaju im zajednički život. Samo neka od tih prava uključuju: - Pravo da donose ključne zdravstvene odluke u slučajevima životne ugroženosti svog je partnera ice i pravo na posjete u bolnici. - Pravo da budu zdravstveno osigurani preko svog bračnog ili vanbračnog partnera ice u slučaju nezaposlenosti i spriječenosti za rad. -Pravo na plaćeno odsustvo s posla u slučaju bolesti ili smrti drugog e partnera ice bez rizika da će dobiti otkaz. - Pravo na nasljeđivanje sve lične imovine koja je pravno vlasništvo bračnog e ili vanbračnog e partnera ice i njegove/njene penzije. - Mogućnost zajedničke kupovine i sticanja imovine, te pristupa povoljnijim kreditnim režimima koje banke nude u cilju rješavanja stambenog pitanja mladih bračnih parova. -Pravo da zajednički odrede na koji način će se njihova imovina dijeliti u slučaju razvoda, raskida ili smrti".

Nisam se nikada osjećao na neki način ugrožen od istih, a što se mene tiče trebali bi da imaju ova osnovna prava kao i drugi.
zijancer

#486 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zijancer »

Ramzess Veliki wrote:
broj dva wrote:Kako mislis "nametanje" Ono, seta mali Hamo gradom, vidi paradu pedera i pomuti mu se u glavi i postane peder ??
Tjera li te neko da begenises homoseksalce ili je zakonska norma jedostavna - ne maltretiraj ljude samo zato sto ti idu na kurac, pusti ih da zive (pod sto spada i paradiranje) i ako ti ne ne svidja, izignorisi.
To je scenario ide mali Hamo u skolu i LGBT uciteljica ga pita Hamo imas li ti momka, mali Hamo kaze nemam uciteljice, ja volim djevojcice, a LGBT uciteljica kaze Hamo ne moras se stidjeti, normalno je da imas decka. A jadni mali Hamo kaze ali ja uciteljice nisam gej, a LHBT uciteljica kaze ali hamo, to nije lose, to je moderno, biti gej je napredno, i moras se otvoriti prema tome a ne stidjeti se i opirati.

I tako mali Hamo ostane zbunjen i poslusa uciteljicu.

Zato paradiraj po svojoj avliji, ni ja ne paradiram tvojom. :novine:
:thumbup:
zijancer

#487 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zijancer »

Ramzess Veliki wrote:
sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju :)
Vidi posto me ne znas da ti objasnim, imam dvoje djece koje imaju imena po cvijecu, nisam im htio dati religijska imena da bi imale mogucnost svog vlastitog izbora. Isto se odnosi i na njihovu seksualnu orijentaciju, izbor zanimanja ili muzickog instrumenta, sta vec. U svemu im dajem podrsku da ostvare sebe. Tako gledam na cijeli svijet oko sebe, pomazem a ne odmazem. Ako same nesto odluce neka bude tako, ali da je teta u skoli uci da je cool biti lezba, u tu skolu nece ici, tacnije ta teta nece raditi ni u jednoj skoli ako se ja pitam jer namece svoje misljenje drugima, to je bitna razlika.

Trenutno sam u aziji, znaci vrvi od homoseksualaca, cesto su neprijatni jer se nabacuju i kad im kazes da te ne zanimaju, prilaze na bazenu ili kaficu bez ustrucavanja, mnogo je i transseksualaca, I oni su dosadni u tri pm, obuce haljinu stikle i silikonske sise, dolje mu landara cuna i hajd po svemu su kao fizicki zene i hoce biti zene ali se ponasaju kao kamiondzije, ako im se svidi musko dolaze pipaju, bas traze samar ili batine dok ne odjebu. I svi oni rade svoje poslove, niko ih ne dira, niko ih ne komentarise. Nabacuje ti se, okrenes se I gotovo.
Ali nema LGBT organizacija da govore kako nemaju prava, nema parada ponosa, nema uvlacenja u budzet I nastavne programe, nema operacija promjene pola sa budzeta od para poljoprivrednika I na ustrb ucitelja.
Ljudi zive sasvim normalno, samo kod nas hoce vise prava nego ostali gradjani. Ne moze jer seksualna orijentacija je privatna stvar i jedna grupa koja je umislila sebi da radi seksualne orijentacije mi treba da ih tretiramo kao gradjane posebnog reda neka se spuste na zemlju. Nema posebnih prava samo zato sto se jebes u guzicu. Nisi poseban, nisi genije, nisu ti uskracena nikakva zivotna ljudska prava, samo se jebes u guzicu, I nista vise, a to nije normalno zao mi je. Osjetljiv si i placljiv i trazis da se posebno odnosimo prema tebi, da budemo njezni i shvatamo tvoje potrebe. Jarane zaboli me za tvojom osjetljivoscu, nosio sam ljude raskomadane od granata, sahranio svakog drugog u svojoj jedinici, borim se sam sa PTSPom skoro dvadesetpet godina, lijecio dijete od leukemije bez donacija i novinskih clanaka, pita li iko mene kako se osjecam, nudi li mi iko posao, imam li neka dodatna prava?
Nemam.
A ti ih hoces jer ga primas u bulju. Mislim ono ... :pisnuo:
:shock: :thumbup:
Maraschino

#488 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Maraschino »

mouton noir wrote:
Kakve veze ima pedofilija i zoofilija sa homoseksualcima???? :-)

Kakva zatucanost.

znaci dobrovoljni sex izmedju dvoje odraslih osoba je tebi isto kao i silovanje djece i zivotinja?! :skoljka: :run:
https://www.blic.rs/vesti/svet/svedska- ... ma/v48ngtw

Za sada zabrana dok ne prorade bogati lobiji.
Isto je bilo sa lgbt populacijom, zabrana dok to neko nije poceo da gura i siri.
Boemica

#489 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Boemica »

pinkman wrote:
Tomahawk11 wrote:
pinkman wrote:usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Izvini, ali o ovome bi trebalo da misle oni koji bi usvojili dijete. Da li mogu da mu obezbijede uslove da ide u školu bez trauma?
Prema trenutnoj situaciji to gotovo sigurno podrazumjeva neku privatnu školu.
Pa trebalo bi.. ali nesto ipak mislim da nismo zrelo drustvo za to. Sigurno bi tu djecu ismijavala druga djeca kako imaju dvije mame, dvojicu tata..
Nisu djeca okrutna, nego njihovi roditelji. Djeca samo kopiraju obrasce ponašanja iz kuće i onda ih prenose na razred. Tako da ako bi se i odrasli počeli postavljati prema LGBT populaciji kao prema bilo kojim drugim osobama, djeca sigurno ne bi u razredu bila okrutna prema nekome ko ima dvije mame, dvije tate ... Al' daleko smo mi od toga, daleeeeeeeko ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#490 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Boemica wrote:
Nisu djeca okrutna, nego njihovi roditelji. Djeca samo kopiraju obrasce ponašanja iz kuće i onda ih prenose na razred. Tako da ako bi se i odrasli počeli postavljati prema LGBT populaciji kao prema bilo kojim drugim osobama, djeca sigurno ne bi u razredu bila okrutna prema nekome ko ima dvije mame, dvije tate ... Al' daleko smo mi od toga, daleeeeeeeko ...
Pa odem u zoološki vrt, glavonja doveo malca, ovaj nakupi kamenja i gađa medvjeda :roll:
Otto24

#491 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Otto24 »

mO k3 wrote:
Otto24 wrote:
pici wrote:Image
Indira Sinanovic je upoznala svoju istomisljenicu.
a ko je ova pokrivena??
Ahh, durka durka durka...

Gospodja Indira je predstavnice *DDD zajednice u Bosni.

https://youtu.be/9OwFeYlY9GU

*3D nije velicina grudnjaka
Boemica

#492 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Boemica »

Tomahawk11 wrote:
Boemica wrote:
Pa odem u zoološki vrt, glavonja doveo malca, ovaj nakupi kamenja i gađa medvjeda :roll:
To i hoću da kažem, nije to do djeteta nego do njegovog odgoja i dinamike u porodici.
Ommadawn

#493 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

W0rM wrote:
broj dva wrote: Zasto bi nekoga provocirala povorka ? Ljudi setaju ulicom, i to bez kokardi i pozivanja na nasilj, bez vanalizma..jos se kladim da nece ni puno smeca po ulici baciti.
Provocira zdrav razum kod ljudi koji zele da djecu odgajaju u ovoj sredini.
Ja zdravog razuma u Bosni...
Toliko ga ima da ljudi bježe od njega.
hizo ramidovic

#494 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hizo ramidovic »

sinuhe wrote:Ako je juce najavljena parada do danas su se trebali oglasiti i gradonacelnik i vlada ili barem ministar saobracaja.
gradonacelnik je izrazio zadovoljstvo sto karneval nakon Rio de Janeira dolazi u Sarajevo...
sumirprimus

#495 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Pričaš o djeci, ne o odraslim formiranim ličnostima.
Naravno da sve upijaju i da sve to utiče na njihov razvoj kao ličosti.
odrasli su gori moj tomo, pokvareni zivotom i ti koji oblikuju tu istu djecu, djeci sve najbolje zelim za odrasle me zalibo :)
mir i ljubav :kiss:
_lepi_

#496 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by _lepi_ »

Boemica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Boemica wrote:
To i hoću da kažem, nije to do djeteta nego do njegovog odgoja i dinamike u porodici.
Nije istina, ja redovno svaki puta smeće bacam u knatui za otpatke a moja djeca gdje sitnu, čak se i ne obaziru ko, šta, gdje kako. Tako da nije sve ni do roditelja.
sumirprimus

#497 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

plain vanilla wrote:ma ja, ceka nas dzehenem
kad se dvije zeMske maze, svako musko bi im se pridruzilo :oops:
ali kad se muski poljube, onda bi kamenovali
licemjerstvo moja vanila na kvadrat.
sve demokrate dok se ne darne u srz :D
sumirprimus

#498 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Ramzess Veliki wrote:
sumirprimus wrote:kako si revnosan i moralan kad su tudji zivoti u pitanju :)
Vidi posto me ne znas da ti objasnim, imam dvoje djece koje imaju imena po cvijecu, nisam im htio dati religijska imena da bi imale mogucnost svog vlastitog izbora. Isto se odnosi i na njihovu seksualnu orijentaciju, izbor zanimanja ili muzickog instrumenta, sta vec. U svemu im dajem podrsku da ostvare sebe. Tako gledam na cijeli svijet oko sebe, pomazem a ne odmazem. Ako same nesto odluce neka bude tako, ali da je teta u skoli uci da je cool biti lezba, u tu skolu nece ici, tacnije ta teta nece raditi ni u jednoj skoli ako se ja pitam jer namece svoje misljenje drugima, to je bitna razlika.

Trenutno sam u aziji, znaci vrvi od homoseksualaca, cesto su neprijatni jer se nabacuju i kad im kazes da te ne zanimaju, prilaze na bazenu ili kaficu bez ustrucavanja, mnogo je i transseksualaca, I oni su dosadni u tri pm, obuce haljinu stikle i silikonske sise, dolje mu landara cuna i hajd po svemu su kao fizicki zene i hoce biti zene ali se ponasaju kao kamiondzije, ako im se svidi musko dolaze pipaju, bas traze samar ili batine dok ne odjebu. I svi oni rade svoje poslove, niko ih ne dira, niko ih ne komentarise. Nabacuje ti se, okrenes se I gotovo.
Ali nema LGBT organizacija da govore kako nemaju prava, nema parada ponosa, nema uvlacenja u budzet I nastavne programe, nema operacija promjene pola sa budzeta od para poljoprivrednika I na ustrb ucitelja.
Ljudi zive sasvim normalno, samo kod nas hoce vise prava nego ostali gradjani. Ne moze jer seksualna orijentacija je privatna stvar i jedna grupa koja je umislila sebi da radi seksualne orijentacije mi treba da ih tretiramo kao gradjane posebnog reda neka se spuste na zemlju. Nema posebnih prava samo zato sto se jebes u guzicu. Nisi poseban, nisi genije, nisu ti uskracena nikakva zivotna ljudska prava, samo se jebes u guzicu, I nista vise, a to nije normalno zao mi je. Osjetljiv si i placljiv i trazis da se posebno odnosimo prema tebi, da budemo njezni i shvatamo tvoje potrebe. Jarane zaboli me za tvojom osjetljivoscu, nosio sam ljude raskomadane od granata, sahranio svakog drugog u svojoj jedinici, borim se sam sa PTSPom skoro dvadesetpet godina, lijecio dijete od leukemije bez donacija i novinskih clanaka, pita li iko mene kako se osjecam, nudi li mi iko posao, imam li neka dodatna prava?
Nemam.
A ti ih hoces jer ga primas u bulju. Mislim ono ... :pisnuo:
druze samo mi se nemoj ljutit i sovat, evo i tebi :kiss:
:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#499 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:Pričaš o djeci, ne o odraslim formiranim ličnostima.
Naravno da sve upijaju i da sve to utiče na njihov razvoj kao ličosti.
odrasli su gori moj tomo, pokvareni zivotom i ti koji oblikuju tu istu djecu, djeci sve najbolje zelim za odrasle me zalibo :)
mir i ljubav :kiss:
Naravno da su gori i naravno da su oni ti koji formiraju od djece (ne)ljude.
Ommadawn

#500 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

zijancer wrote:
Ramzess Veliki wrote:
broj dva wrote:Kako mislis "nametanje" Ono, seta mali Hamo gradom, vidi paradu pedera i pomuti mu se u glavi i postane peder ??
Tjera li te neko da begenises homoseksalce ili je zakonska norma jedostavna - ne maltretiraj ljude samo zato sto ti idu na kurac, pusti ih da zive (pod sto spada i paradiranje) i ako ti ne ne svidja, izignorisi.
To je scenario ide mali Hamo u skolu i LGBT uciteljica ga pita Hamo imas li ti momka, mali Hamo kaze nemam uciteljice, ja volim djevojcice, a LGBT uciteljica kaze Hamo ne moras se stidjeti, normalno je da imas decka. A jadni mali Hamo kaze ali ja uciteljice nisam gej, a LHBT uciteljica kaze ali hamo, to nije lose, to je moderno, biti gej je napredno, i moras se otvoriti prema tome a ne stidjeti se i opirati.

I tako mali Hamo ostane zbunjen i poslusa uciteljicu.

Zato paradiraj po svojoj avliji, ni ja ne paradiram tvojom. :novine:
:thumbup:
Kako to da mene moja nastavnica društva, koja je homoseksualka, nije za tri godine uspjela ubijediti da trebam da jebem muškarce u šupak i da budem jeban u šupak?
Tako što me ista nije ni pokušala ubjeđivati - niti mene niti bilo koga drugog.
Ono što me je uspjela naučiti je da prihvatam ljude onakvim kakvi jesu i da ne prihvatam nešto što smatram da nije u redu.

Mislim Ramo, postavljaš video jednog ekstremnog desničara kao dokaz - ja sam mislio da možeš bolje od toga.
Locked