Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaka cast na ideji i zapocetoj akciji.
Nadan se da ce se jos bolje nastaviti.
Vidim da ima isfrustriranih ljudi sto ne mogu "iz vana" da uplate pa rekoh da pomognem i ja malo.
Zelio bih vam dodati jos jednu veoma vaznu informaciju glede ziro racuna.
Organizatori nisu upisali SWIFT codu ( internacionalna koda u svjetskom registru banaka) . Pored broja ziro racuna ima posebna rubrika za to bez obzira da li cete uplatu izvrsiti direkno u banci koju koristite ( na salteru) ili putem NettBank-e.
SWIFT koda Raiffeisen banke u SA je: RZBABA2SXXX.
Za uplatnike iz Njemacke to je oznaceno kao BLZ, na engleskom je SWIFT ( NE SORT code) - inace necete moci izvrsiti uplatu ili ce biti registrovana da bi se nakon par dana uplata vratila nazad na vas konto .
redar wrote:
Zelio bih vam dodati jos jednu veoma vaznu informaciju glede ziro racuna.
Organizatori nisu upisali SWIFT codu ( internacionalna koda u svjetskom registru banaka) . Pored broja ziro racuna ima posebna rubrika za to bez obzira da li cete uplatu izvrsiti direkno u banci koju koristite ( na salteru) ili putem NettBank-e.
SWIFT koda Raiffeisen banke u SA je: RZBABA2SXXX.
Ozz...
ne bih da te ruzim ALI SWIFT STOJI NA DRUGOJ ILI TRECOJ STRANI TEME
(eto sto ja stalno zvocam za zachatavanje, ispadosmo mi smotani)
no, hvala na napomeni (tako i ja svaku stranu obogatim REPRIZOM za ino uplate) :D:D
Prije nego zaboravim, moram dodati jos jednu informaciju a kojom se nasi suuceasnici/suforumasi dokazuju svakim danom kao humanisti, uvijek spremni pomoci i priskociti drugom u nevolji. Ja sam tako sinoc u pratnji "rodice" dosao na radno mjesto br. 1 AS market na Socijalnom da bi se pridruzio nasem dragom EDUardu, koji je vec tamo bio i vrijedno radio. U jednom momentu neki decko (ima mozda 4 godine) izlijece iz AS prema ulici, s druge strane nalijece lola s baciklom nevidjenom brzinom. Istom tako nevidjenom brzinom reagira EDUardo i hvata djecaka ispred bicikla, povlaci ga nazad i sprjecava eventualnu nesrecu. Na nesrecu, decko je bio s bakom tako da je svaka moguca after komunikacija izostala, mada da je bio Pooll mozda bi i nesto bilo. U svakom slucaju EDUardo se pokazao kao junak.
Eto... ja sam nakon toga otisao s rodicom slusat ploce...
CROCOP wrote:Prije nego zaboravim, moram dodati jos jednu informaciju a kojom se nasi suuceasnici/suforumasi dokazuju svakim danom kao humanisti, uvijek spremni pomoci i priskociti drugom u nevolji. Ja sam tako sinoc u pratnji "rodice" dosao na radno mjesto br. 1 AS market na Socijalnom da bi se pridruzio nasem dragom EDUardu, koji je vec tamo bio i vrijedno radio. U jednom momentu neki decko (ima mozda 4 godine) izlijece iz AS prema ulici, s druge strane nalijece lola s baciklom nevidjenom brzinom. Istom tako nevidjenom brzinom reagira EDUardo i hvata djecaka ispred bicikla, povlaci ga nazad i sprjecava eventualnu nesrecu. Na nesrecu, decko je bio s bakom tako da je svaka moguca after komunikacija izostala, mada da je bio Pooll mozda bi i nesto bilo. U svakom slucaju EDUardo se pokazao kao junak.
EDUu cestitamo, POOLL sorry, a ti CRO zovi banku, stigla mi poruka da je izvrsena jedna uplata :D:D:D:D
in addition, rodica mi je, kad je vidjela EDUardovu nesebicnos, obecala da ce na rostiljadu dovesti neke friendice samo za njega...
Sto se banke tice, nemam ja sto njih zvat, onog momenta kad legne uplata oni meni javljaju, telefonom a i faxom. No worriesssss Mirci...
BigusDickus wrote:I, preslusa li ti "rodicu"... khm... tj. ploce...
pricu o rodici:
1. nastavite na bRez ceMzure
2. provucite izmedju redova (pun mi je K toga da nas prozivaju smotanima da nismo ovo ili ono JER NE STIGnU PROCITATI na 20 str).
3. LICNO VAM SAVJETUJEM - prekinite pricu, jer mi je "rodica" drago zeMsko....
Sta tebe briga Stitchy... prijavicu te znas-ti-kome, ha ista dodje u seher... ali ne da ti napakostim, nego da izadjemo jednom... bez tebe, normalno...
CROCOP wrote:Prije nego zaboravim, moram dodati jos jednu informaciju a kojom se nasi suuceasnici/suforumasi dokazuju svakim danom kao humanisti, uvijek spremni pomoci i priskociti drugom u nevolji. Ja sam tako sinoc u pratnji "rodice" dosao na radno mjesto br. 1 AS market na Socijalnom da bi se pridruzio nasem dragom EDUardu, koji je vec tamo bio i vrijedno radio. U jednom momentu neki decko (ima mozda 4 godine) izlijece iz AS prema ulici, s druge strane nalijece lola s baciklom nevidjenom brzinom. Istom tako nevidjenom brzinom reagira EDUardo i hvata djecaka ispred bicikla, povlaci ga nazad i sprjecava eventualnu nesrecu. Na nesrecu, decko je bio s bakom tako da je svaka moguca after komunikacija izostala, mada da je bio Pooll mozda bi i nesto bilo. U svakom slucaju EDUardo se pokazao kao junak.
da sam ja vidio da je dijete s bakom..mali bi sada lez'o na ortopediji.. ..nego sreca njegova sto je stajao u ASu pored one plavke..pa ja kont'o da mu je to starija seka..
Lace wrote:ma meni se cini da se lozis na mame koje imaju malu djecu
e sad zelim da vam cestitam na uspjesnoj akciji...a ja sam se upetljala u ispite pa vam ne mogu pomoci...a rado bih
mislim..mozes ti naknadno pomoci..ti pomognes meni.. ..a ja cu za tebe pomoci kuhinji.. ..ti uradila dobro djelo..ja uradio dobro djelo..vidis bona..humanost je najvaznija..
Kupih ja Avaz,krenuo u školu po svjedočanstvo(4.0 ),i zaboravi novine u školi...
Ode 1KM u nepovrat...
Uzeo sam novi okvir za cvike(ne sunčane,opet ),i oko trice sam u HOŠE-u na Ilidži...