Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadam se da će nas Hadžikadić iznenaditi i pobjediti. Mnogo raje izlazi prvi put na izbore jer ima za koga glasati. Kod mene na fakultetu, sa kim god sam pričao kaže da će glasati za Hadžikadića. Vidjeti ćemo.. Bila bi šteta da propustimo ovakvog čovjeka.
goodwilly wrote:Nadam se da će nas Hadžikadić iznenaditi i pobjediti. Mnogo raje izlazi prvi put na izbore jer ima za koga glasati. Kod mene na fakultetu, sa kim god sam pričao kaže da će glasati za Hadžikadića. Vidjeti ćemo.. Bila bi šteta da propustimo ovakvog čovjeka.
slazem se ali nema on sanse..sto nije ni cudno,ni u jednoj drzavi nebi pobjedio neki nepozat covjek do jucer,,bez obzira sto je najbolji
Leverage wrote:Očito da je NB odlučio ostavit' dojam na Faceu, žele da pokažu da su moćni ali im se obilo o glavu jer niko drugi nije ulagao tamo pa je postignut kontraefekat, tj. ispalo je kao lakrdija.
Denis i Zeljko, za srpskog nek dodje ko hoce, a to ce najvjerovatnije biti Dodik .. U tom slucaju bi bilo 2:1, idealno Ovo je svakako "best case scenario", barem po mom misljenju
goodwilly wrote:Nadam se da će nas Hadžikadić iznenaditi i pobjediti. Mnogo raje izlazi prvi put na izbore jer ima za koga glasati. Kod mene na fakultetu, sa kim god sam pričao kaže da će glasati za Hadžikadića. Vidjeti ćemo.. Bila bi šteta da propustimo ovakvog čovjeka.
svaka cast, glas razuma kod studenata....pa ako nece glasati za jednog covjeka od njih, iz univerzitetske struke, neko ko ih srdacno podrzava i isao na fakultet da drzi predavanja i pricao sa mladima o njihovim problemima, ako takav student nece da glasa za hadzikadica nek se slobodno ispise sa faxa
U poredjenju s ostalim kandidatima za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, u posljednjih sedam dana, ubjedljivo najviše pretraga na Google pretraživaču bilo je za Mirsada Hadžikadića.
To pokazuje da je zanimanje za njegovu kandidaturu i program koji nudi veliko uprkos medijskoj blokadi. Građani BiH žele promjene.
Leverage wrote:To znači da ljudi o njemu najmanje znaju pa najviše i traže, da vide ko je i šta je prije svega.
O Bećiroviću, Radončiću, Džaferoviću, Šepiću i Jerlagiću prosječan pratilac političkih zbivanja u BiH zna manje-više sve.
To je tacno. Falatar takodje stoji dobro iz slicnog i drugih razloga ali ni blizu kao Mirsad. Ja sam radio malo siru internet analitiku koja ukljucuje i socijalne medije i jos neke pokazatelje. Zakljucak je da Mirsad odlicno kotira na internetu generalno ali tesko da je to neka presudna stvar za sedmi oktobar.
Leverage wrote:To znači da ljudi o njemu najmanje znaju pa najviše i traže, da vide ko je i šta je prije svega.
O Bećiroviću, Radončiću, Džaferoviću, Šepiću i Jerlagiću prosječan pratilac političkih zbivanja u BiH zna manje-više sve.
To je tacno. Falatar takodje stoji dobro iz slicnog i drugih razloga ali ni blizu kao Mirsad. Ja sam radio malo siru internet analitiku koja ukljucuje i socijalne medije i jos neke pokazatelje. Zakljucak je da Mirsad odlicno kotira na internetu generalno ali tesko da je to neka presudna stvar za sedmi oktobar.
Hadžikadić će siguran sam osvojiti veći broj glasova nego Falatar, to se može zaključiti po raspoloženju javnosti.
Nije presudna stvar što se tiče samog izbora za člana Predsjedništva ali vjerovatno će mu dati neku vrstu političkog legitimiteta za nastavak političkog angažmana ovdje.
Za očekivati je ovakav potez PDA. Obzirom da PDA donosi glasove koji su do sada išli za SDA, Fahrudinu R. rastu šanse da postane član Predsjedništva. 2014. Izetbegović je u Banovićima imao preko 11.000 glasova, Radončić 1.700. Sa PDA Radončić ima nekih dvadesetak hiljada glasova više u TK, a Džaferović i SDA toliko glasova manje.
Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti.
Novak20 wrote:Za očekivati je ovakav potez PDA. Obzirom da PDA donosi glasove koji su do sada išli za SDA, Fahrudinu R. rastu šanse da postane član Predsjedništva. 2014. Izetbegović je u Banovićima imao preko 11.000 glasova, Radončić 1.700. Sa PDA Radončić ima nekih dvadesetak hiljada glasova više u TK, a Džaferović i SDA toliko glasova manje.
Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti.
Znači karte su na stolu, od uha do uha kandidat promovisan je u zvaničnog.
Nero Histrion wrote:Portal p o s k o k analizira "Tko je od bošnjačkih kandidata za člana predsjedništva dugoročno najopasniji za Hrvate?"
Ne mogu postaviti link, cenzura ali koga interesuje nije tesko naci, a i zanimljivo je kako su to oni poslozili.
I bez čitanja pretostavljam da je Mirso u vrhu te liste
Ni spomenuli ga nisu, barataju s Dzaferovicem, Šepicem, Becirovicem i Fahrom. Po njihovoj procjeni Fahro je najopasniji, jer naizgled kao razumije hrvatsko pitanje u bih, a u sustini nije tako. Dzaferovicu daju prednost u odnosu na ostale kad razmatraju ishod izbora bosnjackog clana Predsjednistva. E sad, misle li oni stvarno ovako ili je i ovo samo neka vrsta predizborne taktike, ko ce ga znat.
Novak20 wrote:Za očekivati je ovakav potez PDA. Obzirom da PDA donosi glasove koji su do sada išli za SDA, Fahrudinu R. rastu šanse da postane član Predsjedništva. 2014. Izetbegović je u Banovićima imao preko 11.000 glasova, Radončić 1.700. Sa PDA Radončić ima nekih dvadesetak hiljada glasova više u TK, a Džaferović i SDA toliko glasova manje.
Znači karte su na stolu, od uha do uha kandidat promovisan je u zvaničnog.
Ovo je bilo za ocekivati, zesce su zavalili SDA. Vidjet cemo kako ce ovi uzvratiti.
2010. Izetbegović je imao 162.800 glasova, Radončić 142.000, Silajdžić 117.000. Ostali bošnjački kandidati nisu bili vrijedni pomena ali je Komšić imao 337.000 glasova.
2014. Izetbegović je imao 247.000 glasova, Radončić 201.000, Suljagić 114.000, Hadžiomerović 75.000, Halilović 66.000, Cerić 33.000 glasova.
Izetbegović je tada dobio 84.000 glasova više u odnosu na 2010. Radončić 59.000, Suljagić je zamijenio Silajdžića, Hadžiomerović je dobio 75.000 glasova stranačkih vojnika SDP nakon izborne katastrofe, dok su Cerić i Sefer imali 100.000 glasova. 30.000+ bošnjačkih glasova je otišlo Ragužu.
Komšić nije bio kandidat 2014 ali sada jeste. Neće ponoviti uspjeh iz 2010 ali će otkinuti dobar dio bošnjačkih glasova koji su 2014. išli za SDA i SBB. U ovakvoj situaciji Kukićevih cca 20.000 glasova Radončiću je ujedno i 20.000 glasova manje Džaferoviću. Prema stanju iz 2010. to može itekako uticati na rezultat izbora.
kada bi ljudi izabrali Hadzikadica i recimo Falatara,odnosi bi se maksimalno relaksirali ,ko god da bude iz RSa
ja sam davno pisao da je najveci problem kod ovih nasih trenutnih clanova Predsjednistva sto su i predsjednici stranaka a mjesto clana Predsjednistva im samo betonira status u stranci...njima ova funkcija ustvari nista ne znaci,cak im znaci i teret,jer moraju ici u neke tamo posjete (zato i ne idu nigdje) i primanje posjeta (zato ni nama niko ne dolazi)
znaci funkcija Predsjednika je ugrozena zbog funkcija koje imaju u strankama i logicno je onda da clan Predsjednsitva ne moze imati normalnu komunikaciju,kada se u stranci mora pokazati ko je glavni Baja i ko lupa od stol
mi pod hitno moramo donijeti zakon po kojem clan Predsjednistva ne smije biti clan niti jedne stranke,jer on predstavlja sve gradjanje i sve stranke...ovako su i hrvati uradili...biraj hoces li biti Predsjednik ili stranacki Baja