Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
al-em wrote:grehota je sto hajrovic ne igra, za zakarica je ronaldo
Opet ista prica kad ne igra zasto ne igra a kad igra zasto onaj drugi ne igra. Prvo hajrovic je povrijedjen, kao drugo osim onog gola protiv Slovacke Hajrovic nije nikada nista posebno pokazao u reprezentaciji, kao trece dobit ce sigurno poziv kad bude zdrav i ako nastavi dobro da igra. I ako vec hoces mak na konac onda da pricamo o najboljem proglasenom igracu Svicarske Miroslavu Stevanovicu....zasto njega nema??? Mislim uvijek nekoga nema koga bi mi voljeli vidjeti. Stevanovic je u sezoni do sada u 25 utakmica postigao 6 golova i podjelio 10 asistencija i po meni bolji je i od Zakarica i od Hajrovica a sigurno nije losiji od Duljevica jer konstantno igra.
U utorak ce sve ovo izgledati puno bolje sa Seom,Duljevicem...
Nekako smo sterilni u ofanzivi kroz sredinu, steta niko ne puca sa 20-ak metara...
Vidi se da nam fali malo kuveta,ali ne smijemo samo gledati negativne stvari, bilo je i lijepih poteza u igri,a i stadion igleda lijepo,trava cini mi se ljepsa od one na Bilinom...
Uglavnom,Grke treba nalupat,od proslog puta su nam ostali duzni...
@Grean, pa Krunic je drugačiji tip igrača od Sarica, večeras je postigao taj prvi gol, imao nekoliko dobrih ofanzivnih rola i akcija, sve u svemu solidan nastup.
Hajrovic legitimno konkuriše za prvih 11. Ni po čemu ostala krila nisu bolja od njega, realno.
Bio bi sigurno bolji od Zakarica, brži je, ima sut i centarsut, te ne bi nabio onu loptu u nebo.
Ma nije to ni tako loše izgledalo. Prvo poluvrijeme ekstra odigrano, trebali smo tad voditi sa minimalno dva razlike. U drugo poluvrijeme se ušlo sa stavom lako ćemo, pa je to rezultiralo nekim (polu)prilikama za Armeniju.
Mi smo nekoliko ekstra šansi promašili.
I trebamo prihvatiti jednu tužnu činjenicu, da više nemamo onaj igrački kvalitet koji smo imali prije 4-5 godina. Nema tu više igrača kalibra Spahić, Misimović, Ibišević, Lulić, Mujdža, Salihović. Trenutne njihove zamjene nisu taj nivo.
Ja Bahu više ne mogu slušati, toliko mi je odvratan postao. Svaka njegova rečenica me izbaci iz takta. Još na početku utakmice kaže Džeko debitovao za nas 1997 protiv Turske.
“Pjanić se digao u posljednjim utakmicama. Nije samo on važan, nego i njegova igra kad ga udvoje. Bešića nije bilo u jednom trenutku na terenu, da ga razigra. Imamo veliki problem, pitaju svi gdje je Sarić. On prilazi više sredini i pomaže više od Krunića. Krunić je bolji za gol, u napadu, ali Sarić pomaže veznom redu. Pjanić je svugdje bitna karika i on može razigrati sve igrače. Bit će taktičke promjene protiv Grčke, čak i igračke. Rekao sam i prije da smo sačuvali trojicu koji će biti startreri za Grčku.”
Sve vise gotivim ovog sadasnjeg selektora, bez dlake na jeziku. Direktan u komunikaciji sa novinarima...jedino da poboljsa onu sa igracima koji su izvan tima i gdje bi mu kraj bio.
Opet ista prica kad ne igra zasto ne igra a kad igra zasto onaj drugi ne igra. Prvo hajrovic je povrijedjen, kao drugo osim onog gola protiv Slovacke Hajrovic nije nikada nista posebno pokazao u reprezentaciji, kao trece dobit ce sigurno poziv kad bude zdrav i ako nastavi dobro da igra. I ako vec hoces mak na konac onda da pricamo o najboljem proglasenom igracu Svicarske Miroslavu Stevanovicu....zasto njega nema??? Mislim uvijek nekoga nema koga bi mi voljeli vidjeti. Stevanovic je u sezoni do sada u 25 utakmica postigao 6 golova i podjelio 10 asistencija i po meni bolji je i od Zakarica i od Hajrovica a sigurno nije losiji od Duljevica jer konstantno igra.
Najbolji igrac, ali Swiss Challenge League, ali dobro i to zasigurno nije lako osvojiti.
Ja znam da je nekima teško ovo čuti, al' večerašnja (katastrofalna) igra je samo nastavak iste one iz Lige Nacija. Ovo je prepisana Robijeva igra sa Azerbejdžanom, samo što se sada radi o (individualno) kvalitetnijim igračima pa se to malo bolje probavi. Ali, nestati će ove sreće što smo imali do sada pa će biti potopa. Eh onda ćete se pitati kako..
Igra losa, nikakva.
Bodove pamti, ostalo zaboraviti koliko veceras.
Da krenem pojedinacno analizirati ucinak spram realnih mogucnosti pojedinaca bilo bi uvrijedjenih mladi na sve strane.
Pjanic za klasu pa i dvije bolji od svih ostalih koji su potrcali terenom.
Sudija los, nikakav.
AmiĐa_Idriz wrote:Grci bez Mitrogloua u Zenici.
Ja bih volio da igra. Razvikana klocina. Prije ce kakav anonimus iskoristiti pruzenu sansu nego sto bi nas ova matora drtina uspjela ugroziti
Itsoktobealone wrote:Ja znam da je nekima teško ovo čuti, al' večerašnja (katastrofalna) igra je samo nastavak iste one iz Lige Nacija. Ovo je prepisana Robijeva igra sa Azerbejdžanom, samo što se sada radi o (individualno) kvalitetnijim igračima pa se to malo bolje probavi. Ali, nestati će ove sreće što smo imali do sada pa će biti potopa. Eh onda ćete se pitati kako..
Pa normalno da ce jednom doci kraj ali meni licno ova igra sa Robijem ne lici ni na sta.
Nemoj zaebavat...Imao je Hajrovic odličnih utakmica.
Protiv Austrije je igrao lijevo i dao gol. Na SP je igrao odlično po desnoj, kao i u pripremnim za SP. Od svih igrača, kad je u formi, je naše najbolje čisto krilo.
Stevanovica, svakako treba pozvati.
Itsoktobealone wrote:Ja znam da je nekima teško ovo čuti, al' večerašnja (katastrofalna) igra je samo nastavak iste one iz Lige Nacija. Ovo je prepisana Robijeva igra sa Azerbejdžanom, samo što se sada radi o (individualno) kvalitetnijim igračima pa se to malo bolje probavi. Ali, nestati će ove sreće što smo imali do sada pa će biti potopa. Eh onda ćete se pitati kako..
A ti ces jedva cekati da mozes da citiras ovaj svoj post. Naravno da ce morati nekad izgubiti, kas tad ce se desiti poraz pobogu
Ne shvatate. Neće to biti neki bezveze poraz, niti pričam o tome kako ćemo nekad izgubiti. Normalno da će do toga prije ili kasnije doći. Nego će se desiti da će nam neko uvalit 5 komada pa ćete onda kukat ovdje kako i šta se desilo.
Realno, od sedam utakmica pod Robijem, ja se ne mogu sjetiti sad NIJEDNE a da sam bio oduševljen nekom dominacijom i načinom igre. Sve drži, potegni, pazi, strepi. Da ne pričam da je bilo par koje smo hladno trebali izgubiti, al jebiga, pronosale nas vile.
Itsoktobealone wrote:Ne shvatate. Neće to biti neki bezveze poraz, niti pričam o tome kako ćemo nekad izgubiti. Normalno da će do toga prije ili kasnije doći. Nego će se desiti da će nam neko uvalit 5 komada pa ćete onda kukat ovdje kako i šta se desilo.
Realno, od sedam utakmica pod Robijem, ja se ne mogu sjetiti sad NIJEDNE a da sam bio oduševljen nekom dominacijom i načinom igre. Sve drži, potegni, pazi, strepi. Da ne pričam da je bilo par koje smo hladno trebali izgubiti, al jebiga, pronosale nas vile.
Snaga Prosineckog je upravo to, da sa ekipom koja realno treba ponegdje da fasuje i to nekad i dobro on izvlaci dobar rezultat.
Ja sam najvise zagovarao igru i takvog selektora koji ce ici na gradnju i posjed ali nisam slijep i shvatam da sa ovima ne moze puno bolje.
“Pjanić se digao u posljednjim utakmicama. Nije samo on važan, nego i njegova igra kad ga udvoje. Bešića nije bilo u jednom trenutku na terenu, da ga razigra. Imamo veliki problem, pitaju svi gdje je Sarić. On prilazi više sredini i pomaže više od Krunića. Krunić je bolji za gol, u napadu, ali Sarić pomaže veznom redu. Pjanić je svugdje bitna karika i on može razigrati sve igrače. Bit će taktičke promjene protiv Grčke, čak i igračke. Rekao sam i prije da smo sačuvali trojicu koji će biti startreri za Grčku.”
Sve vise gotivim ovog sadasnjeg selektora, bez dlake na jeziku. Direktan u komunikaciji sa novinarima...jedino da poboljsa onu sa igracima koji su izvan tima i gdje bi mu kraj bio.
Šta kaže za Koljića? Ko je njemu dao zeleno svjetlo da smije nastupiti